Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω ενα cd γραμμενο το 2005 (εχει μονο 18mb) και δεν μου το διαβαζει καθολου το

dvd-rw αλλα και 2 παλια cd-rw διαβαζουνε μονο μερικα αρχεια και οχι ολα.

Το cd δεν εχει γρατζουνιες η καποια εμφανη φθορα.

Τι μπορω να κανω για ανακτησω τα δεδομενα ?

Δημοσ.

Υπάρχει ένας μύκητας που αλλοιώνει τα CD και τα DVD σε βάθος χρόνου. Μετά από 14 χρόνια ίσως είναι αυτή η ζημιά του. Δεν νομίζω να μπορείς να κάνεις κάτι.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, zx1234r είπε

Υπάρχει ένας μύκητας που αλλοιώνει τα CD και τα DVD σε βάθος χρόνου. Μετά από 14 χρόνια ίσως είναι αυτή η ζημιά του. Δεν νομίζω να μπορείς να κάνεις κάτι.

Καλημέρα και άσχετο, αλλά πως μπορείς να το αποφύγεις αυτό; Κρίμα να χαθούν βιβλιοθήκες απο PS1/PS2 games κτλ κτλ...

5 ώρες πριν, j2k είπε

Δοκίμασες να το περάσεις με πανάκι καθαρισμού; Ίσως έχει μπετώσει σκόνη.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Sheogorath είπε

Καλημέρα και άσχετο, αλλά πως μπορείς να το αποφύγεις αυτό; Κρίμα να χαθούν βιβλιοθήκες απο PS1/PS2 games κτλ κτλ...

Καλημέρα,

Δεν νομίζω πως έχει βρεθεί τρόπος να διατηρήσεις τα cd για πάνω απο 50 χρόνια. Δεν έχω δοκιμάσει βέβαια WD40 (πειρακτικό σχόλιο καθώς έτυχε να διαβάσω το άλλο ποστ με το iphone που έπεσε σε νερό)

Γενικά τα cd έχουν πάντα ημερομηνία λήξης γιαυτό και γενικά δεν προτιμούνται για backup. Καλύτερα δίσκοι, cloud κτλ

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, zx1234r είπε

Καλημέρα,

Δεν νομίζω πως έχει βρεθεί τρόπος να διατηρήσεις τα cd για πάνω απο 50 χρόνια. Δεν έχω δοκιμάσει βέβαια WD40 (πειρακτικό σχόλιο καθώς έτυχε να διαβάσω το άλλο ποστ με το iphone που έπεσε σε νερό)

Γενικά τα cd έχουν πάντα ημερομηνία λήξης γιαυτό και γενικά δεν προτιμούνται για backup. Καλύτερα δίσκοι, cloud κτλ

Μόνο καμία θήκη κενού αέρα, αλλά και πάλι. Καλά δεν λέω για 50 χρόνια αλλά με τρόμαξε αυτό που είπες για 10-15 χρόνια ότι μπορεί να χαλάσει.

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, zx1234r είπε

Δεν το ήξερα αλλά μάλλον ισχύει 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To δικο μου cd δεν εχει πιασει μυκητα απλα ειναι δυστροπο ουτε εχει σκονη γρατζουνιες.

Υπαρχει κανα drive που να διαβαζει τα δυσκολα cd ?

Επεξ/σία από j2k
Δημοσ.

Ποσο παλιο ειναι το dvd-rw σου? Τσεκαρε αν υπαρχει νεοτερο firmware να του κανεις update.

Αν προχωρησεις σε αγορα νεας μοναδας dvd θα σου προτεινα καποιο liteon ihas.Φθηνο και καλο.

Δημοσ.

Δεν είναι για τη δική σου περίπτωση μιας και είπες οτι το CD δεν είναι γρατζουνισμένο , αλλά το γράφω για κάποιον άλλο που έχει θέμα με τις πολλές γρατζουνιές που αναγκάζει τη δέσμη laser να διαθλάται και να μην εστιάζει στο σωστό σημείο :

Υπάρχει ένα προστατευτικό πλαστικό φιλμ σε όλα τα CD/DVD το οποίο μπορείτε να αφαιρέσετε χωρίς να καταστρέψετε το μέσο και να μπορέσετε να το διαβάσετε επιτυχώς.

Παλιά το είχα αφαιρέσει σε αρκετά CD που δεν διαβαζόντουσαν λόγω γρατζουνιών και κατάφερα και πήρα τα δεδομένα και τα αντέγραψα σε άλλο μέσο.

• Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, tarantules είπε

Δεν είναι για τη δική σου περίπτωση μιας και είπες οτι το CD δεν είναι γρατζουνισμένο , αλλά το γράφω για κάποιον άλλο που έχει θέμα με τις πολλές γρατζουνιές που αναγκάζει τη δέσμη laser να διαθλάται και να μην εστιάζει στο σωστό σημείο :

Υπάρχει ένα προστατευτικό πλαστικό φιλμ σε όλα τα CD/DVD το οποίο μπορείτε να αφαιρέσετε χωρίς να καταστρέψετε το μέσο και να μπορέσετε να το διαβάσετε επιτυχώς.

Παλιά το είχα αφαιρέσει σε αρκετά CD που δεν διαβαζόντουσαν λόγω γρατζουνιών και κατάφερα και πήρα τα δεδομένα και τα αντέγραψα σε άλλο μέσο.

Πως το κάνεις, με ξυραφάκι απο το πλάι; Με χημικά;

• Like 1
Δημοσ.

Αν θυμάμαι καλά το είχα κάνει ή με το νύχι ή είχα βάλει τη μύτη από χαρτοκόπτη και ανασήκωσα την εξωτερική άκρη του CD.Χημικά δεν χρησιμοποίησα.

• Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.

Εγώ έχω κάποια dvd με οικογενειακά βίντεο κλπ τα οποία σταμάτησε να τα διαβάζει. Έψαχνα έναν τρόπο να τα αντιγράψω στον σκληρό για να μη χαθούν τόσες αναμνήσεις. Κατέβασα το Handbrake και μου έκανε δουλειά.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, j2k είπε

Αν για κάποιο λόγο δεν δουλέψουν τα παραπάνω προγράμματα δες αυτά.

• Like 1
Δημοσ.

Τελικα διαβασα ολα τα αρχεια εκτος 1 λιγα λιγα χωρις καποιο προγραμμα.

Υπομονη ηθελε να κανεις copy-paste 1 προς 1 ολα τα αρχεια.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...