Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους σας θα ήθελα την βοήθειά σας. Χρησιμοποιώ με την άδεια του γείτονα και τους κωδικούς το ιντερνετ του σε ένα σπίτι που παλιά εμένα έβαλα και TPlink extender και όλα καλά. Τώρα άρχισα να το νοικιάζω με την μέρα και δεν αξίζει ακόμα να κάνω νεα σύνδεση. Ο γείτονας όμως δεν θέλει να δίνω το ιντερνετ στους ξένους… Ετσι από φοβία, ο ιδιος δεν το χρησιμοποιεί δεν ξέρει καν τι είναι! Στο TPlink άλλαξα το όνομα δικτύου αλλά δεν κατάφερα να αλλάξω τον κωδικό που είναι το τηλέφωνο του γείτονα και αν τους ρωτήσει θα του πουν το τηλέφωνό που ξέρει. Οι ερωτήσεις μου είναι: 1) πώς αλλάζει ο κωδικός στο tplink? 2) Επειδή όταν με ρώτησε είπα ψέματα ότι δεν δίνω το ιντερνετ στους ξένους πως μπορεί να το δει? (τα παιδιά του που δεν μένουν εκεί ο ίδιος είναι ηλικιωμένος και άσχετος, απλά φοβάται) 3) σήμερα από το κινητό μου συνδεθηκα στο TPLink με το όνομα που του εχω δώσει αλλά δεν έβλεπα το δίκτυο το γείτονα! Πως είναι δυνατόν? Αν είχε κλείσει το ρουτερ δεν θα έπρεπε να βλέπω ούτε εγώ το TPlink σωστά? 4) άλλη ιδέα για πώς να βαλω ιντερνετ εκεί? Το δικό μου σπίτι οπου έχω σύνδεση είναι 2-3 χλμ μακριά σε αστικό περιβάλλον, μπορώ να μεταφέρω το ιντερνετ τόσο μακριά? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθειά σας ελπίζω να είναι κατανοητό αυτό που προσπάθησα να περιγράψω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, VT655 είπε

Καλησπέρα σε όλους σας θα ήθελα την βοήθειά σας. Χρησιμοποιώ με την άδεια του γείτονα και τους κωδικούς το ιντερνετ του σε ένα σπίτι που παλιά εμένα έβαλα και TPlink extender και όλα καλά. Τώρα άρχισα να το νοικιάζω με την μέρα και δεν αξίζει ακόμα να κάνω νεα σύνδεση. Ο γείτονας όμως δεν θέλει να δίνω το ιντερνετ στους ξένους… Ετσι από φοβία, ο ιδιος δεν το χρησιμοποιεί δεν ξέρει καν τι είναι! Στο TPlink άλλαξα το όνομα δικτύου αλλά δεν κατάφερα να αλλάξω τον κωδικό που είναι το τηλέφωνο του γείτονα και αν τους ρωτήσει θα του πουν το τηλέφωνό που ξέρει. Οι ερωτήσεις μου είναι: 1) πώς αλλάζει ο κωδικός στο tplink? 2) Επειδή όταν με ρώτησε είπα ψέματα ότι δεν δίνω το ιντερνετ στους ξένους πως μπορεί να το δει? (τα παιδιά του που δεν μένουν εκεί ο ίδιος είναι ηλικιωμένος και άσχετος, απλά φοβάται) 3) σήμερα από το κινητό μου συνδεθηκα στο TPLink με το όνομα που του εχω δώσει αλλά δεν έβλεπα το δίκτυο το γείτονα! Πως είναι δυνατόν? Αν είχε κλείσει το ρουτερ δεν θα έπρεπε να βλέπω ούτε εγώ το TPlink σωστά? 4) άλλη ιδέα για πώς να βαλω ιντερνετ εκεί? Το δικό μου σπίτι οπου έχω σύνδεση είναι 2-3 χλμ μακριά σε αστικό περιβάλλον, μπορώ να μεταφέρω το ιντερνετ τόσο μακριά? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθειά σας ελπίζω να είναι κατανοητό αυτό που προσπάθησα να περιγράψω.

καταρχάς δεν μας είπες ποιο tplink  έχεις.

έπειτα κάνε του ένα reset και δοκίμασε να το ξαναστησεις με τον κωδικό wifi που σου είχε δώσει αρχικά. αν δεν μπορέσεις τότε τον άλλαξε...

αν μπορέσεις τότε μπορείς να φτιάξεις ένα δίκτυο guest αν σου δίνει την επιλογή το tplink και να δώσεις δικό σου wifi code.

Τέλος δεν υπάρχει άλλος τρόπος να έχεις ιντερνετ χωρίς να κάνεις άλλη σύνδεση πέρα του να σου δινει καποιος.

Επεξ/σία από madrivermadonus
Δημοσ.

Καλημέρα madrivermadonus και σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Εχω το TP-Link TL-WA850RE Wall-Plug Wireless

Αυτό προσπάθησα να κάνω δίκτυο guest αλλα δεν καταφερα να αλλάξω το κωδικό και να βαλω διαφορετικό οπότε βρέθηκα να δίνω το τηλέφωνο του γείτονα (αυτό που δενν θέλει ο ίδιοσ δλδ) γιατί αυτό είχε βάλει για κωδικό. Αν κάνω reset ρισκάρω να χάσω την σύνδεση χωρις να ειμαι προετοιμασμένη να βαλω νεα συνδεση. Το οτι έβλεπα και συνδέθηκα στο guest δίκτυο που δημιούργησα με το TPlink αλλά δεν έβλεπα το αρχικό έστω και με πιο αδύνατο σήμα οπως το εβλεπα πριν λίγο καιρό λέει κάτι? Μπορεί να έχει αλλάξει τον κωδικό και το δικό guest δίκτυο να συνεχίζει να δουλεύει?

Δημοσ.

αν έχει αλλάξει κωδικό έτσι κι αλλιώς δεν πρέπει να συνδέεσαι.

το guest είναι ένα δίκτυο που φτιάχνεις εσύ και βάζεις ένα δικό σου κωδικό.

Δημοσ.

αφου δεν θα μπορώ να συνδεθω γιατι άλλαξε κωδικό στο αρχικο ρουτερ, ουτε το guest δικτυο που ειχα δημιουργήσει πρεπει να μπορεί. το κατάβαλα καλα? μπορει το δίκτυο που εγώ δημιούργησα πάνω στο αρχικό να συνεχίσει να υπάρχει συνδεδεμένο ακόμα κι αν αλλάξει ο κωδικός στο αρχικο δίκτυο? Δεν ειμαι σιγουρη οτι περιγράφω σωστά αυτο που θελω να ρωτησω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, VT655 είπε

αφου δεν θα μπορώ να συνδεθω γιατι άλλαξε κωδικό στο αρχικο ρουτερ, ουτε το guest δικτυο που ειχα δημιουργήσει πρεπει να μπορεί. το κατάβαλα καλα? μπορει το δίκτυο που εγώ δημιούργησα πάνω στο αρχικό να συνεχίσει να υπάρχει συνδεδεμένο ακόμα κι αν αλλάξει ο κωδικός στο αρχικο δίκτυο? Δεν ειμαι σιγουρη οτι περιγράφω σωστά αυτο που θελω να ρωτησω.

το guest ειναι το δικο σου δικτυο. μπορεις να συνδεθεις με τον κωδικο που εσυ ορισες αλλα δεν θα εχεις ιντερνετ αν δεν εισαι συνδεδεμενη στο wifi του γέιτονα. θα εισαι απλως συνδεδεμενη με το guest.

με το wifi του γείτονα μπορείς να συνδεθείς;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

με το wifi του γείτονα δεν μπορώ να συνδεθώ γιατι δεν το βλέπω καν ενώ πριν το εβλεπα. το "δικο μου δικτυο" ομως δουλεύει κανονικά και εχει σήμα καμπάνα.

Επεξ/σία από VT655
Δημοσ.
1 ώρα πριν, VT655 είπε

με το wifi του γείτονα δεν μπορώ να συνδεθώ γιατι δεν το βλέπω καν ενώ πριν το εβλεπα. το "δικο μου δικτυο" ομως δουλεύει κανονικά και εχει σήμα καμπάνα.

λογικά στο έκλεισε. κοίτα μηπως το βλέπεις με το κινητό.

αν όχι πρέπει να βρεις εναλλακτική.

υ.σ. όπως σου ξαναείπα το guest το εκπέμπει το tplink γιαυτο το βλέπεις. ωστόσο δεν έχει ιντερνετ.

Δημοσ.

οχι δουλευει κανονικα το δικό μου. εχει και σήμα και ιντερνετ. Μπορει να εχει αλλαξει ονομα και κωδικό στο δικό του και γι'αυτο δεν το βλέπω  (να μην το εχει κλεισει δλδ γιατί ετσι δεν θα εχει τηλέφωνο) και να συνεχίζει το δικό μου να δουλεύει?

Σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, VT655 είπε

οχι δουλευει κανονικα το δικό μου. εχει και σήμα και ιντερνετ. Μπορει να εχει αλλαξει ονομα και κωδικό στο δικό του και γι'αυτο δεν το βλέπω  (να μην το εχει κλεισει δλδ γιατί ετσι δεν θα εχει τηλέφωνο) και να συνεχίζει το δικό μου να δουλεύει?

Σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου.

όχι. αφού έχεις ιντερνετ κανονικά αυτός δεν έχει αλλάξει τίποτα.

απο οσο εψαξα το TL-WA850RE V6  δεν έχει δυνατότητα για δίκτυο guest που σημαίνει οτι χρησιμοποιώντας το ως extender θα ζητάει τον κωδικό του γέιτονά σου, δηλαδή του αρχικού δικτύου.

αυτη τη λειτουργια την εχει το TL-WR841N V14

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια αρχικά να κατανοήσω τι στο καλό γίνεται! Την επόμενη εβδομάδα που θα είμαι και πάλι εκεί θα το ψάξω καλύτερα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...