xrhstosiak Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 σαν φοιτητης παλια στην πατρα θα προτείνω παπι και μονο, οι αποστασεις ειναι ότι πρεπει για παπι στα χρηματα αυτα μπορεις να παρεις ενα καλο παπι και να κανεις και σωστα ολα τα υπολοιπα δηλαδη σωστη συντηρηση φρενα λαστιχα καινουργια σωστο εξοπλισμο οχι απλα τον πιο οικονομικο, δηλαδη σοβαρο κρανος και μπουφαν + γαντια και παντελονι μποτες αν θες τα οποια ολα αυτα δεν ειναι μικρο κοστος κλειδαριες μπαγκαζιερα αν θες ή οτι αλλο προκυψει θα τα εχεις ολα πιο οικονομικα ασφαλειες - τελη κτλ κτλ απο οτι μια μηχανη μην κοιτας το κοστος αποκτησης μονο ρωτα ποσο κανουν φρενα/λαδια/λαστιχα παπιου και ποσο οποιας μηχανης κοιτας δεν σε παω σε πιο σοβαρες βλαβες μια μηχανη προφανος εχει καλυτερο κρατημα + φρενα αλλα εως εκει η ασφαλεια ειναι καθαρα στο ποσο πηγμενος ειναι ο εγκεφαλος σου κανενα abs δεν θα σε σωσει αν πηγαινεις +20-30 km/h στην Μαιζώνος με ψιλοβροχο που είναι ενας απο τους πιο γλιστερούς δρομους που εχω περασει το παπι ειναι μεγαλο πρωτο σχολιο, απιστευτα βολικο, αξιοπιστο και κανεις την δουλεια σου ταξιδια δεν κανει ( αν θες κανει αλλα δεν ειναι για αυτό) οταν δεν θα σε φτανει ή θα θες να μπεις στον μαγικο κοσμο της μοτοσυκλετας τοτε το δινεις ή το κρατας για καθε μερα αν σε περνει και θα εχεις χασει λιγα χρηματα γιατι παντα εχουν ζητηση τα παπια αλλα θα εχεις εναν σωστο εξοπλισμο διαφορετικα αντε ενα μικρο on/off για πρωτο, αλλα πρεπει να ξερεις για να βρεις και να εχεις μαστορα που εμπιστεύεσαι για να σου δωσει το οκ αλλα και με αυτα με κυβικα εως 250 μην νομιζεις οτι οταν βγεις στην εθνικη θα κανεις κανα σοβαρο ταξιδι προσωπικη γνωμη μακρια απο σκουτερ χρονια χρηστης /οδηγος ποδηλατου, παπιων ( και σαν deliveras φοιτητης) αμαξιου και πολλων supersport μηχανων σαν το παπι δεν υπαρχει κατι για καθημερινο εργαλειο, τωρα αμα θες νικελα τιμονια καθρεπτες εξατμισεις acrapovic σε σκουτερ και χωρις κρανος για περατζαδα στις καφετεριες τοτε παω πασο 1
di maria kun Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 5 ώρες πριν, liopyr είπε Φίλε, δεν ξέρω τι είδους χίουμορ έχετε στο αλητάκια_με_παπάκια.κομ, αλλά μάλλον χρήζει αναβάθμισης. Επί του θέματος, μπορείς να διαφωνήσεις με επιχειρήματα ή απλά να πετάμε ο ένας στον άλλο εξυπνάδες μέχρι να χαλάσει το thread. Μπορώ να τα κάνω και τα δύο αρκετά καλά. Αναφέρεις ότι ένα παπί δεν προσφέρει μεγαλύτερο ελιγμό. Και επιπλέον γίνεσαι και επιθετικός. Να κάτσω να κάνω επιχειρήματα για κάτι που θεωρείται αυτονόητο. Όχι. Έχεις δίκιο καλή συνέχεια
NickTG Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 1 hour ago, xrhstosiak said: αλλα και με αυτα με κυβικα εως 250 μην νομιζεις οτι οταν βγεις στην εθνικη θα κανεις κανα σοβαρο ταξιδι Και πάλι βέβαια πολύ καλύτερο από ότι με ένα παπί.
xrhstosiak Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, NickTG είπε Και πάλι βέβαια πολύ καλύτερο από ότι με ένα παπί. σιγουρα λογω κυβικων δυναμης απο την αλλη πιο ψηλα πιθανο πιο μαλακο λογω αναρτησεων και ισως και χειροτερη προστασια απο τον αερα φυσικα πιο παπι με ποιο μικρο on/off εχει σημασια παντως εχω κανει ταξιδι πατρα-τρικαλα-πατρα με dr 650 και για μενα δεν ηταν καθολου ευχαριστο στις μηχανεσςφυσικα ολα εχουν να κανουν με τι συγκρινεις και τι εχεις συνηθισει, συνηθισμενος απο supersport ή sport turing μηχανες το dr μου φανηκε τραγικο για τοσο μεγαλη διαδρομη που εχει αρκετα κομματια ανοιχτα ειχε μια πλακα στις στροφες αλλα μεχρι εκει ...
alexinhogr Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Πατρινε πάνε δες κ καντο βόλτα, μάστορα κ μεγια https://www.car.gr/22596584-kawasaki-kle-500
Hommer Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 2 λεπτά πριν, alexinhogr είπε Πατρινε πάνε δες κ καντο βόλτα, μάστορα κ μεγια https://www.car.gr/22596584-kawasaki-kle-500 Όχι ρε συ. Ωραία είναι δε λέω, αλλά μεγάλη για αυτά που θέλω 3 ώρες πριν, xrhstosiak είπε σαν φοιτητης παλια στην πατρα θα προτείνω παπι και μονο, οι αποστασεις ειναι ότι πρεπει για παπι Ε, έτσι κι έτσι. Είχα παπί και στην Πάτρα για ένα μικρό διάστημα και όντως για μέσα στην πόλη βολεύει αλλά όταν πήγαινα στο πανεπιστήμιο/νοσοκομείο (ή ακόμα και μέσα στην πόλη σε ορισμένες αποστάσεις/δρόμους) χειμώνα με βροχή κι αέρα έτρεμα κι εγώ και το παπί μαζί. Άσε που δε μου λέει κανείς ότι θα μείνω για πάντα στην Πάτρα. Εσύ ποιο παπί είχες;
xrhstosiak Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 honda astrea grand 100 93 -94 καπου εκει ... ακομα φυσικα ζει και βασιλευει και θα βασιλευει για πολλα χρονια ακομα οσες μηχανες και να αλλαξω ο σκυλος συνεχιζει ακαθεκτος
liopyr Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 18 hours ago, di maria kun said: Αναφέρεις ότι ένα παπί δεν προσφέρει μεγαλύτερο ελιγμό. Και επιπλέον γίνεσαι και επιθετικός. Να κάτσω να κάνω επιχειρήματα για κάτι που θεωρείται αυτονόητο. Όχι. Έχεις δίκιο καλή συνέχεια Κάτσε ρε φίλε, μου απαντάς με υφάκι "με αυτά που λες θα γελάνε και οι ζάντες" και επειδή σου απαντώ κι εγώ στο ίδιο ύφος γίνομαι επιθετικός; Λοιπόν, αυτονόητο μόνο στην δική σου λογική είναι. Αν ελιγμό εννοείς "έχω κολλήσει στην κίνηση και χωράω πιο εύκολα ανάμεσα στα αυτοκίνητα" επειδή ίσως στρίβει παραπάνω το τιμόνι, ναι τα παπιά είναι πιο ευέλικτα. Καμία σχέση δεν έχει αυτό με την ασφάλεια που ήταν το θέμα μας όμως. Μετά από κάποια χιλιόμετρα (όχι πολλά, 15-20km/h?) δεν στρίβεις με το τιμόνι, το τιμόνι γίνεται κομπάρσος (απλά δίνει κατέθυνση) και πλαγιάζεις για να κάνεις ελιγμό. Και μάντεψε τι θα φρενάρει και θα πλαγιάσει με περισσότερη ασφάλεια σε περίπτωση απότομου ελιγμού. 16 hours ago, Hommer said: Όχι ρε συ. Ωραία είναι δε λέω, αλλά μεγάλη για αυτά που θέλω Δεν είναι και τόσο μεγάλη. Τα κυβικά σε τρομάζουν ή το μέγεθος - ύψος - βάρος; Μην τα απορρίπτεις εύκολα τα on/off, είναι πολυεργαλεία και πανεύκολα στην οδήγηση, σε μία εβδομάδα θα το εχεις συνηθίσει. Το KLE είναι αρκετά τίμιο μηχανάκι, αν και σε αυτή την κατηγορία (ή σε super motard) βρίσκεις πιθανόν κάποια πιο εμφανίσημα.
VonLoutsos Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Πάντως και εγώ είμαι υπέρ του KLE ή και του ST200i που αναφέρουν (τα αντιπαθώ αλλά είναι βολικά). Ο λόγος, το scooter είναι περισσότερα κυβικά, έχει και χώρο να κουβαλάς πράγματα οπότε και μια μικρή βόλτα μέχρι Λαμπίρι, Λόγγο, Μοναστηράκι βρε αδερφέ τώρα που έρχεται καλοκαίρι μπορείς να πας πιο άνετα σε σχέση με το παπί(οχι πως αυτό δεν πάει). Ακόμα καλύτερα με το KLE (αλλά με πιο αυξημένο κόστος χρήσης). Για την πολή παπί/scooter συναγωνίζονται (με το scooter να είναι πάλι πιο ανετο δυστυχώς), ενώ το KLE είναι ίσως λίγο πιο άβολο(αλλά θεωρώ θέμα συνήθειας). Από εκεί και μετά βάζεις και τον παράγοντα τι σου αρέσει, γιατί αν δεν σου αρέσει αυτό που οδηγείς το κάνεις αγγαρεία.
Hommer Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 4 ώρες πριν, liopyr είπε Δεν είναι και τόσο μεγάλη. Τα κυβικά σε τρομάζουν ή το μέγεθος - ύψος - βάρος; Απ' ότι βλέπω είναι στα πάντα λίγο πιο μεγάλο (από τη cbf). Λίγο πιο βαρύ (40 κιλά), λίγο πιο ψηλό και τα κυβικά αρχίζουν να ανεβάζουν τα κόστη σε ασφάλειες και τέλη (λίγο που κοίταξα είναι ένα 80αρι παραπάνω από 250cc->500cc) συν καίει και λίγο παραπάνω (αν δεν κάνω λάθος). Σαν μηχανή είναι σίγουρα ωραία εμφανισιακά και όσο το 'ψαξα και καλή όντως, αλλά μην ξεχνάς πως ξεκίνησα το θέμα, "παπί - μικρή μηχανή" (με σημείο αναφοράς τη cbf250). Τίμια πρόταση, αλλά κάπου πρέπει να βάλω το ταβάνι και προς στιγμή (και για αρκετό καιρό ακόμα) αν την πάρω θα χρησιμοποιώ το 50% των δυνατοτήτων της (κρίμα τη δόλια). Αν κάποια στιγμή θελήσω να ανέβω κατηγορία τότε είναι που θα κάνω ένα θέμα "Αγορά μηχανής 500cc-600cc" και τα λέμε εκεί. Σας ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις και τη βοήθεια. Τις βλέπω και τις ψάχνω όλες. Ο σκοπός για τον οποίο ξεκίνησα το θέμα ήταν, κυρίως, από άσχετος να αποκτήσω 2-3 παραπάνω σημεία αναφοράς και γνώσεις πάνω στο θέμα για να μπορέσω να επιλέξω σωστά και σίγουρα τον κατάφερα στο πολλαπλάσιο. Το μόνο που μένει τώαα είναι να πάρω μία απόφαση και να οργώσω το car.gr 1
alexinhogr Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Αν βρεις κάνα kle 250 σε καλή κατάσταση θα είσαι άρχοντας, καμία σχέση με το cbf250, καλύτερο σε λακκούβες, πιο ξεκούραστο κ πιο αξιόπιστο, στο 500 εγώ έχω 62€ ασφάλεια το εξάμηνο και 55ειναι τα τέλη. Τα cbf250 είχαν ένα θέμα με την καμπάνα σχεδόν όλα. Κγω πέρσι ξεκίνησα για cbf 250, μετά έβλεπα kle 250 και τελικά τσίμπησα το 500, δεν το μετάνιωσα γιατί το καλοκαίρι βαράω 150χλμ πάνε έλα σε αποδράσεις. Με τα 250 πας με 120 σχεδόν τέρμα γκάζι και πας για διάλυση και κούραση και σε περνάν τα λεωφορεία. Αχαχα
NickTG Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Πάντως κοιτάζοντας στο Car βλέπω πως υπάρχουν και CBR250 κάτω από τα 2000€. Ίσως αξίζει να ρίξεις μια ματιά μιας και μιλάμε για αρκετά πιο καινούρια μηχανή από τις άλλες του θέματος. 1
teo n.irakleio Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Βασικα παρε αυτο που γουσταρης πραγματικα να μην ξενερωσης.εγω με αυτα τα λεφτα θα εκανα υπομονη λιγο ακομα και θα επερνα xt660x το οπιο ειχα πριν και ειναι τιμιο και πας οπου θες(σε λογικα πλαισια) Επεξ/σία 17 Μαΐου 2019 από teo n.irakleio
alexinhogr Δημοσ. 18 Μαΐου 2019 Δημοσ. 18 Μαΐου 2019 Τα 125 και 250cc σχεδόν όλοι τα βαριούνται κ ψάχνουν κάτι μεγαλύτερο. Πάρε ότι γουστάρεις, αλλά αν πάρεις λίγα κυβικά... Θα ξαναπάρεις μεγαλύτερο αχαχχ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα