billiboo Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 3 ώρες πριν, Hommer είπε Αν εννοείς κάτι τέτοιο (ξανά, είμαι ψιλο άσχετος) τότε όχι. Τέτοιες μηχανές είναι για συγκεκριμένες δουλειές και δε νομίζω να κάνουν για την καθημερινότητά μου (που δεν συμπεριλαμβάνει βάλτους και βουνά) Μέχρι τώρα δεν έχω βρει ούτε ένα αρνητικό για αυτήν τη μηχανή (σοβαρό αρνητικό εννοώ). Το μόνο "αρνητικό" που λένε όλοι είναι αυτό με τη νεκρά που δεν το υπολογίζω καν (όλοι έχουμε και τις παραξενιές μας στην τελική...). Οπότε, μαζεύω απόψεις και βλέπουμε. Καλά δεν σου είπα να πάρεις και καθαρό . Πχ το dr είναι πολύ καλό για μέσα στην πόλη αλλά και για ταξιδακια που λέει ο λόγος. Επίσης γτ συγκρίνουμε μηχανές με παπάκια? Και η συντήρηση είναι θέμα ανθρώπου και οχήματος που θα τυχεις. Εγώ έχω και 2 χρόνο εντουρο που το χρησιμοποιώ καθημερινά για μετακίνηση και δουλειές και από συντήρηση μόνο αναλώσιμα έχει ζητήσει.(λάδια,λάστιχα, τακάκια κτλπ) και είναι άλλοι με πάπια και βεσπες που είναι συνέχεια μέσα σε ένα συνεργείο. Για να μην αρχίσουμε να λέμε για την ασφάλεια που προσφέρουν οι τύπου μικρές μηχανές σε σύγκριση με πάπια και βεσπες.
DOR1K1N Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Εγω θα προτεινα Σκουτερ,απλα για να ελεγξεις.. Sym Symphony ST 200 1-2 ετων πιστεύω για την Πάτρα και απο Κατω Αχαια έως Αιγιο-Ναυπακτο σε καλύπτει και για τις βόλτες σού.(ο Παπανικολάου έχει ένα μεταχειρισμένο να το δεις από κοντά στην Πάτρα) Piaggio Medley μεταχειρισμένα, υπάρχουν πολλά. Υγ. 2400 έχει καινούργιο το Sym,πληροφοριακά πάντα. Επεξ/σία 13 Μαΐου 2019 από DOR1K1N
liopyr Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 10 hours ago, di maria kun said: Δεν ισχυει απολύτως τπτ από ό,τι αναφέρεις. Υπερβάλεις σε όρια επιστημονικής φαντασίας. Θανατοπαγίδα γιατί? Φρενάρει όπως θα φρενάρει ένα οποιοδήποτε όχημα και ίσα ίσα προσφέρει πολύ πολύ μεγαλύτερο ελιγμό αν χρειαστεί. Το παπί δεν φρενάρει όπως οποιοδήποτε όχημα. Ούτε κατά διάνοια. Ούτε μεγαλύτερο ελιγμό μπορεί να προσφέρει. Δεν στρίβει σαν μηχανή, δεν έχει μεγάλα λάστιχα ώστε να προσφέρει μεγαλύτερη τριβή στο φρενάρισμα, οι αναρτήσεις του δεν "γονατίζουν" όπως σε μία μηχανή με αποτέλεσμα να γλιστράει η μπροστά ρόδα για πλάκα αν χρειαστεί να φρενάρεις απότομα, δεν βλέπεις καλά, δεν σε βλέπουν καλά, και αν βγεις εθνική τρως σφαλιάρες από τον αέρα που σε μεταφέρουν μισό μέτρο. Άγια και χρυσά τα παπάκια στον τομέα της οικονομίας, αλλά στον τομέα της ασφάλειας πάσχουν, δυστυχώς. ts, το CBF250 είναι μια χαρά επιλογή για αυτό που ζητάς, ίσως το βαρεθείς γρήγορα όμως λόγω κυβικών. Εγώ θα προτιμούσα στην θέση σου ένα FMX στα λεφτά που ψάχνεις, είναι όμορφο, δεν σπάει και σχετικά οικονομικό. Μη σε τρομάζουν τα κυβικά του, παίζει να είναι οτι πιο αργό υπάρχει στην κατηγορία του. 😜 Επεξ/σία 13 Μαΐου 2019 από liopyr 4 1 1
tsofras Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 9 ώρες πριν, Hommer είπε Αυτά είναι δεδομένα. Ακόμα και παπί να πάρω τελικά, κάποιου είδους προστασία θα την πάρω για όταν είμαι εκτός πόλης. όχι κάποιου είδους προστασία για εκτός πόλης. Θα πάρεις κανονικά το κράνος σου , τα γαντάκια σου και το μπουφάν σου με προστατευτηκα και θα τα φοράς και όταν πηγαίνεις στο περίπερο. Τι εννοείς εκτός πόλης ? Αν δείς τα στατιστικά θα δείς ότι οι περισσότεροι στην πόλη την πατάνε. Εγώ όπως έγραψα και πριν πήγαινα Φαληρο - Μαρούσι με βροχές και χιόνια καθημερινά για περίπου 5 χρόνια. Έπεσα 1.5 χιλιόμετρο απο το σπίτι μου.... Κοστολόγησε την ζωή σου και αγόρασε προστασία και ότι μείνει για το μηχανάκι , όχι ανάποδα. Φιλική συμβουλή 4
di maria kun Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, liopyr είπε Το παπί δεν φρενάρει όπως οποιοδήποτε όχημα. Ούτε κατά διάνοια. Ούτε μεγαλύτερο ελιγμό μπορεί να προσφέρει. φιλε με ολο το σεβασμο αυτα μην τα πεις σε κανα φορουμ για μοτοποδηλατα...θα γελαν και οι ζαντες Επεξ/σία 13 Μαΐου 2019 από di maria kun
alexinhogr Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 https://www.car.gr/22490240-yamaha-ybr-250 δες κ yamaha k suzuki, πάνω από 55-60.000 σαυτην την κατηγορία είναι επίφοβα τα μοτέρ τους, γιατί δεν ξέρεις τι ήταν ο προηγούμενος κάτοχος που το είχε, τα αεροψυκτα δεν έχουν μεγάλο χρόνο ζωής.
bigoulas Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, di maria kun είπε φιλε με ολο το σεβασμο αυτα μην τα πεις σε κανα φορουμ για μοτοποδηλατα...θα γελαν και οι ζαντες Γιατί θα γελάνε; Αλήθεια πιστεύεις ότι τα πάπια έχουν φρενάρες; Και οι διακοσμητικές σούστες στο πλάι πως είναι αναρτήσεις; Ελιγμούς κάνει μόνο στην κίνηση λόγω μεγέθους και μεγάλου κόψιμου του τιμονιού του. Όχι δεν μπορεί να κάνει με ασφάλεια απότομους ελιγμούς με ταχύτητα και πλαγιάσματα. Δεν κατασκευαστικέ για αυτή τη δουλειά ασφαλώς. 17 ώρες πριν, Hommer είπε Καλησπέρα σε όλους. Ψήφο και από μένα για on-off 250cc. Είναι ιδανικά για μέσα στην πόλη, έχουν αναρτήσεις που βοηθάνε στις λακκούβες των Ελληνικών δρόμων, κόβει πολύ το τιμόνι τους μέσα στην κίνηση, περνάς πάνω από τους καθρέπτες των περισσοτέρων αυτοκινήτων, όρθια άνετη θέση οδήγησης, περνάς άνετα χωματόδρομους, κάνεις και κανένα εντουράκι, κοντινά ταξιδάκια και το καλοκαίρι σε πάει άνετα με το έτερον ήμισυ σε εκείνη την απομακρυσμένη παραλία που δεν φτάνει ο δρόμος. Επεξ/σία 13 Μαΐου 2019 από bigoulas 4
alexinhogr Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 https://www.car.gr/22595930-kawasaki-kle-250-anhelo, απλά θέλει ψάξιμο να βρεις το 250 σε καλή κατάσταση, εγώ έχω KLE500. Έψαχνα 250 αλλά ήταν ρημάδια και τα έδιναν και πιο ακριβά.
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 15 ώρες πριν, Hommer είπε χαχα, τόση λεπτομέρεια; Όχι εντάξει, φυσιολογικός είμαι, 1.82 74 κιλά. Μέση-στήθος-περιφέρεια δεν ξέρω Πάρε ή το cbf ή κάποιο VStrom στα 600. Νομίζω πως θα βρεις στη τιμή που βάζεις ως πει. Τίμιες μηχανές που είναι σχετικά εύκολες στην πόλη και μπορούν να σε παν και ταξίδι 300χλμ σχετικά άνετα.
Hommer Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 34 λεπτά πριν, alexinhogr είπε https://www.car.gr/22595930-kawasaki-kle-250-anhelo, απλά θέλει ψάξιμο να βρεις το 250 σε καλή κατάσταση, εγώ έχω KLE500. Έψαχνα 250 αλλά ήταν ρημάδια και τα έδιναν και πιο ακριβά. Λίγο που το έψαξα το anhelo λένε ότι είναι όντως καλή και γερή μηχανή αλλά καίει λίγο παραπάνω και είναι πιο αποδοτικό σε μεγαλύτερες στροφές (ήτοι, στην πόλη ίσως να δυσκολεύει) 4 λεπτά πριν, chessplayer-alexis είπε Πάρε ή το cbf ή κάποιο VStrom στα 600. Νομίζω πως θα βρεις στη τιμή που βάζεις ως πει. Τίμιες μηχανές που είναι σχετικά εύκολες στην πόλη και μπορούν να σε παν και ταξίδι 300χλμ σχετικά άνετα. Αυτά τα Vstorm απ ότι βλέπω είναι μεγάλα όμως και λογικά θα καίνε παραπάνω αρκετά από τη cbf και ξεφεύγουν από τη χρήση που θέλω. Ίσως για επόμενη αγορά (αν ποτέ βαρεθώ τη "μικρότερη") 1 ώρα πριν, alexinhogr είπε πάνω από 55-60.000 σαυτην την κατηγορία είναι επίφοβα τα μοτέρ τους, γιατί δεν ξέρεις τι ήταν ο προηγούμενος κάτοχος που το είχε, τα αεροψυκτα δεν έχουν μεγάλο χρόνο ζωής. Άρα κάπου εκεί λες να βάλω το όριο στα χιλιόμετρα; Γύρω στα 60000 (ταβάνι); (Προφανώς θα το δει και δικός μου μηχανικός δε θα πάρω γουρούνι στο σακί)
alexinhogr Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Hommer είπε Λίγο που το έψαξα το anhelo λένε ότι είναι όντως καλή και γερή μηχανή αλλά καίει λίγο παραπάνω και είναι πιο αποδοτικό σε μεγαλύτερες στροφές (ήτοι, στην πόλη ίσως να δυσκολεύει) Αυτά τα Vstorm απ ότι βλέπω είναι μεγάλα όμως και λογικά θα καίνε παραπάνω αρκετά από τη cbf και ξεφεύγουν από τη χρήση που θέλω. Ίσως για επόμενη αγορά (αν ποτέ βαρεθώ τη "μικρότερη") Άρα κάπου εκεί λες να βάλω το όριο στα χιλιόμετρα; Γύρω στα 60000 (ταβάνι); (Προφανώς θα το δει και δικός μου μηχανικός δε θα πάρω γουρούνι στο σακί) 5-5,5 λιτρα καιει το δικο μου στην πολη που ειναι πιο βαρυ και 500cc, to 250 ποσο πια 4λιτρα? ειναι με 2 κυλινδρους και υδρόψυκτο,ρωτα τον μηχανικο σου κλε250 η cbf250. Επεξ/σία 13 Μαΐου 2019 από alexinhogr
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Το πόσο θα καίει εξαρτάται ευθέως από τον τρόπο οδήγησής σου. Αν δεν ανεβάζεις γρήγορα το γκάζι, οι καταναλώσεις των 500-600 cc είναι κάπου στα 5-6λιτρα/100χλμ. Το VStrom έχει λίγο "χοντρό στήθος" και σχετικά υψηλό κέντρο βάρους. Έξω αυτό περνάει απαρατήρητο· εκεί που με είχε ενοχλήσει ήταν "εντός", και ειδικά στην κίνηση, άμα μπλοκαριστεις. Ισως το cbf να είναι πιο εύκολο. Πάντως, η γνώμη σας είναι πως με λιγότερα από 500cc δεν είναι λογικό να κάνεις μικροταξιδια (πέραν της βασικής χρήσης που αναφέρεις)
jimzak Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Πάρε ότι σου κάνει κλικ, εσύ θα το οδηγάς και ξέρεις καλύτερα από όλους τι απαιτήσεις έχεις. Σε αυτά που θέλεις να κάνεις ένα οποιοδήποτε 250cc νομίζω θα σε καλύψει. Έχω αλλάξει του κόσμου τις μηχανές από ss/naked/mega scouter/ enduro/on off/παπιά κτλ...μα πάντα κάτι έχει το ένα που σου λείπει στο άλλο. Μου λείπουν τα γκάζια και η οδηγική απόλαυση του super sport ,μου λείπει και η άνεση και οι χώροι του σκούτερ.Αυτη την στιγμή έχω μείνει με ένα v-strom και ένα crypton στο "γκαράζ" μου. Εν κατακλείδι θέλω να καταλήξω στο: πάρε αυτό που σου αρέσει και νομίζεις ότι θα κάνεις την δουλειά σου και όπως λέει και ο λαός "τρώγοντας έρχεται η όρεξη". Θα καταλάβεις μόνος σου αν χρειάζεσαι κάτι παραπάνω η κάτι λιγότερο από αυτό που ήδη θα έχεις. Στο κάτω κάτω δεν το παντρεύεσαι, αν δεις ότι δεν σου κάνει το πουλάς και χάνεις από λίγα έως καθόλου χρήματα. 2 1
panoskatos Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Ακατάλληλο το vstrom (που είναι 650 όχι 600) για αυτά που ζητάει ο ts και φυσικά σε αυτά τα χρήματα δεν βρίσκεις τέτοια μηχανή. Για εμένα σε αυτά τα χρήματα και για την χρήση που ζητάς είναι ένα σκούτερ σαν το Sym gts 250 / piagio x9 κτλ Εν μέρη συμφωνώ και σε αυτά που γράφει ο @jimzak αλλά η δική μου πρόταση είναι αυτή.
liopyr Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 19 hours ago, di maria kun said: φιλε με ολο το σεβασμο αυτα μην τα πεις σε κανα φορουμ για μοτοποδηλατα...θα γελαν και οι ζαντες Φίλε, δεν ξέρω τι είδους χίουμορ έχετε στο αλητάκια_με_παπάκια.κομ, αλλά μάλλον χρήζει αναβάθμισης. Επί του θέματος, μπορείς να διαφωνήσεις με επιχειρήματα ή απλά να πετάμε ο ένας στον άλλο εξυπνάδες μέχρι να χαλάσει το thread. Μπορώ να τα κάνω και τα δύο αρκετά καλά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα