Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά, σε ένα ξενοδοχείο που θα του φτιάξω λίγο το δίκτυο Wi-fi υπάρχει σύνδεση vdsl 50αρα για τους πελάτες,

παρόλα αυτά αν κάποιος πελάτης αρχίζει να κατεβάζει torrent γονατίζει όλο το δίκτυο.

Έχει ΟΤΕ σύνδεση vdsl 50 με το speedport entry 2i, και από εκεί διαμειραζεται με 3 κεραίες.

Υπάρχει δυνατότητα με κάποιο τρόπο κάθε συσκευή που θα συνδέεται στο δίκτυο να περιορίζεται στα 2-3Mbps?

Απ ότι είδα μόνο από το ρούτερ δεν γίνεται κάτι τέτοιο. Τι προτείνετε?

Επεξ/σία από jimmy007
Δημοσ.

Αναγκαστικα πρεπει να βρεις ρουτερ που να μπορεις να βαλεις limit στο Bandwidth καθε συνδεσης οποτε οπως ειπε και ο απο πανω θελεις κατι σαφως ανωτερο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οπότε μάγκες να πάρω ένα ρουτερ για vdsl, θέλω κάτι δοκιμασμένο μιας και είναι για ξενοδοχείο.

Τι προτείνετε

Επεξ/σία από jimmy007
Δημοσ.

Αν η επιχείρηση ήταν δική μου, ανάλογα βέβαια και τα οικονομικά, θα έπαιρνα επαγγελματικό firewall και θα το έβαζα πίσω απο το ρούτερ. Εκεί μπορείς να ρυθμίσεις τα πάντα και να δεις οποιαδήποτε στιγμή τι συμβαίνει.

Αν όμως μιλάμε για ενοικιαζόμενα δωμάτια που θα έχουν το μέγιστο 10 οικογένειες ταυτόχρονα, τότε πάρε οτιδήποτε που να έχει αυτή τη λειτουργία. Κάποια netgear του 200ρικου και κάποια TPlink ξέρω οτι το κάνουν. Αλλά ό,τι πληρώνεις παίρνεις να ξέρεις.

Δημοσ.

Προτείνω να μη πάρεις VDSL router για να αποφύγεις μελλοντικές αασυμβατότητες είτε στο κομμάτι του voip είτε στο κομμάτι του ίντερνετ.

Οπότε δες κάτι σε edgerouter ή mikrotik όπου η παραμετροποίηση είναι μεγαλύτερη πχ QoS, DPI etc.

Τα 3 Ap που υπάρχουν στο χώρο τι είναι; Κλασσικά tplink? Ενδεχομένως να χρειαστεί και σ αυτό το κομμάτι μια επένδυση

Δημοσ.

Εγω θα προτεινα οπως και ο φιλος zx να παρεις ενα firewall που θα διαχειριζεται τη κινηση του ιντερνετ(το fortigate ειναι μια καλη λυση).Δεν ειναι μονο το οτι θα μπορεις να ελεγχεις τη ταχυτητα,θα μπορεις να μπλοκαρεις και περιεργες σελιδες αλλα και εφαρμογες που καταναλωνουν bandwidth.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...