Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

revival of a dead topic λοιπον .

τα ιεκ πωλουν χαρτια για λεφτα και λογια τζαμπα, ως επαγγελμα τεχνικος δασικης κλπ μονο εως εργατης μπορεις να δουλεψεις και ως επαγγελμα δεν ειναι και το καλυτερο , οπως ειπε μαλιστα και καποιος απο πανω το επαγγελμα ειναι κορεσμενο εως το μεδουλι , δασολογοι και δασοπονοι  διεκδικουν θεσεις δασοπυροσβεστη κλπ λογω αυτου του κορεσμου με περισοτερα προσοντα. Φυκια για μεταξωτες κορδελλες λοιπον

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

γειααα σας...Τώρα αν μπηκα σωστα εδω η οχι θα δείξει ..

ενδιαφέρομαι να κάνω κ εγώ αυτην την ειδικότητα...τι λέτε υπάρχουν θέσεις στο μέλλον?

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.
Στις 12/5/2019 στις 5:40 ΜΜ, fingolfingr είπε

Αρχικά σε ευχαριστώ για την απάντηση. Η αλήθεια είναι ότι μου φαινόταν ύποπτο από την αρχή. Και κυρίως γιατί τα παρουσιάζουν τόσο εύκολα. Το οποίο είναι λογικό γιατί θέλουν να πουλήσουν αλλά.... όχι τόσο. 2500/ετος δεν είναι αλλά και πάλι δεν έχουμε λεφτά για πέταμα. Οκ, έχω χαρτί υπολογιστών, αγγλικά και 2 παιδιά που μου δίνουν κάποια μόρια. Και μαζί με τα 150 (νομίζω) που δίνει το πτυχίο ίσως να είχα κάποια ελπίδα αλλά και πάλι.... δεν το θεωρώ τόσο εύκολο όσο το παρουσίαζε.

Στο πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα είχαν πάρει 5066 άτομα για πυροπροστασία. Το οποίο είναι από ένα από τα δύο τέτοια προγράμματα που πήραν παράταση. Το έχω δει γιατί η σύζυγος μπήκε και εκείνη με κοινωφελούς (σε εκείνο με τις 30033 θέσεις) και τους έχουν ξεκόψει την όποια παράταση. 

Αλλα σημαίνει αυτό κάτι; Σημαίνει ότι θα προσλάβουν μόνιμο προσωπικά; Δύσκολο. Γι αυτό και ζητάω γνώμες

Λοιποοον...καλησπερα σε ολες και ολες, ειμαι καινουργια στην αυπνια...

Εχω τελειωσει και τα 4 εξαμηνα της ειδηκοτητας " τεχνικος δασικης προστασιας" σε ΔΙΕΚ, δηλαδη σε Δημοσιο Ιεκ, συγκεκριμενα του Αγ. Στεφανου, στην Αττικη. Εαν εχεις τελειωσει γεωπονος θα την βρεις την ειδικοτητα "ευκολακι". Σαν ειδικοτητα αξιζει. Αυτα περι δουλειας στο δημοσιο τα ακουω και λιγο βερεσε...ειδικα αν θελει να μπει κανεις σε δασαρχειο στον νομο Αττικης. Εφοσον ομως θελεις να πας επαρχια, τα πραγματα ειναι πιο ευκολα. Ξερω οτι το ποστ ειναι παλιο, αλλα μωλις περισι τελειωσα το Δ εξαμηνο οποτε εχω μια καλυτερη αποψη απ οτι θα ειχα οταν προτοαναρτηθηκε το ποστ(να με συγχωρητε ειμαι ανορθωγραφη).

Λοιπον η ειδικοτητα υπαρχει πλεον στα Δημοσια ιεκ και οχι μονο στην Αττικη. 

Μαθαινεις για τα φυτα και τα δεντρα, αρωστιες, πως ειναι πως μιαζουν ποτε ανθιζουν κοκ ποια ειναι τα ονοματα του και στα Λατινικα. Τα ιδια μαθαινεις και για τα ζωα. 

Μετα ειχαμε σκοποβολη, δασικη νομοθεσια, πυροσβεστικα.

Ολα πολυ ενδιαφεροντα. Α ειχαμε και Αγγλικα, τα οποια ομως δεν θα σας  τα ζητησουν στη πιστοποιηση. 

Ως δουλεια μπορειτε να βρειτε σε δασαρχειο, στη Πυροσβεστικη ως πυροφυλακας, σε ιδιωτικα δαση ως φυλακας αλλα και σε εθνικους δρυμους, παλι ως φυλακας(εγω συγκεκριμενα ειχα σημμαθητες που ηταν φυλακες στο Παρκο του Σχοινια και θελαν το χαρτι για να γινουν μονιμοι).

Τελειωνοντας το Δ εξαμηνο, εχετε δικαιωμα να κανετε πρακτικη σε καποιο ειτε ιδιωτικο ειτε δημοσιο φορεα. Εγω διαλεξα πρακτικη στη Πυροσβεστικη και σε καποιο φυτωριο. Εαν ομως εχετε ενσημα σχετικα με το ειδος της ειδικοτητας, μπορειτε να παρετε απαλλαγη απο τη πρακτικη. 

Θεωρω οτι οτι και ειδικοτητα να διαλεξει κανεις, καλων ειναι να το δοκιμαζει σε ΔΙΕΚ γιατι αμα δεν του αρεσει να μην ειναι υποχρεωμενος να πληρωσει μεχρι το τελος του ετους. 

Τωρα οσον αφορα την ηλικια...σορρυ αλλα γελαω...στο τμημα μου οι ηλικιες αρχιζαν απο 40 μεχρι και 57. Ποτε δεν ειναι αργα για να μαθεις κατι καινουργιο. Ειχα καθηγητες που τους περνουσα 10ετιες....

Ναι ειχαν πει οτι θα ανηξουν θεσεις εργασιας...αλλα αυτο που ειδα ειναι οτι ανηξαν μεν θεσεις....αλλα για ανηδικευτους εργατες....οχι πτυχιουχους διεκ.

Παντως σαν διπλωμα ειναι  EUROPASS το οποιο αναγνωριζεται απο την Ε.Ε. οποτε αν θελει κανεις να παει στην Ευρωπη για δουλεια, μπορει με αυτο το πτυχιακι να βρει μια καλη και καλα αμοιβωμενη δουλεια.

Οτι αποριες εχετε μου λετε...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...