Napier Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) καλησπερα μου εστιλε η μεσιτρια τα συμβολαια για μια γκαρσονιερα σε καλη θεση διπλα σε μετρο. το προβλημα ειναι πως στα συμβολαια δεν περιγραφετε ως οκια αλλα ως βοηθητικος χωρος το δευτερο προβλημα ειναι οτι στη περιγραφη των χωρων στο συμβολαιο δε φαινετε η κουζινα και η μεσιτρια μου τα μασαγε οτι ισως το μπανιο χωριστικε και εγινε 2 δωματια (κουζινα/μπανιο) αλλα δηθεν επιδη η ιδιοκτητρια ειναι μεγαλη σε ηλικια δε θυμαται. Να προχωρησω σε προκαταβολη? Κατι μου λεει οτι δε θα μπορει να βγει βεβαιωση απο μηχανικο περι μη αυθαιρεσιων η αν βγει θα παρει χρονο γιατι πρεπει πρωτα να νομιμοποιηθει η κουζινα. δευτερο πρεπει να γινει αλλαγη χρησης απο βοηθητικος χωρος σε κυριο (οικια) που σημαινει θα θελει αδειες, πολεοδομιες κοκ. μπορει να πουληθει φανταζομαι ως βοηθητικος χωρος και μετα να μπλεξω εγω με αυτη τη διαδικασια αλλα το θεμα ειναι οτι θελω να αγορασω τη γκαρσονιερα για να ζησω εγω και να την κανω την επισημη πρωτη κατοικια μου. Τι πιστευετε? η τιμη επισης ειναι πολυ καλη για τη θεση της... Επεξ/σία 12 Μαΐου 2019 από Napier
james01gr Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 Το λες μόνος σου. Δεν ειναι σπίτι είναι βοηθητικός χώρος. Εάν τον αγοράσεις ως τέτοιο οκ. Εαν τον αογρασεις ως σπίτι εχασες 1
Joshua21 Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 7 λεπτά πριν, Napier είπε Τι πιστευετε? η τιμη επισης ειναι πολυ καλη για τη θεση της... Πολύ καλή τιμή για γκαρσονιέρα, ή για βοηθητικό χώρο?
Napier Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Πολύ καλή τιμή για γκαρσονιέρα, ή για βοηθητικό χώρο? τιμη γκαρσονιερας ειναι, απλα καλη. πανω κατω οπως μια αλλη γκαρσονιερα στα τετραγωνικα της απλα θα περιμενα να ειναι πιο ακριβη γιατι λεμε οτι ειναι διπλα στο μετρο. ουτε στα 100 μετρα οποτε θα τη περιμενα πιο τσιμπημενη. μεσα ειναι διαμορφωμενη σα γκαρσονιερα αλλα στα συμβολαια φαινεται σα βοηθητικος χωρος. ειναι παλιο πολυκατοικια και τα υπογεια σε αυτες πολυ συχνα ηταν η αποθηκες η βοηθητικοι χωροι αλλα εχω διαβασει οτι αυτα τακτοποιουνται. Επεξ/σία 12 Μαΐου 2019 από Napier
insomnia888 Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 θα χρειαστείς άλλα 1500-2000 ευρώ για να το ταχτοποιήσεις (πολεοδομία, αμοιβή πολιτικού μηχανικού). Αν το θέλεις τόσο πολύ, κάντο
Napier Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 1 λεπτό πριν, insomnia888 είπε θα χρειαστείς άλλα 1500-2000 ευρώ για να το ταχτοποιήσεις (πολεοδομία, αμοιβή πολιτικού μηχανικού). Αν το θέλεις τόσο πολύ, κάντο αυτα θα μπορω να τα ταχτοποιησω σε δευτερο χρονο? δλδ να την αγορασω ως βοηθητικο χωρο και μετα να την ταχτοποιησω με το πασο μου ?
Joshua21 Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 4 λεπτά πριν, Napier είπε τιμη γκαρσονιερας ειναι, απλα καλη. πανω κατω οπως μια αλλη γκαρσονιερα στα τετραγωνικα της απλα θα περιμενα να ειναι πιο ακριβη γιατι λεμε οτι ειναι διπλα στο μετρο. ουτε στα 100 μετρα οποτε θα τη περιμενα πιο τσιμπημενη. μεσα ειναι διαμορφωμενη σα γκαρσονιερα αλλα στα συμβολαια φαινεται σα βοηθητικος χωρος Μα δεν είναι γκαρσονιέρα, οπότε η σύγκριση που προσπαθείς να κάνεις είναι εντελώς άκυρη.
Napier Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Μα δεν είναι γκαρσονιέρα, οπότε η σύγκριση που προσπαθείς να κάνεις είναι εντελώς άκυρη. ξερω οτι στα παλια υπογεια υπαρχει διακασια ταχτοποιησεις ωστε να φαινεται επισημα γκαρσονιερα. απλα δε ξερω ποσο θα παει το μαλι. επισης με αγχωνει το γεγονος οτι εχει χωριστει το μπανιο και εγινε μπανιο/κουζινα. ξερει καποιος αν αυτο εμποδιζει μηχανικο να δωσει βεβαιωση περι μη αυθαιρεσιων που ειναι απαραιτητη για τη μεταβιβαση? Επεξ/σία 12 Μαΐου 2019 από Napier
Joshua21 Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, Napier είπε αυτα θα μπορω να τα ταχτοποιησω σε δευτερο χρονο? δλδ να την αγορασω ως βοηθητικο χωρο και μετα να την ταχτοποιησω με το πασο μου ? Ίσως ναι ίσως όχι, κανένας δεν μπορεί να σου εγγυηθεί για το τι ακριβώς θα ισχύσει στο μέλλον. 3 λεπτά πριν, Napier είπε ξερω οτι στα παλια υπογεια υπαρχει διακασια ταχτοποιησεις ωστε να φαινεται επισημα γκαρσονιερα. απλα δε ξερω ποσο θα παει το μαλι. επισης με αγχωνει το γεγονος οτι εχει χωριστει το μπανιο και εγινε μπανιο/κουζινα. ξερει καποιος αν αυτο εμποδιζει μηχανικο να δωσει βεβαιωση περι μη αυθαιρεσιων που ειναι απαραιτητη για τη μεταβιβαση? Ξέρει ο μηχανικός Επεξ/σία 12 Μαΐου 2019 από Joshua21
Napier Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 2 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Ξέρει ο μηχανικός ας απαντησει καποιος που γνωριζει. δε βοηθας με κρυπτικες απαντησεις. δινεται βεβαιωση περι μη αυθαιρεσιων αν εχει χωριστει 1 χωρος και εχει γινει 2 ?
Joshua21 Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, Napier είπε ας απαντησει καποιος που γνωριζει. δε βοηθας με κρυπτικες απαντησεις. δινεται βεβαιωση περι μη αυθαιρεσιων αν εχει χωριστει 1 χωρος και εχει γινει 2 ? Σου έχω απαντήσει ήδη, μόνο μηχανικός μπορεί να στο πει αυτό. Και μόνο εφόσον δει την οικοδομική άδεια και κάνει αυτοψία. Επεξ/σία 12 Μαΐου 2019 από Joshua21 1
Napier Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) δε ειναι δικη μου υποχρεωση αυτη αλλα των πωλητων. αν δεν παρουν τη βεβαιωση περι μη αυθαιρεσιων απο μηχανικο δε μπορει να γινει πωληση αρα ηδη μιλαμε για ρισκο. δηλαδη να δωσω προκαταβολη και στο τελος να μη βγαινει η βεβαιωση και να χασω τη προκαταβολη... Επεξ/σία 12 Μαΐου 2019 από Napier
mechpanos Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 Δεν σου τα λέει καλά η μεσίτρια. Καμία αγοραπωλησία δεν γίνεται, αν δεν υπάρχει βεβαίωση μη αυθαιρεσιών. Η αυθαίρετη αλλαγή χρήσης, είναι αυθαιρεσία!!! Οπότε, θες είτε τακτοποίηση είτε μηχανικό που θα βεβαιώσει ψευδώς ότι δεν έχει αυθαιρεσίες (εννοείται δεν πας σε κάτι τέτοιο αν σου προταθεί, πχ ότι έχουν δικό τους κλπ). Μπορείς να το προχωρήσεις, με την συμφωνία ότι το βάρος της τακτοποίησης θα βαρύνει τον πωλητή και εσύ θα πάρεις το σπίτι καθαρό. Απλά ότι λεφτά δώσεις μπροστά να τα κάνεις με καλά καταρτισμένο προσύμφωνο που να σε καλύπτει από κάθε πλευρά, για να μην βγεις εσύ στο τέλος ζημιωμένος. Αν βρίσκεις κάτι άλλο που καλύπτει τις ανάγκες σου και δεν έχει τέτοια προβλήματα, προτίμησε το. 14 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Και μόνο εφόσον δει την οικοδομική άδεια και κάνει αυτοψία. ...και μέτρηση! 4
Joshua21 Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, Napier είπε δε ειναι δικη μου υποχρεωση αυτη αλλα των πωλητων. αν δεν παρουν τη βεβαιωση περι μη αυθαιρεσιων απο μηχανικο δε μπορει να γινει πωληση αρα ηδη μιλαμε για ρισκο. δηλαδη να δωσω προκαταβολη και στο τελος να μη βγαινει η βεβαιωση και να χασω τη προκαταβολη... Προκαταβολή (ή μάλλον πιο σωστά αρραβώνα) να δώσεις ΜΟΝΟ αν υπογράψετε προσύμφωνο, μόνο έτσι θα εξασφαλίσεις ότι δεν θα χάσεις τα λεφτά σου. Χειρόγραφες αποδείξεις και ιδιωτικά συμφωνητικά δεν έχουν καμία ισχύ. Απευθύνσου σε κάποιον συμβολαιογράφο για να σε ενημερώσει σχετικά. Επεξ/σία 12 Μαΐου 2019 από Joshua21 1
Γιαούρτι Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 σου τα μασάει η μεσίτρια, η τιμή είναι πολύ καλή λες... ε δε θέλει και πολύ μυαλό, προβλέπω μπελάδες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα