Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα συμφορουμιτες,

Είμαι εδώ και 3 χρόνια κάτοχος ενός Lenovo IdeaPad Y700-17ISK με dedicated gtx960m.

Εδώ και λίγο καιρο παρατηρώ stuttering το οποίο τώρα τελευταία επιδεινώθηκε πάρα πολύ. Το λάπτοπ ανέβαζε θερμοκρασία  μέχρι πρόσφατα ως 92C (cpu) χωρίς πρόβλημα. Από τότε που ξεκίνησε το πρόβλημα είχα δοκιμάσει να αλλάξω drivers, να απεγκαταστησω update χωρίς όμως να καταφέρω κάτι.

Εχθές έβαλα και το msi afterburner για να δω τις θερμοκρασίες της VGA και είδα ότι ξαφνικά πέφτουν τα ρολόγια από 1200/2200 στα 135/405 mhz και επανέρχονται.

Η θερμοκρασία στην GPU έφτανε τους 80-85c!

Αφού άνοιξα το λάπτοπ καθάρισα τους ανεμιστήρες και τα grills με βούρτσακι κ σκούπα, πλέον έπεσαν οι θερμοκρασίες σε 75 c load ,cpu και 65-70 στη vga. Παρόλα αυτά το throttling εξακολουθεί. Έχετε κάποια πρόταση ή να το πάω στη Lenovo και να μου πουν ότι δε φτιάχνει; :)

Δημοσ.

Αυτό είναι το επόμενο βήμα. Ήδη εχω παραγγείλει μια arctic silver και θα παραλάβω αύριο.

Εν τω μεταξυ, έβαλα FurMark για stress test. Εφτασε η vga 84 βαθμούς και δεν έκανε throttling..

Aν βάλω παιχνίδι όμως (overwatch. SW BF,2) είναι πλέον ουσιαστικά unplayable

Δημοσ.

Τελικά νομίζω το βρήκα....

Με τους τελευταίους Nvidia drivers είχε αλλάξει στο control panel μια ρύθμιση σε optimal power και παρόλο που ήταν στο ρεύμα επηρέαζε την κάρτα.

Το έβαλα σε consists performance και φαίνεται να εφτιαξε

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...