barrcode Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 Καλησπέρα παιδιά , Είχα κάνει 5 μήνες μαθήματα σε ωδείο και για προσωπικούς λόγους το σταμάτησα. Έχει περάσει ένας χρόνος τώρα όπου κάνω εξάσκηση αραιά και τώρα νιώθω ότι θέλω να συνεχίσω πάλι. Το θέμα είναι οτι ο δάσκαλος μου δεν είναι διαθέσιμος πλέον. Μετά απο αυτήν την εισαγωγή ήθελα να ρωτήσω τους ΄έμπειρους του είδους. Είναι εφικτό να μάθεις κιθάρα online? Είτε επι πληρωμή είτε με τα video που κυκλοφορούν στο youtube? Ο στόχος μου δεν είναι να πάρω κάποιο πτυχίο ή να μάθω μουσική θεωρία. Ο στόχος μου είναι να λυθούν τα δάχτυλα μου και να παίζω κάποια τραγούδια που μου αρέσουν για την πάρτυ μου.
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 Είναι εφικτό να μάθεις και απλά παίζοντας κάθε μέρα για 20-30 λεπτά. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που έμαθαν μουσική με μοναδικό εφόδιο να "πηγαίνουν" καθημερινά στο όργανο και να εξασκούνται, προσπαθώντας να μιμηθούν αυτά που ακούν κτλ. Κάποια βίντεο, λοιπόν, στο youtube, σίγουρα βοηθάνε. Αλλά ο δάσκαλος έχει και τον ρόλο να σε ενθαρρύνει να συνεχίσεις να παίζεις, να εξασκείσαι καθημερινά, να σου δίνει μια προθεσμία για να ολοκληρώνεις τους στόχους που βάζεις και φυσικά μπορεί να σε καθοδηγεί για να γλιτώσεις χρόνο (για παράδειγμα, κάτι που θα ανακαλύψεις μόνος σου με τον καιρό, ένας δάσκαλος μπορεί να το εντοπίσει από τα πρώτα μαθήματα). Πέρα από το τεχνικό μέρος, όμως, το ψυχολογικό είναι πολύ σημαντικό για τους περισσότερους ανθρώπους. Θεωρητικώς μπορεί κάποιος να κάνει γυμναστική στο σπίτι του, να αρχίσει να χοροπηδάει και να κάνει ασκήσεις, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, το να πας στο γυμναστήριο ή να προσλάβεις κάποιον να σε επιτηρεί, βοηθάει πάρα πολύ (δεν είναι τυχαίο που το κάνουν οι περισσότεροι ηθοποιοί/αθλητές κτλ). Θέλω να πω ότι το κίνητρο είναι σημαντικό. Και η θέληση δεν είναι κάτι που έχεις ή δεν έχεις, όπως πιστεύεται συνήθως. Υπάρχουν τρόποι να χτίσεις μια συνήθεια (όπως το να παίζεις μουσική) και συνήθως οι περισσότεροι αν ξεκινήσουν με λάθος τρόπο, αρχίζουν να κατηγορούν τον εαυτό τους ή υπερεκτιμούν την πρόοδο που θα έπρεπε να κάνουν, που μετά με τη σειρά της αρχίζει σιγά σιγά να μένει πίσω, επειδή ταυτόχρονα όπως έχουν αποθαρρυνθεί, περιορίζουν την μελέτη... Ακόμη και με δάσκαλο, ξέρεις πόσους μαθητές έχω (στο πιάνο), που μετά από μια εβδομάδα έρχονται στο μάθημα και μου λένε "δεν μπορώ να το καταφέρω αυτό, δεν πιστεύω ότι το έχω" κτλ, και όταν τους ρωτάω "μελέτησες έστω 10 λεπτά κάθε μέρα" μου απαντάνε "τα είδα λίγο το Σαββατοκύριακο"; Που δυστυχώς δεν αρκεί και πρέπει να τους το εξηγήσω αυτό, αλλιώς αρχίζουν και κατηγορούν το "ταλέντο" τους. Για να ολοκληρώσω, αν όλα αυτά τα ακούς βερεσέ και νιώθεις ότι δεν σε επηρεάζουν (που σίγουρα υπάρχουν και αυτοί οι άνθρωποι), όρμα στα online μαθήματα και δώσε τον καλύτερο σου εαυτό. Η συμβουλή μου είναι να βάλεις και ένα πρόγραμμα, ας είναι 10 λεπτά την ημέρα (είναι ΠΟΛΥ σημαντικό, καμία σχέση με το να μελετάς 3 ώρες κάθε Σάββατο), να το τηρήσεις και απλά να περιμένεις. Απόλαυσε το ταξίδι, κράτα ρεαλιστικές προσδοκίες και θα δεις την εξέλιξη με τον καιρό. Υπάρχουν σημεία όπου θα κάνεις "κλικ" και θα κλειδώσεις σε νέα επίπεδα.
barrcode Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 2 λεπτά πριν, Manuel είπε Είναι εφικτό να μάθεις και απλά παίζοντας κάθε μέρα για 20-30 λεπτά. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που έμαθαν μουσική με μοναδικό εφόδιο να "πηγαίνουν" καθημερινά στο όργανο και να εξασκούνται, προσπαθώντας να μιμηθούν αυτά που ακούν κτλ. Κάποια βίντεο, λοιπόν, στο youtube, σίγουρα βοηθάνε. Αλλά ο δάσκαλος έχει και τον ρόλο να σε ενθαρρύνει να συνεχίσεις να παίζεις, να εξασκείσαι καθημερινά, να σου δίνει μια προθεσμία για να ολοκληρώνεις τους στόχους που βάζεις και φυσικά μπορεί να σε καθοδηγεί για να γλιτώσεις χρόνο (για παράδειγμα, κάτι που θα ανακαλύψεις μόνος σου με τον καιρό, ένας δάσκαλος μπορεί να το εντοπίσει από τα πρώτα μαθήματα). Πέρα από το τεχνικό μέρος, όμως, το ψυχολογικό είναι πολύ σημαντικό για τους περισσότερους ανθρώπους. Θεωρητικώς μπορεί κάποιος να κάνει γυμναστική στο σπίτι του, να αρχίσει να χοροπηδάει και να κάνει ασκήσεις, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, το να πας στο γυμναστήριο ή να προσλάβεις κάποιον να σε επιτηρεί, βοηθάει πάρα πολύ (δεν είναι τυχαίο που το κάνουν οι περισσότεροι ηθοποιοί/αθλητές κτλ). Θέλω να πω ότι το κίνητρο είναι σημαντικό. Και η θέληση δεν είναι κάτι που έχεις ή δεν έχεις, όπως πιστεύεται συνήθως. Υπάρχουν τρόποι να χτίσεις μια συνήθεια (όπως το να παίζεις μουσική) και συνήθως οι περισσότεροι αν ξεκινήσουν με λάθος τρόπο, αρχίζουν να κατηγορούν τον εαυτό τους ή υπερεκτιμούν την πρόοδο που θα έπρεπε να κάνουν, που μετά με τη σειρά της αρχίζει σιγά σιγά να μένει πίσω, επειδή ταυτόχρονα όπως έχουν αποθαρρυνθεί, περιορίζουν την μελέτη... Ακόμη και με δάσκαλο, ξέρεις πόσους μαθητές έχω (στο πιάνο), που μετά από μια εβδομάδα έρχονται στο μάθημα και μου λένε "δεν μπορώ να το καταφέρω αυτό, δεν πιστεύω ότι το έχω" κτλ, και όταν τους ρωτάω "μελέτησες έστω 10 λεπτά κάθε μέρα" μου απαντάνε "τα είδα λίγο το Σαββατοκύριακο"; Που δυστυχώς δεν αρκεί και πρέπει να τους το εξηγήσω αυτό, αλλιώς αρχίζουν και κατηγορούν το "ταλέντο" τους. Για να ολοκληρώσω, αν όλα αυτά τα ακούς βερεσέ και νιώθεις ότι δεν σε επηρεάζουν (που σίγουρα υπάρχουν και αυτοί οι άνθρωποι), όρμα στα online μαθήματα και δώσε τον καλύτερο σου εαυτό. Η συμβουλή μου είναι να βάλεις και ένα πρόγραμμα, ας είναι 10 λεπτά την ημέρα (είναι ΠΟΛΥ σημαντικό, καμία σχέση με το να μελετάς 3 ώρες κάθε Σάββατο), να το τηρήσεις και απλά να περιμένεις. Απόλαυσε το ταξίδι, κράτα ρεαλιστικές προσδοκίες και θα δεις την εξέλιξη με τον καιρό. Υπάρχουν σημεία όπου θα κάνεις "κλικ" και θα κλειδώσεις σε νέα επίπεδα. Ευχαριστώ πολυ για την άμεση απάντηση φίλε μου. Η αλήθεια είναι ότι πρίν ξεκινήσω ο στόχος μου ήταν να δουλέυω μόνο σουκού όμως αυτό άλλαξε γρήγορα και πλέον δουλέυω καθημερινά μισή ώρα. Νομίζω ότι απο θέμα κινήτρου είμαι οκ. Λέω να το δοκιμάσω απλά δεν ξέρω απο πού να ξεκινήσω. Υπάρχουν αρκετά site με chords Και tabs όπου αμα πληρώσεις συνδρομή σου δίνουν επιπλέον δυνατότητες. Δεν ξέρω όμως ποιο να διαλέξω και επίσης δεν ξέρω ποιος στο youtube θεωρείται καλός για να ακολουθήσω. Γι αυτό θέλω την άποψη κάποιου που το "μυρίζει' το θέμα.
CONAN_ Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 https://www.andyguitar.co.uk Αυτος ειναι αρκετά καλός και επεξηγηματικός , αν ξερεις έστω και λίγα αγγλικα δεν θα δυσκολευτείς καθόλου. Δοκίμασε τον έχει και δωρεάν μαθήματα και με πληρωμή .
barrcode Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 3 λεπτά πριν, CONAN_ είπε https://www.andyguitar.co.uk Αυτος ειναι αρκετά καλός και επεξηγηματικός , αν ξερεις έστω και λίγα αγγλικα δεν θα δυσκολευτείς καθόλου. Δοκίμασε τον έχει και δωρεάν μαθήματα και με πληρωμή . Το πιστεύεις ότι αυτόν έβλεπα τώρα;😄😄
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα