vairass Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Λογικά στις τανίνες που είχαν υπηρέτρια μιλούσαν για νοικοκυριό παράδειγμα που βγάζει 2000-3000 ευρώ... Αν όμως θυμηθούμε το " παίρνω το καπελάκι μου και φεύγω" ο Κωνσταντίνου είχε υπηρέτρια....κσι ζούσανε σε παλιό σπίτι πολύ παλιό... Σε άλλη ταινία όμως οι πλούσιοι της εποχής χρωστούσαν 2-3 μήνες την υπηρέτρια.. Θυμαμαι με τον Βέγγο και την αρβύλα... Προφανως και τότε ήταν δύσκολα αλλά τότε σαν έξοδο σαν διασκέδαση είχαν το κουμαρι... Δύσκολο να βγει συμπέρασμα παιδιά.
adi32 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 6 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Ενώ εσύ που ποστάρεις ότι πιο άκυρο/εξωφρενικό βρίσκεις στο internet και παίρνεις σαν δεδομένο ότι βλέπεις σε ταινίες, δεν έχεις ξεφύγει? Οκ όλα καλά και λεφτά υπάρχουν. Αρκεί ένα xiaomi και 2ε από τη γιαγιά για καφέ
vairass Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 1 λεπτό πριν, adi32 είπε Οκ όλα καλά και λεφτά υπάρχουν. Αρκεί ένα xiaomi και 2ε από τη γιαγιά για καφέ Λεφτά και υπάρχουν και δεν υπάρχουν... Τι εννοώ... Αν δουλεύεις βγάζεις πες 800.. Με δύο παιδιά οκ; Θα την παλέψεις μόνο αν έχεις δικό σου σπίτι και μόνο αν δουλεύει κ η γυναίκα. Παλιά η γυναίκα δνε δούλευε... Την έβγαζαν αλλά χωρίς καφέ τίποτα... Ψωμί, ζάχαρη και αλάτι. Σήμερα είμαστε λίγο καλύτερα αλλά με περισσότερα έξοδα... Αυτό είναι το πρόβλημα.
Moderators Malthador Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Moderators Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 33 minutes ago, adi32 said: Νομίζω οι περισσότεροι έχουν ξεφύγει από το θέμα που είναι η αγοραστική δύναμη του εργαζόμενου με βάση το βασικό μισθό από παλιά έως σήμερα. Πώς μετράς την αγοραστική δύναμη; Πρέπει να υπάρχουν κινητά για να μπορείς να τα αγοράσεις και πρέπει να υπάρχουν μαιευτικές κλινικές για να μην γεννήσεις στο χωράφι. Και το σημαντικότερο: πρέπει να υπάρχει βασικός μισθός για να συγκρίνεις. Ποιός ήταν ο βασικός στα sixties;
Joshua21 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 11 λεπτά πριν, vairass είπε Λογικά στις τανίνες που είχαν υπηρέτρια μιλούσαν για νοικοκυριό παράδειγμα που βγάζει 2000-3000 ευρώ... Αν όμως θυμηθούμε το " παίρνω το καπελάκι μου και φεύγω" ο Κωνσταντίνου είχε υπηρέτρια....κσι ζούσανε σε παλιό σπίτι πολύ παλιό... Σε άλλη ταινία όμως οι πλούσιοι της εποχής χρωστούσαν 2-3 μήνες την υπηρέτρια.. Θυμαμαι με τον Βέγγο και την αρβύλα... Προφανως και τότε ήταν δύσκολα αλλά τότε σαν έξοδο σαν διασκέδαση είχαν το κουμαρι... Δύσκολο να βγει συμπέρασμα παιδιά. Αν προσπαθείς να βγάλεις συμπέρασμα βασισμένος στις ταινίες όχι μόνο είναι δύσκολο, αδύνατο είναι.
Moderators Malthador Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Moderators Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 2 minutes ago, Joshua21 said: Αν προσπαθείς να βγάλεις συμπέρασμα βασισμένος στις ταινίες όχι μόνο είναι δύσκολο, αδύνατο είναι. Μάλλον αυτό εννοεί όταν μιλάει για βασικό μισθό: να έχεις για υπηρέτρια την Στυλιανοπούλου και για γιατρό τον Παπαμιχαήλ να κάνει κατ' οίκον επισκέψεις. Είμαι σίγουρος ότι έτσι γινόταν μέχρι και στο τελευταίο χωριό τη δεκαετία του 60... Αυτό είναι το πρόβλημα με το σκεπτικό του: μερικά πράγματα τα θεωρούμε τόσο αυτονόητα, που νομίζουμε ότι ίσχυαν από πάντα. Επεξ/σία 13 Μαΐου 2019 από Malthador 3
vairass Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 3 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Αν προσπαθείς να βγάλεις συμπέρασμα βασισμένος στις ταινίες όχι μόνο είναι δύσκολο, αδύνατο είναι. Εννοείται ότι δεν μπορείς... Πείνα έπεφτε και τότε, τώρα πόσο πείνα δδν ξέρω... Ρώτησα τον πατέρα μου ( στα 79 είναι) Αλλά αυτός τότε έβγαζε τον μήνα χαλαρά 70-80 χιλιάρικα... Το 1975 περίπου. Πιο παλιά μου είπε ήταν δύσκολα ούτε τσιγάρο δεν είχε. Εποχή Στέλιου δεν υπήρχε φραγκο στην Ελλάδα έτσι μου είπε... Τότε έφυγε για δουλειά στα καράβια. Αυτά ξέρω εγω από πρώτο χέρι. 1
SB_1957 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 13 λεπτά πριν, Malthador είπε Ποιός ήταν ο βασικός στα sixties; 3,60 όπως έχει μείνει να λέμε μέχρι και σήμερα! 2
vairass Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, SB_1957 είπε 3,60 όπως έχει μείνει να λέμε μέχρι και σήμερα! Σε δραχμές κάνα 3600; Γιατιι 360 φαίνεται λίγο Επεξ/σία 13 Μαΐου 2019 από vairass
skiabox Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 46 λεπτά πριν, vairass είπε Λογικά στις τανίνες που είχαν υπηρέτρια μιλούσαν για νοικοκυριό παράδειγμα που βγάζει 2000-3000 ευρώ... Αν όμως θυμηθούμε το " παίρνω το καπελάκι μου και φεύγω" ο Κωνσταντίνου είχε υπηρέτρια....κσι ζούσανε σε παλιό σπίτι πολύ παλιό... Σε άλλη ταινία όμως οι πλούσιοι της εποχής χρωστούσαν 2-3 μήνες την υπηρέτρια.. Θυμαμαι με τον Βέγγο και την αρβύλα... Προφανως και τότε ήταν δύσκολα αλλά τότε σαν έξοδο σαν διασκέδαση είχαν το κουμαρι... Δύσκολο να βγει συμπέρασμα παιδιά. Εμένα μου αρέσουν οι Έλληνες εκείνης της εποχής γιατί ήταν τίμιοι. Μετά πονήρεψαν και γίνανε η χειρότερη φάρα στον πλανήτη που δεν της αρέσει η δουλειά και λατρεύει τις αργομισθίες. 3
vairass Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, skiabox είπε Εμένα μου αρέσουν οι Έλληνες εκείνης της εποχής γιατί ήταν τίμιοι. Μετά πονήρεψαν και γίνανε η χειρότερη φάρα στον πλανήτη που δεν της αρέσει η δουλειά και λατρεύει τις αργομισθίες. Οχι όλοι τίμιοι αλλά το 60% ήταν... Είχε και τότε κουφαλες. Φίλε η δουλειά μας αρέσει... Η κλεψιά δεν μας αρέσει. Επεξ/σία 13 Μαΐου 2019 από vairass
skiabox Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 3 λεπτά πριν, vairass είπε Οχι όλοι τίμιοι αλλά το 60% ήταν... Είχε και τότε κουφαλες. Φίλε η δουλειά μας αρέσει... Η κλεψιά δεν μας αρέσει. Άσε φίλε.Έναν στους χίλιους γνωρίζεις που να του αρέσει η δουλειά. 1
vairass Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Μόλις τώρα, skiabox είπε Άσε φίλε.Έναν στους χίλιους γνωρίζεις που να του αρέσει η δουλειά. Αυτό ναι Οκ... Εμένα μου αρέσει αλλά με κλέβουν. Οχι επίδομα γάμου Οχι επίδομα παιδιών. Οχι υπερωρία Οχι πληρωμή τα Σάββατα.. -500 μόνο από αυτά.
skiabox Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 1 λεπτό πριν, vairass είπε Αυτό ναι Οκ... Εμένα μου αρέσει αλλά με κλέβουν. Οχι επίδομα γάμου Οχι επίδομα παιδιών. Οχι υπερωρία Οχι πληρωμή τα Σάββατα.. -500 μόνο από αυτά. Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς.
vairass Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 4 λεπτά πριν, skiabox είπε Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Μου τα κόψανε στην δουλειά. Κόβουν συνέχεια
Προτεινόμενες αναρτήσεις