Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, vairass είπε

Αχμ όχι.. 2αρι εμείς εδώ εννοούμε 2 δωμάτια σαλόνι κουζίνα. 

Αυτό είπες. Δηλαδή, το δυάρι πάει στα σαλόνι και κουζίνα. 

• Απαντ. 239
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, vairass είπε

Από κοντά σου λένε δυάρι φίλε... Δυάρι με δύο υπνοδωμάτια συν σαλόνι κλπ. 

Απάντηση δεν πήρα σε αυτό που ρώτησα, όταν γράφεις "εμείς έτσι το λέμε" εννοείς πως έτσι το λένε οι μεσίτες? Και μάλιστα οι μεσίτες μόνο από κοντά το λένε έτσι? Δλδ από μακριά το λένε αλλιώς?

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Απάντηση δεν πήρα σε αυτό που ρώτησα, όταν γράφεις "εμείς έτσι το λέμε" εννοείς πως έτσι το λένε οι μεσίτες? Και μάλιστα οι μεσίτες μόνο από κοντά το λένε έτσι? Δλδ από μακριά το λένε αλλιώς?

Εμείς στη Θεσσαλονίκη ρε συ. 

Δεν ξέρω τι γίνεται αλλού. 

Ο μεσίτης σου λέει... 

2 υπνοδωμάτια σαλόνι κουζίνα. 

Εσύ πόσα δωμάτια το μετράς; για πες. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, vairass είπε

Ο μεσίτης σου λέει... 

3άρι

Στην Αθήνα (και πέριξ) έτσι το μετράμε 

Δε μετράμε κουζίνα (αν είναι χωριστή) + μπάνιο 

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, AristidisZ είπε

3άρι

Εμείς δυάρι... Οκ δεν θα τα χαλάσουμε γιαυτό. 

Είπαμε το καλαμάκι είναι για καφέ..:)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, vairass είπε

Ο μεσίτης σου λέει... 

Ο χαρακτηρισμός δυάρι, τριάρι, τεσσάρι δεν έχει να κάνει με το πλήθος των υπνοδωματίων, έχει να κάνει με το πλήθος των χώρων κύριας χρήσης (κουζίνα και μπάνιο δεν θεωρούνται τέτοιοι).

Το παραπάνω δεν είναι δικός μου τρόπος μέτρησης, έτσι είθισται να χαρακτηρίζονται τα σπίτια γενικώς στην Ελλάδα, μια ματιά στις αγγελίες θα σε πείσει. Στη συντριπτική πλειοψηφία των αγγελιών τα σπίτια 2 υπνοδωματίων ΔΕΝ αναφέρονται ως δυάρια, ούτε σε Αθήνα, ούτε σε Θεσσαλονίκη.

Επεξ/σία από Joshua21
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Joshua21 είπε

Ο χαρακτηρισμός δυάρι, τριάρι, τεσσάρι δεν έχει να κάνει με το πλήθος των υπνοδωματίων, έχει να κάνει με το πλήθος των χώρων κύριας χρήσης (κουζίνα και μπάνιο δεν θεωρούνται τέτοιοι).

Το παραπάνω δεν είναι δικός μου τρόπος μέτρησης, έτσι είθισται να χαρακτηρίζονται τα σπίτια γενικώς στην Ελλάδα, μια ματιά στις αγγελίες θα σε πείσει. Σε καμία αγγελία δεν πρόκειται να δεις σπίτι 2 υπνοδωματίων να αναφέρεται σαν δυάρι, ούτε σε Αθήνα, ούτε σε Θεσσαλονίκη.

Οκ γιστι οτσν έβλεπα σπίτια έλεγε ο μεσίτης... 

Δυάρι έχω... 

Σαλόνι κουζίνα και δύο υπνοδωμάτια; 

Δεν λέω ότι δεν συμφωνώ με εσένα αλλά ότι μου έλεγαν γράφω. 

Δεν μου είπε κανένας από εδώ τρεις χώροι άρα είναι τριάρι. 

Άρα όπως τα λες.. 

Εγώ βρήκα το εξής. 

Κουζίνα μικρή, και 4 δωμάτια συν τουαλέτα.. 

Άρα είμαι σε 4αρι; δύσκολα με 330 σε εξαιρετική κατάσταση συν πάρκινγκ. 

Αυτό στην Αθήνα πάει 600. 

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

3άρι

Χμ.. τελικά θα συμφωνήσω με τον vairass. Ο αριθμός πάει στα υπνοδωμάτια. Δυάρι σημαίνει δύο υπνοδωμάτια συν ό,τι άλλοι χώροι. Τριάρι σημαίνει τρία υπνοδωμάτια. 

Δείτε αγγελίες. Έτσι αναφέρονται. Ο αριθμός πάει στα υπνοδωμάτια. Και στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα. 

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Salecon είπε

Δείτε αγγελίες. Έτσι αναφέρονται. Ο αριθμός πάει στα υπνοδωμάτια. Και στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα. 

Για δείξε μας μερικές...

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Salecon είπε

Χμ.. τελικά θα συμφωνήσω με τον vairass. Ο αριθμός πάει στα υπνοδωμάτια. Δυάρι σημαίνει δύο υπνοδωμάτια συν ό,τι άλλοι χώροι. Τριάρι σημαίνει τρία υπνοδωμάτια. 

Επιτέλους.  

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Salecon είπε

Σύμφωνα με τη λογική σου (ή κατά τον @vairass με τη θεσαλλονιότικη λογική), ένα σπίτι

Με

- ένα υπνοδωμάτιο

- ένα γραφείο

- ένα μια βιοβλιοθήκη

- ένα χώρο solarium

- ένα δωμάτιο / γκαρνταρόμπα

είναι γκαρσονιέρα ?

• Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Salecon είπε

Το θέμα είναι πως για κάθε μία αγγελία που το σπίτι 2 δωματίων αναφέρεται ως δυάρι, αντιστοιχούν εκατοντάδες αγγελίες που το σπίτι 2 δωματίων το αναφέρουν ως τριάρι. Για αυτό σου είπα δείξε μερικές, 1-2 βρίσκεις εύκολα, για να βρεις 15 θα δυσκολευτείς πολύ.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, vairass είπε

Καθαρά μου είπε.  Μικτά 2000 περίπου. 

Τώρα λεπτομέρειες δεν ξέρω κιόλας αν δεν ζεις εκεί δεν ξέρεις. 

Παντως δίνουν κάτι εδώ δεν δεν δίνουν τίποτα. Εξάλλου αν δεν ήταν καλά δεν θα καθόσουν εγώ έτσι πιστεύω. 

Επίσης έλυσες το μέλλον σου των παιδιών σου και των εγγονόν σου. 

Εδώ που είμαστε εμείς τι κάνουμε; 

Τα μεγαλώνουμε για να φύγουν έξω γιστι αν μείνουν εδώ άστο.. 

Όσο για το διαμέρισμα ο τύπος ήταν καθαρός σε αυτά που λέει... 

1 δωμάτιο στη κουζίνα συν τουαλέτα στα 270, 2 δωμάτια συν σαλόνι συν κουζίνα κλπ στα 700 ίσως και πιο κάτω, το Singen δεν είναι μεγάλη πόλη μου είπε οπότε πάμε πιο φτηνά όλα. 

Εσύ που είσαι αν επιτρέπεται; 

Έξοδα έχεις εννοείται πολλά άλλα έχεις και έσοδα σωστά ; 

12 χλμ έξω από την Βόννη είμαι.
Σίγουρα ,οικονομικά ενδέχεται να είστε λίγο καλύτερα από Ελλάδα.
Απλά στην αρχή μην περιμένετε μεγάλες διαφορές.Πάντα στην αρχή είναι πολύ δύσκολα και όχι έτσι όπως τα περιγράφεις.
Σκέψου μόνο η μετακόμιση, και το πόσα λεφτά θέλουν εγγύηση μόνο για να μπεις στο σπίτι.Χωρίς να έχεις αγοράσει τίποτα.

Πρόσφατα φιλαράκι μου που χώρισε και βρήκε 2άρι (υπνοδωμάτιο + καθιστικό) κάπου 60-65 τετραγωνικά έδωσε με την μία 4000 μόνο για να μπει.Σε άδειο σπίτι.
Βάλε πόσα έδωσε για να αγοράσει τα βασικά:κρεβάτι,κατσαρόλες,τα πρώτα είδη ανάγκης.
Εσύ θα έχεις και την μετακόμιση.Αυτά τα λεφτά για να ανακτηθούν θέλει χρόνια δουλειάς.

Εγώ έχω ήδη μια 25ετία το ίδιο και η γυναίκα περίπου, και είμαστε μαζί 18 χρόνια και τώρα στα τελευταία αρχίσαμε να είμαστε οικονομικά πιο οκ.
Το μεγάλο μας ατου που και οι 2 μας έχουμε μόνιμα συμβόλαια στις δουλειές μας και πάρα πολύ φτηνό ενοίκιο.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...