Επισκέπτης Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 33 λεπτά πριν, lightsout είπε Διάβασε σε παρακαλώ πόσα εκατομμύρια ανθρώπων ζουν στην Αμερική κάτω από τις γέφυρες, διάβασε για την γερμανική εφεύρεση των mini jobs, και μετά έλα να μας γράψεις για την επιτυχία του συστήματος. Κι αν το κατάντημα της εργατικής τάξης στις μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη σε αφήνει αδιάφορο, κοίτα τον Αμερικανό της μεσαίας τάξης που ζει για να πληρώνει τα δάνεια του ή τον Γερμανό των περασμένων ετών που ζούσε μια ζωή στο νοίκι. Ε ας φέρουμε τον κομμουνισμό τότε και να παίρνουμε καφέ με το δελτίο.
christopher0016 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 3 ώρες πριν, vairass είπε Ε ναι. Άρα εμείς χάσαμε από την αλλαγή... Γάλα στη Γερμανία; 70 λεπτά. Στη πλούσια Ελλάδα 1.2. Επίδομα παιδιού στην Γερμανία ; 180 τον μήνα. Στην Ελλάδα; 70 το δίμηνο. Δηλαδή τι να λέμε κλεψε κλεψε... Βασικός στην Γερμανία ; 1500; Ελλάδα 350 με το ζόρι ( 340 παίρνει η μάνα μου). Ενοίκιο στην Γερμανία 1000 ευρώ Ενοίκιο στην Ελλάδα 250 ευρώ Σε κάποια πράγματα έχουμε τα συν μας σε άλλα όχι . Το κακό στην χώρα μας είναι ότι είμαστε των άκρων από της απόψεις μας μέχρι την συμπεριφορά νας. Η άσπρο η μαύρο λες και αλλά χρώματα δεν υπάρχουν.. 350 ευρώ βασικό μισθό 8 Ώρο,;; Δεν παίζει δουλεύω από τα 15 μου ακόμη και στα δύσκολα χρόνια μου ποτέ δεν δέχτηκα μισθό πείνας. Στην κλάψα πρώτοι είμαστε 2 1
The_Judas Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 42 λεπτά πριν, lightsout είπε Διάβασε σε παρακαλώ πόσα εκατομμύρια ανθρώπων ζουν στην Αμερική κάτω από τις γέφυρες, διάβασε για την γερμανική εφεύρεση των mini jobs, και μετά έλα να μας γράψεις για την επιτυχία του συστήματος. Κι αν το κατάντημα της εργατικής τάξης στις μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη σε αφήνει αδιάφορο, κοίτα τον Αμερικανό της μεσαίας τάξης που ζει για να πληρώνει τα δάνεια του ή τον Γερμανό των περασμένων ετών που ζούσε μια ζωή στο νοίκι. 500.000 άστεγοι σε μια χώρα 350.000.000. Πάντα συγκρίνουμε μια οικονομία, σε σχέση με τις υπόλοιπες, όχι με κάποια που δεν έχει εφαρμοστεί εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ο φθηνός αντιαμερικανισμός χωρίς επιχειρήματα δείχνει απλά κόμπλεξ. Οι "χαζοί αμερικάνοι" όπως έχει επικρατήσει στην Ελλάδα, οι οποίοι καθαρά από τύχη μάλλον είναι νο1 σε επιστήμες και σε έρευνα. Πόσο μάλλον με ένα αβαταρ όπως το δικό σου που είναι ο ορισμός της πλήρους αμερικανοποίησης και μαζοποίησης... Εναλλακτικές κανένας δεν προτείνει που να μπορούν να εφαρμοστούν. Αυτοοργάνωση-αυτοδιαχείριση; Θα γυρίσουμε σε τοπικές ανταλλακτικές οικονομίες; Πλήρης κρατικοποίηση των μέσων παραγωγής και ίδιο μισθό για όλους; Ποιο θα είναι το κίνητρο εργασίας και παραγωγικότητας; Θα θυσιάσουμε την ελευθερία μας για να έχουμε μια υποτιθέμενη θεωρητικά και μόνο "ασφάλεια"; Με ένα κράτος που θα ορίζει ποιος μπορεί να ανοίξει επιχείρηση και ποιος θα δουλεύει που; Επεξ/σία 14 Μαΐου 2019 από The_Judas 1
vairass Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, christopher0016 είπε Ενοίκιο στην Γερμανία 1000 ευρώ Ενοίκιο στην Ελλάδα 250 ευρώ Σε κάποια πράγματα έχουμε τα συν μας σε άλλα όχι . Το κακό στην χώρα μας είναι ότι είμαστε των άκρων από της απόψεις μας μέχρι την συμπεριφορά νας. Η άσπρο η μαύρο λες και αλλά χρώματα δεν υπάρχουν.. 350 ευρώ βασικό μισθό 8 Ώρο,;; Δεν παίζει δουλεύω από τα 15 μου ακόμη και στα δύσκολα χρόνια μου ποτέ δεν δέχτηκα μισθό πείνας. Στην κλάψα πρώτοι είμαστε Λάθος τα ξέρεις μιλάω με ελληνο Γερμανό που έχει εταιρία και με θέλει να πάω. Λοιπόν πάμε ξανά... Μισθός για εμένα μιλάω οδηγός και αποθηκάριος,,1500 καθαρά ( έχουν ένα σύστημα στην Γερμανία που λένε μόνο για τα καθαρά). Ενοίκιο 2αρι όπως λέμε εδώ γύρω στα 700 με πληρωμένα νερό και ζέστη, το ρεύμα είναι εκτός. Παιδιά είπαμε από 180 κάθε μήνα. Part time αν θες να δουλέψεις παίρνεις 10,68 την ώρα, δηλσδη εκεί που κάθεσαι σπίτι το απόγευμα και το ξυνεις πας δουλεύεις 2 ώρες και παίρνεις 400 το μήνα. Φτάσαμε 2300; χωρίς να δουλεύει γυναίκα... Βάλε τώρα εσύ πόσα έξοδα έχεις Γερμανία κια πόσα Ελλάδα.. Εδώ παίρνεις δανεικά εκεί ζεις κανονικά και ίσως βάζεις και άκρη 100-200 το μήνα για τα παιδιά σου. Και αν δουλέψει και γυναίκα πας 2800 νούμερα για Ελλάδα ούτε σε όνειρο... Ούτε. Θα μου πείτε γιστι δεν φευγω; Πιστεύω σε τρία χρόνια θα είμαι ήδη εκεί και θα απολαμβάνω την ζωή, με την Ελβετία μερικά εκατοντάδες χιλιόμετρα από το σπίτι μου Singen το μέρος για όσους ξέρουν. Επεξ/σία 14 Μαΐου 2019 από vairass
christopher0016 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 3 λεπτά πριν, vairass είπε Λάθος τα ξέρεις μιλάω με ελληνο Γερμανό που έχει εταιρία και με θέλει να πάω. Λοιπόν πάμε ξανά... Μισθός για εμένα μιλάω οδηγός και αποθηκάριος,,1500 καθαρά ( έχουν ένα σύστημα στην Γερμανία που λένε μόνο για τα καθαρά). Ενοίκιο 2αρι όπως λέμε εδώ γύρω στα 700 με πληρωμένα νερό και ζέστη, το ρεύμα είναι εκτός. Παιδιά είπαμε από 180 κάθε μήνα. Part time αν θες να δουλέψεις παίρνεις 10,68 την ώρα, δηλσδη εκεί που κάθεσαι σπίτι το απόγευμα και το ξυνεις πας δουλεύεις 2 ώρες και παίρνεις 400 το μήνα. Φτάσαμε 2300; χωρίς να δουλεύει γυναίκα... Βάλε τώρα εσύ πόσα έξοδα έχεις Γερμανία κια πόσα Ελλάδα.. Εδώ παίρνεις δανεικά εκεί ζεις κανονικά και ίσως βάζεις και άκρη 100-200 το μήνα για τα παιδιά σου. Και αν δουλέψει και γυναίκα πας 2800 νούμερα για Ελλάδα ούτε σε όνειρο... Ούτε. Αλλά λέω εγώ αλλά μου λες εσύ. Αλλά αφού έπιασες το θέμα Γερμανία μακριά από Έλληνες και ειδικά σε εστιατόρια παίζει τρελή εκμετάλλευση . Άμα δεν ξέρεις γερμανικά μην πας καλύτερα. Οι Έλληνες εργοδότες στην Γερμανία είναι οι χειρότεροι στο λέω εκ πείρας. Οι Έλληνες έργοδοτες Δεν φωνάζουν τους Έλληνες που δεν ξέρουν γερμανικά επειδή είναι καλοί άνθρωποι και θέλουν να δώσουν δουλειά σε πατριώτες , αλλά επειδή θα είναι χαμηλόμισθοι που δεν ξέρουν την γλώσσα και απλά τους εκμεταλλεύονται 2
vairass Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 4 λεπτά πριν, christopher0016 είπε Αλλά λέω εγώ αλλά μου λες εσύ. Αλλά αφού έπιασες το θέμα Γερμανία μακριά από Έλληνες και ειδικά σε εστιατόρια παίζει τρελή εκμετάλλευση . Άμα δεν ξέρεις γερμανικά μην πας καλύτερα. Οι Έλληνες εργοδότες στην Γερμανία είναι οι χειρότεροι στο λέω εκ πείρας. Οι Έλληνες έργοδοτες Δεν φωνάζουν τους Έλληνες που δεν ξέρουν γερμανικά επειδή είναι καλοί άνθρωποι και θέλουν να δώσουν δουλειά σε πατριώτες , αλλά επειδή θα είναι χαμηλόμισθοι που δεν ξέρουν την γλώσσα και απλά τους εκμεταλλεύονται Σε εταιρία είναι φίλε... Την έχει Έλληνας 40 χρόνια. Ισχύουν όσα λες όμως είναι παπατζηδες παντού η φαρα μας άστο 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Super Moderators Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 4 minutes ago, Jonakis66 said: Πιο παλιά Οπ, τίνος (προηγούμενου account) είσαι εσύ? 😛
NT1G Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 26 λεπτά πριν, vairass είπε Λάθος τα ξέρεις μιλάω με ελληνο Γερμανό που έχει εταιρία και με θέλει να πάω. Λοιπόν πάμε ξανά... Μισθός για εμένα μιλάω οδηγός και αποθηκάριος,,1500 καθαρά ( έχουν ένα σύστημα στην Γερμανία που λένε μόνο για τα καθαρά). Ενοίκιο 2αρι όπως λέμε εδώ γύρω στα 700 με πληρωμένα νερό και ζέστη, το ρεύμα είναι εκτός. Παιδιά είπαμε από 180 κάθε μήνα. Part time αν θες να δουλέψεις παίρνεις 10,68 την ώρα, δηλσδη εκεί που κάθεσαι σπίτι το απόγευμα και το ξυνεις πας δουλεύεις 2 ώρες και παίρνεις 400 το μήνα. Φτάσαμε 2300; χωρίς να δουλεύει γυναίκα... Βάλε τώρα εσύ πόσα έξοδα έχεις Γερμανία κια πόσα Ελλάδα.. Εδώ παίρνεις δανεικά εκεί ζεις κανονικά και ίσως βάζεις και άκρη 100-200 το μήνα για τα παιδιά σου. Και αν δουλέψει και γυναίκα πας 2800 νούμερα για Ελλάδα ούτε σε όνειρο... Ούτε. Θα μου πείτε γιστι δεν φευγω; Πιστεύω σε τρία χρόνια θα είμαι ήδη εκεί και θα απολαμβάνω την ζωή, με την Ελβετία μερικά εκατοντάδες χιλιόμετρα από το σπίτι μου Singen το μέρος για όσους ξέρουν. Ο ελάχιστος μισθός της Γερμανίας πάντως, αυτά τα € 1500, είναι μικτά.
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Η Γερμανία είναι εκεί που είναι γιατί παράγει βιομηχανικά προϊόντα. Η Ελλάδα της ρετσίνας και του ελαιόλαδου μέχρι εκεί μπορεί. Μην συγκρίνετε ανόμοια πράγματα.
Que sera sera Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Ιδου κυριοι πηγες σχετικες με την μισθοδοσια. Γυμνασιαρχης με 400 αρκουδομαγκες το 1965 εβγαζε 2880 δραχμες το μηνα Επεξ/σία 14 Μαΐου 2019 από Que sera sera
lightsout Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, The_Judas είπε 500.000 άστεγοι σε μια χώρα 350.000.000. Πάντα συγκρίνουμε μια οικονομία, σε σχέση με τις υπόλοιπες, όχι με κάποια που δεν έχει εφαρμοστεί εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ο φθηνός αντιαμερικανισμός χωρίς επιχειρήματα δείχνει απλά κόμπλεξ. Οι "χαζοί αμερικάνοι" όπως έχει επικρατήσει στην Ελλάδα, οι οποίοι καθαρά από τύχη μάλλον είναι νο1 σε επιστήμες και σε έρευνα. Πόσο μάλλον με ένα αβαταρ όπως το δικό σου που είναι ο ορισμός της πλήρους αμερικανοποίησης και μαζοποίησης... Εναλλακτικές κανένας δεν προτείνει που να μπορούν να εφαρμοστούν. Αυτοοργάνωση-αυτοδιαχείριση; Θα γυρίσουμε σε τοπικές ανταλλακτικές οικονομίες; Πλήρης κρατικοποίηση των μέσων παραγωγής και ίδιο μισθό για όλους; Ποιο θα είναι το κίνητρο εργασίας και παραγωγικότητας; Θα θυσιάσουμε την ελευθερία μας για να έχουμε μια υποτιθέμενη θεωρητικά και μόνο "ασφάλεια"; Με ένα κράτος που θα ορίζει ποιος μπορεί να ανοίξει επιχείρηση και ποιος θα δουλεύει που; 500.000 άστεγοι, 43.100.000 (ναι, εκατομμύρια) ζουν στα όρια της φτώχειας εκ των οποίων τα 20.000.000 ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Βρίσκεις φυσιολογικό την ύπαρξη αστέγων, σε μια χώρα και σε μια εποχή που δεν θα έπρεπε να υπάρχει ούτε μισός. Ούτε για χαζούς Αμερικανούς έγραψα, ούτε αντι-αμερικανισμο πούλησα, ούτε στην ανόητη αντιπαράθεση που προκαλείς θα μπω, που προφανώς αυτό είναι το επίπεδο στο οποίο έχεις τη δυνατότητα να αντιπαρατεθείς. Κοντά στον νου κι η γνώση, λένε. Δεν έκανα σύγκριση συστημάτων, σε αντιπαραβολή της θεοποίησης των επιτευγμάτων του καπιταλισμού σε ΗΠΑ και Γερμανία, ανέφερα τα παραδείγματα των αστέγων και των mini jobs.
Arkin Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 2 ώρες πριν, teddy71 είπε Στην Ελλάδα ο βασικός είναι γύρω στα 600 και όχι 350 εκτός και αν δουλεύεις part time. Επίσης μην αναφέρουμε μόνο τις τιμές που μας βολεύουν , θα πρέπει να αναφερόμαστε συνολικά για το κόστος ζωής. Στην Ελλάδα νοικιάζεις σπίτι ακόμη και με 250-300€ στην Γερμανία που φέρνεις ως παράδειγμα τα ενοίκια είναι διπλάσια τριπλάσια επίσης η ηλεκτρική ενέργεια είναι πιο ακριβή. Αν δεις το θέμα σφαιρικά και με όλα τα κόστη διαβίωσης που έχει κάποιος θα βγαλεις ως αποτέλεσμα ότι με τα 1500€ στην Γερμανία έχεις τα ίδια με τα 600-700 της Ελλάδας. Με την κοπτοραπτικη δεν οδηγούμαστε πουθενά. Μακάρι να μπορούσαμε να νοικιαζαμε σπίτι στη Ελλάδα να περνάμε μισθό Γερμανίας, να είχαμε κόστος διαβίωσης Γαλλίας και κοινωνική ασφαλιση-προνοια Σουηδίας. Αν μπορούσαμε να τα συνδυάσουμε όλα αυτά σε μια χώρα θα ειμασταν άρχοντες. Μα κυριε teddy 1000 ευρω εχει το νεο iphone στη Γερμανια 1000 ευρω και στην Ελλαδα για πια φθηνοτερη ζωη μιλαμε
akishellas1979 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Στις 12/5/2019 στις 8:25 ΠΜ, adi32 είπε Δηλαδή θεωρείς ότι σήμερα είναι καλύτερα τα πράγματα? Τότε δούλευε μόνο ο άντρας υπήρχε ακόμα και οικιακή βοηθός στο σπίτι και ζούσαν χωρίς δάνεια κάρτες κλπ αφού έπαιρνε τριπλάσιο μισθό από ότι σήμερα. Δε είναι τόσο ανόμοια τα πράγματα. Ακόμα και το 1999 επί δραχμής με μισθό 200.000 δρχ ζούσε κάποιος γιατί το νεράκι είχε 50 δρχ και σήμερα 150 Ημαστε ευρωπη φιλε μου κ ξεπουλαμε , τωρα ολοι νεοι αντι να σκεφτονται πως στα 30 κ μετα να γινουν οικογενειαρχες σκεφτοντε πως επειδη περνουν 3 κ μια να ειναι σε ενα σπιτι με μπαμπα μαμα παπου γιαγια που μολις φυγουν κ αυτοι θα τους παρουν κ το σπιτι που εχουν γιατι δεν θα τα βγαζουν περα αλλα απο τι βλεπεις δεν απαιτουν αλλα επαιτουν κ δεν ξεκιναει φυσικα το προβλημα απο τους νεους αλλα απο τους μεγαλους που μια ζωη εγλυφαν κ πλεον επαιτουν κ αυτοι για να γλυψουν καποιο κοκκαλακι απο οτι τους ταζει οποιος ειναι πανω...καταντια
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, lightsout είπε 500.000 άστεγοι, 43.100.000 (ναι, εκατομμύρια) ζουν στα όρια της φτώχειας εκ των οποίων τα 20.000.000 ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Βρίσκεις φυσιολογικό την ύπαρξη αστέγων, σε μια χώρα και σε μια εποχή που δεν θα έπρεπε να υπάρχει ούτε μισός. Ούτε για χαζούς Αμερικανούς έγραψα, ούτε αντι-αμερικανισμο πούλησα, ούτε στην ανόητη αντιπαράθεση που προκαλείς θα μπω, που προφανώς αυτό είναι το επίπεδο στο οποίο έχεις τη δυνατότητα να αντιπαρατεθείς. Κοντά στον νου κι η γνώση, λένε. Δεν έκανα σύγκριση συστημάτων, σε αντιπαραβολή της θεοποίησης των επιτευγμάτων του καπιταλισμού σε ΗΠΑ και Γερμανία, ανέφερα τα παραδείγματα των αστέγων και των mini jobs. Η Ελλάδα δεν είχε ποτέ καπιταλισμό. Έναν ιδιότυπο κομμουνισμό είχαμε επί σαράντα χρόνια όπου όλη η οικονομία ήταν κρατικοδίαιτη. Γι αυτό μόλις σταμάτησε το κράτος να δίνει λεφτά βούλιαξε το ΑΕΠ κατά 30%. Κι άλλες χώρες πέρασαν μνημόνια αλλά δεν είχαν τέτοια κατρακύλα. Αφήστε τους δεκάρικους για τον καπιταλισμό και κοιτάξτε να δούμε πως θα ορθοποδήσουμε ως χώρα.
palawiaris Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, vairass είπε Λάθος τα ξέρεις μιλάω με ελληνο Γερμανό που έχει εταιρία και με θέλει να πάω. Λοιπόν πάμε ξανά... Μισθός για εμένα μιλάω οδηγός και αποθηκάριος,,1500 καθαρά ( έχουν ένα σύστημα στην Γερμανία που λένε μόνο για τα καθαρά). Ενοίκιο 2αρι όπως λέμε εδώ γύρω στα 700 με πληρωμένα νερό και ζέστη, το ρεύμα είναι εκτός. Παιδιά είπαμε από 180 κάθε μήνα. Part time αν θες να δουλέψεις παίρνεις 10,68 την ώρα, δηλσδη εκεί που κάθεσαι σπίτι το απόγευμα και το ξυνεις πας δουλεύεις 2 ώρες και παίρνεις 400 το μήνα. Φτάσαμε 2300; χωρίς να δουλεύει γυναίκα... Βάλε τώρα εσύ πόσα έξοδα έχεις Γερμανία κια πόσα Ελλάδα.. Εδώ παίρνεις δανεικά εκεί ζεις κανονικά και ίσως βάζεις και άκρη 100-200 το μήνα για τα παιδιά σου. Και αν δουλέψει και γυναίκα πας 2800 νούμερα για Ελλάδα ούτε σε όνειρο... Ούτε. Θα μου πείτε γιστι δεν φευγω; Πιστεύω σε τρία χρόνια θα είμαι ήδη εκεί και θα απολαμβάνω την ζωή, με την Ελβετία μερικά εκατοντάδες χιλιόμετρα από το σπίτι μου Singen το μέρος για όσους ξέρουν. Μην κάνεις όνειρα τρελά. Βλέπω σε εμάς στο εργοστάσιο που δουλεύω, τους νέους πως τους πηδάνε χωρίς σάλιο για 1500 γιούρος. Και κάτι ακόμη.Στην γερμανία πάντα μιλάνε για μεικτά .Το 10,68 είναι μεικτό. Και εσύ θα κάνεις και δεύτερη δουλειά,και η γυναίκα επίσης θα δουλεύει και θα έχετε και μικρά παιδιά. 2άρι διαμέρισμα με παιδιά.Στην αυλή θα κοιμάστε;2άρι στην γερμανία είναι 2 δωμάτια,δηλαδή 1 σαλόνι και 1 υπνοδωμάτιο + WC + κουζίνα. Nα υπολογίσεις κανα 4000 σε ευρώ σε κανονικές γερμανικές συνθήκες μόνο για να μπεις μέσα μαζί με τις εγγυήσεις. Αυτά είναι σε γενικές καταστάσεις και όχι πάντα έτσι. 194 είναι το παιδί και από Ιούλη 204 Τον προηγούμενο μήνα πλήρωσα 450 αναδρομικά μόνο για το γερμανικό παιδικό για Ιανουάριο μέχρι Απρίλη..Τέλος της χρονιάς κανα 1000ρικο ακόμα για από Ιανουάριο ξανά και μέχρι Αύγουστο. Και πληρώνω πάλι έξτρα 125 κάθε μήνα ακόμα για το παιδικό.Μόνο για το γερμανικό παιδικό είναι αυτά,για ένα παιδί.... Από κει και πέρα έχει και το Ελληνικό άλλα 20+βενζίνες ....και ένα σχολείο μουσικής άλλα 25 που αν τα καταφέρνει αργότερα θα γίνει κανα 100 τον μήνα..Και είναι μόνο 5 ετών. Τι είχες πει για τα επιδόματα των παιδιών; Επεξ/σία 14 Μαΐου 2019 από palawiaris χαβαλέ
Προτεινόμενες αναρτήσεις