Επισκέπτης Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 1 λεπτό πριν, vairass είπε Ο Παπαστράτος είναι λαλακας δηλαδή ; Για τέτοιου επιπέδου εταιρία σου μιλάω. Ο Παπαστράτος πουλάει καρκίνο. Δεν καταλαβαίνω γιατί τον έχετε κάνει υπόδειγμα μερικοί.
vairass Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Μόλις τώρα, elorant είπε Θα δώσεις όταν σου περισσεύουν. Όταν έρχεται το κράτος και σε ριμάζει στους φόρους για να συντηρεί τρία εκατομμύρια συνταξιούχους δεν θα δώσεις τίποτα. Το ότι με 10 χρόνια κρίση πολλοί εκεί έξω δεν έχετε ακόμα καταλάβει τι έγινε με ξεπερνά. Βρε συ αφού δεν ξέρεις τι έγινε το 2012 μη μιλάς. Λοιπόν το 2012 η νέα Δημοκρατία έγλυψε όλους τους μεγάλους... Έκοψε τα πάντα για να βγει κυβέρνηση. Οι μεγάλοι δουλειά είχαν και θα έχουν Ξυπνα. Ο Παπαστράτος δίνει χρήμα όχι αστεία. Μόλις τώρα, elorant είπε Ο Παπαστράτος πουλάει καρκίνο. Δεν καταλαβαίνω γιατί τον έχετε κάνει υπόδειγμα μερικοί. Καρκίνο πουλάνε κ άλλοι... Δεν καπνίζω καν. Και το γυραδικο καρκίνο πουλάει 1
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Ναι εντάξει έτσι όπως τα λες είναι και το λέει και ο Μπάμπης ο σουγιάς.
vairass Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Μόλις τώρα, elorant είπε Ναι εντάξει έτσι όπως τα λες είναι και το λέει και ο Μπάμπης ο σουγιάς. Καλά κάνε ότι θες. Μάλλον έχεις χρήμα από μπαμπά η μαμά. Εγώ δουλεύω 10 ώρες και θέλω να μην με κλέβουν οκ; Ξυπνήστε μόνοι τους βγάλανε απόφαση να κοπούν τα επιδόματα για να φανούν καλοί στους μεγάλους. Μέχρι κια email μας ήρθε από Αθήνα να ψηφίσουμε αυτό που θέλανε.. Άσε τώρα.
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Έχω χρήμα από τον εαυτούλη μου "μεγάλε". Είμαι 45 χρονών, δουλεύω από τα 20 και πλέον το 90% του εισοδήματος μου είναι απο το εξωτερικό. Δεν περιμένω να με σώσει κανένας σωτήρας. Εσύ κάτσε και γράφε αμπελοφιλοσοφίες επιπέδου Λεβέντη στο insomnia και σε δέκα χρόνια που θα έχουμε βγει από το ευρώ και ο μισθός σου θα αντιστοιχεί σε €100/μήνα έλα να τα ξαναπούμε. Αλλά ούτε και τότε θα έχεις καταλάβει τι έγινε, όπως δεν έχεις καταλάβει και τώρα.
Joshua21 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 5 λεπτά πριν, elorant είπε Αριθμητική από τα Lidl. 500% κέρδος σημαίνει ότι κάτι που έχει κόστος €10, το πουλάς €60. Άρα 500% κέρδος. Έχει και calculator στα Windows άμα ζορίζεσαι. Ελπίζω να μην ανοίξεις κατάστημα ποτέ, θα χρεωκοπήσεις και δεν θα ξέρεις το γιατί. 1
vairass Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Μόλις τώρα, elorant είπε Έχω χρήμα από τον εαυτούλη μου "μεγάλε". Είμαι 45 χρονών, δουλεύω από τα 20 και πλέον το 90% του εισοδήματος μου είναι απο το εξωτερικό. Δεν περιμένω να με σώσει κανένας σωτήρας. Εσύ κάτσε και γράφε αμπελοφιλοσοφίες επιπέδου Λεβέντη στο insomnia και σε δέκα χρόνια που θα έχουμε βγει από το ευρώ και ο μισθός σου θα αντιστοιχεί σε €100/μήνα έλα να τα ξαναπούμε. Αλλά ούτε και τότε θα έχεις καταλάβει τι έγινε, όπως δεν έχεις καταλάβει και τώρα. Από το ευρώ γιατί να βγούμε; χρήμα μόνος δνε έκανες μην πουλάς τρέλα. Δύσκολα αυτά τα πράγματα. 1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε Ελπίζω να μην ανοίξεις κατάστημα ποτέ, θα χρεωκοπήσεις και δεν θα ξέρεις το γιατί. Είναι που έκανε και λεφτά αυτός... 1
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Σας έχει φάει η εξυπνάδα και η μαλακία σε αυτή τη χώρα παιδιά. Σας φταίνε πάντα οι άλλοι για τα προβλήματα σας. Κι όσα δεν φτάνετε τα κατηγορείτε. Αλλά δεν πειράζει, έχει ακόμα δρόμο μέχρι τον πάτο. Όταν τον πιάσουμε πολλοί από εσάς θα ξυπνήσετε απότομα. Εγώ πάντως τα κουμάντα μου τα έχω κάνει προ πολλού. Από το ευρώ θα βγούμε γιατί δεν βγαίνει ο λογαριασμός. Μια χώρα που δίνει το 25% του ΑΕΠ σε συντάξεις δεν έχει ελπίδα επιβίωσης. Θα βγούμε από το ευρώ ώστε να μπορεί το κράτος να μοιράζει απλόχερα τρισεκατομμύρια και να είσαστε όλοι ευτυχισμένοι, όπως αυτός που άνοιξε το θέμα κι αναπολεί τις εποχές που ο πληθωρισμός ήταν στο 12%. Με τις υγείες σας.
vairass Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Μόλις τώρα, elorant είπε Σας έχει φάει η εξυπνάδα και η μαλακία σε αυτή τη χώρα παιδιά. Σας φταίνε πάντα οι άλλοι για τα προβλήματα σας. Κι όσα δεν φτάνετε τα κατηγορείτε. Αλλά δεν πειράζει, έχει ακόμα δρόμο μέχρι τον πάτο. Όταν τον πιάσουμε πολλοί από εσάς θα ξυπνήσετε απότομα. Εγώ πάντως τα κουμάντα μου τα έχω κάνει προ πολλού. Από το ευρώ θα βγούμε γιατί δεν βγαίνει ο λογαριασμός. Μια χώρα που δίνει το 25% του ΑΕΠ σε συντάξεις δεν έχει ελπίδα επιβίωσης. Θα βγούμε από το ευρώ ώστε να μπορεί το κράτος να μοιράζει απλόχερα τρισεκατομμύρια και να είσαστε όλοι ευτυχισμένοι, όπως αυτός που άνοιξε το θέμα κι αναπολεί τις εποχές που ο πληθωρισμός ήταν στο 12%. Με τις υγείες σας. αν ηταν να βγουμε απο το ευρω θα ειχαμε βγει ηδη ... το μονο που μπορει να γινει ξερεις ποιο ειναι ; να γινει νεο νομισμα για τους δυνατους και να μεινουμε εμεις και οι αλλοι αδυναμοι στο ευρω. δεν μας φταιει κανενας για τα προβληματα μας , Η κλεψια δημιγουργει προβληματα ....αλλα που να το καταλαβεις. 1
adi32 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 12 λεπτά πριν, elorant είπε Εγώ πάντως τα κουμάντα μου τα έχω κάνει προ πολλού. Δε μας λες πως έκανες τα κουμάντα σου να τα κάνουμε κι εμείς? 2
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Επεδίωξα να κάνω δουλειές κυρίως με ξένους. Είμαι προγραμματιστής και η δουλειά μου μού δίνει αυτή την δυνατότητα. Έχω στήσει υπηρεσίες (web apps) που απευθύνονται στην διεθνή αγορά όπου οι συνθήκες είναι πολύ καλύτερες για μια σειρά από λόγους. Δεν χρειάζεσαι γνωριμίες καθώς κυριαρχεί η αξιοκρατία, οι οικονομίες έξω είναι πολύ πιο ισχυρές και το κυριότερο στο εξωτερικό έχουν πολύ μεγαλύτερη άνεση με τα "γκομπιούτερ" κι άρα τους είναι πιο φυσικό να πληρώνουν για υπηρεσίες. Εδώ όλοι κοιτάνε να κάνουν αρπαχτές στο τσάμπα. Αυτά όσον αφορά το μπαγιόκο. Από εκεί και πέρα φροντίζω να έχω μια όσο το δυνατόν καλύτερη ενημέρωση για την κατάσταση της χώρας μου χωρίς προκαταλήψεις κι αγκυλώσεις ώστε να έχω σωστή αντίληψη της πραγματικότητας και των προοπτικών. Οι αυταπάτες αν και βολικές δεν βοηθάνε σε τίποτα.
grinder_ Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, elorant είπε Ωραία, τότε αφού όλα είναι εύκολα πήγαινε να ανοίξεις δική σου επιχείρηση να κονομάς και να δίνεις και γενναίους μισθούς. Στη θεωρία όλοι μάγκες είσαστε. Όχι εσύ αφού δεν μπορείς να πληρώνεις υπάλληλο να βάλεις τον κώλο σου κάτω και να δουλέψεις μόνος σου. Δεν είναι συνέταιρος ο υπάλληλος να δουλεύει τζάμπα για να το παίζουν κάποιοι "επιχειρηματίες". 1
The_Judas Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Αυτό είναι το θέμα, ότι ακόμη δεν καταλάβαμε γιατί χρεοκοπήσαμε. Ακόμη κυκλοφορεί το γνωστό παραμύθι ότι η Γερμανία κερδίζει λεφτά πουλώντας προιόντα στην Ελλάδα. Μιλάμε για μια χώρα με τρισεκατομμύρια ΑΕΠ, από τα από οι εξαγωγές προς Ελλάδα είναι το 0.0001%. Εμείς νομίζουμε ότι μας έχουν βάλει στο μάτι οι ευρωπαίοι για να πάρουν τα φιλέτα... αλλά στην πράξη βλέπω μόνο τίποτα Αραβες, Ρώσοι κλπ πλυντήρια χρημάτων βλέπω να επενδύουν στην Ελληνική μπανανία. Μας φταίει ο καπιταλισμός και το κεφάλαιο... αλλά πρώτο παράδειγμα είναι οι ΗΠΑ και η Γερμανία. Φαντάζομαι ότι αυτές οι χώρες δεν είχαν καπιταλισμό και εκεί ο επιχειρηματίας μοιράζεται τα κέρδη μισά-μισά με τον εργαζόμενο... 2 2
teddy71 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 2 ώρες πριν, vairass είπε Ε ναι. Άρα εμείς χάσαμε από την αλλαγή... Γάλα στη Γερμανία; 70 λεπτά. Στη πλούσια Ελλάδα 1.2. Επίδομα παιδιού στην Γερμανία ; 180 τον μήνα. Στην Ελλάδα; 70 το δίμηνο. Δηλαδή τι να λέμε κλεψε κλεψε... Βασικός στην Γερμανία ; 1500; Ελλάδα 350 με το ζόρι ( 340 παίρνει η μάνα μου). Στην Ελλάδα ο βασικός είναι γύρω στα 600 και όχι 350 εκτός και αν δουλεύεις part time. Επίσης μην αναφέρουμε μόνο τις τιμές που μας βολεύουν , θα πρέπει να αναφερόμαστε συνολικά για το κόστος ζωής. Στην Ελλάδα νοικιάζεις σπίτι ακόμη και με 250-300€ στην Γερμανία που φέρνεις ως παράδειγμα τα ενοίκια είναι διπλάσια τριπλάσια επίσης η ηλεκτρική ενέργεια είναι πιο ακριβή. Αν δεις το θέμα σφαιρικά και με όλα τα κόστη διαβίωσης που έχει κάποιος θα βγαλεις ως αποτέλεσμα ότι με τα 1500€ στην Γερμανία έχεις τα ίδια με τα 600-700 της Ελλάδας. Με την κοπτοραπτικη δεν οδηγούμαστε πουθενά. Μακάρι να μπορούσαμε να νοικιαζαμε σπίτι στη Ελλάδα να περνάμε μισθό Γερμανίας, να είχαμε κόστος διαβίωσης Γαλλίας και κοινωνική ασφαλιση-προνοια Σουηδίας. Αν μπορούσαμε να τα συνδυάσουμε όλα αυτά σε μια χώρα θα ειμασταν άρχοντες.
lightsout Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 13 λεπτά πριν, The_Judas είπε Αυτό είναι το θέμα, ότι ακόμη δεν καταλάβαμε γιατί χρεοκοπήσαμε. Ακόμη κυκλοφορεί το γνωστό παραμύθι ότι η Γερμανία κερδίζει λεφτά πουλώντας προιόντα στην Ελλάδα. Μιλάμε για μια χώρα με τρισεκατομμύρια ΑΕΠ, από τα από οι εξαγωγές προς Ελλάδα είναι το 0.0001%. Εμείς νομίζουμε ότι μας έχουν βάλει στο μάτι οι ευρωπαίοι για να πάρουν τα φιλέτα... αλλά στην πράξη βλέπω μόνο τίποτα Αραβες, Ρώσοι κλπ πλυντήρια χρημάτων βλέπω να επενδύουν στην Ελληνική μπανανία. Μας φταίει ο καπιταλισμός και το κεφάλαιο... αλλά πρώτο παράδειγμα είναι οι ΗΠΑ και η Γερμανία. Φαντάζομαι ότι αυτές οι χώρες δεν είχαν καπιταλισμό και εκεί ο επιχειρηματίας μοιράζεται τα κέρδη μισά-μισά με τον εργαζόμενο... Διάβασε σε παρακαλώ πόσα εκατομμύρια ανθρώπων ζουν στην Αμερική κάτω από τις γέφυρες, διάβασε για την γερμανική εφεύρεση των mini jobs, και μετά έλα να μας γράψεις για την επιτυχία του συστήματος. Κι αν το κατάντημα της εργατικής τάξης στις μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη σε αφήνει αδιάφορο, κοίτα τον Αμερικανό της μεσαίας τάξης που ζει για να πληρώνει τα δάνεια του ή τον Γερμανό των περασμένων ετών που ζούσε μια ζωή στο νοίκι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις