Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, kostas_pap21 είπε

Την τελευταία πρώτη, με γονάτισες αχχαχαχα

Του είπα ότι δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα μαζί μου και ποτέ δεν θα μείνει απλήρωτο το οτιδήποτε (τουλάχιστον μέχρι να αποχωρήσω), απλά φοβάται γιατί προφανώς κάτι συμβαίνει με το όνομα στους λογαριασμούς που είναι σου πατέρα του. Λεφτά για πέταμα δεν υπάρχουν πλέον, μιας και είμαι άνεργος από 11/2018, οπότε προσανατολίζομαι στο να πάρω τους λογαριασμούς στο όνομα μου (όπως έπρεπε εξαρχής, αν και το έκανα για να του δίνω την δυνατότητα να τους ελέγχει)

Όσον αφορά την 3ετία, αφού μου το επιβεβαιώνεις και εσύ, νομίζω πως πρέπει να απευθυνθώ άμεσα σε αρμόδια υπηρεσία για το επίδομα ενοικίου.

Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου.

Γιατί ρε συ, η φράση "να του πεις την τελευταία πρώτη" χρησιμοποιείται ευρέως...

Όσο για τα υπόλοιπα που γράφεις, έχε υπόψιν ότι για να πάρεις τους λογαριασμούς στο όνομα σου υπάρχουν προϋποθέσεις... καταρχήν χρειάζεται να υπάρχει μίσθωση σε ισχύ (η υπάρχουσα που έληξε τον Φλεβάρη δεν κάνει), καθώς επίσης και πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου αν το παλιό έχει λήξει (14 χρόνια ισχύ έχουν για τις κατοικίες), για το αέριο δεν έχω ιδέα τι χρειάζεται.

Επίσης και για το επίδομα ενοικίου απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχει μίσθωση σε ισχύ.

Με λίγα λόγια αν δεν κάνετε νέα συμφωνία, και αν δεν γίνει δήλωση στο taxis με τη νέα συμφωνία, ΔΕΝ μπορείς να κάνεις τίποτα από όλα αυτά που μόλις περιέγραψες.

• Απαντ. 149
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.

Για πέστε λίγο, πάνω στο πρώτο μου post.

Ας πούμε ότι υπογράφω τον όρο που λέει ότι για τις φθορές που προκύπτουν από τη συνήθη χρήση ευθύνομαι εγώ. Με αυτόν τον τρόπο «παραιτούμαι» νομικά; Θέλω να πω, το ιδιωτικό συμφωνητικό είναι υπεράνω του νόμου;

Εάν ναι, τότε με ποιά λογική λέμε ότι «τα μισθωτήρια έχουν ελάχιστη διάρκεια τρία έτη, ακόμα κι αν έχει συμφωνηθεί μικρότερο χρονικό διάστημα»;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Malthador είπε

Ας πούμε ότι υπογράφω τον όρο που λέει ότι για τις φθορές που προκύπτουν από τη συνήθη χρήση ευθύνομαι εγώ. Με αυτόν τον τρόπο «παραιτούμαι» νομικά; Θέλω να πω, το ιδιωτικό συμφωνητικό είναι υπεράνω του νόμου;

Εάν ναι, τότε με ποιά λογική λέμε ότι «τα μισθωτήρια έχουν ελάχιστη διάρκεια τρία έτη, ακόμα κι αν έχει συμφωνηθεί μικρότερο χρονικό διάστημα»;

Επειδη στον χαρακτηρισμο των φθορων, υπαρχει ενα σημαντικοτατο "εφοσον" που διαχωριζει τις φυσιολογικες απο τις οποιες αλλες.

Επεξ/σία από 29gk
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Malthador είπε

Αυτό στα bold δεν το λέμε εμείς, το λέει κατά λέξη ο ίδιος ο νόμος. Ο νόμος 1703/1987 (τροποποιημένος από τον ν. 2235/1994), στο άρθρο 2§1 λέει το εξής: «Η μίσθωση ακινήτου για κατοικία ισχύει τουλάχιστον για τρία (3) έτη, κι αν ακόμη έχει συμφωνηθεί για βραχύτερο χρονικό διάστημα ή για αόριστο χρόνο.

Επεξ/σία από Joshua21
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Γιατί ρε συ, η φράση "να του πεις την τελευταία πρώτη" χρησιμοποιείται ευρέως...

Όσο για τα υπόλοιπα που γράφεις, έχε υπόψιν ότι για να πάρεις τους λογαριασμούς στο όνομα σου υπάρχουν προϋποθέσεις... καταρχήν χρειάζεται να υπάρχει μίσθωση σε ισχύ (η υπάρχουσα που έληξε τον Φλεβάρη δεν κάνει), καθώς επίσης και πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου αν το παλιό έχει λήξει (14 χρόνια ισχύ έχουν για τις κατοικίες), για το αέριο δεν έχω ιδέα τι χρειάζεται.

Επίσης και για το επίδομα ενοικίου απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχει μίσθωση σε ισχύ.

Με λίγα λόγια αν δεν κάνετε νέα συμφωνία, και αν δεν γίνει δήλωση στο taxis με τη νέα συμφωνία, ΔΕΝ μπορείς να κάνεις τίποτα από όλα αυτά που μόλις περιέγραψες.

Άρα πρέπει να τον στριμώξω για να μου κάνει συμβόλαιο asap. Πώς γίνεται όμως η μίσθωση να έχει minimum 3ετια και με πρώτο συμβόλαιο 2ετιας να μην μπορώ να πάρω επίδομα..; Αθάνατο ελληνικό κράτος μάλλον..

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kostas_pap21 είπε

Άρα πρέπει να τον στριμώξω για να μου κάνει συμβόλαιο asap.

Και πως ακριβώς θα καταφέρεις να τον στριμώξεις? Μάλλον αυτός θα σε στριμώξει, εσύ έχεις την ανάγκη του, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ιδιοκτήτες εκβιάζουν ζητώντας 50€ παραπάνω ενοίκιο για να υπογράψουν νέο μισθωτήριο...

8 λεπτά πριν, kostas_pap21 είπε

Πώς γίνεται όμως η μίσθωση να έχει minimum 3ετια και με πρώτο συμβόλαιο 2ετιας να μην μπορώ να πάρω επίδομα..; Αθάνατο ελληνικό κράτος μάλλον..

Στο εξήγησα, το επίδομα δεν μπορείς να το πάρεις επειδή έχει παρέλθει η συμβατική διάρκεια της μίσθωσης, η ελάχιστη διάρκεια είναι κάτι διαφορετικό.

• Like 1
Δημοσ.

καλησπέρα σε όλους.

εγω ξέρω το εξής. οτι ζημιά κάνω εγω την πληρώνω εγώ. πχ σπαω μια πορτα ενα τζαμι κτλπ. αν τωρα χαλασει ο θερμοσιφωνας εγω δεν νομιζω να φταιω. ειναι κατι που δεν μπορω καν να βαλω χερι ,μια σφαλεια ανεβοκατεβαζω. μην ξεχναμε πως τα χρήματα που πληρώνουμε για το ενοικιο μας δεν ειναι καθεαυτού επείδη έχουμε ενα κεραμιδι πανω απο το κεφαλι μας αλλα για να μπορει και ο ιδιοκτητης να καλυπτει καποιες εκτακτες αναγκες του διαμερισματος που του ανηκει.

στα προηγουμενα κοινοχρηστα μου ειχαν χρεωσει επισκευη γκαραζοπορτας ( δεν εχω καν θεση στο παρκιν), επισκευη θηροτηλεορασης ( δεν λειτουργουσε σε κανεναν ξαφνικα). φυσικα τα εβγαλα εκτος μετα απο μια ωραια κουβεντουλα με τον ιδιοκτητη!

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Djzan είπε

καλησπέρα σε όλους.

εγω ξέρω το εξής. οτι ζημιά κάνω εγω την πληρώνω εγώ. πχ σπαω μια πορτα ενα τζαμι κτλπ. αν τωρα χαλασει ο θερμοσιφωνας εγω δεν νομιζω να φταιω. ειναι κατι που δεν μπορω καν να βαλω χερι ,μια σφαλεια ανεβοκατεβαζω. μην ξεχναμε πως τα χρήματα που πληρώνουμε για το ενοικιο μας δεν ειναι καθεαυτού επείδη έχουμε ενα κεραμιδι πανω απο το κεφαλι μας αλλα για να μπορει και ο ιδιοκτητης να καλυπτει καποιες εκτακτες αναγκες του διαμερισματος που του ανηκει.

στα προηγουμενα κοινοχρηστα μου ειχαν χρεωσει επισκευη γκαραζοπορτας ( δεν εχω καν θεση στο παρκιν), επισκευη θηροτηλεορασης ( δεν λειτουργουσε σε κανεναν ξαφνικα). φυσικα τα εβγαλα εκτος μετα απο μια ωραια κουβεντουλα με τον ιδιοκτητη!

Δηλσδη εγώ που έχω θεση πάρκινγκ θα πληρώσω; αφού άλλος έχει το διαμέρισμα... 

Εγώ νοικιάζω το σπίτι μαζί με τον πάρκινγκ αλλά να δουλεύουν όλα.. 

Δεν νομίζω να πληρώσω;;;;; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, vairass είπε

Δηλσδη εγώ που έχω θεση πάρκινγκ θα πληρώσω; αφού άλλος έχει το διαμέρισμα... 

Εγώ νοικιάζω το σπίτι μαζί με τον πάρκινγκ αλλά να δουλεύουν όλα.. 

Δεν νομίζω να πληρώσω;;;;; 

τι να σου πω φιλε μου. ο καθενας εχει το δικαιωμα να ζηταει οτι θελει. το θεμα ειναι τι αποδεχεται ο απεναντι του και τι στεκει

1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Και πως ακριβώς θα καταφέρεις να τον στριμώξεις? Μάλλον αυτός θα σε στριμώξει, εσύ έχεις την ανάγκη του, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ιδιοκτήτες εκβιάζουν ζητώντας 50€ παραπάνω ενοίκιο για να υπογράψουν νέο μισθωτήριο...

Στο εξήγησα, το επίδομα δεν μπορείς να το πάρεις επειδή έχει παρέλθει η συμβατική διάρκεια της μίσθωσης, η ελάχιστη διάρκεια είναι κάτι διαφορετικό.

το μισθωτηριο ανανεώνεται αυτόματα μετά την λήξη του και συνεχιζει σιωπηρα σε αοριστου χρόνου ( πχ μετα τα πρώτα 2 χρονια), εκτός αν κάποιος απο τους 2 ζητησει την διακοπη του

Επεξ/σία από Djzan
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Djzan είπε

τι να σου πω φιλε μου. ο καθενας εχει το δικαιωμα να ζηταει οτι θελει. το θεμα ειναι τι αποδεχεται ο απεναντι του και τι στεκει

Τι ισχύει ρωτάω;  εγώ να πληρώσω για κάτι που πληρώνω ήδη; 

Δηλαδή αν βάψουν την οικοδομή θα πληρώσω; 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Djzan είπε

το μισθωτηριο ανανεώνεται αυτόματα μετά την λήξη του( πχ μετα τα πρώτα 2 χρονια)

Λάθος κάνεις.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, vairass είπε

Τι ισχύει ρωτάω;  εγώ να πληρώσω για κάτι που πληρώνω ήδη; 

Δηλαδή αν βάψουν την οικοδομή θα πληρώσω; 

100% δεν ξερει κανεις τι ισχυει πιστευω. αν ρωτας εμενα, το θεωρω φυσιολογικη φθορα και δεν θα το πληρωνα,. πληρωνω το ενοικιο μου στην ωρα του για ολες τις φυσιολογικες φθορες που μπορει να προκυψουν

1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε

Λάθος κάνεις.

οτι πεις. λάθος παντως δεν κανω

2 λεπτά πριν, Djzan είπε

100% δεν ξερει κανεις τι ισχυει πιστευω. αν ρωτας εμενα, το θεωρω φυσιολογικη φθορα και δεν θα το πληρωνα,. πληρωνω το ενοικιο μου στην ωρα του για ολες τις φυσιολογικες φθορες που μπορει να προκυψουν

Η ανανέωση ενός συμβολαίου μίσθωσης ακινήτου (ενοικίου) την εποχή που η καταληκτική ημερομηνία του πλησιάζει αποτελεί το λογικό βήμα για κάθε ενοικιαστή, εφόσον θέλει να παρατείνει τη διαμονή του στη μισθωμένη κατοικία του. Παρά το γεγονός αυτό, η συνηθισμένη πρακτική στην Ελλάδα σήμερα είναι να εννοείται και να γίνεται αυτόματα η ανανέωση  εφόσον δεν υπάρχουν περαιτέρω αλλαγές. Κατά πόσο όμως αυτό ισχύει νομικά και πως λειτουργεί φορολογικά; Τι εξασφαλίζεται ουσιαστικά στον ενοικιαστή (μισθωτή) και τον ιδιοκτήτη (εκμισθωτή);  Τι συμβαίνει σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης επιθυμεί για οποιονδήποτε λόγο την απομάκρυνση του ενοικιαστή;

Νομικά, σύμφωνα με το Αρθρο 2 παρ. 1 του ν. Ν 1703/1987: ΡΥΘΜΙΣΗ ΜΙΣΘΩΣΕΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ.5 του άρθρου 1 του Ν.2235/1994 «η μίσθωση ακινήτου για κατοικία ισχύει τουλάχιστον για τρία (3) έτη, κι αν ακόμη έχει συμφωνηθεί για βραχύτερο χρονικό διάστημα ή για αόριστο χρόνο.  Σύντμηση της τριετίας επιτρέπεται με νεότερη συμφωνία απέχουσα από την έναρξη της μισθωτικής σύμβασης τουλάχιστον έξι (6) μήνες μετά την κατάρτισή της και αποδεικνυόμενη με συμβολαιογραφικό έγγραφο». Μετά όμως από την τριετία, ή και μετά τη λήξη της διάρκειας της μίσθωσης σύμφωνα με το συμβόλαιο (εάν αντιστοιχεί σε διάστημα περισσότερο από τρία χρόνια), η ενοικίαση γίνεται αορίστου χρόνου, και δεν υπάρχει νομική κάλυψη της αρχικής συμφωνίας. Αυτό δίνει τη δυνατότητα τόσο στον ενοικιαστή να αποχωρήσει χωρίς συνέπειες, όσο και στον ιδιοκτήτη να ζητήσει την αποχώρηση του ενοικιαστή, και αν αυτός αρνείται, να κινηθεί δικαστικά για έξωση.

Από φορολογικής άποψης, από το 2014 η μίσθωση αλλά και οποιαδήποτε μεταβολή αυτής δηλώνεται μέσω TAXISnet. Σε περίπτωση λοιπόν που ο ενοικιαστής επιθυμεί να παρατείνει τη διαμονή του στο μίσθωμα, ο ιδιοκτήτης πρέπει να ανανεώσει τη δήλωση του μισθώματος, με υποβολή τροποποιητικής δήλωσης (αν η μίσθωση έχει γίνει μετά το 2014) ή υποβολή νέας δήλωσης (αν η μίσθωση έχει γίνει πριν το 2014). Έτσι, τουλάχιστον φορολογικά, η ανανέωση πρέπει να δηλωθεί.

με λίγα λόγια γίνεται αυτόματα ( δηλαδη δεν κανω κατι εγω ως ενοικιαστης) και ο ο ιδιοκτητης αναλαμβανει να κανει τροποποιηση στο taxis

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Djzan είπε

Μπορείς να αποδείξεις με κάποιο τρόπο τον ισχυρισμό σου?

Το " λάθος παντως δεν κανω" δεν αποτελεί επιχείρημα.

Γεγονός πάντως είναι ότι χιλιάδες ενοικιαστές έχασαν το επίδομα ενοικίου επειδή το μισθωτήριο τους είχε λήξει, αν ο ισχυρισμός σου ίσχυε - δλδ τα μισθωτήρια ανανεώνονται αυτόματα - δεν θα το έχαναν.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Joshua21 είπε

Μπορείς να αποδείξεις με κάποιο τρόπο τον ισχυρισμό σου?

Το " λάθος παντως δεν κανω" δεν αποτελεί επιχείρημα.

Γεγονός πάντως είναι ότι χιλιάδες ενοικιαστές έχασαν το επίδομα ενοικίου επειδή το μισθωτήριο τους είχε λήξει, αν ο ισχυρισμός σου ίσχυε - δλδ τα μισθωτήρια ανανεώνονται αυτόματα - δεν θα το έχαναν.

απαντησα παραπανω

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Djzan είπε

το μισθωτηριο ανανεώνεται αυτόματα μετά την λήξη του και συνεχιζει σιωπηρα σε αοριστου χρόνου ( πχ μετα τα πρώτα 2 χρονια), εκτός αν κάποιος απο τους 2 ζητησει την διακοπη του

Το μισθωτηριο μετα την 3ετια μετατρεπεται αυτοματα μεν αλλα σε αοριστου χρονου. Παει να πει ο ενοικιαστης αποχωρει οποτε θελει οπως και ο ιδιοκτητης ζητα πισω το ακινητο επισης οποτε θελει. Σε καμια περιπτωση ομως δεν υπαρχει ανανεωση και μαλιστα αυτοματη οπως και δεν υπαρχει και η 2ετια. Η 4ετια και πανω μπορει, κατοπιν συμφωνιας, αλλα 2 και 1 ετος, οχι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...