AristidisZ Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 1 λεπτό πριν, vairass είπε Θα το δούμε αυτό... Είναι κάτι με την ενεργειακή κλάση του σπιτιού. Δεν μπορεί με παλιά κουφώματα ζητάει αύξηση. Θα ρωτήσω την ξαδέρφη μου που είναι δικηγόρος σε θέματα με κτήματα κλπ. Εμενα πάντως μου είπε θα το δούμε του χρόνου. Mη κάνεις κουτοπονηριές Δεν υπάρχει κανένας νόμος για ενεργειακή κλάση σε παλιό σπίτι Τα κουφώματα μπορεί να φτάσουν και ένα δεκαχίλιαρο, και εσύ πας να βρεις τρόπο να πεις στον άλλον ότι υποχρεούται να κάνει μια τέτοια επένδυση στο σπίτι του ;;;
vairass Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 4 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Mη κάνεις κουτοπονηριές Δεν υπάρχει κανένας νόμος για ενεργειακή κλάση σε παλιό σπίτι Τα κουφώματα μπορεί να φτάσουν και ένα δεκαχίλιαρο, και εσύ πας να βρεις τρόπο να πεις στον άλλον ότι υποχρεούται να κάνει μια τέτοια επένδυση στο σπίτι του ;;; Οχι αλλά κάτι θα σκεφτώ, επιδότηση δδν υπάρχει;
Joshua21 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 4 λεπτά πριν, vairass είπε Θα το δούμε αυτό... Είναι κάτι με την ενεργειακή κλάση του σπιτιού. Δεν μπορεί με παλιά κουφώματα ζητάει αύξηση. Θα ρωτήσω την ξαδέρφη μου που είναι δικηγόρος σε θέματα με κτήματα κλπ. Το λάθος στη σκέψη σου είναι ότι δεν "ζητάει αύξηση", έχει ήδη εξασφαλίσει την αύξηση, εσύ έχεις ήδη συμφωνήσει με αυτή την αύξηση και μάλιστα γραπτώς. Όσο για την ενεργειακή κλάση, η μόνη υποχρέωση του ιδιοκτήτη είναι να βγάλει πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης αλλιώς δεν μπορεί να καταχωρήσει τη μίσθωση στο taxis, αυτό είναι όλο. 5 λεπτά πριν, vairass είπε Εμενα πάντως μου είπε θα το δούμε του χρόνου. Εγώ όταν θέλω να αποφύγω κάτι, αυτό ακριβώς λέω... 1
vairass Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε Το λάθος στη σκέψη σου είναι ότι δεν "ζητάει αύξηση", έχει ήδη εξασφαλίσει την αύξηση, εσύ έχεις ήδη συμφωνήσει με αυτή την αύξηση και μάλιστα γραπτώς. Όσο για την ενεργειακή κλάση, η μόνη υποχρέωση του ιδιοκτήτη είναι να βγάλει πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης αλλιώς δεν μπορεί να καταχωρήσει τη μίσθωση στο taxis, αυτό είναι όλο. Εγώ όταν θέλω να αποφύγω κάτι, αυτό ακριβώς λέω... Θα δούμε βρε οκ. Θα υπάρξει κάποια λύση με επιδότηση δεν μπορεί
AristidisZ Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 4 λεπτά πριν, vairass είπε Θα δούμε βρε οκ. Θα υπάρξει κάποια λύση με επιδότηση δεν μπορεί Όχι δεν υπάρχει, γιατί για να μπει κάποιο σπίτι στο εξοικονομώ, πρέπει να είναι Α' κατοικία Στη περίπτωση λοιπόν που ο ιδιοκτήτης δεν έμενε εκεί, δε μπορεί να το βάλει στο πρόγραμμα
kostas_pap21 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Να ρωτήσω και εγώ μια απορία που έχω; Είμαι σε σπίτι 2 συνεχόμενα έτη, κανονικά με μισθωτήριο, οι όροι κομπλέ και ο ιδιοκτήτης τα πρώτα δύο χρόνια άψογος (πράγμα περίεργο νομίζω). Η τιμή ενοικίασης ορίστηκε στα 280,00€ σταθερό για δύο (!!) χρόνια και επαναδιαπραγμάτευση. Το μισθωτήριο έληξε τον Φεβρουάριο του 2019 (πριν 3 μήνες δηλαδή) και τότε άρχισαν τα πρώτα προβλήματα: 1. Σε ερώτηση μου για το πότε θα υπογραφεί νέο συμβόλαιο ίσως με τιμή στα 260,00€ απέφευγε να δώσει ξεκάθαρη απάντηση ώστε να μπορέσω να πάρω και το επίδομα ενοικίου λόγω ανεργίας 2. Μόλις υπήρχαν 2 λογαριασμοί (ένας αέριο και ένας ρεύμα) απλήρωτοι με συνολική οφειλή στα 380,00€ και χωρίς να έχει υπάρξει άλλη καθυστέρηση ποτέ, άρχισε να με επισκέπτεται καθημερινώς στην οικία μου ζητώντας να αποπληρωθούν άμεσα γιατί είναι στο όνομα του πατέρα του ο οποίος μάλιστα απεβίωσε πριν 5 χρόνια. Υπάρχει νομική κάλυψη στο πρόσωπο μου σε τέτοιες περιπτώσεις; Προφανώς και οι λογαριασμοί πληρώθηκαν σήμερα. Ευχαριστώ.
Joshua21 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 3 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Όχι δεν υπάρχει, γιατί για να μπει κάποιο σπίτι στο εξοικονομώ, πρέπει να είναι Α' κατοικία Στη περίπτωση λοιπόν που ο ιδιοκτήτης δεν έμενε εκεί, δε μπορεί να το βάλει στο πρόγραμμα Δυνατότητα υπαγωγής στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» έχουν και οι ιδιοκτήτες μισθωμένων κατοικιών, υπό την προϋπόθεση ότι αποτελούν μόνιμη κατοικία των ενοικιαστών. Πηγή: http://ecopress.gr/?p=6670 1
vairass Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 1 λεπτό πριν, AristidisZ είπε Όχι δεν υπάρχει, γιατί για να μπει κάποιο σπίτι στο εξοικονομώ, πρέπει να είναι Α' κατοικία Στη περίπτωση λοιπόν που ο ιδιοκτήτης δεν έμενε εκεί, δε μπορεί να το βάλει στο πρόγραμμα Στο προηγούμενο σπίτι πήρε κανονικά ο τύπος... 2 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Δυνατότητα υπαγωγής στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» έχουν και οι ιδιοκτήτες μισθωμένων κατοικιών, υπό την προϋπόθεση ότι αποτελούν μόνιμη κατοικία των ενοικιαστών. Πηγή: http://ecopress.gr/?p=6670 Άρα γίνεται; εδώ που μένω τώρα πήρε επιδότηση
AristidisZ Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε Δυνατότητα υπαγωγής στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» έχουν και οι ιδιοκτήτες μισθωμένων κατοικιών, υπό την προϋπόθεση ότι αποτελούν μόνιμη κατοικία των ενοικιαστών. Πηγή: http://ecopress.gr/?p=6670 Μy bad, δε το ήξερα Σε κάθε περίπτωση είναι τέτοια η μανούρα για να μπεις στο Εξοικονομώ που δε νομίζω ότι κάποιος ιδιοκτήτης (φραγκάτος μάλιστα, όπως είπε και ο @vairass ) θα κάτσει να μπει στη διαδικασία
Joshua21 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 2 λεπτά πριν, kostas_pap21 είπε Να ρωτήσω και εγώ μια απορία που έχω; Είμαι σε σπίτι 2 συνεχόμενα έτη, κανονικά με μισθωτήριο, οι όροι κομπλέ και ο ιδιοκτήτης τα πρώτα δύο χρόνια άψογος (πράγμα περίεργο νομίζω). Η τιμή ενοικίασης ορίστηκε στα 280,00€ σταθερό για δύο (!!) χρόνια και επαναδιαπραγμάτευση. Το μισθωτήριο έληξε τον Φεβρουάριο του 2019 (πριν 3 μήνες δηλαδή) και τότε άρχισαν τα πρώτα προβλήματα: 1. Σε ερώτηση μου για το πότε θα υπογραφεί νέο συμβόλαιο ίσως με τιμή στα 260,00€ απέφευγε να δώσει ξεκάθαρη απάντηση ώστε να μπορέσω να πάρω και το επίδομα ενοικίου λόγω ανεργίας 2. Μόλις υπήρχαν 2 λογαριασμοί (ένας αέριο και ένας ρεύμα) απλήρωτοι με συνολική οφειλή στα 380,00€ και χωρίς να έχει υπάρξει άλλη καθυστέρηση ποτέ, άρχισε να με επισκέπτεται καθημερινώς στην οικία μου ζητώντας να αποπληρωθούν άμεσα γιατί είναι στο όνομα του πατέρα του ο οποίος μάλιστα απεβίωσε πριν 5 χρόνια. Υπάρχει νομική κάλυψη στο πρόσωπο μου σε τέτοιες περιπτώσεις; Προφανώς και οι λογαριασμοί πληρώθηκαν σήμερα. Ευχαριστώ. Για εξήγησε μας πρώτα, τι ακριβώς αντιλαμβάνεσαι ως "νομική κάλυψη στο πρόσωπο σου"?
kostas_pap21 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Για εξήγησε μας πρώτα, τι ακριβώς αντιλαμβάνεσαι ως "νομική κάλυψη στο πρόσωπο σου"? Από την στιγμή που δεν έχω συμβόλαιο, μπορεί να μου κάνει έξωση ανά πάσα στιγμή σωστά; Από τα λίγα που γνωρίζω, το μισθωτήριο υπογράφεται για να καλύψει τον ενοικιαστή. Από κει και πέρα, μπορεί ο ίδιος να προβαίνει σε όχληση απλώς και μόνο επειδή καθυστέρησα την αποπληρωμή λογαριασμού, ενώ μάλιστα είναι στο όνομα ατόμου που απεβίωσε; Να σημειωθεί ότι δεν γνώριζα αυτή την λεπτομέρεια μέχρι που το ανέφερε ο ίδιος τον προηγούμενο μήνα. Επίσης το ελάχιστο διάστημα μίσθωσης δεν είναι για 3 χρόνια; Επεξ/σία 13 Μαΐου 2019 από kostas_pap21
Joshua21 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 5 λεπτά πριν, vairass είπε Άρα γίνεται; εδώ που μένω τώρα πήρε επιδότηση Δεν γνωρίζω, ίσως γίνεται, ίσως να μην γίνεται. Πάντως και να γίνεται δεν είναι σίγουρο πως θα το κάνει... 1
vairass Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 3 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Μy bad, δε το ήξερα Σε κάθε περίπτωση είναι τέτοια η μανούρα για να μπεις στο Εξοικονομώ που δε νομίζω ότι κάποιος ιδιοκτήτης (φραγκάτος μάλιστα, όπως είπε και ο @vairass ) θα κάτσει να μπει στη διαδικασία Φίλε ξεκίνησε από εργάτης... Αν δεν έχει τσίπα πάνω του οκ. Εμένα μου φάνηκε ότι θα τα βάλει. Μόλις τώρα, Joshua21 είπε Δεν γνωρίζω, ίσως γίνεται, ίσως να μην γίνεται. Πάντως και να γίνεται δεν είναι σίγουρο πως θα το κάνει... Θα τον πρήξω τότε... Χάχα
Joshua21 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Μόλις τώρα, kostas_pap21 είπε Από την στιγμή που δεν έχω συμβόλαιο, μπορεί να μου κάνει έξωση ανά πάσα στιγμή σωστά; Από τα λίγα που γνωρίζω, το μισθωτήριο υπογράφεται για να καλύψει τον ενοικιαστή. Από κει και πέρα, μπορεί ο ίδιος να προβαίνει σε όχληση απλώς και μόνο επειδή καθυστέρησα την αποπληρωμή λογαριασμού, ενώ μάλιστα είναι στο όνομα ατόμου που απεβίωσε; Να σημειωθεί ότι δεν γνώριζα αυτή την λεπτομέρεια μέχρι που το ανέφερε ο ίδιος τον προηγούμενο μήνα. Καταρχήν η ελάχιστη διάρκεια των μισθώσεων είναι 3 έτη, οπότε για 3 έτη δε σε κουνάει κανένας, εκτός βέβαια αν δεν πληρώνεις τακτικά το ενοίκιο. Επίσης το μισθωτήριο δεν υπογράφεται για να καλύψει τον ενοικιαστή, υπογράφεται ως αποδεικτικό των συμφωνηθέντων όρων της μίσθωσης. Όσο για την "όχληση", φαντάζομαι αν του πεις την τελευταία πρώτη θα σταματήσει. Εναλλακτικά μπορείς να πληρώνεις τους λογαριασμούς σου έγκαιρα. Εκτός και αν έχεις λεφτά για πέταμα, οπότε πήγαινε σε δικηγόρο ώστε να αντιμετωπίσεις νομικά την "όχληση".
kostas_pap21 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε Καταρχήν η ελάχιστη διάρκεια των μισθώσεων είναι 3 έτη, οπότε για 3 έτη δε σε κουνάει κανένας, εκτός βέβαια αν δεν πληρώνεις τακτικά το ενοίκιο. Επίσης το μισθωτήριο δεν υπογράφεται για να καλύψει τον ενοικιαστή, υπογράφεται ως αποδεικτικό των συμφωνηθέντων όρων της μίσθωσης. Όσο για την "όχληση", φαντάζομαι αν του πεις την τελευταία πρώτη θα σταματήσει. Εναλλακτικά μπορείς να πληρώνεις τους λογαριασμούς σου έγκαιρα. Εκτός και αν έχεις λεφτά για πέταμα, οπότε πήγαινε σε δικηγόρο ώστε να αντιμετωπίσεις νομικά την "όχληση". Την τελευταία πρώτη, με γονάτισες αχχαχαχα Του είπα ότι δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα μαζί μου και ποτέ δεν θα μείνει απλήρωτο το οτιδήποτε (τουλάχιστον μέχρι να αποχωρήσω), απλά φοβάται γιατί προφανώς κάτι συμβαίνει με το όνομα στους λογαριασμούς που είναι σου πατέρα του. Λεφτά για πέταμα δεν υπάρχουν πλέον, μιας και είμαι άνεργος από 11/2018, οπότε προσανατολίζομαι στο να πάρω τους λογαριασμούς στο όνομα μου (όπως έπρεπε εξαρχής, αν και το έκανα για να του δίνω την δυνατότητα να τους ελέγχει) Όσον αφορά την 3ετία, αφού μου το επιβεβαιώνεις και εσύ, νομίζω πως πρέπει να απευθυνθώ άμεσα σε αρμόδια υπηρεσία για το επίδομα ενοικίου. Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα