Joshua21 Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 1 λεπτό πριν, vairass είπε Μην μαλώνετε έχετε δίκιο εν μέρη και οι δύο... Το καλό είναι να υπάρχει συζήτηση και όχι μαγκιά.. Είδατε χωρίς πολλά πολλά πήρα το κλειδί πίσω. Ηρεμία θέλει. Μα στο είπα και παραπάνω, είπα συγκεκριμένα "Αν αρνηθεί ο ιδιοκτήτης", αυτό προϋποθέτει να το συζητήσετε. Πάντως δεν είναι όλοι οι ιδιοκτήτες συζητήσιμοι, είναι και μερικοί που σου λένε "αφού το χάλασες φτιάχτο, και μην τολμήσεις να τα αφαιρέσεις από το ενοίκιο, θα σου στείλω εξώδικο και θα ψάχνεις για σπίτι μετά". 1
vairass Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε Μα στο είπα και παραπάνω, είπα συγκεκριμένα "Αν αρνηθεί ο ιδιοκτήτης", αυτό προϋποθέτει να το συζητήσετε. Πάντως δεν είναι όλοι οι ιδιοκτήτες συζητήσιμοι, είναι και μερικοί που σου λένε "αφού το χάλασες φτιάχτο, και μην τολμήσεις να τα αφαιρέσεις από το ενοίκιο, θα σου στείλω εξώδικο και θα ψάχνεις για σπίτι μετά". Σωστός... Αυτός φαίνεται καλός έχω μείνει και αλλού.. Θα δούμε ο καλός αλλάζει αυτό είναι το θέμα.
Doubt Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Ωραία τα λέτε ορισμένοι εδώ... Ο ένας μένει σε ένα σπίτι 10 χρόνια και δεν πληρώνει δεκάρα για τη συντήρηση του και ο άλλος πληρώνει τη συντήρηση 2 σπιτιών γιατί είναι φιλάνθρωπος και ελεήμων. Σοβαρά ε; Επεξ/σία 12 Μαΐου 2019 από Doubt 2
Joshua21 Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 6 λεπτά πριν, Doubt είπε Ωραία τα λέτε ορισμένοι εδώ... Ο ένας μένει σε ένα σπίτι 10 χρόνια και δεν πληρώνει δεκάρα για τη συντήρηση του και ο άλλος πληρώνει τη συντήρηση 2 σπιτιών γιατί είναι φιλάνθρωπος και ελεήμων. Σοβαρά ε; Το ότι ο ένας πληρώνει στον άλλον ενοίκιο, να υποθέσω πως σου είναι αδιάφορο? 2
SB_1957 Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 Το σημαντικότερο είναι να υπάρχει καλή σχέση ανάμεσα σε ιδιοκτήτη και ενοικιαστή. Ευτυχώς 40 χρόνια στα νοίκια δεν μου έτυχε ποτέ ιδιότροπος ιδιοκτήτης, αλλά ούτε κι εγώ δημιούργησα ποτέ πρόβλημα. Το αντίθετο ακριβώς, έφευγα και άφηνα το σπίτι στην ίδια ή και καλύτερη κατάσταση. Ακόμη και τα παιδιά μου που σπούδαζαν και νοικιάζαμε άλλα δύο σπίτια, οι ιδιοκτήτες ακόμη και σήμερα μετά από 7 χρόνια μας τηλεφωνούν χριστούγεννα, πάσχα για ευχές και μας λένε ότι τόσο καλούς ενοικιαστές που να προσέχουν το σπίτι δεν είχαν ποτέ! Το ενοίκιο 1η του μήνα ήταν πληρωμένο, το σπίτι το πρόσεχαμε καλύτερα από δικό μας και όποτε χαλούσε κάτι, ή το διορθώναμε μόνοι μας ή αν έπρεπε οπωσδήποτε να έρθει τεχνικός ψάχναμε να βρούμε έναν καλό και οικονομικό. Όταν ζητούσαμε προσφορές και μας έλεγαν "τι σε νοιάζει, ο ιδιοκτήτης θα το πληρώσει!" τους διώχναμε. Στο τελευταίο σπίτι που μέναμε, ήταν νεόκτιστο! Εμφανίστηκαν τους πρώτους μήνες προβλήματα με τα κουφώματα, με το καλοριφέρ, με μια βρύση. Ενημέρωσα τον ιδιοκτήτη και μου έδωσε τα τηλέφωνα αυτών που τα εγκατέστησαν και ήρθαν τα διόρθωσαν χωρίς χρέωση λόγω εγγύησης. Αλλά μετά από 5 χρόνια που χάλασε πάλι το καλοριφέρ, το πλήρωσε ο ιδιοκτήτης. Αλλά όταν κοπάνησα την τζαμαρία σπάζοντας το τζάμι και κόντεψα να σφαχτώ το πλήρωσα εγώ και απλά ενημέρωσα τον ιδιοκτήτη. Όταν άρχισαν να βγάζουν σκουριά τα κάγκελα του ζήτησα τους κωδικούς από το χρώμα που είχε πάρει και τα έβαψα εγώ. Βάλαμε σίτες σε δύο παράθυρα που δεν είχε βάλει χωρίς να του ζητήσουμε χρήματα. Γενικά, αν κάτι βελτιώνει τη ζωή μου και δεν είναι υπερβολικό το κόστος τα πλήρωνα εγώ και απλά ενημέρωνα τον ιδιοκτήτη. 1
vairass Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 16 λεπτά πριν, SB_1957 είπε Το σημαντικότερο είναι να υπάρχει καλή σχέση ανάμεσα σε ιδιοκτήτη και ενοικιαστή. Ευτυχώς 40 χρόνια στα νοίκια δεν μου έτυχε ποτέ ιδιότροπος ιδιοκτήτης, αλλά ούτε κι εγώ δημιούργησα ποτέ πρόβλημα. Το αντίθετο ακριβώς, έφευγα και άφηνα το σπίτι στην ίδια ή και καλύτερη κατάσταση. Ακόμη και τα παιδιά μου που σπούδαζαν και νοικιάζαμε άλλα δύο σπίτια, οι ιδιοκτήτες ακόμη και σήμερα μετά από 7 χρόνια μας τηλεφωνούν χριστούγεννα, πάσχα για ευχές και μας λένε ότι τόσο καλούς ενοικιαστές που να προσέχουν το σπίτι δεν είχαν ποτέ! Το ενοίκιο 1η του μήνα ήταν πληρωμένο, το σπίτι το πρόσεχαμε καλύτερα από δικό μας και όποτε χαλούσε κάτι, ή το διορθώναμε μόνοι μας ή αν έπρεπε οπωσδήποτε να έρθει τεχνικός ψάχναμε να βρούμε έναν καλό και οικονομικό. Όταν ζητούσαμε προσφορές και μας έλεγαν "τι σε νοιάζει, ο ιδιοκτήτης θα το πληρώσει!" τους διώχναμε. Στο τελευταίο σπίτι που μέναμε, ήταν νεόκτιστο! Εμφανίστηκαν τους πρώτους μήνες προβλήματα με τα κουφώματα, με το καλοριφέρ, με μια βρύση. Ενημέρωσα τον ιδιοκτήτη και μου έδωσε τα τηλέφωνα αυτών που τα εγκατέστησαν και ήρθαν τα διόρθωσαν χωρίς χρέωση λόγω εγγύησης. Αλλά μετά από 5 χρόνια που χάλασε πάλι το καλοριφέρ, το πλήρωσε ο ιδιοκτήτης. Αλλά όταν κοπάνησα την τζαμαρία σπάζοντας το τζάμι και κόντεψα να σφαχτώ το πλήρωσα εγώ και απλά ενημέρωσα τον ιδιοκτήτη. Όταν άρχισαν να βγάζουν σκουριά τα κάγκελα του ζήτησα τους κωδικούς από το χρώμα που είχε πάρει και τα έβαψα εγώ. Βάλαμε σίτες σε δύο παράθυρα που δεν είχε βάλει χωρίς να του ζητήσουμε χρήματα. Γενικά, αν κάτι βελτιώνει τη ζωή μου και δεν είναι υπερβολικό το κόστος τα πλήρωνα εγώ και απλά ενημέρωνα τον ιδιοκτήτη. Αυτό με τις σίτες τι ισχύει; και εμένα με ενδιαφέρει.... Πολύ κουνούπι από τώρα.
SB_1957 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Μόλις τώρα, vairass είπε Αυτό με τις σίτες τι ισχύει; και εμένα με ενδιαφέρει.... Πολύ κουνούπι από τώρα. Το σπίτι είχε σίτες παντού αλλά δεν είχαν βάλει στο παράθυρο του μπάνιου και σε ένα μικρό παράθυρο στο καθιστικό. Στην αρχή έβαζα αυτά τα "αυτοκόλλητα" από το σούπερ μάρκετ, αλλά όταν ήταν ανοιχτά και φύσαγε δυνατά έφευγαν. Τελικά βάλαμε σίτα με τελάρο και ησυχάσαμε. Δεν θυμάμαι πόσο στοίχισαν γιατί έγινε πριν 8 χρόνια!
29gk Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 8 λεπτά πριν, SB_1957 είπε Το σημαντικότερο είναι να υπάρχει καλή σχέση ανάμεσα σε ιδιοκτήτη και ενοικιαστή. Ευτυχώς 40 χρόνια στα νοίκια δεν μου έτυχε ποτέ ιδιότροπος ιδιοκτήτης, αλλά ούτε κι εγώ δημιούργησα ποτέ πρόβλημα. Το αντίθετο ακριβώς, έφευγα και άφηνα το σπίτι στην ίδια ή και καλύτερη κατάσταση. Ακόμη και τα παιδιά μου που σπούδαζαν και νοικιάζαμε άλλα δύο σπίτια, οι ιδιοκτήτες ακόμη και σήμερα μετά από 7 χρόνια μας τηλεφωνούν χριστούγεννα, πάσχα για ευχές και μας λένε ότι τόσο καλούς ενοικιαστές που να προσέχουν το σπίτι δεν είχαν ποτέ! Το ενοίκιο 1η του μήνα ήταν πληρωμένο, το σπίτι το πρόσεχαμε καλύτερα από δικό μας και όποτε χαλούσε κάτι, ή το διορθώναμε μόνοι μας ή αν έπρεπε οπωσδήποτε να έρθει τεχνικός ψάχναμε να βρούμε έναν καλό και οικονομικό. Όταν ζητούσαμε προσφορές και μας έλεγαν "τι σε νοιάζει, ο ιδιοκτήτης θα το πληρώσει!" τους διώχναμε. Στο τελευταίο σπίτι που μέναμε, ήταν νεόκτιστο! Εμφανίστηκαν τους πρώτους μήνες προβλήματα με τα κουφώματα, με το καλοριφέρ, με μια βρύση. Ενημέρωσα τον ιδιοκτήτη και μου έδωσε τα τηλέφωνα αυτών που τα εγκατέστησαν και ήρθαν τα διόρθωσαν χωρίς χρέωση λόγω εγγύησης. Αλλά μετά από 5 χρόνια που χάλασε πάλι το καλοριφέρ, το πλήρωσε ο ιδιοκτήτης. Αλλά όταν κοπάνησα την τζαμαρία σπάζοντας το τζάμι και κόντεψα να σφαχτώ το πλήρωσα εγώ και απλά ενημέρωσα τον ιδιοκτήτη. Όταν άρχισαν να βγάζουν σκουριά τα κάγκελα του ζήτησα τους κωδικούς από το χρώμα που είχε πάρει και τα έβαψα εγώ. Βάλαμε σίτες σε δύο παράθυρα που δεν είχε βάλει χωρίς να του ζητήσουμε χρήματα. Γενικά, αν κάτι βελτιώνει τη ζωή μου και δεν είναι υπερβολικό το κόστος τα πλήρωνα εγώ και απλά ενημέρωνα τον ιδιοκτήτη. Δυστηχως, εσυ εισαι περιπτωση. Οχι καλη ή κακη για τον ιδιοκτητη ή τον ενικιαστη, αλλα ως ανθρωπος που καταλαβαινει και οτι το ακινητο ειναι το σπιτι του και κατοικει ο ιδιος και η οικογενεια του αλλα κι επειδη σεβεσαι την περιουσια του αλλου, τελος παντων αυτη που δεν ειναι δικη σου και δεν δικαιουσαι με κανενα νομο νομικο ή ηθικο να την καταστρεφεις. Και σε περιπτωσεις τετοιες σαν και την δικη σου, οπως τουλαχιστον την περιγραφεις και οπως ειχα την τυχη και εγω να ζησω ως ιδιοκτητης, ο ιδιοκτητης σου οχι απλα θα ειναι διαλλακτικος και ετοιμος προς καθε συζητηση αλλα πιστευω πως θα σπευσει οσο το δυνατον πιο γρηγορα να καλυψει το οποιο προβλημα που τυχον θα δημιουργηθει. Με την - αναποδη - εξαιρεση καποιου ιδιοκτητη που θεωρει οτι ο ενοικιαστης του ειναι κατι αναμεσα απο αγελαδα προς αρμεγμα ή και υποδεεστερος του και περιπου δουλοπαροικος. Και δυστηχως υπαρχουν και τετοιες περιπτωσεις. Επι των παραδειγματων σου κατι, και επειδη πηρε εκταση και η κουβεντα για τις βρυσες. Σε μια περιπτωση λοιπον, ενας ενοικιαστης μου, αποφασισε οτι τα ντουλαπια της κουζινας, τα ξυλινα ντουλαπια οξιας που υπηρχαν στην κουζινα και τα παρελαβε οταν μπηκε αψογα λειτουργικα αλλα και φρεσκο λουστραρισμενα, δεν ταιριαζαν με την αισθητικη του και χωρις να με ενημερωσει, τα ξηλωσε, τα αντικατεστησε με μελαμινες κανοντας μαλιστα κακιστη δουλεια καθως "τραυματισε" πολυ τον τοιχο πισω και απλα τον καλυψε με τα νεα και στη συνεχεια πεταξε και στα σκουπιδια τα "παλια" !!!!! Οταν λοιπον καποια στιγμη εφυγε απο το σπιτι, εποχη προ 3ετιας, αφου ειχε παραμεινει σε αυτο 4-5 χρονια, δεν θυμαμαι ακριβως και διαπιστωσα τη ζημια, ζητωντας του τον λογο, μου εβγαλε μαγκια και ενα τελικο "ετσι γουσταρα και εκανα στο σπιτι μου" !!! Ουτε ενα εκανα λαθος, δεν το καταλαβα, να κοιταξουμε να τα βρουμε, τιποτα. Και χρειαστηκε να καταληξει η αγωγη αποζημιωσης, οπου με εκπληξη του διαπιστωσε πως ειχα και φωτογραφιες του σπιτιου λιγο πριν το παραλαβει, να τα πληρωσει, για να ζητησει τοτε διευκολυνσεις στην πληρωμη. Υπεθεσα μαλιστα τοτε, οτι επειδη κατι αντιστοιχο θα ειχε κανει και στο νεο του μισθωμα, του λειπαν τα λεφτα !! 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Το θέμα των ζημιών και αν προέρχονται λόγω κακής ή συνηθούς χρήσης είναι το κλασσικό πρόβλημα που φέρνει κόντρες μεταξύ ενοικιαστών και ιδιοκτητών.
SB_1957 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 1 λεπτό πριν, 29gk είπε Δυστηχως, εσυ εισαι περιπτωση. Οχι καλη ή κακη για τον ιδιοκτητη ή τον ενικιαστη, αλλα ως ανθρωπος που καταλαβαινει και οτι το ακινητο ειναι το σπιτι του και κατοικει ο ιδιος και η οικογενεια του αλλα κι επειδη σεβεσαι την περιουσια του αλλου, τελος παντων αυτη που δεν ειναι δικη σου και δεν δικαιουσαι με κανενα νομο νομικο ή ηθικο να την καταστρεφεις. Και σε περιπτωσεις τετοιες σαν και την δικη σου, οπως τουλαχιστον την περιγραφεις και οπως ειχα την τυχη και εγω να ζησω ως ιδιοκτητης, ο ιδιοκτητης σου οχι απλα θα ειναι διαλλακτικος και ετοιμος προς καθε συζητηση αλλα πιστευω πως θα σπευσει οσο το δυνατον πιο γρηγορα να καλυψει το οποιο προβλημα που τυχον θα δημιουργηθει. Με την - αναποδη - εξαιρεση καποιου ιδιοκτητη που θεωρει οτι ο ενοικιαστης του ειναι κατι αναμεσα απο αγελαδα προς αρμεγμα ή και υποδεεστερος του και περιπου δουλοπαροικος. Και δυστηχως υπαρχουν και τετοιες περιπτωσεις. Επι των παραδειγματων σου κατι, και επειδη πηρε εκταση και η κουβεντα για τις βρυσες. Σε μια περιπτωση λοιπον, ενας ενοικιαστης μου, αποφασισε οτι τα ντουλαπια της κουζινας, τα ξυλινα ντουλαπια οξιας που υπηρχαν στην κουζινα και τα παρελαβε οταν μπηκε αψογα λειτουργικα αλλα και φρεσκο λουστραρισμενα, δεν ταιριαζαν με την αισθητικη του και χωρις να με ενημερωσει, τα ξηλωσε, τα αντικατεστησε με μελαμινες κανοντας μαλιστα κακιστη δουλεια καθως "τραυματισε" πολυ τον τοιχο πισω και απλα τον καλυψε με τα νεα και στη συνεχεια πεταξε και στα σκουπιδια τα "παλια" !!!!! Οταν λοιπον καποια στιγμη εφυγε απο το σπιτι, εποχη προ 3ετιας, αφου ειχε παραμεινει σε αυτο 4-5 χρονια, δεν θυμαμαι ακριβως και διαπιστωσα τη ζημια, ζητωντας του τον λογο, μου εβγαλε μαγκια και ενα τελικο "ετσι γουσταρα και εκανα στο σπιτι μου" !!! Ουτε ενα εκανα λαθος, δεν το καταλαβα, να κοιταξουμε να τα βρουμε, τιποτα. Και χρειαστηκε να καταληξει η αγωγη αποζημιωσης, οπου με εκπληξη του διαπιστωσε πως ειχα και φωτογραφιες του σπιτιου λιγο πριν το παραλαβει, να τα πληρωσει, για να ζητησει τοτε διευκολυνσεις στην πληρωμη. Υπεθεσα μαλιστα τοτε, οτι επειδη κατι αντιστοιχο θα ειχε κανει και στο νεο του μισθωμα, του λειπαν τα λεφτα !! Την περιουσία του άλλου την σέβομαι και την προσέχω περισσότερο από τη δική μου. Αυτό έμαθα από τους γονείς μου, αυτό έμαθα στα παιδιά μου. Μου εμπιστεύεται ο άλλος το σπίτι του για να μείνω και το ότι πληρώνω ενοίκιο δεν σημαίνει ότι είναι δικό μου και το κάνω ό,τι θέλω. Αλλά είναι γεγονός ότι υπάρχουν και ιδιοκτήτες που δυστυχώς δεν σέβονται τον ενοικιαστή και όπως λέτε τον βλέπουν σαν αγελάδα για άρμεγμα! Και επειδή σκέφτονται έτσι συχνά δεν φροντίζουν τα σπίτια τους να είναι σε καλή κατάσταση όταν τα νοικιάζουν. Ειδικά αυτοί που νοικιάζουν σε φοιτητές. Τρώγλες και χειρότερα και ζητούσαν εξωφρενικά ενοίκια. Αλλά σταθήκαμε τυχεροί και βρήκαμε και για τα δύο παιδιά μας καλά σπίτια και πολύ καλούς ιδιοκτήτες και σε λογικές τιμές! Όπως είπα, δεν έχουμε πέσει σε ιδιότροπους, αλλά είναι γεγονός ότι ψάχνουμε πολύ καιρό πριν καταλήξουμε σε συμφωνία με κάποιον και γενικά πριν συνεργαστούμε για οτιδήποτε και σε οποιονδήποτε τομέα. Τον προηγούμενο μήνα μετακομίσαμε σε δικό μας σπίτι, οπότε έκλεισε αυτό το κομμάτι για μας! 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 14 λεπτά πριν, 29gk είπε Επι των παραδειγματων σου κατι, και επειδη πηρε εκταση και η κουβεντα για τις βρυσες. Σε μια περιπτωση λοιπον, ενας ενοικιαστης μου, αποφασισε οτι τα ντουλαπια της κουζινας, τα ξυλινα ντουλαπια οξιας που υπηρχαν στην κουζινα και τα παρελαβε οταν μπηκε αψογα λειτουργικα αλλα και φρεσκο λουστραρισμενα, δεν ταιριαζαν με την αισθητικη του και χωρις να με ενημερωσει, τα ξηλωσε, τα αντικατεστησε με μελαμινες κανοντας μαλιστα κακιστη δουλεια καθως "τραυματισε" πολυ τον τοιχο πισω και απλα τον καλυψε με τα νεα και στη συνεχεια πεταξε και στα σκουπιδια τα "παλια" !!!!! Οταν λοιπον καποια στιγμη εφυγε απο το σπιτι, εποχη προ 3ετιας, αφου ειχε παραμεινει σε αυτο 4-5 χρονια, δεν θυμαμαι ακριβως και διαπιστωσα τη ζημια, ζητωντας του τον λογο, μου εβγαλε μαγκια και ενα τελικο "ετσι γουσταρα και εκανα στο σπιτι μου" !!! Ουτε ενα εκανα λαθος, δεν το καταλαβα, να κοιταξουμε να τα βρουμε, τιποτα. Και χρειαστηκε να καταληξει η αγωγη αποζημιωσης, οπου με εκπληξη του διαπιστωσε πως ειχα και φωτογραφιες του σπιτιου λιγο πριν το παραλαβει, να τα πληρωσει, για να ζητησει τοτε διευκολυνσεις στην πληρωμη. Υπεθεσα μαλιστα τοτε, οτι επειδη κατι αντιστοιχο θα ειχε κανει και στο νεο του μισθωμα, του λειπαν τα λεφτα !! Η φωτογράφιση του ακινήτου εσωτερικά μπορεί να σταθεί σε δικαστήριο; Καλή ιδέα να το κάνω και εγώ πάντως σε επόμενη φορά.
SB_1957 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Μόλις τώρα, Βασίλης_29 είπε Η φωτογράφιση του ακινήτου εσωτερικά μπορεί να σταθεί σε δικαστήριο; Καλή ιδέα να το κάνω και εγώ πάντως σε επόμενη φορά. Στο εξωτερικό μάλλον είναι κανόνας. Τουλάχιστον όσους ξέρω που νοίκιασαν σπίτι στην Ευρώπη, και ο αδελφός μου πριν 15 χρόνια και τα παιδιά μου πριν 4-5 χρόνια, πριν την μετακόμιση έβγαζαν φωτογραφίες για το πώς είναι και τί υπάρχει στο σπίτι. Ειδικά όταν είναι επιπλωμένο είναι απαραίτητο, πέρα από την πλήρη περιγραφή στο συμβόλαιο. 1
29gk Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 1 λεπτό πριν, Βασίλης_29 είπε Η φωτογράφιση του ακινήτου εσωτερικά μπορεί να σταθεί σε δικαστήριο; Καλή ιδέα να το κάνω και εγώ πάντως σε επόμενη φορά. Με τα ελληνικα δικαστηρια τα παντα ειναι σχετικα και η καθε περιπτωση κυριολεκτικα ξεχωριστη. Αυτο το λεω εμπειρικα. Στο συγκεκριμενο που ρωτας ομως, εαν λιγο ΠΡΙΝ την ενοικιαση εχεις παρει φωτογραφιες του χωρου με αποδεδειγμενη ημερομηνια πχ κρατωντας μια εφημεριδα ημερας, αν εχεις κρατησει ολες τις αποδειξεις των τυχον νεων πραγματων που εχεις προσθεσει και εγκαταστησει στο ακινητο, πχ ενα καζανακι τουαλετας, μια βρυση κουζινας, ακομα και για τις πριζες, και τα βαλεις στο αρχειο σου, οπως και να το κανουμε ο αλλος δεν μπορει να ισχυριστει φυσικη φθορα οταν το συγκεκριμενο ειδος ειναι φανερα ταλαιπωρημενο και κακομεταχειρισμενο. Επιπλεον εαν η ....βρυση και παλι ειναι ακριβη και νεα πχ κοστισε 150€, δεν μπορει κανενας να ισχυριστει οτι την παρεδωσε οπως την παρελαβε αν και αφου την αντικατεστησε επειδη της εβγαλε τα ματια με μια μεταχειρισμενη των 10€.... 1
vairass Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 24 λεπτά πριν, SB_1957 είπε Το σπίτι είχε σίτες παντού αλλά δεν είχαν βάλει στο παράθυρο του μπάνιου και σε ένα μικρό παράθυρο στο καθιστικό. Στην αρχή έβαζα αυτά τα "αυτοκόλλητα" από το σούπερ μάρκετ, αλλά όταν ήταν ανοιχτά και φύσαγε δυνατά έφευγαν. Τελικά βάλαμε σίτα με τελάρο και ησυχάσαμε. Δεν θυμάμαι πόσο στοίχισαν γιατί έγινε πριν 8 χρόνια! Εννοώ.. Μπορώ να τις ζητήσω να τις βάλει ο ιδιοκτήτης λόγο ας πούμε ότι η γειτονιά έχει πολλά δέντρα στα και πολλά κουνούπια και γενικά έντομα;
29gk Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Μόλις τώρα, vairass είπε Εννοώ.. Μπορώ να τις ζητήσω να τις βάλει ο ιδιοκτήτης λόγο ας πούμε ότι η γειτονιά έχει πολλά δέντρα στα και πολλά κουνούπια και γενικά έντομα; Αφου εισαι μεσα στο σπιτι; Γρηγορη απαντηση. Εαν εχεις μισθωτηριο συμβολαιο ( οχι δηλωση μισθωτηριου στο taxis ) οχι, εαν δεν εχεις ( ακομα κι αν η μισθωση εχει δηλωθει στο taxis ) ναι οπως επισης και ολοκληρο τον ουρανο με τα αστρα. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα