Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, 29gk είπε

Οκ, αντε και στο δινει. Πρωτον θα κανεις μια δυσαρεστη συζητηση η οποια δεν θα εχει και κανενα απολυτως νοημα, αλλα ως αποτελεσμα θα χαλασει το κλιμα μεταξυ σας. Δευτερον ποιος σου λεει οτι δεν θα κρατησει κι αλλο αντιτυπο; Τριτον, εαν γινει καμια στραβη, πχ καποιος - χτυπα ξυλο - μπουκαρει σπιτι σου και γινει διαρρηξη, τι θα πεις στην αστυνομια; Οτι κλειδι εχει κι ο ιδιοκτητης; Και θα τον μπλεξεις και αυτον σε κατι που δεν θα εχει ιδεα;

Σε καθε περιπτωση καλο ειναι να μην τα μπλεκουμε. Ο ιδιοκτητης εχει το ακινητο ως περιουσια του αλλα σπιτι του δεν ειναι. Σπιτι ειναι αυτου που κατοικει εκει, υπαρχει και το περιφημο "οικιακο ασυλο" που τον προστατευει ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ και αυτος ειναι που εχει δικαιωμα στα παντα μεσα σε αυτο. Οπως ειναι και υπευθυνος για τα παντα. Φυσικα βεβαια υπαρχουν και οι ανθρωποι του "εε και τι εγινε;" , των καλων κι αδελφικων σχεσεων, εκεινων που θεωρουν οτι ζουν σε εναν αγγελικο κοσμο ή σε μια Ελλαδα του 1950 με την γειτονια και την αυλη και τα τοιαυτα. Και δεν πεφτει σε κανενα ο λογος που λεμε. Ετσι γουσταρουν ετσι ζουν.

Ομως εδω απαντουμε σε ερωτηση που τεθηκε, και η απαντηση ειναι μονον μια. Αλλαζεις κλειδαρια και τα κλειδια τα εχεις εσυ και οποιοι θελεις εσυ και μονον.

ΥΓ

Βαζεις μια κλειδαρια οχι ντε και καλα πανακριβη. Δεν σε υποχρεωνει κανενας σε αυτο. Απλα ξοδευεις οσα νομιζεις και βαζεις μια ΔΙΚΗ ΣΟΥ κλειδαρια.

Το ξεκαθάρισα και τελείωσε. 

Θα το πάρω πίσω, αλλά αυτός λέει πάντα κρατούσε αντικλείδι. 

Παραδέχθηκε τελικά ότι το σωστό είναι αυτό που λέω εγώ να μην έχει κλειδί. Τέλος όλα καλά. 

Το άτομο είναι οκ απλά έχετε δίκαιο δεν θα πρέπει να έχει κλειδί δνε υπάρχει λόγος κανένας. 

Επεξ/σία από vairass
  • Απαντ. 149
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, vairass είπε

Τι μπορεί να πάρει;  δεν ξέρω αν είναι στους όρους κιόλας. Κλειδαριά είναι καινούρια και κοστίζει λογικά πολλά αφού είναι με κωδικούς και τέτοια. 

Δεν αισθάνομαι καλά όχι αλλά και στο προηγούμενο σπίτι πάλι είχα δώσει Ε και δεν έγινε και κάτι. 

Απάντησα κ πιο πάνω ή κλειδαριά και η πόρτα είναι καινούρια και λογικά κοστίζει αρκετά. 

Βασικά δνε γράφει πουθενά στο συμβόλαιο για το κλειδί να το έχει αυτός. 

Οπότε τι να κάνω τι προτείνετε; 

Αυτός το πήρε και καλά μήπως χάσουμε τα δικά μας. 

Αν είναι κάτι που το συνηθίζεις με τους ιδιοκτήτες, δικαίωμά σου.

Μας ρωτάς και σου απαντάμε ότι εμείς δεν το συνηθίζουμε.

Όσο για το ότι το πήρε μήπως χάσετε τα δικά σας, τι να πώ?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, SB_1957 είπε

Αν είναι κάτι που το συνηθίζεις με τους ιδιοκτήτες, δικαίωμά σου.

Μας ρωτάς και σου απαντάμε ότι εμείς δεν το συνηθίζουμε.

Όσο για το ότι το πήρε μήπως χάσετε τα δικά σας, τι να πώ?

Γιαυτό το πήρε φίλε με το είπε πριν λίγο... 

Του είπα όμως ότι καλύτερα να τα έχω εγώ όλα. Είπε ότι έχω δίκιο και έληξε εκεί. 

Το άτομο είναι οκ ( έτσι φαίνεται τουλάχιστον) 

Τώρα για πείτε... Βρύση είπαμε την αλλάζει ο ιδιοκτήτης είτε χαλάσει τώρα είτε χαλάσει σε έναν χρόνο είτε σε δύο; 

Γενικά από ότι κατάλαβα εγώ θα αλλάξω κάτι μόνο αν το χαλάσω εγώ... 

Αλλά πως θα αποδείξω ότι χάλασε μόνο του; 

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, vairass είπε

Γιαυτό το πήρε φίλε με το είπε πριν λίγο... 

Του είπα όμως ότι καλύτερα να τα έχω εγώ όλα. Είπε ότι έχω δίκιο και έληξε εκεί. 

Το άτομο είναι οκ ( έτσι φαίνεται τουλάχιστον) 

Τώρα για πείτε... Βρύση είπαμε την αλλάζει ο ιδιοκτήτης είτε χαλάσει τώρα είτε χαλάσει σε έναν χρόνο είτε σε δύο; 

Γενικά από ότι κατάλαβα εγώ θα αλλάξω κάτι μόνο αν το χαλάσω εγώ... 

Αλλά πως θα αποδείξω ότι χάλασε μόνο του; 

Βρυσες, καζανακια, πορτακια ντουλαπιων, κλειδαριες, μεντεσεδες και τα τοιαυτα, η γενικη αρχη ειναι πως αν χαλασουν μεσα στο πρωτο διαστημα ενοικιασης, ευκολα ο ενοικιαστης απαιτει και μαλλον πειθει και επιτυγχανει να τα αλλαξει ο ιδιοκτητης. Εαν ομως χαλασει κατι σαν τα παραπανω παραδειγματα, μετα απο 1 ετος, αντε να αποδειξει ο χρηστης-ενοικιαστης οτι δεν του βγαλε τα ματια και αντε να πεισεις και τον ιδιοκτητη για κατι τετοιο.

Και τα παντα φυσικα ειναι και σχετικα και αοριστα και στανταρ απαντηση δεν υπαρχει. Απλα ο ιδιοκτητης σου λεει ανετα "εγω στο εδωσα να το δουλευεις, το ειδες, δεν παρατηρησες κατι περιεργο, αρα το χαλασες και φτιαχτο"......

• Thanks 1
Δημοσ.

Ο ενοικιαστής δεν χρειάζεται να πείσει τον ιδιοκτήτη για τίποτα, μάλλον ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να αποδείξει ότι η βρύση χάλασε λόγω κακής χρήσης.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε

Ο ενοικιαστής δεν χρειάζεται να πείσει τον ιδιοκτήτη για τίποτα, μάλλον ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να αποδείξει ότι η βρύση χάλασε λόγω κακής χρήσης.

Αυτό εννοώ αλλά βγάλε άκρη...τα πράγματα για εμάς τους ενοίκους με παιδιά κλπ είναι δύσκολα. Ίσα ίσα την βγάζεις να ζεις χωρίς να πεινάς δεν μπορώ να σκέφτομαι την βρύση. 

Οπότε δικιά του είναι και τέλος. 

Πώς μπορώ να την χαλάσω; σούπερμαν είμαι; 

• Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, 29gk said:

ΥΓ

Βαζεις μια κλειδαρια οχι ντε και καλα πανακριβη. Δεν σε υποχρεωνει κανενας σε αυτο. Απλα ξοδευεις οσα νομιζεις και βαζεις μια ΔΙΚΗ ΣΟΥ κλειδαρια.

Την οποία μπορείς να βγάλεις όταν μετακομίσεις και να την πάρεις στο επόμενο σπίτι σου. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Ο ιδιοκτητης απλα θα αρνηθει. Εσυ βεβαια μπορεις να του κανεις αγωγη και μετα να περιμενεις την αποδειξη....

Δημοσ.
Μόλις τώρα, 29gk είπε

Ο ιδιοκτητης απλα θα αρνηθει. Εσυ βεβαια μπορεις να του κανεις αγωγη και μετα να περιμενεις την αποδειξη....

Πως φαίνεται ότι δεν έχεις καθόλου εμπειρία...

Αν αρνηθεί ο ιδιοκτήτης τότε ο ενοικιαστής την επισκευάζει με δικά του έξοδα, κρατάει την απόδειξη, και τον επόμενο μήνα αφαιρεί την αξία της ζημιάς από το ενοίκιο.

Οπότε μετά ο ιδιοκτήτης θα πρέπει όχι μόνο να κυνηγήσει δικαστικά τον ενοικιαστή για μια βρύση, αλλά να καταφέρει να αποδείξει κιόλας ότι η ζημιά οφειλόταν σε κακή χρήση.

• Like 1
Δημοσ.

Πως φαίνεται ότι δεν έχεις καθόλου εμπειρία...

Αν αρνηθεί ο ιδιοκτήτης τότε ο ενοικιαστής την επισκευάζει με δικά του έξοδα, κρατάει την απόδειξη, και τον επόμενο μήνα αφαιρεί την αξία της ζημιάς από το ενοίκιο.

Οπότε μετά ο ιδιοκτήτης θα πρέπει όχι μόνο να κυνηγήσει δικαστικά τον ενοικιαστή για μια βρύση, αλλά να καταφέρει να αποδείξει κιόλας ότι η ζημιά οφειλόταν σε κακή χρήση.

Καλα, εκτος οτι διαβαζεις βουλωμενο γραμμα, καλο ειναι να τονιζεις οτι ο ιδιοκτητης απλα θα προχωρησει, αντε οχι την πρωτη φορα αλλα σιγουρα τη δευτερη, σε ενα ωραιοτατο εξωδικο για την πληρη πληρωμη του ενοικιου ( ετσι κι αλλιως φτηνα ειναι αυτα, μονον 70€ λες οτι κοστιζουν αρα τι ναι ο καβουρας.... ) και ο ενοικιαστης για μια βρυση οπως λες τη μια, για ενα πομολο την αλλη, για ενα καζανακι, ενα μεντεσε θα ψαχνει διαρκως για σπιτι.

Κι ειναι κι ευκολα σημερα τα ενοικια οπως και φτηνα αλλα κι αφθονα. Και στο νεο μισθωμα ξανα μανα τα ιδια....

Δημοσ.
Μόλις τώρα, 29gk είπε

Καλα, εκτος οτι διαβαζεις βουλωμενο γραμμα, καλο ειναι να τονιζεις οτι ο ιδιοκτητης απλα θα προχωρησει, αντε οχι την πρωτη φορα αλλα σιγουρα τη δευτερη, σε ενα ωραιοτατο εξωδικο για την πληρη πληρωμη του ενοικιου ( ετσι κι αλλιως φτηνα ειναι αυτα, μονον 70€ λες οτι κοστιζουν αρα τι ναι ο καβουρας.... ) και ο ενοικιαστης για μια βρυση οπως λες τη μια, για ενα πομολο την αλλη, για ενα καζανακι, ενα μεντεσε θα ψαχνει διαρκως για σπιτι.

Κι ειναι κι ευκολα σημερα τα ενοικια οπως και φτηνα αλλα κι αφθονα. Και στο νεο μισθωμα ξανα μανα τα ιδια....

Τελικά είσαι πιο άσχετος από όσο νόμιζα, δεν ξέρεις καν τι είναι το εξώδικο. Το εξώδικο δεν είναι τίποτα άλλο από μια επίσημη ενημέρωση για το περιεχόμενο του, δεν είναι ούτε διαταγή πληρωμής ούτε απόφαση έξωσης όπως πιθανότατα νομίζεις (βάση όσων έγραψες).

Δημοσ.

Βρε παιδιά να μαλώσω για μια βρύση; ηρεμηστε... 

Αλλάζω βρύση... Παίρνω απόδειξη... 

Του την πάω τέλος. 

Δίνω ενοίκιο λιγότερο γειά σας. 

Τώρα αν χαλάσει κάτι βαρύ έρχεται το βλέπει απλό. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, vairass είπε

Του την πάω τέλος. 

Μην το κάνεις αυτό... ο g29 λέει πως θα σου στείλει εξώδικο και θα ψάχνεις για σπίτι μετά 😄

Επεξ/σία από Joshua21
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, vairass είπε

Του την πάω τέλος. 

Δεν ειναι τοσο απλο. Η σωστη διαδικασια ειναι αν κατι χαλασει ή δεν σου αρεσει πχ αισθητικα σε χαλανε τα πορτακια των ντουλαπιων στην κουζινα, να ενημερωσεις / συζητησεις με τον ιδιοκτητη, και αν συμφωνησει ή τελος παντων τα βρειτε με καποιο τροπο, να προχωρησεις στην οποια επισκευη/αντικατασταση/αλλαγη
. Σε καθε περιπτωση ομως ΠΡΙΝ κανεις το οτιδηποτε, οφειλεις να συζητησεις με τον ιδιοκτητη σου. Και επειδη ειναι το σωστο και για να ειναι καλυτερη η δικη σου παραμονη στο ακινητο αλλα και για να αποφυγεις δυσαρεστες καταστασεις.

Τελικά είσαι πιο άσχετος από όσο νόμιζα, δεν ξέρεις καν τι είναι το εξώδικο. Το εξώδικο δεν είναι τίποτα άλλο από μια επίσημη ενημέρωση για το περιεχόμενο του, δεν είναι ούτε διαταγή πληρωμής ούτε απόφαση έξωσης όπως πιθανότατα νομίζεις (βάση όσων έγραψες).

Ψαχνεσαι αλλα δεν εχω ορεξη. Στα σημαντικα, παρε εσυ το εξωδικο με τη μεθοδο που προτεινεις, και δεν τρεχει τιποτε παρακατω. Μην ανησυχεις.

Δημοσ.

Μην μαλώνετε έχετε δίκιο εν μέρη και οι δύο... 

Το καλό είναι να υπάρχει συζήτηση και όχι μαγκιά.. 

Είδατε χωρίς πολλά πολλά πήρα το κλειδί πίσω. 

Ηρεμία θέλει. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...