Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
16 ώρες πριν, Malthador είπε

(για παράδειγμα αναφέρει ότι εγώ ως μισθωτής θα επωμίζομαι το κόστος των ζημιών που προκύπτουν από τη συνήθη χρήση, πράγμα που δεν ισχύει υπό φυσιολογικές συνθήκες)

δηλαδή αν χαλάσει ο απορροφητήρας που εσύ χρησιμοποιείς θα στον φταίξει ο εκμισθωτής? Αν εσύ αφήσεις την πόρτα ανοιχτή και με τον αέρα σπάσει το τζάμι θα στο φτιάξει ο εκμισθωτης Αν εσύ δεν καθαρίζεις τα πιάτα και τα ρίχνεις όλα στο νεροχύτη  και βουλώσει θα σου φέρει αυτός υδραυλικό?   Αν εσύ χρησιμοποιείς τον ηλιακό δεν θα πρέπει και να τον συντηρείς Φαντάζομαι σε κάτι τέτοια αναφερεσαι

• Απαντ. 149
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, hp8 είπε

δηλαδή αν χαλάσει ο απορροφητήρας που εσύ χρησιμοποιείς θα στον φταίξει ο εκμισθωτής? Αν εσύ αφήσεις την πόρτα ανοιχτή και με τον αέρα σπάσει το τζάμι θα στο φτιάξει ο εκμισθωτης Αν εσύ δεν καθαρίζεις τα πιάτα και τα ρίχνεις όλα στο νεροχύτη  και βουλώσει θα σου φέρει αυτός υδραυλικό?   Αν εσύ χρησιμοποιείς τον ηλιακό δεν θα πρέπει και να τον συντηρείς Φαντάζομαι σε κάτι τέτοια αναφερεσαι

Το πρόβλημα είναι πως ο φίλος έγραψε "συνήθη χρήση" και εσύ κατάλαβες "κακή χρήση".

• Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, hp8 said:

Ο απορροφητήρας εάν χαλάσει από τη συνήθη χρήση, τότε είναι υποχρέωση του εκμισθωτή. Τα παραδείγματα που αναφέρεις με το τζάμι και το νεροχύτη οφείλονται σε κακή χρήση και είναι υποχρεώσεις του μισθωτή. Η συντήρηση του ηλιακού δεν ξέρω ποιανού υποχρέωση είναι και για να είμαι ειλικρινής δεν ήξερα καν ότι θέλει συντήρηση. Δεν με ενημέρωσε ποτέ κάποιος εκμισθωτής για κάτι τέτοιο. 

• Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Malthador είπε

Ο απορροφητήρας εάν χαλάσει από τη συνήθη χρήση, τότε είναι υποχρέωση του εκμισθωτή. Τα παραδείγματα που αναφέρεις με το τζάμι και το νεροχύτη οφείλονται σε κακή χρήση και είναι υποχρεώσεις του μισθωτή. Η συντήρηση του ηλιακού δεν ξέρω ποιανού υποχρέωση είναι και για να είμαι ειλικρινής δεν ήξερα καν ότι θέλει συντήρηση. Δεν με ενημέρωσε ποτέ κάποιος εκμισθωτής για κάτι τέτοιο. 

Τα συμβόλαια που κυκλοφορούν τα τελευταία χρόνια και μάλιστα από μεσιτικά γραφεία και άσχετα αν ο μεσίτης μεσολαβεί για τον ενοικιαστή ή τον εκμισθωτή -άλλωστε πληρώνεται και από τους δύο- είνα σαν αυτό που σου έστειλε ο δικός σου εκμισθωτής!

Επειδή μια ζωή είμαστε με ενοίκιο, η συντήρηση καλοριφέρ, ηλιακού, αιρκοντίσιον, βούλωμα αποχέτευσης, απολύμανση, όπως και η καθαριότητα της οικοδομής, η συντήρηση του ασανσέρ κ.λπ. είναι του ενοικιαστή.

Αλλά αν χαλάσει το καλοριφέρ, ο ηλιακός, το αιρκοντίσιον, η βρύση, το καζανάκι, το ασανσέρ, η εξώπορτα κ.λπ. είναι του ιδιοκτήτη.

Βέβαια αν σπάσει/χαλάσει κάτι από κακή χρήση, όπως αναφέρθηκε, το πληρώνει ο ενοικιαστής.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Malthador είπε

Ο απορροφητήρας εάν χαλάσει από τη συνήθη χρήση, τότε είναι υποχρέωση του εκμισθωτή.

δηλαδή στο πατρικό σου που τον χρησιμοποιείτε εσείς αν χαλάσει θα φωνάξεις τον γείτονα? Ο μισθωτής οφείλει να παραλάβει και να παραδώσει το μισθιο  όπως το παρέλαβε 

Δημοσ.
17 ώρες πριν, Malthador είπε

Είμαι μισθωτής και έχω αποδεχθεί στο taxis το μισθωτήριο που ανέβασε ο εκμισθώτης. Όταν το νοίκιασα δεν υπογράψαμε μισθωτήριο συμβόλαιο, επειδή ο εκμισθωτής έλειπε στο εξωτερικό και συμφωνήσαμε να το κάνουμε σε δεύτερο χρόνο, απλά έδωσα εγγύηση μέσω τράπεζας και μου έδωσε απόδειξη γι' αυτό.

Δύο μήνες από την έναρξη της μίσθωσης όπως είχε οριστεί στο taxis μου έστειλε το μισθωτήριο συμβόλαιο, το οποίο όμως περιέχει όρους με τους οποίους δεν συμφωνώ (για παράδειγμα αναφέρει ότι εγώ ως μισθωτής θα επωμίζομαι το κόστος των ζημιών που προκύπτουν από τη συνήθη χρήση, πράγμα που δεν ισχύει υπό φυσιολογικές συνθήκες). Εάν δεν δεχθώ να υπογράψω το συμβόλαιο:

α) Ισχύει κανονικά η τριετής διάρκεια της μίσθωσης, εφόσον έχει γίνει αποδοχή στο taxis;

β) Θα με καλύπτει η συνήθης νομολογία περί μισθώσεων; Για παράδειγμα οι φθορές λόγω συνήθους χρήσης θα βαρύνουν τον εκμισθωτή; Προφανώς και οι νόμοι ισχύουν πάντα, αλλά αρκεί μόνο η αποδοχή στο taxis για να καλύπτεται η μίσθωση ή θα πρέπει να υπάρχει και μισθωτήριο συμβόλαιο;

Θα ήθελα μερικές απόψεις πριν μιλήσω με το δικηγόρο μου τη Δευτέρα. 

Ευχαριστώ.

Κι εγώ  εκμισθωτής είμαι το συμβόλαιο δεν σε δεσμεύει σε τίποτα άμα δεν τα βρείτε σηκώνεσαι και φεύγεις όποτε θέλεις 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, hp8 είπε

δηλαδή στο πατρικό σου που τον χρησιμοποιείτε εσείς αν χαλάσει θα φωνάξεις τον γείτονα?

Ο γείτονας δεν έχει καμία δουλειά, σε αντίθεση με τον ιδιοκτήτη όχι μόνο του ανήκει ο απορροφητήρας αλλά και εισπράττει ενοίκιο για τη χρήση του.

17 λεπτά πριν, hp8 είπε

Ο μισθωτής οφείλει να παραλάβει και να παραδώσει το μισθιο  όπως το παρέλαβε 

Δεν ξέρω πως σου ήρθε κάτι τέτοιο, η νομοθεσία πάντως δεν συμφωνεί μαζί σου.

Επεξ/σία από Joshua21
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είμαι μισθωτής και έχω αποδεχθεί στο taxis το μισθωτήριο που ανέβασε ο εκμισθώτης.

Βεβαιώσου ότι στο ηλεκτρονικό μισθωτήριο και συγκεκριμένα στις "ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ", που βρίσκονται κάτω από το "ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ", δεν έχει γράψει τίποτα.

απλά έδωσα εγγύηση μέσω τράπεζας και μου έδωσε απόδειξη γι' αυτό.

Εφόσον η συναλλαγή έγινε μέσω τράπεζας τότε η απόδειξη σου είναι το απόκομμα, στην δικιά σου περίπτωση ο ιδιοκτήτης πρέπει να έκοψε διπλή απόδειξη.

4 ώρες πριν, Malthador είπε

Κάνεις λάθος, φίλε μου. Την εγγύηση την δίνεις για απλήρώτους λογαριασμός που ίσως υπάρξουν και για φθορές που προέρχονται από κακή χρήση. Οι φθορές που που προέρχονται από τη συνήθη χρήση επιβαρύνουν τον εκμισθωτή, βάσει του ΑΚ. 

Η εγγύηση δεν συμψηφίζεται με απλήρωτους λογαριασμούς και ενοίκια, μερικά συμφωνητικά το τονίζουν αυτό.
Είναι μόνο για τις φθορές σε περίπτωση που προκλήθηκαν και εσύ παίρνεις την διαφορά.

Επεξ/σία από Axelq
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, hp8 είπε

δηλαδή στο πατρικό σου που τον χρησιμοποιείτε εσείς αν χαλάσει θα φωνάξεις τον γείτονα? Ο μισθωτής οφείλει να παραλάβει και να παραδώσει το μισθιο  όπως το παρέλαβε 

Ερώτηση. Έστω ότι ο εκμισθωτής έχει βάλει ένα απορροφητήρα της πλάκας ο οποίος, λόγω κατασκευής ή κακής χρήσης από τον προηγούμενο μισθωτή, χαλάσει χωρίς δυνατότητα επισκευής (ή είναι ασύμφορη) οφείλει ο μισθωτής να τον αντικαταστήσει; Το θεωρείς λογικό; Να πληρώσεις για κάτι το οποίο έχει χαλάσει όχι από δική σου κακή χρήση;

• Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, hp8 said:

Πρέπει να απαντήσω στα σοβαρά στο «θα φωνάξεις το γείτονα;» ή απλά τρολλάρεις; Το «να παραδώσει το μίσθιο όπως το παρέλαβε» δεν σημαίνει τίποτα από μόνο του, υπάρχει Αστικός Κώδικας και υπάρχουν και αποφάσεις δικαστηρίων όπου ορίζεται πως οι φθορές που προκύπτουν από τη συνήθη χρήση επιβαρύνουν τον εκμισθωτή.

1 hour ago, dimitrisgalatsi said:

Κι εγώ  εκμισθωτής είμαι το συμβόλαιο δεν σε δεσμεύει σε τίποτα άμα δεν τα βρείτε σηκώνεσαι και φεύγεις όποτε θέλεις 

Δεν ισχύει αυτό που αναφέρεις, υπάρχει υποχρεωτική τριετής παραμονή, αλλά ούτως ή άλλως είναι irrelevant με το θέμα μας, δεν θέλω να αφήσω ένα μίσθιο στο οποίο μετακόμισα πριν δυο μήνες.

28 minutes ago, Axelq said:

Βεβαιώσου ότι στο ηλεκτρονικό μισθωτήριο και συγκεκριμένα στις "ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ", που βρίσκονται κάτω από το "ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ", δεν έχει γράψει τίποτα.

Εφόσον η συναλλαγή έγινε μέσω τράπεζας τότε η απόδειξη σου είναι το απόκομμα, στην δικιά σου περίπτωση ο ιδιοκτήτης πρέπει να έκοψε διπλή απόδειξη.

Στο ηλεκτρονικό μισθωτήριο δεν αναγράφεται κάτι σχετικό και στην απόδειξη που έκοψε έγραψε ότι αφορά τραπεζική κατάθεση.

13 minutes ago, fingolfingr said:

Ερώτηση. Έστω ότι ο εκμισθωτής έχει βάλει ένα απορροφητήρα της πλάκας ο οποίος, λόγω κατασκευής ή κακής χρήσης από τον προηγούμενο μισθωτή, χαλάσει χωρίς δυνατότητα επισκευής (ή είναι ασύμφορη) οφείλει ο μισθωτής να τον αντικαταστήσει; Το θεωρείς λογικό; Να πληρώσεις για κάτι το οποίο έχει χαλάσει όχι από δική σου κακή χρήση;

Οι φθορές που προκύπτουν από τη συνήθη χρήση επιβαρύνουν τον εκμισθωτή. Δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε περαιτέρω αυτό, υπάρχει νόμος.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, προχτές υπέγραψα κ εγώ τριετή συμβόλαιο... Αν χαλάσει η βρύση όντως ποιος την αλλάζει; 

Επίσης ο ιδιοκτήτης έβαλε πόρτα ασφαλείας και μου πήρε αντικλείδι... 

Τι λέτε; δεν ήξερα τι να κάνω και του έδωσα ένα, καλά έκανα η.... Λαλακια; 

• Confused 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, vairass είπε

Καλησπέρα παιδιά, προχτές υπέγραψα κ εγώ τριετή συμβόλαιο... Αν χαλάσει η βρύση όντως ποιος την αλλάζει; 

Κακώς του έδωσες αντικλείδι.

Δεν ξέρω τι κλειδαριά έχει η πόρτα ασφαλείας και πόσο στοιχίζει να την αλλάξεις.

Δεν μου ζήτησε ποτέ κανένας ιδιοκτήτης κλειδί του σπιτιού, αλλά αν τυχόν είχε κρατήσει αντικλείδι, εμείς σε κάθε σπίτι που νοικιάζαμε, το πρώτο πράγμα που κάναμε ήταν να αλλάξουμε την κλειδαριά, και όταν φεύγαμε βάζαμε πάλι την παλιά!

• Like 3
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, vairass είπε

Καλησπέρα...Όχι δεν έκανες καλά..Απλά εσύ μπορείς να αλλάξεις την κλειδαριά σου...Έχεις αυτό το δικαίωμα...Και όταν του παραδώσεις το σπίτι του δίνεις τα κλειδιά...Από την δικιά του κλειδαριά...

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, vairass είπε

Αν χαλάσει από κακή χρήση εσύ, αν χαλάσει από φυσιολογική φθορά αυτός.

Όσο για το κλειδί τι να σου πω... εσύ αισθάνεσαι καλά που ο σπιτονοικοκύρης σου έχει κλειδί του σπιτιού σου? Από την απάντηση σου θα εξαρτηθεί το αν έκανες λαλακία και πόσο χοντρή :)

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Αν χαλάσει από κακή χρήση εσύ, αν χαλάσει από φυσιολογική φθορά αυτός.

Όσο για το κλειδί τι να σου πω... εσύ αισθάνεσαι καλά που ο σπιτονοικοκύρης σου έχει κλειδί του σπιτιού σου? Από την απάντηση σου θα εξαρτηθεί το αν έκανες λαλακία και πόσο χοντρή :)

Τι μπορεί να πάρει;  δεν ξέρω αν είναι στους όρους κιόλας. Κλειδαριά είναι καινούρια και κοστίζει λογικά πολλά αφού είναι με κωδικούς και τέτοια. 

Δεν αισθάνομαι καλά όχι αλλά και στο προηγούμενο σπίτι πάλι είχα δώσει Ε και δεν έγινε και κάτι. 

15 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Κακώς του έδωσες αντικλείδι.

Δεν ξέρω τι κλειδαριά έχει η πόρτα ασφαλείας και πόσο στοιχίζει να την αλλάξεις.

Δεν μου ζήτησε ποτέ κανένας ιδιοκτήτης κλειδί του σπιτιού, αλλά αν τυχόν είχε κρατήσει αντικλείδι, εμείς σε κάθε σπίτι που νοικιάζαμε, το πρώτο πράγμα που κάναμε ήταν να αλλάξουμε την κλειδαριά, και όταν φεύγαμε βάζαμε πάλι την παλιά!

Απάντησα κ πιο πάνω ή κλειδαριά και η πόρτα είναι καινούρια και λογικά κοστίζει αρκετά. 

Βασικά δνε γράφει πουθενά στο συμβόλαιο για το κλειδί να το έχει αυτός. 

Οπότε τι να κάνω τι προτείνετε; 

Αυτός το πήρε και καλά μήπως χάσουμε τα δικά μας. 

• Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...