vairass Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 1 λεπτό πριν, Xacti είπε Ιδιοκτήτες Άντε να δούμε μακάρι
Doubt Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 17 ώρες πριν, Joshua21 είπε Και ναι, δεν έχει νόημα να συνεχίσεις να εκτίθεσαι, καλά θα κάνεις να σταματήσεις. Ναι, εγώ εκτέθηκα, έχεις δίκιο.
Moderators Malthador Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Μέλος Moderators Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 18 hours ago, Doubt said: Για τα περί καταλληλότητας, να ένα παράδειγμα. https://singleparent.gr/ypostirixi/oi-eidikoi-sas-apantoun/o-idioktitis-den-moy-exei-ananewsei-to-symvolaio-kai-den-skopeyei-na-ftiaksei-tis-zimies-toy-seismoy Δίνεις λινκ που λέει αυτά που λέω κι εγώ: «Σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 591 παρ. 1 Α.Κ., «ο εκμισθωτής αποδίδει στον μισθωτή τις αναγκαίες δαπάνες που αυτός έκανε στο μίσθιο». Ως αναγκαίες δαπάνες θεωρούνται οι δαπάνες, που είναι απαραίτητες για τη διατήρηση ή συντήρηση του πράγματος κατάλληλου για την τακτική εκμετάλλευσή του και για τη διαγραφόμενη στη σύμβαση συμφωνημένη χρήση. Συνεπώς, αν γίνουν βλάβες ή ζημίες στο μίσθιο, εξαιτίας της συνήθους χρήσης αυτού, της κακής κατασκευής του κτιρίου, ή λόγω τυχαίου περιστατικού ή και ανωτέρας βίας, με μέριμνα του μισθωτή εκτελούνται λειτουργικές, επισκευαστικές και ανακαινιστικές παρεμβάσεις καταρχάς και εν συνεχεία αυτός έχει το δικαίωμα να στραφεί κατά του εκμισθωτή, ο οποίος οφείλει να αποδώσει ότι δαπανήθηκε. Αυτή η συνήθης πρακτική κρατεί στις συναλλαγές και υπαγορεύεται από την καλή πίστη.» Ταληράκια: Νοικιάζω ένα σπίτι με θερμοσίφωνα και η συνήθης χρήση του θερμοσίφωνα είναι να τον ανάβω για να ζεσταίνει το νερό. Αν ο θερμοσίφωνας χαλάσει λόγω της συνήθους χρήσης (μιας και δεν ζει τίποτα αιώνια, κάποια στιγμή χαλάνε όλα) η υποχρέωση επισκευής βαραίνει τον εκμισθωτή, είτε του λέει ο μισθωτής «φτιάχτο» είτε το φτιάχνει μόνος του και παρακρατά το ποσό από το ενοίκιο. Αν θες μπορείς να μου δώσεις κι άλλο λινκ με παράδειγμα που να με επιβεβαιώνει, δεν έχω πρόβλημα. Επεξ/σία 14 Μαΐου 2019 από Malthador 2
Doubt Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Τα ταληράκια είναι δικά σου ψιλά. 2 ώρες πριν, Malthador είπε βλάβες ή ζημίες στο μίσθιο Το μίσθιο δεν είναι ο θερμοσίφωνας, αν και νομίζω έχω δει να αναφέρεται ειδικά ο θερμοσίφωνας σε σύμβαση ενοικίασης, οπότε εκεί αλλάζει το πράγμα. Τέλος πάντων, δεν θα ασχοληθώ άλλο, ας ασχοληθούν αυτοί που θα σας νοικιάσουν σπίτι.
Moderators Malthador Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Μέλος Moderators Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 10 minutes ago, Doubt said: Τα ταληράκια είναι δικά σου ψιλά. Το μίσθιο δεν είναι ο θερμοσίφωνας, αν και νομίζω έχω δει να αναφέρεται ειδικά ο θερμοσίφωνας σε σύμβαση ενοικίασης, οπότε εκεί αλλάζει το πράγμα. Τέλος πάντων, δεν θα ασχοληθώ άλλο, ας ασχοληθούν αυτοί που θα σας νοικιάσουν σπίτι. Εντάξει τώρα, αφού πουλάμε τρελίτσα, ούτε τα πλακάκια ή οι βρύσες είναι το μίσθιο, οπότε ας εκμισθώσω ένα γιαπί για σπίτι. Ότι να 'ναι όμως. Το μίσθιο είναι ότι περιλαμβάνει κατά τη στιγμή της εκμίσθωσης. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Οι αναγκαίες δαπάνες επιβαρύνουν τον εκμισθωτή, οι επωφελείς δαπάνες που θα κάνει ο μισθωτής παραμένουν στο μίσθιο, εκτός κι αν πρόκειται για κινητά πράγματα (π.χ. A/C), οπότε και μπορεί να τα αφαιρέσει με τη λύση της σύμβασης αν θέλει.
vairass Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 29 λεπτά πριν, Malthador είπε Εντάξει τώρα, αφού πουλάμε τρελίτσα, ούτε τα πλακάκια ή οι βρύσες είναι το μίσθιο, οπότε ας εκμισθώσω ένα γιαπί για σπίτι. Ότι να 'ναι όμως. Το μίσθιο είναι ότι περιλαμβάνει κατά τη στιγμή της εκμίσθωσης. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Οι αναγκαίες δαπάνες επιβαρύνουν τον εκμισθωτή, οι επωφελείς δαπάνες που θα κάνει ο μισθωτής παραμένουν στο μίσθιο, εκτός κι αν πρόκειται για κινητά πράγματα (π.χ. A/C), οπότε και μπορεί να τα αφαιρέσει με τη λύση της σύμβασης αν θέλει. Ερώτηση... Αν υποθέσουμε ότι βρύση λόγο παλαιότητας και όχι μη λειτουργικη τι γίνεται; πληρώνω εγώ ή ο ιδιοκτήτης;
29gk Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, vairass είπε Ερώτηση... Αν υποθέσουμε ότι βρύση λόγο παλαιότητας και όχι μη λειτουργικη τι γίνεται; πληρώνω εγώ ή ο ιδιοκτήτης; O ιδιοκτητης. Αν θελει βεβαια καθως μπορει και να μη θελει παρολο που ειναι οντως υποχρεωση του. Αν ομως ο ιδιοκτητης σου δεν δεχεται τι κανεις; Δεν του πληρωνεις το πληρες ενοικιο απαντας και ο ιδιοκτητης σου το δεχεται. Ετσι απλα ή το μεταξυ σας κλιμα χαλαει με οτι αυτο συνεπαγεται; Και μια κοντρα ερωτηση ομως, για εσενα που ρωτας πολλα. Αν η βρυση ειναι ολοκαινουργια και χαλασει σε εσενα, τι γινεται; Πληρωνεις εσυ ή τα ζητας και παλι απο τον ιδιοκτητη; Επεξ/σία 14 Μαΐου 2019 από 29gk
vairass Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 1 λεπτό πριν, 29gk είπε O ιδιοκτητης. Αν θελει βεβαια καθως μπορει και να μη θελει παρολο που ειναι οντως υποχρεωση του. Αν ομως ο ιδιοκτητης σου δεν δεχεται τι κανεις; Δεν του πληρωνεις το πληρες ενοικιο απαντας και ο ιδιοκτητης σου το δεχεται. Ετσι απλα ή το μεταξυ σας κλιμα χαλαει με οτι αυτο συνεπαγεται; Και μια κοντρα ερωτηση ομως, για εσενα που ρωτας πολλα. Αν η βρυση ειναι ολοκαινουργια και χαλασει σε εσενα, τι γινεται; Πληρωνεις εσυ ή τα ζητας και παλι απο τον ιδιοκτητη; Δεν αντιλεγω απλα ρωτησα τι γινεται ... η καλυτερη λυση ειναι μαλλον να αλλαξω εγω την βρυση και να την παρω οταν φυγω ( αν ζει ακομα ) . Αν χαλασει σε εμενα ; Ε τι σχεση σε ποιον ; τι χαζα ειναι αυτα ; Χαλασε και τελειωσε ειτε το νεο ειτε το παλιο αυτο ξερω εγω.
29gk Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Μόλις τώρα, vairass είπε Δεν αντιλεγω απλα ρωτησα τι γινεται ... η καλυτερη λυση ειναι μαλλον να αλλαξω εγω την βρυση και να την παρω οταν φυγω ( αν ζει ακομα ) . Αν χαλασει σε εμενα ; Ε τι σχεση σε ποιον ; τι χαζα ειναι αυτα ; Χαλασε και τελειωσε ειτε το νεο ειτε το παλιο αυτο ξερω εγω. Να παρεις την βρυση; Ποια αυτη που αλλαξες εσυ με καινουργια; Δεν θα αφησεις δηλαδη βρυση στο σπιτι; Και στη συνεχεια καθως οντως με τις πολλες ερωτησεις πιασαμε τα πολυ χαζα. Θα ηθελα μια απαντηση. Εαν η βρυση ειναι καινουργια και χαλασει σε εσενα, την πληρωνεις ή ζητας απο τον ιδιοκτητη;
vairass Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 2 λεπτά πριν, 29gk είπε Να παρεις την βρυση; Ποια αυτη που αλλαξες εσυ με καινουργια; Δεν θα αφησεις δηλαδη βρυση στο σπιτι; Και στη συνεχεια καθως οντως με τις πολλες ερωτησεις πιασαμε τα πολυ χαζα. Θα ηθελα μια απαντηση. Εαν η βρυση ειναι καινουργια και χαλασει σε εσενα, την πληρωνεις ή ζητας απο τον ιδιοκτητη; παμε ξανα.... εχει μια παλια βρυση λεμε ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ .... αμα θελω την αλλαζω την βαζω στο παταρι και κανω την δουλεια μου με αλλη σωστα ;;;
29gk Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, vairass είπε παμε ξανα.... εχει μια παλια βρυση λεμε ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ .... αμα θελω την αλλαζω την βαζω στο παταρι και κανω την δουλεια μου με αλλη σωστα ;;; Με δικα σου εξοδα απολυτως, ΑΦΟΥ εχεις παρει τη συγκαταθεση του ιδιοκτητη, με δουλεια καθαρη και σωστη που δεν θα δημιουργησει προβληματα και κακοτεχνιες και φυσικα με την προυποθεση πριν φυγεις απο το ακινητο να ξανατοποθετησεις την παλια βρυση στην θεση της και παλι με δικα σου εξοδα. Παρατηρω ομως οτι δεν ειναι αυτο που ρωτησες αρχικα.......😉 Επεξ/σία 14 Μαΐου 2019 από 29gk
Joshua21 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 23 λεπτά πριν, vairass είπε Ερώτηση... Αν υποθέσουμε ότι βρύση λόγο παλαιότητας και όχι μη λειτουργικη τι γίνεται; πληρώνω εγώ ή ο ιδιοκτήτης; Εγώ πάντως από την παραπάνω ερώτηση δεν κατάφερα να βγάλω νόημα.
kage Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Ακ 592 594 Κλασικές μλκς των σιτε κ φορουμ ...τσουβαλιασαν μια αποφαση αρειου παγου 633/2010 για κτηριο που νοικιαζε η αστυνομία για 36χρονια για πραγματα που δεν ειχαν υπογραφει...κελια φυλακων,σιδεριες,δαπεδα κτλ(με τοσα πο εβγαλαν σε 36ετη το γκρεμιζουν και το ξαναχτιζουν) -------------- Με αυτο που αποδεχτηκες η τεντα κοστος 10ε το τ.μ. ειναι το λιγοτερο 😛 οι καλες ζημιες οπως λέβητα αεριου ,θερμοσίφωνα ,υγρασια σωληνες πλακακια ,βρυσες ειναι τυπικα δικες σου ... στην πραξη συνηθως τα πληρωνουν οι ιδιοκτητες ή μισα μισα ή φευγουν απο τα σπιτια Απόκρυψη περιεχομένων Η ζουγκλα των ενοικιασεων απο μερια ιδιοκτητων και ενοικιαστών.. Θα διαβασετε παρακατω και τις 2 μεριες και βγαλτε συμπερασματα.. Επιπλωμενο σπιτι εγραψε καποιος θα του μεινουν αν αλλαξει πραγματα ο ιδιοκτητης οποτε θα χει καλυτερο μισθωμα.. Vs το σπιτι θα χει χασει αξια επειδη θα ναι +χ χρονια απο τοτε που μπηκε με +χ χρονια επιπλα-οικιακες συσκευες και με εναν ενοικιαστη που θα θελει μειωση μισθωματος καθε χρονο και ενα χ κρατος που κανει αυξηση σε φορολογια... Κοστος ιδιοκτητη 300 500 1000ε για βαψιμο καθε χ χρονια που καποιος ξενοικιαζει και ας λεει το συμβολαιο μπαινεις φρεσκοβαμμενο θα φυγεις με φρεσκοβαμμενο... Vs -ποιος βαφει πριν φυγει μλκς ειμαι να βαψω εγω? Φιλε μολις 500ε μ στελνουν οι γονεις ή τοσα βγαζω δεν βγαινω... Vs Μα ειχαμε συμφωνησει στα 700 με 2% αυξηση ανα ετος.. Ερχεται η κριση και η μιση+ ελλαδα δεν εχει πετρελαιο /αεριο οποτε οχι σωστη θερμανση και απο την αλλη οχι σωστο αερισμο.. μουχλα υγρασια στο χ σημειο αντε να εξηγεις οτι οταν κανεις μπανιο και δεν αεριζεται το μερος θα δεις και υγρασια και ξεφλουδισματα+οτι η υγρασια εγκλωβιζεται στο ενεργειακο σπιτι με κουφωματα .ποσο μαλλον αν δεν αεριζεις οταν η υγρασια εξω ειναι μικροτερη απο μεσα κτλ Vs να βαλω και υγρασιομετρα για να κανω μπανιο? Που να βρω λεφτα για αεριο/πετρελαιο. 15χρονια μενει μεσα ο αλλος με μειωσεις και ανανεώσεις υλικων κτλ και λεει αν χαλασει κατι τωρα πια θα τα δωσω απο την τσεπη μου..ερχεται ο αλλος και λεει ελα ρε μλκ yolo θα αφησω τεντες μια ζωη κατω για να μην φαινομαι και αμα χαλασουν ο ιδιοκτητης θα τις αλλαξει..βρυσες χαλασε η γυαλαδα και σταζει βαλε inox θα αναβαθμισεις την οικεια οταν φυγω με τις αλλαγες αυτες.. Ε και καμια αλλαγη σε κουφωματα γιατι εχει κωλοκρυο με τα παλια ,ντουλαπια κουζινας /δωματιων που φουσκωσαν να αλλαξουμε ή αλλαγη σε νεες ηλεκτρικες συσκευες που χαλασαν μια χαρα θα ναι και θα του μεινουν και θα τα χαρω και γω.. Τι θερμοσιφωνες αυτα καινε ,να βαλουμε ταχυθερμαντηρες ή φυσικο αεριο και θα σου μεινουν και θα βγαλεις περισσοτερα μετα Επεξ/σία 14 Μαΐου 2019 από kage
kallair Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, vairass είπε Ερώτηση... Αν υποθέσουμε ότι βρύση λόγο παλαιότητας και όχι μη λειτουργικη τι γίνεται; πληρώνω εγώ ή ο ιδιοκτήτης; ΤΙΠΟΤΑ δεν σου αλλαζει ο ιδιοκτητης επειδη δεν σου αρεσει εσενα. οταν μπηκες στο σπιτι, ηταν αυτη η βρυση και η συμβαση που εκανες μαζι του ηταν για το σπιτι οπως ηταν οταν υπεγραψες το συμβολαιο. οτιδηποτε αλλαζει, θα πρεπει να εχει την συμφωνη γνωμη του ιδιοκτητη πριν γινει η αλλαγη. Ο ιδιοκτητης πληρωνει μονο αν η βρυση ειναι μη λειτουργικη λογω φυσικης φθορας. Για οποιαδηποτε αλλαγη, ακομα κ τοιχο να τρυπησεις για κλιματιστικο, θα πρεπει πρωτα να παρεις το ΟΚ απο τον ιδιοκτητη. Στα περισσοτερα (αν οχι σε ολα) συμβολαια που κυκλοφορουν κ υπογραφουν ολοι, αναφερεται ξεκαθαρα οτι δεν μπορει να γινει η οποιαδηποτε αλλαγη στο σπιτι, αν δεν εχεις την εγγραφη συμφωνη γνωμη του ιδιοκτητη. Το μονο που θα καταφερεις, αν ειναι κ κανας περιεργος ο ιδιοκτητης, ειναι να χαλασεις τις σχεσεις σου και να του δωσεις πατημα για να καταγγειλει την συμβαση (συμβολαιο) που εχετε υπογραψει και να μπορει να σε βγαλει απο το σπιτι πριν την παροδο τριετιας.
soula66 Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 Στις 12/5/2019 στις 11:45 ΜΜ, SB_1957 είπε Το σημαντικότερο είναι να υπάρχει καλή σχέση ανάμεσα σε ιδιοκτήτη και ενοικιαστή. Ευτυχώς 40 χρόνια στα νοίκια δεν μου έτυχε ποτέ ιδιότροπος ιδιοκτήτης, αλλά ούτε κι εγώ δημιούργησα ποτέ πρόβλημα. Το αντίθετο ακριβώς, έφευγα και άφηνα το σπίτι στην ίδια ή και καλύτερη κατάσταση. Ακόμη και τα παιδιά μου που σπούδαζαν και νοικιάζαμε άλλα δύο σπίτια, οι ιδιοκτήτες ακόμη και σήμερα μετά από 7 χρόνια μας τηλεφωνούν χριστούγεννα, πάσχα για ευχές και μας λένε ότι τόσο καλούς ενοικιαστές που να προσέχουν το σπίτι δεν είχαν ποτέ! Το ενοίκιο 1η του μήνα ήταν πληρωμένο, το σπίτι το πρόσεχαμε καλύτερα από δικό μας και όποτε χαλούσε κάτι, ή το διορθώναμε μόνοι μας ή αν έπρεπε οπωσδήποτε να έρθει τεχνικός ψάχναμε να βρούμε έναν καλό και οικονομικό. Όταν ζητούσαμε προσφορές και μας έλεγαν "τι σε νοιάζει, ο ιδιοκτήτης θα το πληρώσει!" τους διώχναμε. Στο τελευταίο σπίτι που μέναμε, ήταν νεόκτιστο! Εμφανίστηκαν τους πρώτους μήνες προβλήματα με τα κουφώματα, με το καλοριφέρ, με μια βρύση. Ενημέρωσα τον ιδιοκτήτη και μου έδωσε τα τηλέφωνα αυτών που τα εγκατέστησαν και ήρθαν τα διόρθωσαν χωρίς χρέωση λόγω εγγύησης. Αλλά μετά από 5 χρόνια που χάλασε πάλι το καλοριφέρ, το πλήρωσε ο ιδιοκτήτης. Αλλά όταν κοπάνησα την τζαμαρία σπάζοντας το τζάμι και κόντεψα να σφαχτώ το πλήρωσα εγώ και απλά ενημέρωσα τον ιδιοκτήτη. Όταν άρχισαν να βγάζουν σκουριά τα κάγκελα του ζήτησα τους κωδικούς από το χρώμα που είχε πάρει και τα έβαψα εγώ. Βάλαμε σίτες σε δύο παράθυρα που δεν είχε βάλει χωρίς να του ζητήσουμε χρήματα. Γενικά, αν κάτι βελτιώνει τη ζωή μου και δεν είναι υπερβολικό το κόστος τα πλήρωνα εγώ και απλά ενημέρωνα τον ιδιοκτήτη. Επειδή όσες φορές έχω βάλει μισθωτη με εκμεταλευεται επειδή είμαι υποχωριτικη όταν δεν έχεις σπίτι να νοικιάσεις σε θέλω για ενοικιαστή. 😄😂😆
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα