Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είμαι μισθωτής και έχω αποδεχθεί στο taxis το μισθωτήριο που ανέβασε ο εκμισθώτης. Όταν το νοίκιασα δεν υπογράψαμε μισθωτήριο συμβόλαιο, επειδή ο εκμισθωτής έλειπε στο εξωτερικό και συμφωνήσαμε να το κάνουμε σε δεύτερο χρόνο, απλά έδωσα εγγύηση μέσω τράπεζας και μου έδωσε απόδειξη γι' αυτό.

Δύο μήνες από την έναρξη της μίσθωσης όπως είχε οριστεί στο taxis μου έστειλε το μισθωτήριο συμβόλαιο, το οποίο όμως περιέχει όρους με τους οποίους δεν συμφωνώ (για παράδειγμα αναφέρει ότι εγώ ως μισθωτής θα επωμίζομαι το κόστος των ζημιών που προκύπτουν από τη συνήθη χρήση, πράγμα που δεν ισχύει υπό φυσιολογικές συνθήκες). Εάν δεν δεχθώ να υπογράψω το συμβόλαιο:

α) Ισχύει κανονικά η τριετής διάρκεια της μίσθωσης, εφόσον έχει γίνει αποδοχή στο taxis;

β) Θα με καλύπτει η συνήθης νομολογία περί μισθώσεων; Για παράδειγμα οι φθορές λόγω συνήθους χρήσης θα βαρύνουν τον εκμισθωτή; Προφανώς και οι νόμοι ισχύουν πάντα, αλλά αρκεί μόνο η αποδοχή στο taxis για να καλύπτεται η μίσθωση ή θα πρέπει να υπάρχει και μισθωτήριο συμβόλαιο;

Θα ήθελα μερικές απόψεις πριν μιλήσω με το δικηγόρο μου τη Δευτέρα. 

Ευχαριστώ.

Επεξ/σία από Malthador
  • Απαντ. 149
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Malthador είπε

Είμαι μισθωτής και έχω αποδεχθεί στο taxis το μισθωτήριο που ανέβασε ο εκμισθώτης. Όταν το νοίκιασα δεν υπογράψαμε μισθωτήριο συμβόλαιο, επειδή ο εκμισθωτής έλειπε στο εξωτερικό και συμφωνήσαμε να το κάνουμε σε δεύτερο χρόνο, απλά έδωσα εγγύηση μέσω τράπεζας και μου έδωσε απόδειξη γι' αυτό.

Δύο μήνες από την έναρξη της μίσθωσης όπως είχε οριστεί στο taxis μου έστειλε το μισθωτήριο συμβόλαιο, το οποίο όμως περιέχει όρους με τους οποίους δεν συμφωνώ (για παράδειγμα αναφέρει ότι εγώ ως μισθωτής θα επωμίζομαι το κόστος των ζημιών που προκύπτουν από τη συνήθη χρήση, πράγμα που δεν ισχύει υπό φυσιολογικές συνθήκες). Εάν δεν δεχθώ να υπογράψω το συμβόλαιο:

α) Ισχύει κανονικά η τριετής διάρκεια της μίσθωσης, εφόσον έχει γίνει αποδοχή στο taxis;

β) Θα με καλύπτει η συνήθης νομολογία περί μισθώσεων; Για παράδειγμα οι φθορές λόγω συνήθους χρήσης θα βαρύνουν τον εκμισθωτή; Προφανώς και οι νόμοι ισχύουν πάντα, αλλά αρκεί μόνο η αποδοχή στο taxis για να καλύπτεται η μίσθωση ή θα πρέπει να υπάρχει και μισθωτήριο συμβόλαιο;

Θα ήθελα μερικές απόψεις πριν μιλήσω με το δικηγόρο μου τη Δευτέρα. 

Ευχαριστώ.

Βασικά αυτό που ανέβασε στο taxis και εσύ έκανες αποδοχή δεν είναι μισθωτήριο, είναι δήλωση μίσθωσης.

Στην ουσία η συμφωνία μίσθωσης που έχετε αυτή τη στιγμή είναι προφορική.

α) Ναι, ισχύει κανονικά η τριετία που σας δεσμεύει και τους δύο.

β) Η εκτύπωση από το taxis είναι από μόνη της αποδεικτικό της μίσθωσης.

• Like 2
  • Thanks 1
  • Moderators
Δημοσ.
8 minutes ago, GREGORYMO said:

Γιατί βιαστικές ?

Δεν διάβασες ΠΡΩΤΑ, τους όρους ?

Τους διάβασα, για αυτό δεν υπογράφω. Ξαναδιάβασε το αρχικό ποστ. 

10 minutes ago, Joshua21 said:

Βασικά αυτό που ανέβασε στο taxis και εσύ έκανες αποδοχή δεν είναι μισθωτήριο, είναι δήλωση μίσθωσης.

Στην ουσία η συμφωνία μίσθωσης που έχετε αυτή τη στιγμή είναι προφορική.

α) Ναι, ισχύει κανονικά η τριετία που σας δεσμεύει και τους δύο.

β) Η εκτύπωση από το taxis είναι από μόνη της αποδεικτικό της μίσθωσης.

Στην προφορική μίσθωση ισχύουν τα τυπικά των μισθώσεων; 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Malthador είπε

Στην προφορική μίσθωση ισχύουν τα τυπικά των μισθώσεων; 

Τι ακριβώς εννοείς όταν γράφεις "τυπικά των μισθώσεων"?

Πάντως το πρόβλημα με τις προφορικές συμφωνίες είναι ότι κανένας δεν μπορεί να αποδείξει τι ακριβώς έχει συμφωνηθεί, οπότε ισχύει ότι προβλέπει η νομοθεσία.

Εκτός από τα στοιχεία που έχει ήδη η δήλωση στο taxis, δλδ μίσθωμα, διάρκεια κτλ, και ότι άλλο πιθανόν έχει μπει στο πεδίο "σημειώσεις".

• Moderators
Δημοσ.
8 minutes ago, Joshua21 said:

Τι ακριβώς εννοείς όταν γράφεις "τυπικά των μισθώσεων"?

Πάντως το πρόβλημα με τις προφορικές συμφωνίες είναι ότι κανένας δεν μπορεί να αποδείξει τι ακριβώς έχει συμφωνηθεί, οπότε ισχύει ότι προβλέπει η νομοθεσία.

Εκτός από τα στοιχεία που έχει ήδη η δήλωση στο taxis, δλδ μίσθωμα, διάρκεια κτλ, και ότι άλλο πιθανόν έχει μπει στο πεδίο "σημειώσεις".

Τυπικά = ότι λέει ο νόμος. 

Δεν θελω να μπορώ να αποδείξω ότι έχει συμφωνηθεί κάτι, μου αρκεί ότι ο νόμος λέει πως οι συνήθεις φθορές είναι του εκμισθωτή. 

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Malthador είπε

Τυπικά = ότι λέει ο νόμος. 

Δεν θελω να μπορώ να αποδείξω ότι έχει συμφωνηθεί κάτι, μου αρκεί ότι ο νόμος λέει πως οι συνήθεις φθορές είναι του εκμισθωτή. 

Ποιος είναι αυτός ο νόμος ?

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Malthador είπε

το οποίο όμως περιέχει όρους με τους οποίους δεν συμφωνώ (για παράδειγμα αναφέρει ότι εγώ ως μισθωτής θα επωμίζομαι το κόστος των ζημιών που προκύπτουν από τη συνήθη χρήση, πράγμα που δεν ισχύει υπό φυσιολογικές συνθήκες).

Πάντα ίσχυε αυτό. Γιατί νομίζεις ότι δίνεις την εγγύηση? Σε περίπτωση που φύγεις από το σπίτι και έχεις αφήσει ζημιές (κυρίως) ή απλήρωτους λογαριασμούς να μπορεί να καλύψει μερικώς ή ολικώς τα έξοδα. Και επίσης μιλάει για ζημιές από συνήθη χρήση, όχι για όλες.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Xacti είπε

Πάντα ίσχυε αυτό. Γιατί νομίζεις ότι δίνεις την εγγύηση? Σε περίπτωση που φύγεις από το σπίτι και έχεις αφήσει ζημιές (κυρίως) ή απλήρωτους λογαριασμούς να μπορεί να καλύψει μερικώς ή ολικώς τα έξοδα. Και επίσης μιλάει για ζημιές από συνήθη χρήση, όχι για όλες.

Προφανώς, και μιλάμε για ΣΥΝΗΘΗ ΧΡΗΣΗ. Αυτό όμως δημιουργεί μεγάλες προστριβές, μεταξύ ενοικιαστη-ιδιοκτητη.

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 hours ago, Xacti said:

Κάνεις λάθος, φίλε μου. Την εγγύηση την δίνεις για απλήρώτους λογαριασμός που ίσως υπάρξουν και για φθορές που προέρχονται από κακή χρήση. Οι φθορές που που προέρχονται από τη συνήθη χρήση επιβαρύνουν τον εκμισθωτή, βάσει του ΑΚ.

Ούτως ή άλλως εγώ δεν μίλησα ποτέ για όλες τις φθορές, αλλά μόνο για όσες προέρχονται από τη συνήθη χρήση ( των οποίων την ευθύνη προσπαθεί ο εκμισθωτής μέσω του συμβολαίου που μου έστειλε να αποποιηθεί).

Επεξ/σία από Malthador
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Malthador είπε

Κάνεις λάθος, φίλε μου. Την εγγύηση την δίνεις για απλήρώτους λογαριασμός που ίσως υπάρξουν και για φθορές που προέρχονται από κακή χρήση. Οι φθορές που που προέρχονται από τη συνήθη χρήση επιβαρύνουν τον εκμισθωτή, βάσει του ΑΚ.

Ούτως ή άλλως εγώ δεν μίλησα ποτέ για όλες τις φθορές, αλλά μόνο για όσες προέρχονται από τη συνήθη χρήση ( των οποίων την ευθύνη προσπαθεί ο εκμισθωτής μέσω του συμβολαίου που μου έστειλε να αποποιηθεί).

Βασικα στην περιπτωση σας, το προβλημα, το οποιο σιγουρα ειναι μεγαλο αν και αοριστο αυτο, και που μπορει να εξελιχθει σε πολυ μεγαλυτερο ( και παλι αοριστο κι αυτο ), το εχει ο ιδιοκτητης. Χωρις συμβολαιο και μαλιστα υπογεγραμμενο κι αποδεκτο και απο τους δυο, ισχυουν ολες οι προστασιες για τον ενοικιαστη που μαλιστα αποδεικνυει και τη μισθωση, ενω για τον ιδιοκτητη στην καλυτερη περιπτωση θα "κουραζεται" καθε φορα να αποδειξει το οτιδηποτε. Και παλι καλα για αυτον δηλαδη που δηλωσε τη μισθωση και ετσι την αποδεικνυει και εχει και αυτος μια βαση για να μπορει να κινηθει.

Συνοπτικα παντως, εσυ ως ενοικιαστης δεν εχεις κανενα απολυτως προβλημα, αλλα σε οποιαδηποτε διαφωνια σας, μικρη ή μεγαλη, ο ιδιοκτητης θα εχει μονον 2 εναλλακτικες. Ή να κανει υπομονη και να ελπιζει οτι επεσε σε καλο ενοικιαστη, ξανα η αοριστια και οτι μπορει κανεις να συμπερανει, ή να εκνευριζεται διαρκως και να πληρωνει τρεχαματα και δικηγορικα εξοδα. Σε καθε περιπτωση ΜΕΓΙΣΤΗ χαζομαρα του που επετρεψε σε καποιον ( δεν αναφερομαι φυσικα, ειδικα και προσωπικα σε εσενα που μπορει να εισαι ο καλυτερος ανθρωπος και ενοικιαστης του κοσμου ) αγνωστο να μπει στο ακινητοχωρις να διασφαλισει τα οσα ηθελε και κοιταξε μονον το ενοικιο και τιποτε αλλο.

• Like 3
Επισκέπτης
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Malthador είπε

Έχεις δίκιο, τα έγραψα ανάποδα. Είναι από τις φορές που κολλάει το μυαλό.

Να το κάνουμε πιο απλά:

Αν χαλάσει η βρύση, το καζανάκι, το A/C, κλπ τα φτιάχνεις εσύ και τα αφαιρείς απ' το ενοίκιο ή ενημερώνεις τον ιδιοκτήτη και αναλαμβάνει αυτός την επισκευή. 

Aν για κάποιο λόγο (μεθυσμένος, νεύρα κλπ) ξηλώσεις μόνος σου τη βρύση, σπάσεις το καζανάκι, σπάσεις τα πλακάκια, τη λεκάνη του wc τα πληρώνεις μόνος σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...