geokrules Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Καλησπέρα Τι ηχεία προτείνετε για τον ενισχυτή Yamaha R-N602 Black. Budget μέχρι 300 ευρω
mitspetr Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Stereo network receiver. Δεν τον λες και Home Cinema δηλαδή... . Πες μας λίγο για το χώρο σου. Γιατί θα πρέπει αναγκαστικά να δεις αν θα κάνεις εκπτώσεις στην ενέργεια που απαιτείται για να τον γεμίσεις ή στην ποιότητα με αυτό το ποσό. Ηχεία δαπέδου ή βάσης δηλαδή.
chios Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 https://www.skroutz.gr/s/3919381/Magnat-Monitor-Supreme-1002.html#specs https://www.skroutz.gr/s/341409/Wharfedale-Vardus-VR-300.html#specs https://www.skroutz.gr/s/5071778/Taga-Harmony-TAV-606F-v-3.html#specs θες δαπέδου ;; ή βιβλιοθήκης;
mitspetr Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 80 Watt είναι ο ενισχυτής. Δεν είναι και τέρας οδήγησης. Μην προτείνετε ηχεία που δεν μπορεί να οδηγήσει.
TEOKOS Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 42 λεπτά πριν, geokrules είπε Καλησπέρα Τι ηχεία προτείνετε για τον ενισχυτή Yamaha R-N602 Black. Budget μέχρι 300 ευρω Αν έχεις χώρο πάνω από 15 τμ ,θες να έχεις ικανοποιητικά χαμηλά και τα ποσό που θέλεις να διαθέσεις είναι ανάλογο της αξίας του ενισχυτή πας καρφί εδώ . Αν και 6ωμα είναι εύκολο φορτίο για τον ενισχυτή σου. Μακρια από κάτι magnat και Polk Σε κάθε περίπτωση άκουσε ότι και να πάρεις πριν αγοράσεις https://www.skroutz.gr/s/6227557/Q-Acoustics-3050.html
mitspetr Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, TEOKOS είπε Αν έχεις χώρο πάνω από 15 τμ ,θες να έχεις ικανοποιητικά χαμηλά και τα ποσό που θέλεις να διαθέσεις είναι ανάλογο της αξίας του ενισχυτή πας καρφί εδώ . Αν και 6ωμα είναι εύκολο φορτίο για τον ενισχυτή σου. Μακρια από κάτι magnat και Polk Σε κάθε περίπτωση άκουσε ότι και να πάρεις πριν αγοράσεις https://www.skroutz.gr/s/6227557/Q-Acoustics-3050.html Από τα Magnat θα μείνει μακριά γιατί δεν θα τα οδηγήσει και είναι και μπάχαλο ο ήχος, όπως και στα Taga που έβαλε ο φίλος πιο πριν. Από τα Polk γιατί να μείνει μακριά; Αυτά που έβαλες είναι so and so. Ενώ είναι δαπέδου το χαμηλό τους κόβει βόλτες στην καμπίνα και έχει συντονισμούς. Αν το βρει κι όλας καθώς καταργημένο μοντέλο είναι, μάλλον κανένα demo σε καλή τιμή ίσως. Πάντως όχι στα 300 ευρώ που έχει θέσει ως όριο. Μάλλον για κανένα μεγαλούτσικο βάσης το κόβω το σενάριο. Αλλά εξαρτάται από το χώρο. Στην πορεία προσθέτει και sub αν δεν του φτάνει. Έχει ο ενισχυτής του έξοδο για sub. Επεξ/σία 11 Μαΐου 2019 από mitspetr
chios Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 έχεις δίκιο, πως είδα το ενισχυτή 2χ150 δεν ξέρω. https://www.skroutz.gr/s/6855640/Monitor-Audio-Bronze-1.html#specs ας δει και αυτά. πολύ μεγάλη Ευαισθησία και θα τα παίξει άνετα.
geokrules Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Ο χωρος ειναι γυρω στα 35 τμ,ενιαιος με κουζινα. και ορθογωνιος. Γυρω στα 3,5 επι 8 . Οπότε προσοανατολιζομαι σε ηχο 2.1 και κυρίως για μουσική. Οπότε για αυτό σκέφτηκα για αυτο το είδος ενισχυτή (ολοκληρωμένου). Τώρα εάν ο ενισχυτης παραείναι αρκετός για αυτον τον χώρο εννοείται κάθε πρόταση είναι δεκτή σε ενισχυτη και ηχεία. Ωστόσο σε δύο καταστήματα που έχω παέι αρκετοι προτείνουν τα magnat 802. Καλώς ή κακώς δεν ξέρω.
mitspetr Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, chios είπε έχεις δίκιο, πως είδα το ενισχυτή 2χ150 δεν ξέρω. https://www.skroutz.gr/s/6855640/Monitor-Audio-Bronze-1.html#specs ας δει και αυτά. πολύ μεγάλη Ευαισθησία και θα τα παίξει άνετα. Ίσως γιατί κοίταξες τα πραγματικά specs σε δεύτερο χρόνο. Αυτά είναι μικρά, λίγα και πανάκριβα γι' αυτό που είναι. Με τον Yamaha εν τω μεταξύ και αυτά, σου δίνουν δώρο και μια επίσκεψη στον μπαρμπέρη για ξύρισμα. Είπαμε να ματσάρει με κάτι και να ακούει μουσική, όχι να περνάει το ξουράφι σύριζα από τ' αυτιά του. 17 λεπτά πριν, geokrules είπε Ο χωρος ειναι γυρω στα 35 τμ,ενιαιος με κουζινα. και ορθογωνιος. Γυρω στα 3,5 επι 8 . Οπότε προσοανατολιζομαι σε ηχο 2.1 και κυρίως για μουσική. Οπότε για αυτό σκέφτηκα για αυτο το είδος ενισχυτή (ολοκληρωμένου). Τώρα εάν ο ενισχυτης παραείναι αρκετός για αυτον τον χώρο εννοείται κάθε πρόταση είναι δεκτή σε ενισχυτη και ηχεία. Ωστόσο σε δύο καταστήματα που έχω παέι αρκετοι προτείνουν τα magnat 802. Καλώς ή κακώς δεν ξέρω. Προσπαθούν να σου προτείνουν μεν κάτι που είναι μικρό δαπέδου στο όριο χρημάτων που έχεις θέσει, αλλά που παίζει σαν κατσαρόλα. Τι να κάνουν κι αυτοί, αυτό το όριο τους είπες, αυτά κοιτάνε. Δεν έχουν άποψη δηλαδή για να σε βοηθήσουν, να σου δώσουν καλύτερες λύσεις. 300 ευρώ μαζί με το sub δεν φτάνουν. Η γνώμη μου είναι να δεις κάποιο μεγαλούτσικο βάσης ή μικρό δαπέδου και κάποια στιγμή με επιπλέον budget να προσθέσεις sub. Το πρόβλημα είναι πως μόνο με τα 300 ευρώ θα πρέπει να κάνεις είτε έκπτωση ποιοτικώς σε αυτό που θα ακούς (δαπέδου φτηνό) είτε να μην έχεις σωστό χαμηλό για το χώρο (βάσης). Η μέση λύση είναι αυτή εδώ που είναι μεγαλούτσικο βάσης και λόγω powerport παίζει σαν μικρό δαπέδου χωρίς να κάνει εκπτώσεις στην ποιότητα. Αλλά έχει και 100 ευρώ πάνω από το όριο που έχεις θέσει. https://en.polkaudio.com/products/s20e To powerport... Ψαγμένα πράματα χωρίς να σου ζητάνε την Άρτα και τα Γιάννενα 😉 Πρόταση: πάρε τον ενισχυτή παραμάσχαλα και πήγαινε να τον ακούσεις σε καταστήματα που έχουν ηχεία και κατάλληλο χώρο ακρόασης. Έτσι θα καταλάβεις καλύτερα και θα αποφασίσουν τα δικά σου αυτιά που είναι ο τελικός κριτής. Επεξ/σία 11 Μαΐου 2019 από mitspetr
TEOKOS Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 19 λεπτά πριν, geokrules είπε Ο χωρος ειναι γυρω στα 35 τμ,ενιαιος με κουζινα. και ορθογωνιος. Γυρω στα 3,5 επι 8 . Οπότε προσοανατολιζομαι σε ηχο 2.1 και κυρίως για μουσική. Οπότε για αυτό σκέφτηκα για αυτο το είδος ενισχυτή (ολοκληρωμένου). Τώρα εάν ο ενισχυτης παραείναι αρκετός για αυτον τον χώρο εννοείται κάθε πρόταση είναι δεκτή σε ενισχυτη και ηχεία. Ωστόσο σε δύο καταστήματα που έχω παέι αρκετοι προτείνουν τα magnat 802. Καλώς ή κακώς δεν ξέρω. Άρα δεν τον έχεις πάρει τον ενισχυτή ακόμη, και ξεκινάς από την αρχή ε; Θα σου δώσω μια συμβουλή και δεν θα επανέλθω με τίποτα. Είμαι μέλος εδώ ,πιο πολύ από 10ετία. Μου αρέσει να μαθαίνω και ότι εμπειρίες έχω έστω και φτωχές προσπαθώ να βοηθώ όσο μπορώ . Έχω ηχητικά μαζεμένα αρχικής αξίας τουλάχιστον μιας ντουζίνας χιλιάδων ευρώ. Ο κόσμος του hi fi αλλάζει και καλπάζει. Τα βουρτσισμένο αλουμίνια και τα ηχεία μπαούλα πεθαίνουν σιγά σιγά . Ο κόσμος των παθητικών σβήνει. Εφόσον αρχίζεις τώρα ψάξου αρκετά για ενεργητικά ηχεία,sub,ισοστάθμιση, dac. Σιγά σιγά μην βιαστείς...
mitspetr Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, TEOKOS είπε Άρα δεν τον έχεις πάρει τον ενισχυτή ακόμη, και ξεκινάς από την αρχή ε; Θα σου δώσω μια συμβουλή και δεν θα επανέλθω με τίποτα. Είμαι μέλος εδώ ,πιο πολύ από 10ετία. Μου αρέσει να μαθαίνω και ότι εμπειρίες έχω έστω και φτωχές προσπαθώ να βοηθώ όσο μπορώ . Έχω ηχητικά μαζεμένα αρχικής αξίας τουλάχιστον μιας ντουζίνας χιλιάδων ευρώ. Ο κόσμος του hi fi αλλάζει και καλπάζει. Τα βουρτσισμένο αλουμίνια και τα ηχεία μπαούλα πεθαίνουν σιγά σιγά . Ο κόσμος των παθητικών σβήνει. Εφόσον αρχίζεις τώρα ψάξου αρκετά για ενεργητικά ηχεία,sub,ισοστάθμιση, dac. Σιγά σιγά μην βιαστείς... Σωστά αυτά που λες, αλλά για ηχεία που "ενεργούνται" πρώτη φορά ακούω. 🤣 Ο φίλος έχει σαλόνι. Αυτό σημαίνει ότι θα ακούει midfield. Αυτό σημαίνει ότι με το budget που διαθέτει, θα πάει σε παθητικά ηχεία και ενισχυτή. Αν πάει σε τίποτε studio monitors με αυτόν τον ορίζοντα προϋπολογισμού, τότε υποχρεωτικά θα "ενεργηθεί" και ο ίδιος με το αποτέλεσμα σε οποιαδήποτε απόσταση άνω του μέτρου. 😁 Δεν φτάνουν τα φράγκα για να καλύψει το σαλόνι όπως το εννοείς. Θέλει πολύ περισσότερα. Άρα θα πάει σε ενισχυτή και ηχεία παθητικά. Επεξ/σία 11 Μαΐου 2019 από mitspetr
geokrules Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ για τις προτάσεις παιδιά.Γενικά σε ένα συνολικό budget των 1000 ευρώ , για ήχο 2,1 αξίζει η αγορά του παραπάνω ενισχυτή ή θα προτείνατε κάποιο άλλο συνδυασμό ενισχυτή - ηχειων ? το Subwoofer το αφήνω για αργότερα Επεξ/σία 12 Μαΐου 2019 από geokrules
mitspetr Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 Θες οπωσδήποτε Network στον ενισχυτή; Ρωτάω γιατί αφ' ενός μπορείς να το προσθέσεις εκ των υστέρων και αφετέρου έτσι μπορείς με τα ίδια λεφτά να κοιτάξεις αμιγώς ολοκληρωμένο στερεοφωνικό ενισχυτή. Με 1000 ευρώ βρίσκεις και καλό ενισχυτή στερεοφωνικό και αξιοπρεπές ηχείο δαπέδου.
geokrules Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 Για το network δεν ειναι προτεραιότητα οπότε δε με απασχολεί και τόσο.Οπότε με 1000 ευρώ τι θα μπορούσα να συνδυάσω ;
mitspetr Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 Πάρα πολλοί οι συνδυασμοί. Δεν έχει νόημα να παρατίθενται link με ενισχυτές και ηχεία. Περισσότερο νόημα έχει να πας σε καταστήματα να ακούσεις τι έχουν στημένα, τα οποία προφανώς και είναι σε προσφορά. Ακούς δυο-τρεις συνδυασμούς και αποφασίζεις τι σου αρέσει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα