Επισκέπτης Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 4 ώρες πριν, anax111 είπε Αν γινόταν αυτό που λες ναι, θα είχε νόημα. Αλλά γράφεις χωρίς να έχεις ιδέα περί τίνος πρόκειται. Πήγαινε να ζήσεις μία εβδομάδα σαν μοναχός και α αντέξεις παραπάνω μετά το ξανασυζητάμε. Έχω γνωρίσει και κάποια παιδιά που πήγαν με αυτή την σκέψη να γίνουν μοναχοί να την "κοπανήσουν" από την ζωή και να την περάσουν αραχτοί. Γύρισαν σπίτι τους σε ένα μήνα το πολύ τρέχοντας. Η ζωή του μοναχού (τουλάχιστον του συνειδητού) είναι πολύ σκληρή για εμάς τους υπόλοιπους. Το ""Βαριά η καλογερική" δεν το λέει έτσι ο λαός μας. Ισχύει. Ωστόσο σε καταλαβαίνω γιατί τα γράφεις γιατί και εγώ το ίδιο έλεγα παλαιότερα. Και χειρότερα από σένα για να είμαι ειλικρινής αφού τους θεωρούσα όλους π0Υ$T1d€$. Αναγκάστηκα κάποια στιγμή να επισκεφθώ το Άγιον Όρος για μια ιστορική έρευνα που έκανα, πήγα με μια παρέα και από αυτά που είδα άλλαξα τελείως άποψη. Και ξαναπήγα και μετά ξαναπήγα. Εάν δεν το δεις από κοντά δεν μπορείς να το καταλάβεις ότι και να σου πουν, ότι και να διαβάσεις. Ούτε οι παπάδες δεν ξέρουν τι τους γίνεται σχετικά με αυτό το θέμα. Οπότε μην είσαι απόλυτος σχετικά με αυτό. Είναι σεβαστή η επιλογή του κάθε ατόμου να θέλει να ζήσει χίπης στα Μάταλα, να είναι εκατομμυριούχος και να θέλει να ζήσει σε ερημονήσι κυνηγώντας ψάρια, να είναι κανένα ζευγάρι που να ζει σε τροχόσπιτο στη μέση της ερήμου, να θέλει να ζει στην Ανταρκτική παρέα με τις αρκούδες, να θέλει να είναι μόνος του μ' ένα ποδήλατο και να θέλει να κάνει το γύρο του κόσμου κλπ κλπ Εγώ τους καταλαβαίνω πρώτος και γι' αυτό έχω φύγει από την Αθήνα τόσα χρόνια. Από εκεί κι έπειτα ας μην το αγιοποιήσουμε κιόλας το ζήτημα. Γιατί θα μπορούσα σε άλλες συνθήκες να ήμουν κι εγώ μοναχός στο Άγιον Όρος που είμαι αντίχριστος τελείως. Τόσους χριστιανούς κοροϊδεύω κάθε μέρα. 10 παραπάνω δεν θα μου κάνουν διαφορά. Χαλαρά θα γίνω και ηγούμενος.
markoliaz Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 49 λεπτά πριν, james01gr είπε Δεν μπορείτε να καταλάβετε κάποια πράγματα μερικοί. Εσύ λες για τον μοναχισμο, εγώ μπορεί να λέω για τα παιχνίδια που κάποιο λιωνουν, άλλος μπορεί να πει κάτι άλλο. Να τα κλείσουμε όλα δηλαδή. Αντί να λέμε που πλέον εχουμε φτάσει σε ένα σημείο που για την επιλογή της θρησκείας και εάν θα την εξασκήσεις και πως είναι θέμα του καθενος. Δηλαδή πως κρίνουμε τους μοναχούς και θεωρούμε ανεκτό να δινουμε 2 χιλιάρικα για ένα κινητό. Η θρησκεία έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για έλεγχο των μαζών, αλλά το να πιστεύεις κάπου δεν σε κάνει να υιοθετείς και να επικροτείς πως έχουν χρησιμοποιήσει το όνομα του Θεού αρκετοί. Όταν καταλάβετε την διαφορά και πως θρησκεία δεν είναι η μερσεντε του μητροπολίτη, μπορούμε να συζητήσουμε στα πλαίσια της δημοκρατίας και των επιλογων του κάθε πολίτη. Επίσης πολλοί αθρησκοι έχουμε μαζευτεί αλλά όμως στους επιτάφιους δεν χωράμε να περάσουμε αν θελεις να πιστευεις σε μια θρησκεια καλα κανεις..εγω θελω απλα να ζω την ζωη μου, με μονη πιστη στον ιδιο μου τον εαυτο και στην δικη μου δυναμη και θεληση...ολα τα αλλα μου ειναι αδιαφορα! οι μοναχοι για εμενα ειναι κοτες, ητοπαθεις ανθρωποι, μηδεν πιστη εχουν, πιστεουν σε κατι αλλο εκτος απο τον ιδιο τους τον εαυτο! αυτοτιμωρουνται επειδη φοβουνται να ζησουν! μαυρα ρουχα, νηστιες, μοναχισμος, ερημιτες, δεν θελει και πολυ να καταλαβεις οτι απλα δεν τους αρεσει η ζωη!!!!!!!!! και οι χειροτεροι ολων αυτοι που τρελενουν μικρα παιδακια και τους λενε απο μικρα για τετοιες καραγκιοζιες περι μοναχισμου....ρε ζηστε την ζωη σας!!γιαυτο ηρθατε στον πλανητη γη!!!!!!!!!!!οσο για το κινητο που λες...ναι γιατι τι σε νοιαζει εσενα αν ο αλλος θελει να δωσει και 2.000 και 5.000 για κινητο???σε ενοχλει? πηγαινε δουλεψε και εσυ να παρεις 10 iphone X... 1
ELMastas Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 Παρόμοια πράγματα έλεγαν κάποιοι για αιώνες και ιδιαίτερα αυτοί που πολέμουσαν τον Χριστιανισμό,οχι μόνο όπως αποδείχθηκε πως δεν εξαφανίστηκαν,αλλά πολλαπλασιάστικαν ανα τον Κόσμο οι Θρησκείες και οι Πιστοί σε αυτές και σε πολλές περιπτώσεις κάποια πράγματα,έχουν μεγαλύτερη απήχηση απο ποτέ.Μήπως τελικά στόν Καιρό που ζούμε,υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη Πίστης στόν Θεό και ανάγκη Πνευματικής και ψυχικής ηρεμίας ? Δυστυχώς ιδιαίτερα εδω και αρκετά χρόνια,δεν συμβαδίζει η Τεχνολογική με την Νοητική και Πνευματική μας Πρόοδο,έχουμε φτάσει σε μεγάλη τεχνολογική πρόοδο για ορισμένους αλλά συνεχίζουμε να ζούμε σε έναν τεχνολογικό υλιστικό,εξαθλιωμένο και απάνθρωπο κόσμο,στον οποίο ο άνθρωπος δεν σέβεται το περιβάλλον και τον συνάνθρωπο του και έχει μόνο αξία σαν αντικείμενο και το μόνο που κοιτάνε οι περισσότεροι είναι να εκμεταλευτούνε άλλους για να περάσουν αυτοί καλά,σε πολλές περιπτώσεις Χωρίς ηθικούς Νόμους η φραγμούς. Τα "Παραμύθια" με Θρησκείες και Θεότητες που αναφέρεις είναι πολύ σχετικά,όμως όλα έχουν κάποια βάση και κοινά στοιχεία και αυτό δεν είναι τυχαίο αλλά κρύβει κάποιεις αλήθειες.Και οι Αρχαίοι Ελληνες Πίστευαν σε Θεούς απο ανέκαθεν με έναν πιο αφελή τρόπο μαζί με τα καλά και τα κακά τους εκείνη την εποχή,όμως είχαν και πολλές Αρετές ως πρότυπα,οι Περισσότεροι μεγάλοι φιλόσοφοι Πίστευαν στο Θείο και αρκετοί μάλιστα ήταν και Μονοθειστές.Τα μεγαλύτερα μυαλά πίστευαν στήν δημιουργία και στον Πνευματικό Κόσμο και όχι μόνο στόν Υλικό που αντιλαμβανόμαστε.Το να μην πιστεύεις είναι σίγουρα άποψη και δικαίωμα σου,όμως όταν απορρίπτεις και κατηγορείς κάτι ώς λάθος,θα πρέπει να έχεις βρει Πρώτα κάτι καλύτερο και πιο σωστό κάτι δηλ που να αντικαταστεί και να εξηγεί τις βασικές αρχές και Θέματα πχ Δημιουργίας των Οντων και του Ανθρώπου της Ζωής και κάτι που να σου προσφέρει Εναν καλύτερο Τρόπο ζωής και Ηθικές αξίες που να μπορεί να εφαρμοστούν. Το να πιστεύεις όπως κάποιοι οτι έγιναν ολα τυχαία/απο μόνα τους απο μια κοσμική Σούπα Randomly και να μπήκαν σε αυτήν την "τάξη" με την πάροδο του χρόνου,είναι σχεδόν αδύνατον μαθηματικά και δεν φτάνει ο χρόνος ζωής του Πλανήτη αλλά και του Σύμπαντος για αυτό.όπως δεν φτάνει επίσης και ο Χρόνος που πιστεύουν οτι βρίσκεται ο Ανθρωπος στήν Γή για την δημιουργία μιάς γλώσσαν τόσο επιστημονικής και πολύπλοκης όπως η Ελληνική.Σαφώς Πιο παράλογο και Παραμύθι για μένα είναι να έγιναν ολα τυχαία και να δημιουργήθηκαν απο "μόνα τους" ουσιαστικά μου φαίνεται εντελώς απίθανο το φτιάχτηκε το σύμπαν απο το ένα "τίποτα" ένα απειροελάχιστο σημείο που κανείς δεν ξέρει τίποτα για αυτό αλλά κάποιοι λένε οτι ξαφνικά έκανε το Big bang.Αυτό είναι κατ εμέ πολύ πιο παράλογο απο το να δεχθούμε μια "δημιουργία" απο ένα υπέρτατο Νου που είναι εκτός Χρόνου και χώρου όπως το αντιλαμβανόμαστε.Επειδή λοιπόν δεν γνωρίζουμε πολλά πράγματα και κάποιες φορές δεν θέλουμε να τα δεχθούμε,για να μην δεχθούμε ίσως και κάποιο "πακέτο" πίστης που πάει μαζί τους,φαίνεται πιο εύκολο να απορρίπτουμε Θεό η την δημιουργία,αυτό όμως δεν σημαίνει πως είναι και το σωστό είναι και αυτό καθαρά θέμα Προσωπικής Πίστης στόν ίδιο βαθμό με κάποια Θρησκεία. 1 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις