The_Judas Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, forgotten είπε δεν νομιζω να αφορα κανεναν μας αν καποιος θα γινει μοναχος ή οχι , και δεν θεωρω οτι οι προσωπικες επιλογες του καθενος μπορουν να ειναι θεμα προς συζητηση , οπως καποιος πχ γινεται vegan ,emo, rockas ,metalas, αθεος,αθρησκος ,αγνωστικιστης, φανατικος κλπ κλπ κλπ δεν μας αφορα ως ατομα και ως κοινωνια στο συνολο μας εφοσον οι προσωπικες του επιλογες δεν επηρεαζουν τη ζωη μου ή του συνολου του οποιου ζώ , μικροτητες φανατισμοι και αναλυσεις εμπιπτουν στα πλαισια κατινιασματος και θεωριων που δεν πιστευω οτι πρεπει να εχουν θεση σε μια δημοκρατικη κοινωνια. Δεν συμφωνώ ιδιαίτερα με αυτή τη νοοτροπία παρόλο που αυτή είναι η μοντέρνα τάση. Δεν έχει καμία σχέση η ελευθερία έκφρασης με την ανάγκη έρευνας και αξιολόγησης. και εγώ μπορεί να αυτομαστιγώνομαι κάθε μέρα και να μην ενοχλώ κανέναν. Κάνω όμως κακό στον εαυτό μου και αυτό χρήζει ανάλυσης. Ομοίως και ο φανατισμός με θρησκείες/χόμπι/ιδεολογίες. Οπως υπάρχουν οι φανατικοί χριστιανοί, ομοίως υπάρχουν και πολλοί φανατικοί-ταλιμπάν άθεοι. Ορισμένοι έχουν υποκαταστήσει την θρησκεία με άλλες ιδεολογίες. Αντί για τον Χριστό, βάζουν εικονίσματα του Τσε ή του Λενιν ή της αγαπημένης τους ομάδας και πλακώνονται το ξύλο αν τολμήσεις να διαφωνήσεις με τις δικές του ιδέες. ΥΓ: Σίγουρα η ζωή του μοναχού είναι δύσκολη. Η ζωή ενός ιερέα όμως δεν είναι ιδιαίτερα κακή. μπορεί να είναι παντρεμένος και να έχει όλα τα υλικά αγαθά που θέλει.. Επεξ/σία 12 Μαΐου 2019 από The_Judas 1
anax111 Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, Xacti είπε Μοναχοί αποκαλύπτουν τα πάθη τους – Εξομολογήσεις που καθηλώνουν https://www.newsit.gr/ellada/monaxoi-apokalyptoun-ta-pathi-tous-eksomologiseis-pou-kathilonoun/2777544/ Μπορώ να σου βρω ένα σωρό links που γράφουν πως η Γη είναι επίπεδη και το αποδεικνύουν κι όλας (!!!) και επίσης ότι οι Αμερικανοί δεν πήγαν ποτέ στην Σελήνη και η ίδια πρώην γυναίκα του Πούτιν λέει ότι ο πραγματικός Πούτιν δολοφονήθηκε και αυτός είναι σωσίας του! Από m@l@k1€$ λοιπόν στο youtube άλλο τίποτα. Για λίγη δημοσιότητα κάποιοι πουλάνε και την ψυχή τους. Επεξ/σία 12 Μαΐου 2019 από anax111
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 1 λεπτό πριν, anax111 είπε Μπορώ να σου βρω ένα σωρό links που γράφουν πως η Γη είναι επίπεδη και το αποδεικνύουν κι όλας (!!!) και επίσης ότι οι Αμερικανοί δεν πήγαν ποτέ στην Σελήνη και η ίδια πρώην γυναίκα του Πούτιν λέει ότι ο πραγματικός Πούτιν δολοφονήθηκε και αυτός είναι σωσίας του! Από m@l@k1€$ λοιπόν στο youtube άλλο τίποτα. Δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχουν όλα αυτά που γράφεις με αυτό που έβαλα εγώ. Καταρχήν δεν είδες το βίντεο, απλά σχολίασες γιατί έπρεπε να σχολιάσεις. Εδώ έχουμε μοναχούς που μιλάνε οι ΙΔΙΟΙ για τους εαυτούς τους και όχι θεωρίες και συνωμοσίες τρίτων. Μείνε στο θέμα αν γίνεται, τι πετάς χαζομάρες για επίπεδη γη και εξωγήινους?
vasioula1 Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 6 λεπτά πριν, anax111 είπε Μπορώ να σου βρω ένα σωρό links που γράφουν πως η Γη είναι επίπεδη και το αποδεικνύουν κι όλας (!!!) και επίσης ότι οι Αμερικανοί δεν πήγαν ποτέ στην Σελήνη και η ίδια πρώην γυναίκα του Πούτιν λέει ότι ο πραγματικός Πούτιν δολοφονήθηκε και αυτός είναι σωσίας του! Από m@l@k1€$ λοιπόν στο youtube άλλο τίποτα. Για λίγη δημοσιότητα κάποιοι πουλάνε και την ψυχή τους. Οποτε μην πιστεψεις κανεναν φιλο σου οτι ειναι διπλα σου γιατι υπαρχουν φιλοι που προδωσαν, μην πιστεωεις ποτε μια γυναικα αν σου πει πως σε αγαπαει γιατι υπαρχουν γυναικες που κερατωσαν Παραδειγματα υπαρχουν παντου για τα παντα Δεν ειναι κακο να εισαι επιφυλακτικος για κατι που δεν ξερεις, αλλα ειναι ασχημο να εισαι απολυτος 5
anax111 Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, Xacti είπε Δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχουν όλα αυτά που γράφεις με αυτό που έβαλα εγώ. Καταρχήν δεν είδες το βίντεο, απλά σχολίασες γιατί έπρεπε να σχολιάσεις. Εδώ έχουμε μοναχούς που μιλάνε οι ΙΔΙΟΙ για τους εαυτούς τους και όχι θεωρίες και συνωμοσίες τρίτων. Μείνε στο θέμα αν γίνεται, τι πετάς χαζομάρες για επίπεδη γη και εξωγήινους? Έχεις απόλυτο δίκιο, δεν είδα το βίντεο. Ζητώ συγνώμη. Απάντησα έτσι γιατί συνήθως αγνοώ σχετικά videos καθώς έχω επισκεφθεί το Άγιον Όρος και έχω δει από κοντά την ζωή των μοναχών. Δεν είμαι ο τύπος του youtube. Για να καταλάβεις έχω πάει 3-4 φορές στο Άγιον Όρος αλλά δεν έχω δει ποτέ κανένα σχετικό video. 11 λεπτά πριν, vasioula1 είπε Οποτε μην πιστεψεις κανεναν φιλο σου οτι ειναι διπλα σου γιατι υπαρχουν φιλοι που προδωσαν, μην πιστεωεις ποτε μια γυναικα αν σου πει πως σε αγαπαει γιατι υπαρχουν γυναικες που κερατωσαν Παραδειγματα υπαρχουν παντου για τα παντα Δεν ειναι κακο να εισαι επιφυλακτικος για κατι που δεν ξερεις, αλλα ειναι ασχημο να εισαι απολυτος Σίγουρα δεν είναι κακό να είσαι επιφυλακτικός και δεν μπορείς να είσαι απόλυτος για τίποτα. Και όσον αφορά την αξιοπιστία εξαρτάται και από το άτομο το οποίο σου δίνει την πληροφορία. Επεξ/σία 12 Μαΐου 2019 από anax111
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 αμα καποιος χρωσταει, θελει να τεμπελιασει, κλπ παει να γινει παπας. μοναχος ειναι πιο δυσκολα τα πραματα, αν και καποιοι εδω μεσα το μαμησαν στην υπερβολη. εχω γνωστο που ναι μοναχος και ολο ταξιδακια να δει την οικογενεια, βολτουλες στα γυρω χωρια οπου και μενει αμα υπαρχει κινδυνος να αποκλειστει, φαι του πηγαινουν εκει, ιντερνετ εχει, ρευμα, νερο, απ ολα. αμα συνηθισεις οτι μενεις μονος δε βλεπω καμια δυσκολια, οχι ειδικες δυναμεις και πιπες που ισχυριζονται μερικοι. δεν ειναι ολα τα μοναστηρια αγιο ορος..
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Καμία σχέση το Όρος με οποιοδήποτε μοναστήρι, είναι σαν να λέμε Champions League versus τοπικό. Επίσης δεν είναι εύκολο να γίνεις μοναχός και δε χρειάζεται κιόλας αν θέλεις να πας να μείνεις εκεί. Σε δέχονται και σαν φιλοξενούμενο, δε χρειάζεσαι μούσια και ράσα. Έχουν κανονικά δουλειές, δεν είναι αραχτοί όλη μέρα και φυσικά προσεύχονται πάρα πολύ. Το φιλανθρωπικό τους έργο είναι ΤΡΕΛΟ απλά δεν βγαίνουν να το φωνάζουν κιόλας. Αυτά για το Όρος. Στα άλλα μοναστήρια δε ξέρω. Τώρα γιατί να γίνεις μοναχός είναι μια ερώτηση που δεν έχει μια και μοναδική απάντηση, είναι προσωπικό θέμα. Αν ρωτήσετε κάποιον από αυτούς αν θα πάει στον παράδεισο θα εκπλαγείτε από την απάντηση. Είναι κανονικοί άνθρωποι με τα πάθη τους και τις αμαρτίες τους. Για να μη μιλήσουμε για τη μόρφωση που έχουν. Αυτά για τους ομοφυλόφιλους και τους ναρκομανείς τα ακούω βερεσέ, εκτός αν πιστεύει κάποιος ότι τα βράδυα γίνονται όργια και Rave Party. By the way, όποιος θέλει απαντήσεις πάει 2-3 μέρες και τα βλέπει από πρώτο χέρι, δε χρειάζεται να είσαι ο Χριστιανοταλιμπαν. Μπορείς να πας μια βόλτα. Επεξ/σία 12 Μαΐου 2019 από Επισκέπτης
anax111 Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, Zerg13 είπε ...Το πνευματικο επιπεδο πως το διαγνωσες και πως το μετρησες;;;; Πεστο με δικα σου λογια. Το πνευματικό επίπεδο δεν είναι κάτι που το μετράς, το βιώνεις. Μπορώ να το περιγράψω με δικά μου λόγια αλλά όσες φορές το προσπάθησα απέτυχα να μεταφέρω την σωστή αίσθηση στον συνομιλητή μου. Είναι σαν να προσπαθείς να περιγράψεις σε έναν Εσκιμώο που δεν έχει δει ποτέ του τίποτα εκτός από την πατρίδα του, την Σαχάρα. Δεν πρόκειται να καταλάβει τίποτα. Μπορεί να πάει όμως ο Εσκιμώος στην Σαχάρα και να δει πως είναι και τότε θα καταλάβει. Αυτή την αίσθηση έχεις όταν πας σε αυτό τον τόπο. Και δεν μεταφέρεται ότι και να σου πω εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος. Πριν πάω πρώτη φορά στο Άγιον Όρος μου είχαν μιλήσει οι φίλοι που είχα πάει μαζί τους. Η δική μου εμπειρία δεν είχε καμία σχέση με αυτά που μου λέγαν αυτοί που ήταν και άνθρωποι της εκκλησίας. Καμία απολύτως. Η πνευματικότητα είναι προσωπικό βίωμα και εάν δεν το βιώσεις δεν μπορείς να το καταλάβεις. Στο μοναδικό τόπο που το βίωσα εγώ είναι εκεί. Πουθενά αλλού. Ξέρω ότι όλα αυτά μπορεί να σου ακούγονται μπούρδες αλλά έτσι μου φαινόταν και μένα. Τεσπα. Δεν έχει σημασία το τι σου λέω εγώ. Είμαι ένα άγνωστος στο διαδίκτυο και μπορώ να γράφω του κόσμου τiς m@l@k1€$, έτσι δεν είναι; Μίλα με φίλους σου και γνωστούς σου που έχουν πάει στον Άθωνα και θα διαπιστώσεις πως το 80% από αυτούς έχουν πάνω κάτω την ίδια άποψη. Επεξ/σία 12 Μαΐου 2019 από anax111 2
forgotten Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 10 λεπτά πριν, Jonakis66 είπε Το ότι εν έτη 2019 κάποιοι λένε για αμαρτίες, παράδεισους, θεούς κτλ, αποδεικνύει πόσο ίδια είναι η Ελλάδα με Σ. Αραβία. Η διαφορά της είναι ότι βρίσκεται (γεωγραφικά) στην Ευρώπη. το γεγονος οτι εν ετει 2019 βαζεις σε μια προταση το δικαιωμα καποιου να πιστευει και να κανει οτι θελει εφοσον δεν επηρεαζει το κοινωνικο συνολο με ενα καθεστως απολυταρχικο και θεοκρατικο με ξεπερνα ,προφανως καποιοι πρεπει να ξεπερασετε τα οποια κομπλεξ ανωτεροτητας επειδη ειστε αθεοι αθρησκοι κλπ και να αναλογιστειτε οτι οι ταμπελες δεν αρεσουν σε κανενα.... το τι κανει ο καθεις σπιτι του τι πιστευει και πως αντιλαμβανεται τους γυρω του ειναι προσωπικο του δικαιωμα και δεν μπορει να συγκριθει με αποψεις ακραιες και κινησεις απολυτου ελεγχου του τι πιστευεις και τρομοκρατιας αν δεν ανηκεις στην ιδια ομαδα.... 3 ώρες πριν, The_Judas είπε Δεν συμφωνώ ιδιαίτερα με αυτή τη νοοτροπία παρόλο που αυτή είναι η μοντέρνα τάση. Δεν έχει καμία σχέση η ελευθερία έκφρασης με την ανάγκη έρευνας και αξιολόγησης. και εγώ μπορεί να αυτομαστιγώνομαι κάθε μέρα και να μην ενοχλώ κανέναν. Κάνω όμως κακό στον εαυτό μου και αυτό χρήζει ανάλυσης. Ομοίως και ο φανατισμός με θρησκείες/χόμπι/ιδεολογίες. Οπως υπάρχουν οι φανατικοί χριστιανοί, ομοίως υπάρχουν και πολλοί φανατικοί-ταλιμπάν άθεοι. Ορισμένοι έχουν υποκαταστήσει την θρησκεία με άλλες ιδεολογίες. Αντί για τον Χριστό, βάζουν εικονίσματα του Τσε ή του Λενιν ή της αγαπημένης τους ομάδας και πλακώνονται το ξύλο αν τολμήσεις να διαφωνήσεις με τις δικές του ιδέες. ΥΓ: Σίγουρα η ζωή του μοναχού είναι δύσκολη. Η ζωή ενός ιερέα όμως δεν είναι ιδιαίτερα κακή. μπορεί να είναι παντρεμένος και να έχει όλα τα υλικά αγαθά που θέλει.. ερευνα και αξιολογηση με τι κριτηριο ? τα κουτσομπολια ή τα προσωπικα πιστευω , ας το αφησουμε να μην το αναλυσω περαιτερω ομως για μενα εφοσον αυτες οι επιλογες εγιναν συνειδητα και χωρις καμια πιεση δεν μου πεφτει λογος για αντιδραση ουτε για αξιολογηση βαση δικης μου οπτικης.... 3 2 1
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, forgotten είπε το γεγονος οτι εν ετει 2019 βαζεις σε μια προταση το δικαιωμα καποιου να πιστευει και να κανει οτι θελει εφοσον δεν επηρεαζει το κοινωνικο συνολο με ενα καθεστως απολυταρχικο και θεοκρατικο με ξεπερνα ,προφανως καποιοι πρεπει να ξεπερασετε τα οποια κομπλεξ ανωτεροτητας επειδη ειστε αθεοι αθρησκοι κλπ και να αναλογιστειτε οτι οι ταμπελες δεν αρεσουν σε κανενα.... το τι κανει ο καθεις σπιτι του τι πιστευει και πως αντιλαμβανεται τους γυρω του ειναι προσωπικο του δικαιωμα και δεν μπορει να συγκριθει με αποψεις ακραιες και κινησεις απολυτου ελεγχου του τι πιστευεις και τρομοκρατιας αν δεν ανηκεις στην ιδια ομαδα.... τι παιζει με τα οικονομικα της εκκλησιας? αληθεια ρωταω, δε ξερω τι παιζει πλεον. δε με νοιαζει αρκει να μη πληρωνουμε απ τη τσεπη μας και να φορολογουνται τα κερδη τους. εν ολιγης θελω να φαινεται σαν ενας οποιοσδηποτε αλλος οργανισμος και να μην εχει ειδικη μεταχειρηση επειδη "ειναι εκκλησια". επισης, ενας οργανισμος οπως η θρησκεια που χει χρησιμοποιηθει ως οργανο μισους, φοβου, κλπ, μου τη σπαει που υφισταται ακομα. αλλα οκ, δε σκοπευω να κανω κ τπτ γι αυτο. απο κει και περα αμα καποιος πιστευει σε θεους, φαντασματα κλπ δε με ενοχλει καθολου αμα δε προσπαθει με το στανιο να με μυησει Επεξ/σία 12 Μαΐου 2019 από Επισκέπτης
markoliaz Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 το ποιο ηλιθιο και ακυρο τοπικ σε ολο το ινσομνια, ας το κλεισει καποιος....η ζωη ειναι ωραια και γεματη περιπετειες, μοναχισμοι και ολα αυτα για εμενα ειναι απλα ατομα που ειναι κοτες και δεν θελουν να ζησουν και αποφευγουν τα παντα... 1
james01gr Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 24 λεπτά πριν, markoliaz είπε το ποιο ηλιθιο και ακυρο τοπικ σε ολο το ινσομνια, ας το κλεισει καποιος....η ζωη ειναι ωραια και γεματη περιπετειες, μοναχισμοι και ολα αυτα για εμενα ειναι απλα ατομα που ειναι κοτες και δεν θελουν να ζησουν και αποφευγουν τα παντα... Δεν μπορείτε να καταλάβετε κάποια πράγματα μερικοί. Εσύ λες για τον μοναχισμο, εγώ μπορεί να λέω για τα παιχνίδια που κάποιο λιωνουν, άλλος μπορεί να πει κάτι άλλο. Να τα κλείσουμε όλα δηλαδή. Αντί να λέμε που πλέον εχουμε φτάσει σε ένα σημείο που για την επιλογή της θρησκείας και εάν θα την εξασκήσεις και πως είναι θέμα του καθενος. Δηλαδή πως κρίνουμε τους μοναχούς και θεωρούμε ανεκτό να δινουμε 2 χιλιάρικα για ένα κινητό. Η θρησκεία έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για έλεγχο των μαζών, αλλά το να πιστεύεις κάπου δεν σε κάνει να υιοθετείς και να επικροτείς πως έχουν χρησιμοποιήσει το όνομα του Θεού αρκετοί. Όταν καταλάβετε την διαφορά και πως θρησκεία δεν είναι η μερσεντε του μητροπολίτη, μπορούμε να συζητήσουμε στα πλαίσια της δημοκρατίας και των επιλογων του κάθε πολίτη. Επίσης πολλοί αθρησκοι έχουμε μαζευτεί αλλά όμως στους επιτάφιους δεν χωράμε να περάσουμε 1
tsioulak Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 28 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε τι παιζει με τα οικονομικα της εκκλησιας? αληθεια ρωταω, δε ξερω τι παιζει πλεον. δε με νοιαζει αρκει να μη πληρωνουμε απ τη τσεπη μας και να φορολογουνται τα κερδη τους. εν ολιγης θελω να φαινεται σαν ενας οποιοσδηποτε αλλος οργανισμος και να μην εχει ειδικη μεταχειρηση επειδη "ειναι εκκλησια". επισης, ενας οργανισμος οπως η θρησκεια που χει χρησιμοποιηθει ως οργανο μισους, φοβου, κλπ, μου τη σπαει που υφισταται ακομα. αλλα οκ, δε σκοπευω να κανω κ τπτ γι αυτο. απο κει και περα αμα καποιος πιστευει σε θεους, φαντασματα κλπ δε με ενοχλει καθολου αμα δε προσπαθει με το στανιο να με μυησει Αστο καλυτερα αυτο, ειναι μια παρα πολυ μπερδεμενη και μεγαλη ιστορια στην οποια υπαρχουν μεγαλα και οικονομικα και πολιτα συμφεροντα (εκατερωθεν). Για να μιλησω για το παρον, το ελληνικο κρατος πληρωνει τον μισθο των ιερεων* και μονο αυτων**, ουτε μισθους μοναχων, ουτε ανεγερσεις ναων*** ουτε τιποτα αλλο. Ο επισημος λογος που γινεται αυτο ειναι επειδη η εκκλησια της Ελλαδος δωρισε μεγαλη περιουσια στο νεοσυστατο ελληνικο κρατος. *προφανως και των στρατιωτικων ιερεων εφοσον ειναι μελη του ελληνικου στρατου **δεν ξερω τι γινεται με τους γραμματικους των μητροπολεων κλπ, ισως τους πληρωνει το ελληνικο δημοσιο, ισως και οχι ***εξαιρεση ειναι φυσικα οι ναοι των στρατοπεδων και οι ναοι καποιων νοσοκομειων οι οποιοι χτισθηκαν με χρηματα του κρατους, παντως τους τοσους ναους που βλεπεις δεν τους πληρωνουν οι φοροι μας, αν θελεις να δεις ναους που χτιζονται με τους φορους μας κοιτα το τζαμι κατω στην Αθηνα.
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Υποθέτω το μόνο όφελος είναι για αυτούς που πιστέβουν με πάθος στη συγκεκριμένη θρησκεία ή για άλλους που δεν έχουν καμία ελπίδα να επιβιώσουν αλλιώς. Δε θεωρώ κακό να θέλει να είναι κάποιος μόνος διότι αυτό σε απαλλάσει καμιά φορά από πράγματα που απλά σε φθείρουν και σε ελευθερώνει αλλά δε χρειάζεται να πας σε μοναστήρι για να το καταφέρεις αυτό, για την ακρίβεια είναι πιο έυκολο έξω από αυτό. Σε μοναστήρι είσαι πάλι υποχείριο μίας κοινότητας και εξακολουθείς να έχεις ευθύνες οπότε δεν είσαι και τόσο μόνος ή ελέυθερος πέρα του ότι στερήσε άπειρα υλικά αγαθά. Γενικά οι πολύ φανατικοί χριστιανοί θεωρούν τη ζωή κάτι άχρηστο και χρήσιμο μόνο ότι γίνεται μόλις αυτή τελιώσει για αυτό αν δείτε μερικούς αυτοβασανίζονται και μαζί πέρνουν και όλους τους άλλους, μία τέτια ζωή μπορεί να τους είναι και ιδανική. Εγώ προσωπικά πιστέβω στην ύπαρξη ανώτερης μορφής ζωής που συνδέεται με τον άνθρωπο αλλά δε πιστέβω σε πολλά από όσα λέει ο χριστιανισμός, δε θεωρώ ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες. Δε πιστέβω ότι η ζωή όπως τη ζούμε είναι άχρηστη, θεωρώ σημαντικό να είμαστε αληθινοί και να πολεμάμε για αυτό που θέλουμε. Επίσης δε πιστέβω ότι το ανώτερο αν υπάρχει πρεσβέβεται από συγκεκριμένους ανθρώπους ή μέροι που αυτόδηλώνονται εκπροσωποί του. Πιστέβω πιο πολύ στον ατομισμό. Θεωρώ λάθος το στερεότυπο του ότι όποιος δε πιστέβει στις αβραμιστικές θρησκείες είναι άθεος. Αυτό που υπάρχει μπορεί να έχει άπειρες μορφές και κανόνες που μάλιστα συνυπάρχουν, οι συγκεκριμένες θρησκείες απλά πρεσβέυουν ένα μέρος αυτού. Επεξ/σία 12 Μαΐου 2019 από aizensama24
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 37 λεπτά πριν, Jonakis66 είπε Η θρησκεία είναι καρκίνος της λογικής, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της γνώσης. Είναι λάθος να εξισώνεται με οτιδήποτε άλλο. Είναι προσβολή να πιστεύει κανείς σε τέτοια παραμύθια και να θέλει να είναι αλήθεια. Πρέπει να σταματήσουν οι καρκίνοι αυτοί. Πρέπει να σταματήσουν πι θρησκείες και οι διάφοροι θεοί. Και ό,τι και να κάνουν όλοι αυτοί που πιστεύουν σε παραμύθια, ο κόσμος ξυπνάει και οι θρησκείες ξεμπροστιάζονται. Σε λίγα χρόνια θα είναι παρελθόν (και στην Ελλάδα) ο παραλογισμός της θρησκείας. Πάντως η επιστήμη δεν είναι πολύ καλύτερη ιδικά όταν δε ξέρουμε πια είναι τα όρια της και όταν αποδεδειγμένα οδηγεί σε παρόμοιες καταστάσεις παράλογης καταπίεσης και αλαζονείας όπως βλέπουμε στις νεοταξίτικες κοινωνίες. Γενικά ζούμε σε ένα άγνωστο κόσμο υποθέσεων όπου κάπιοι παίρνουν μία στάση ζωής με τα δικά τους πιστέβω αλλά δεν υπάρχει κάτι το οποίο να είναι απόλυτο και να εκφράζει πλήρως την αλήθεια. Ας πούμε πως το μόνο που έχει σημασία είναι να είμαστε ελέυθεροι και να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον όπως και να πληρούμε τις φυσικές ανάγκες μας τις οποίες πολλές φορές η επιστήμη αλαζονικά απορίπτει. Επεξ/σία 12 Μαΐου 2019 από aizensama24
Προτεινόμενες αναρτήσεις