Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Aigeas είπε

νομίζω το λες αυτό γιατί δεν σ' αρέσουν αυτά που διαβάζεις για τους παναγιότατους καλόγερους και άνετα θα ήθελες να τους έστηναν σε καμιά σανίδα και να τους μαστίγωνουν. Και το ίδιο συμβαίνει όταν ανοίγουν θέματα με ομοφυλόφιλους κλπ 
Η αλήθεια όμως είναι φίλε πως ακόμη κι εγώ που κατεβάζω Χριστούς και Παναγίες όλη μέρα, αν δεν είχα οικογένεια θα το σκεφτόμουν σοβαρά να πήγαινα μόνιμες διακοπές. Και ξέρεις πόσοι καλόγεροι υπάρχουν σαν εμένα; 
Όσοι και παπάδες.
Κι αν ήμουν έξυπνος θα έκανα αυτό που μου έλεγε η γιαγιά μου (και ΔΕΝ την καταλάβαινα γιατί ήμουν πολύ νέος) Μου έλεγε ''ΕΣΥ ειδικά πρέπει να ασχοληθείς με την θρησκεία. Θα γίνεις μητροπολίτης πριν τα 30. Θα σωθείς!"
Είχε δίκιο! 

δεν κατάλαβα τίποτα

• Απαντ. 77
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, christopher0016 είπε

Έτσι ακριβώς το να κρίνεις της επιλογές ενός γκέι γίνεσαι αμέσως ρατσιστής ομοφοβικός δεν ξέρω εγώ τι άλλο , το να κρίνεις και να κράζεις της επιλογές ενός που θέλει να γίνει μοναχός  είναι φυσιολογικό μωρέ.  Υποκρισία στο μεγαλείο τής. Και τα λέω εγώ που δεν νηστεύω δεν κάνω τον σταυρό μου δεν πάω εκκλησία . Αλλά μου την δίνει η υποκρισία  

Δεν υπαρχει υποκρισια, απλα δεν καταλαβαινετε η διαφορα. Αγαπητε φιλε το προβλημα με τους ομοφυλοφιλους τα εχετε εσεις και ο sensai. Γιαυτο και οταν ακουτε κατι παραξενο ή στηλιτευσιμο αμεσως το μυαλο σας παει εκει. Το προβλημα ποιος το εχει λοιπον; Ποιος ειναι ομοφοβικος;

και δεν εχουν καμια σχεση τα 2 θεματα. Η ομοφυλοφιλια δεν ειναι ψυχασθενεια πλεον. Και δεν εχεις λογο να ασχολησαι. Κακως ασχολησαι. Και οχι μην αντιστρεφεις ολα τα ερωτηματα, ολα ενας αχταρμας.

Επεξ/σία από Zerg13
  • Confused 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, sensai είπε

δεν κατάλαβα τίποτα

εννοώ ότι όσο πιο αθεόφοβος είναι κάποιος, χωρίς κανένα σεβασμό, ασυνείδητος, τσαρλατάνος, που δεν αισθάνεται τύψεις, τόσο ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ πιθανότητες έχει να πετύχει επαγγελματικά στον χώρο των θρησκειών. Αλίμονο. Ποιος κοροϊδεύει κατάφατσα ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΘΕΟ τόσο πολύ όσο οι ιερείς; 
Όχι μητροπολίτης θα γινόμουν αλλά πατριάρχης. Σιγά μην είχα τύψεις να εκμεταλλεύομαι μερικά εκατομμύρια ηλίθιους! Μεγάλη χαρά θα ένιωθα. Και είχε δίκιο η γριά ότι έπρεπε να γίνω παπάς.
Άγιος θα γινόμουν μετά τον θάνατό μου. LOL

Από καθαρό θρησκευτικό φανατισμό οι πιστοί θέλουν να μιλούν για καλόγερους και για παπάδες σαν να είναι όλοι οι εκλεκτοί του θεού. Και γι' αυτό όταν διαβάζουν πράγματα που δεν τους αρέσουν αντιδρούν. 

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, Zerg13 είπε

Δεν υπαρχει υποκρισια, απλα δεν καταλαβαινετε η διαφορα. Αγαπητε φιλε το προβλημα με τους ομοφυλοφιλους τα εχετε εσεις και ο sensai. Γιαυτο και οταν ακουτε κατι παραξενο ή στηλιτευσιμο αμεσως το μυαλο σας παει εκει. Το προβλημα ποιος το εχει λοιπον; Ποιος ειναι ομοφοβικος;

και δεν εχουν καμια σχεση τα 2 θεματα. Η ομοφυλοφιλια δεν ειναι ψυχασθενεια πλεον. Και δεν εχεις λογο να ασχολησαι. Κακως ασχολησαι. Και οχι μην αντιστρεφεις ολα τα ερωτηματα, ολα ενας αχταρμας.

Το ότι συμφώνησα με το παράδειγμα του ομοφυλόφιλου με κάνει ομοφοβικό δηλαδή ;;  🙄 Η να έχω πρόβλημα μαζί τους;; Λάθος συμπέρασμα έβγαλες. Ίσα ίσα σε άλλο νήμα του ts που έλεγε ότι είναι γκέι , υπήρξε υποστήριξη σε άτομα που τον κορόιδεψαν.

Πραγματικά δεν με αφορά εάν κάποιος είναι μπλε άσπρος ροζ  γκέι  η ασυνήθιστος από το πληθος δεν κρίνω βάση εμφάνισης η σεξουαλικών επιλογών αλλά βάση σκέψης . Και έφερα παράδειγμα που μάλλον δεν μπορείς να καταλάβεις η να αντιληφθεις

..  δεν είναι όλα άσπρο μαύρο να στο κάνω πιο απλό το παράδειγμα μου εάν και πράγματικα βαριέμαι να αναλύω 

Παράδειγμα Λέω ότι έχουμε επιλογές έναν τύπο που θέλει να γίνει μοναχός για τους Χ Ψ λόγους.

Και έναν τύπο που του αρέσουν οι άντρες

, τον πρώτο τον κατακρίνουμε γιατί θέλει να αφήσει τα εγκόσμια.. αυτό σε ευρύ κοινό θεωρείται φυσιολογικό ( το να τον κατακρίνουμε)

Και τον δεύτερο τύπο εάν βρεθεί κάποιος να κρίνει της ερωτικές του επιλογές ( η ουσία είναι ότι και τους 2 τους κρίνουμε)μην κολλάς στην λέξη γκέι και στην λέξη μοναχός. )

Εάν λοιπόν τον κρίνουμε τον γκέι θα πέσουν πολλοί από το ευρύ κοινό να τον πούνε ομοφοβικό κτλπ.. τον άλλον που κρίνει τον μοναχό για της επιλογές του

Θα το θεωρήσουμε  μια φυσιολογική αντίδραση εδώ έρχεται και κολλάει η υποκρισία

Επεξ/σία από christopher0016
  • Like 3
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Aigeas είπε

εννοώ ότι όσο πιο αθεόφοβος είναι κάποιος, χωρίς κανένα σεβασμό, ασυνείδητος, τσαρλατάνος, που δεν αισθάνεται τύψεις, τόσο ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ πιθανότητες έχει να πετύχει επαγγελματικά στον χώρο των θρησκειών. Αλίμονο. Ποιος κοροϊδεύει κατάφατσα ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΘΕΟ τόσο πολύ όσο οι ιερείς; 
Όχι μητροπολίτης θα γινόμουν αλλά πατριάρχης. Σιγά μην είχα τύψεις να εκμεταλλεύομαι μερικά εκατομμύρια ηλίθιους! Μεγάλη χαρά θα ένιωθα. Και είχε δίκιο η γριά ότι έπρεπε να γίνω παπάς.
Άγιος θα γινόμουν μετά τον θάνατό μου. LOL

Από καθαρό θρησκευτικό φανατισμό οι πιστοί θέλουν να μιλούν για καλόγερους και για παπάδες σαν να είναι όλοι οι εκλεκτοί του θεού. Και γι' αυτό όταν διαβάζουν πράγματα που δεν τους αρέσουν αντιδρούν. 

τι σχέση έχουν όλα αυτά με τους μοναχούς;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, christopher0016 είπε

Το ότι συμφώνησα με το παράδειγμα του ομοφυλόφιλου με κάνει ομοφοβικό δηλαδή ;;  🙄 Η να έχω πρόβλημα μαζί τους;; Λάθος συμπέρασμα έβγαλες. Ίσα ίσα σε άλλο νήμα του ts που έλεγε ότι είναι γκέι , υπήρξε υποστήριξη σε άτομα που τον κορόιδεψαν.

Πραγματικά δεν με αφορά εάν κάποιος είναι μπλε άσπρος ροζ  γκέι  η ασυνήθιστος από το πληθος δεν κρίνω βάση εμφάνισης η σεξουαλικών επιλογών αλλά βάση σκέψης . Και έφερα παράδειγμα που μάλλον δεν μπορείς να καταλάβεις η να αντιληφθεις στο ελάχιστο..  δεν είναι όλα άσπρο μαύρο να στο κάνω πιο απλό το παράδειγμα μου εάν και πράγματικα βαριέμαι να αναλύω 

Παράδειγμα Λέω ότι έχουμε επιλογές έναν τύπο που θέλει να γίνει μοναχός για τους Χ Ψ λόγους.

Και έναν τύπο που του αρέσουν οι άντρες

, τον πρώτο τον κατακρίνουμε γιατί θέλει να αφήσει τα εγκόσμια.. αυτό σε ευρύ κοινό θεωρείται φυσιολογικό ( το να τον κατακρίνουμε)

Και τον δεύτερο τύπο εάν βρεθεί κάποιος να κρίνει της ερωτικές του επιλογές ( η ουσία είναι ότι και τους 2 τους κρίνουμε)μην κολλάς στην λέξη γκέι και στην λέξη μοναχός. )

Εάν λοιπόν τον κρίνουμε τον γκέι θα πέσουν πολλοί από το ευρύ κοινό να τον πούνε ομοφοβικό κτλπ.. τον άλλον που κρίνει τον μοναχό για της επιλογές του

Θα τον θεωρήσουμε φυσιολογική αντίδραση εδώ έρχεται και κολλάει η υποκρισία

Οχι δεν σε κανει απαραιτητα. Γιατι απλα συμφωνησες. Κανει ομως ομοφοβικο αυτον που το σκεφτηκε πρωτος. 

Δεν γραφεις κατι νεο, το ιδιο παραπανω, πιο αναλυμενο. Και συνχεεις σεξουαλικη επιλογη, που δεν θα επρεπε να ασχολησαι, με τον μοναχισμο που ειναι επιλογη. Αλλο κατακρινω καποιον για κατι που επραξε και αλλο για το χρωμα του, την χωρα του ή κατι αλλο.

κατανοειτε την διαφορα.?..

Επισης κανεις και μια υπερβαση της πραγματικοτητας, οι homo κατακρινονται και οχι οι μοναχοι, εγω τουλαχιστον δεν ακουσα κανεναν.

Και οι μοναχοι κατηγορουνται σαν ομοφυλοφιλοι με ακουσες να το σχολιαζω; Δεν με ενδιαφερει δεν με αφορα, κρινω την πραξη καθαρα.

Επεξ/σία από Zerg13
Δημοσ.

Τα περισσότερα άτομα που θα ακολουθήσουν την ζωή του μοναχισμού σε μοναστήρι, το κάνουν από μικρή ηλικία και έχουν μυηθεί σε αυτό από το περιβάλλον τους π.χ την οικογένεια. Λίγοι είναι όσοι το κάνουν μετά τα 18-20 και όσο αυξάνεται η ηλικία μειώνεται εκθετικά ο αριθμός όσων επιχειρήσουν να γίνουν μοναχοί. Μοναχισμός δεν σημαίνει απαραίτητα απομόνωση, αν βρίσκεσαι σε μοναστήρι συναναστρέφεσαι με άλλους μοναχούς, αλλά ο καθένας αναλαμβάνει τα καθήκοντα που θα του υποδείξει ο ηγούμενος, υπάρχουν και περιπτώσεις μοναχών που έγιναν εντελώς απομονωμένοι από άλλους, αλλά είναι ελάχιστοι αυτοί ως προς το σύνολο. Κανείς δεν γίνεται μοναχός απευθείας, πρώτα γίνεται δόκιμος μοναχός, περνάνε κάποια χρόνια και κάποια στιγμή εξ' όσων γνωρίζω στο άτομο του επιτρέπεται να επιστρέψει στην κοσμική ζωή για να δει πως θα επηρεαστεί κι αν αντέξει να επιστρέψει στον μοναχισμό με όσα στερηθεί, αν δει οτι μπορεί να ανταπεξέλθει τόσο ο ίδιος όσο και ο ηγούμενος τότε πραγματοποιείται η κουρά. Οι σωστοί λόγοι για να γίνει κάποιος μοναχός είναι 100% θρησκευτικοί και έχουν να κάνουν με τον θεό, όσοι επιχειρήσουν να γίνουν μοναχοί καλύπτοντας άλλα προβλήματα ή νομίζοντας οτι θα αποφύγουν άλλες δυσκολίες θα τα παρατήσουν σχεδόν πριν καν αρχίσουν ή ακόμα και στην συνέχεια κατά την διάρκεια του δόκιμου μοναχού. Οι στερήσεις, οι υποχρεώσεις, η υπακοή στον ηγούμενου και η νηστεία στον μοναχισμό είναι τέτοιες που κάνουν ακόμα και την θητεία στις ειδικές δυνάμεις να φαίνεται σαν διακοπές στην Χαβάη. Κανένας δεν πληρώνει τους μοναχούς, οτι έχει να κάνει με έσοδα και δοσοληψίες τα αναλαμβάνει ο ηγούμενος, τα κτίρια του μοναστηριού χρειάζονται συντήρηση, υπάρχουνε χρήματα από δωρεές που δίνονται καθώς και απ' την εκκλησία για τα λειτουργικά τους έξοδα, σε αρκετά μοναστήρια πραγματοποιούνται δραστηριότητες που εξασφαλίζουν διάφορα αγαθά όπως καλλιέργια διαφόρων ειδών. Η πλειοψηφία του κόσμου έχει λανθασμένη άποψη για τον μοναχισμό και τους μοναχούς επηρεασμένη από ΜΜΕ, πολιτικούς που κατακρίνουν την θρησκεία και την εκκλησία για κομματικές σκοπιμότητες, άτομα που διατυμπανίζουν προπαγάνδες κ.α. Για μένα όποιος καταφέρει και γίνει μοναχός έχει τον σεβασμό μου.

• Like 8
Δημοσ.
6 ώρες πριν, kloktornet είπε

Τη Μ. Εβδομάδα είδα ένα ντοκυμαντερ που μίλαγε για διάφορα εκκλησιαστικά και ιστορικά θέματα του βυζαντίου και έλεγε ότι στο Βυζάντιο οι μοναχοί είχαν αγαθά που δεν είχε ο απλός κόσμος και ότι εύποροι που γινόντουσαν μοναχοί είχαν μέχρι και υπηρέτες μαζί τους. Επίσης σε καιρό πολέμου κάποοις μπορούσε να "στρίψει δια του αρραβώνα". Σήμερα όμως; επειδή κάποιος λυπήθηκε πολύ από κάτι, φοβήθηκε και είπε να ξεγράψει τον κόσμο; Όσοι πάνε από βαθιά πίστη δεν το καταλαβαίνω, δεν μπορείς να είσαι αληθινά πιστός και να είσαι έξω στον κόσμο; Δεν είναι παράξενο να πιστεύει κάποιος ιδιαίτερα θρήσκος ότι ο πανάγαθος και πανάρετος θεός έφτιαξε τους ανθρώπους με μοναδικό σκοπό να κλείνονται σε μοναστήρια και να τον δοξολογούν;

Υπάρχει και η περίπτωση να είσαι γκει και να θες να βρεις καλή παρεα τωρα με φεισμπουκ τιντερ κτλ το πρωί θα είναι στα χωραφια για όργωμα και το βραδυ θα πέφτει σφυροκοπημα από τους αλλοδαπούς της περιοχής 

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Zerg13 είπε

Οχι δεν σε κανει απαραιτητα. Γιατι απλα συμφωνησες. Κανει ομως ομοφοβικο αυτον που το σκεφτηκε πρωτος. 

Δεν γραφεις κατι νεο, το ιδιο παραπανω, πιο αναλυμενο. Και συνχεεις σεξουαλικη επιλογη, που δεν θα επρεπε να ασχολησαι, με τον μοναχισμο που ειναι επιλογη. Αλλο κατακρινω καποιον για κατι που επραξε και αλλο για το χρωμα του, την χωρα του ή κατι αλλο.

κατανοειτε την διαφορα.?..

Και στης 2 περίπτωσεις κρίνουμε η διαφορά δεν είναι στο ότι στην μια περίπτωση είναι στην "φύση" του άλλου ενώ στην άλλη είναι επιλογή. Που οκ υπάρχει  διαφορά , αλλά η ουσία είναι το ότι κατακρίνουμε η υποκρισία υπάρχει σε αυτά που έγραψα πριν.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Τα περισσότερα άτομα που θα ακολουθήσουν την ζωή του μοναχισμού σε μοναστήρι, το κάνουν από μικρή ηλικία και έχουν μυηθεί σε αυτό από το περιβάλλον τους π.χ την οικογένεια. Λίγοι είναι όσοι το κάνουν μετά τα 18-20 και όσο αυξάνεται η ηλικία μειώνεται εκθετικά ο αριθμός όσων επιχειρήσουν να γίνουν μοναχοί. Μοναχισμός δεν σημαίνει απαραίτητα απομόνωση, αν βρίσκεσαι σε μοναστήρι συναναστρέφεσαι με άλλους μοναχούς, αλλά ο καθένας αναλαμβάνει τα καθήκοντα που θα του υποδείξει ο ηγούμενος, υπάρχουν και περιπτώσεις μοναχών που έγιναν εντελώς απομονωμένοι από άλλους, αλλά είναι ελάχιστοι αυτοί ως προς το σύνολο. Κανείς δεν γίνεται μοναχός απευθείας, πρώτα γίνεται δόκιμος μοναχός, περνάνε κάποια χρόνια και κάποια στιγμή εξ' όσων γνωρίζω στο άτομο του επιτρέπεται να επιστρέψει στην κοσμική ζωή για να δει πως θα επηρεαστεί κι αν αντέξει να επιστρέψει στον μοναχισμό με όσα στερηθεί, αν δει οτι μπορεί να ανταπεξέλθει τόσο ο ίδιος όσο και ο ηγούμενος τότε πραγματοποιείται η κουρά. Οι σωστοί λόγοι για να γίνει κάποιος μοναχός είναι 100% θρησκευτικοί και έχουν να κάνουν με τον θεό, όσοι επιχειρήσουν να γίνουν μοναχοί καλύπτοντας άλλα προβλήματα ή νομίζοντας οτι θα αποφύγουν άλλες δυσκολίες θα τα παρατήσουν σχεδόν πριν καν αρχίσουν ή ακόμα και στην συνέχεια κατά την διάρκεια του δόκιμου μοναχού. Οι στερήσεις, οι υποχρεώσεις, η υπακοή στον ηγούμενου και η νηστεία στον μοναχισμό είναι τέτοιες που κάνουν ακόμα και την θητεία στις ειδικές δυνάμεις να φαίνεται σαν διακοπές στην Χαβάη. Κανένας δεν πληρώνει τους μοναχούς, οτι έχει να κάνει με έσοδα και δοσοληψίες τα αναλαμβάνει ο ηγούμενος, τα κτίρια του μοναστηριού χρειάζονται συντήρηση, υπάρχουνε χρήματα από δωρεές που δίνονται καθώς και απ' την εκκλησία για τα λειτουργικά τους έξοδα, σε αρκετά μοναστήρια πραγματοποιούνται δραστηριότητες που εξασφαλίζουν διάφορα αγαθά όπως καλλιέργια διαφόρων ειδών. Η πλειοψηφία του κόσμου έχει λανθασμένη άποψη για τον μοναχισμό και τους μοναχούς επηρεασμένη από ΜΜΕ, πολιτικούς που κατακρίνουν την θρησκεία και την εκκλησία για κομματικές σκοπιμότητες, άτομα που διατυμπανίζουν προπαγάνδες κ.α. Για μένα όποιος καταφέρει και γίνει μοναχός έχει τον σεβασμό μου.

Δεν ειναι αληθεια οτι κανεις δεν πληρωνει τους μοναχους. Εχουν μαγαζακι στο μοναστηρι που πουλανε διαφορα, εχουν πολλους πιστους που πανε εκει και δινουν υλικα αγαθα. Προσοχη δεν γραφω οτι ειναι ευκολη η διαβιωση. Επισης υπαρχουν και τουριστικα μοναστηρια, και οι τουριστες εχουν χρηματα για ξοδεμα ειδικα αν ειναι και θρησκευομενοι.

Επισης υπαρχει και ξυδακι στην ολη κατασταση , στο Αγιο ορος που εχουν χρηματα αγοραζουν μεχρι και αμαξια πολυτελειας. Παραδειγμα εδω: 

http://www.diakonima.gr/2008/11/10/jeeps/

Επεξ/σία από Zerg13
Δημοσ.

Ειχα εναν συμφοιτητή τον Αρσενη, που τελειωσε την αντικειμενικα δυσκολη σχολη μας χωρις να κοπει σε κανενα μαθημα και με το που πηρε το πτυχιο εγινε μοναχος στο Αγιο Όρος. Οχι σε μοναστήρι, σε μια τρυπα μονος του. Δεν ξερω πως τους λενε αυτους. Νομιζω ασκητες. Εκει του εφερναν φαι και νερο, τα απαραιτητα για να ζησει καθως ολη τη μερα προσευχοταν. Εχω να τον δω απ την ορκομωσία του γιατι δε βγαινει απο το ορος. Πηγαν καποιες φορες οι συμφοιτητες/φιλοι μας να τον δουν. Αλλα παιζει να δέχεται επισκέψεις 1-2 φορες το χρονο

Ηταν ενα παιδι κοινωνικο, ευγενικο και ευχαριστο στην παρεα. Ξεραμε πως ηταν κοντα στην εκκλησια αλλα δεν μας επρηζε για να μας επιβαλει τη γνωμη του (σε αντιθεση με κάποιους αλλους κολλημένους, φανατικους Χριστιανους)

Μας ειχε προετοιμασει οτι οταν τελείωνε τη σχολη θα πηγαινε να μονασει. Δεν του ειχα πολυδωσει σημασια γιατι εγω δε θα το εκανα, αλλα ουτε θα μπορουσα να φανταστω οτι καποιος απο τον κυκλο μου θα το εκανε. Αλλα τελικα το εκανε και ηταν συνειδητη επιλογη. Ουτε ερωτικες απογοητεύσεις (δεν επιδιωξε και ποτε σχέση), ουτε οικονομικα προβλήματα. Απλα λατρευε τον Θεο του και θεωρουσε οτι με την απομονωση θα ερθει ακομα πιο κοντα του. Τον πειραζαμε μάλιστα λεγοντας πως αφου δε θα χρειαστει το πτυχιο εκει που θα παει ποιος ο λογος να το παρει

Δεν ειμαι κοντα στην θρησκεία. Δεν παω εκκλησία, δεν κοινωναω (προφανως), δεν κανω προσευχη. Σπανια κανω το σταυρο μου σε καμια δυσκολη στιγμη κυριως

Αλλα δεν μπορω παρα να σεβαστω την επιθυμια οποιουδηποτε να ακολουθησει αυτο που θελει. Ασχετα αν δεν θα μπορουσα εγω ποτε να κανω το ιδιο

• Like 10
  • Thanks 2
Δημοσ.

Στην Πατρα έχουμε μικτό μοναστήρι και είναι κοινό μυστικό πως εκεί πάνε για ναρκωτικά, γυναίκες και γενικά ξεζουμίζουν περιουσίες του χαζού κόσμου.

Έναν από αυτούς τον γνωρίζω προσωπικά. Απο τότε που έγινε μοναχός ζούσε εις βάρος των άλλων. Πριν από 1-2 χρόνια έπαιξαν και ξύλο μεταξύ τους γιατί είχαν διάφορες στη μοιρασιά. Πλέον ένας από αυτούς στήνει δικιά του δουλειά κάπου ποιο μακρυά για να μην ενοχλεί και τον ενοχλούν. Αυτό που δεν ήξερα και έμαθα είναι πως το μοναστήρι που στήνει , στα χαρτιά είναι ΜΚΟ.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, dimitrisgalatsi είπε

Υπάρχει και η περίπτωση να είσαι γκει και να θες να βρεις καλή παρεα τωρα με φεισμπουκ τιντερ κτλ το πρωί θα είναι στα χωραφια για όργωμα και το βραδυ θα πέφτει σφυροκοπημα από τους αλλοδαπούς της περιοχής 

Γεια σου ρε Μητσάρα Μερακλή.... 

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Aigeas είπε

Γιατί να γίνει κανείς μοναχός στις μέρες μας;
Το χω σκεφτεί. Ισχύει σήμερα ότι και τους βυζαντινούς χρόνους.
Φτύνεις παιδιά, γυναίκες, υποχρεώσεις, εφορίες, αφεντικά και τέρατα. Φυτεύεις και τίποτε δέντρα εκεί στο Mount Athos και είσαι πασάς! Μέχρι ν' ανθίσουν πίνεις τις βαρέλες με τα κονιάκ. 
ΕΙΔΙΚΑ αν είσαι γκέι και θεόφτωχος δυο φορές καλύτερα! 

Αν γινόταν αυτό που λες ναι, θα είχε νόημα. Αλλά γράφεις χωρίς να έχεις ιδέα περί τίνος πρόκειται. Πήγαινε να ζήσεις μία εβδομάδα σαν μοναχός και α αντέξεις παραπάνω μετά το ξανασυζητάμε. Έχω γνωρίσει και κάποια παιδιά που πήγαν με αυτή την σκέψη να γίνουν μοναχοί να την "κοπανήσουν" από την ζωή και να την περάσουν αραχτοί. Γύρισαν σπίτι τους σε ένα μήνα το πολύ τρέχοντας. Η ζωή του μοναχού (τουλάχιστον του συνειδητού) είναι πολύ σκληρή για εμάς τους υπόλοιπους. Το ""Βαριά η καλογερική" δεν το λέει έτσι ο λαός μας. Ισχύει. Ωστόσο σε καταλαβαίνω γιατί τα γράφεις γιατί και εγώ το ίδιο έλεγα παλαιότερα. Και χειρότερα από σένα για να είμαι ειλικρινής αφού τους θεωρούσα όλους π0Υ$T1d€$. Αναγκάστηκα κάποια στιγμή να επισκεφθώ το Άγιον Όρος για μια ιστορική έρευνα που έκανα, πήγα με μια παρέα και από αυτά που είδα άλλαξα τελείως άποψη. Και ξαναπήγα και μετά ξαναπήγα. Εάν δεν το δεις από κοντά δεν μπορείς να το καταλάβεις ότι και να σου πουν, ότι και να διαβάσεις. Ούτε οι παπάδες δεν ξέρουν τι τους γίνεται σχετικά με αυτό το θέμα.  Οπότε μην είσαι απόλυτος σχετικά με αυτό. 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...