Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 77
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, fg9000 είπε

Με το συμπάθιο δηλαδή, αλλά που είναι το άγχος στο γκομένισμα?

Μήπως σε απορρίψει η γκόμενά 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, plomaskost είπε

Κάλυψη για να βιάζουν ανήλικα χωρίς επιπτώσεις κάτω από το μανδύα της εκκλησίας.

Μην κρίνεις, εξ ιδίων, τα αλλότρια...
  • Like 4
Δημοσ.
4 ώρες πριν, kloktornet είπε

Τη Μ. Εβδομάδα είδα ένα ντοκυμαντερ που μίλαγε για διάφορα εκκλησιαστικά και ιστορικά θέματα του βυζαντίου και έλεγε ότι στο Βυζάντιο οι μοναχοί είχαν αγαθά που δεν είχε ο απλός κόσμος και ότι εύποροι που γινόντουσαν μοναχοί είχαν μέχρι και υπηρέτες μαζί τους. Επίσης σε καιρό πολέμου κάποοις μπορούσε να "στρίψει δια του αρραβώνα". Σήμερα όμως; επειδή κάποιος λυπήθηκε πολύ από κάτι, φοβήθηκε και είπε να ξεγράψει τον κόσμο; Όσοι πάνε από βαθιά πίστη δεν το καταλαβαίνω, δεν μπορείς να είσαι αληθινά πιστός και να είσαι έξω στον κόσμο; Δεν είναι παράξενο να πιστεύει κάποιος ιδιαίτερα θρήσκος ότι ο πανάγαθος και πανάρετος θεός έφτιαξε τους ανθρώπους με μοναδικό σκοπό να κλείνονται σε μοναστήρια και να τον δοξολογούν;

Έτσι του την βαρεσε κάποιου και είπε να γίνει μοναχός , προφανώς  έχει τους λόγους τους.. επιλογή του καθενός μας είναι να ζήσει την ζωή του όπως θελήσει.. από την στιγμή που δεν ενοχλεί ο άλλος τότε μέγεια του με χαρά του να κάνει ότι θέλει.

Είναι σαν να αναρωτιέται κάποιος γιατί στα 30 του ο Γιώργος αποφάσισε να πάει παντρευτεί με τον Μήτσο στην Ολλανδία μα πως γίνεται αυτό τόσες γυναίκες ελεύθερες υπάρχουν στην Ελλάδα..κτλπ κτλπ .  

Εάν  είχαμε περισσότερες απορίες και προβληματισμούς για το τι κάνουμε εμείς σαν άνθρωποι θα ειμασταν σίγουρα καλύτεροι.

• Thanks 1
Δημοσ.

Πραγματικά είναι πολύ αστεία τα όσα διαβάζω σε αυτό το θέμα! Ο μοναχισμός δεν έχει να κάνει ούτε με ερωτικές απογοητεύσεις, ούτε με προβλήματα στην ζωή, ούτε με ψυχασθένειες, ούτε με όλες όσα γράφετε παραπάνω. Τα ίδια πίστευα και εγώ κάποτε μέχρι που επισκέφθηκα με μια παρέα φίλων το Άγιον Όρος. Εκεί διαπίστωσα ότι τίποτα από αυτά δεν ισχύει. Ρώτησα μοναχούς για αυτό και μίλησα μαζί τους. Δεν υπάρχει ούτε ομοφυλοφιλία που ήταν κάτι που πίστευα παλαιότερα ότι το δικαιολογούσε.  Η επιλογή του να γίνει κάποιος μοναχός είναι κάτι που οι υπόλοιποι απλά δεν μπορούμε να το καταλάβουμε γιατί η πίστη αυτών των ανθρώπων είναι μεγαλύτερη από την αποδεκτή στο μέσο όρο την κοινωνίας και αυτό τους επιτρέπει να κάνουνε υπερβάσεις που οι υπόλοιποι δεν μπορούμε να τις κάνουμε.  Το καταπληκτικό όμως που διαπιστώνεις στο Άγιον Όρος είναι ότι αυτές οι υπερβάσεις που κάνουν τους οδηγούν πραγματικά σε ένα ανώτερο πνευματικό επίπεδο. Και αυτό δεν είναι κάτι θεωρητικό, είναι κάτι χειροπιαστό. Εάν απασχολεί κάποιον πολύ το γιατί να γίνει κάποιος μοναχός σήμερα τότε ας κάνει μια βόλτα στο Άγιον Όρος. Το πιθανότερο είναι ότι, όπως και εγώ, δεν θα δώσει απάντηση στο ερώτημα αυτό. Θα δει όμως το αποτέλεσμα των επιλογών αυτών των ανθρώπων και  εκεί θα αλλάξει τελείως η οπτική του γωνία περί μοναχισμού. 

• Like 4
  • Thanks 2
  • Sad 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Γιατί να γίνει κανείς μοναχός στις μέρες μας;
Το χω σκεφτεί. Ισχύει σήμερα ότι και τους βυζαντινούς χρόνους.
Φτύνεις παιδιά, γυναίκες, υποχρεώσεις, εφορίες, αφεντικά και τέρατα. Φυτεύεις και τίποτε δέντρα εκεί στο Mount Athos και είσαι πασάς! Μέχρι ν' ανθίσουν πίνεις τις βαρέλες με τα κονιάκ. 
ΕΙΔΙΚΑ αν είσαι γκέι και θεόφτωχος δυο φορές καλύτερα! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Aigeas είπε

Γιατί να γίνει κανείς μοναχός στις μέρες μας;
Το χω σκεφτεί. Ισχύει σήμερα ότι και τους βυζαντινούς χρόνους.
Φτύνεις παιδιά, γυναίκες, υποχρεώσεις, εφορίες, αφεντικά και τέρατα. Φυτεύεις και τίποτε δέντρα εκεί στο Mount Athos και είσαι πασάς! Μέχρι ν' ανθίσουν πίνεις τις βαρέλες με τα κονιάκ. 
ΕΙΔΙΚΑ αν είσαι γκέι και θεόφτωχος δυο φορές καλύτερα! 

Πετας λευκη πετσετα δηλαδη. Αντε ενα χρονο αντε 2. Μετα απο καποιο διαστημα τι κανεις εκει; Περναει ο χρονος και πνευματικο επιπεδο elevated :)

7 λεπτά πριν, anax111 είπε

Πραγματικά είναι πολύ αστεία τα όσα διαβάζω σε αυτό το θέμα! Ο μοναχισμός δεν έχει να κάνει ούτε με ερωτικές απογοητεύσεις, ούτε με προβλήματα στην ζωή, ούτε με ψυχασθένειες, ούτε με όλες όσα γράφετε παραπάνω. Τα ίδια πίστευα και εγώ κάποτε μέχρι που επισκέφθηκα με μια παρέα φίλων το Άγιον Όρος. Εκεί διαπίστωσα ότι τίποτα από αυτά δεν ισχύει. Ρώτησα μοναχούς για αυτό και μίλησα μαζί τους. Δεν υπάρχει ούτε ομοφυλοφιλία που ήταν κάτι που πίστευα παλαιότερα ότι το δικαιολογούσε.  Η επιλογή του να γίνει κάποιος μοναχός είναι κάτι που οι υπόλοιποι απλά δεν μπορούμε να το καταλάβουμε γιατί η πίστη αυτών των ανθρώπων είναι μεγαλύτερη από την αποδεκτή στο μέσο όρο την κοινωνίας και αυτό τους επιτρέπει να κάνουνε υπερβάσεις που οι υπόλοιποι δεν μπορούμε να τις κάνουμε.  Το καταπληκτικό όμως που διαπιστώνεις στο Άγιον Όρος είναι ότι αυτές οι υπερβάσεις που κάνουν τους οδηγούν πραγματικά σε ένα ανώτερο πνευματικό επίπεδο. Και αυτό δεν είναι κάτι θεωρητικό, είναι κάτι χειροπιαστό. Εάν απασχολεί κάποιον πολύ το γιατί να γίνει κάποιος μοναχός σήμερα τότε ας κάνει μια βόλτα στο Άγιον Όρος. Το πιθανότερο είναι ότι, όπως και εγώ, δεν θα δώσει απάντηση στο ερώτημα αυτό. Θα δει όμως το αποτέλεσμα των επιλογών αυτών των ανθρώπων και  εκεί θα αλλάξει τελείως η οπτική του γωνία περί μοναχισμού. 

Αν και κανονικα με αυτα που διαβαζω δεν πρεπει να σου απαντησω καν, γιατι οπως εσυ δηλωνεις ησουν αστειος παλια(παλια τα πιστευες και εσυ λες), και μη δεχομενος την αντιθετη αποψη

να σε παρω στα σοβαρα λοιπον μια που ησουν αστειος συμφωνα με δικα σου λογια, και να ρωτησω το εξης: 

Το πνευματικο επιπεδο πως το διαγνωσες και πως το μετρησες;;;; Πεστο με δικα σου λογια.

Επεξ/σία από Zerg13
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Zerg13 είπε

Πετας λευκη πετσετα δηλαδη. Αντε ενα χρονο αντε 2. Μετα απο καποιο διαστημα τι κανεις εκει; Περναει ο χρονος και πνευματικο επιπεδο elevated :)

Εντάξει. Μπορείς να πεις ότι πετάνε λευκή πετσέτα. Ή μπορείς να πεις ότι είναι πονηροί. Από εκεί κι έπειτα όμως, άσχετα με το αν πιστεύει στα θρησκευτικά ή όχι το άτομο ΠΑΝΤΑ έχει το δικαίωμα να γίνει ερημίτης. Στο κάτω-κάτω δεν είναι όλοι οι άνθρωποι κοινωνικά όντα. Μερικοί γουστάρουν την μοναξιά. 
Αν θα είναι σε ένα μοναστήρι με άλλους 5 ή αν θα είναι σε καμιά σπηλιά στην παραλία δεν έχει και πολύ σημασία. Απλά άμα πας στην παραλία, κάποτε κάποιος θα εμφανιστεί για να σου σπάσει τ' @@    .
Είναι σαν το ελεύθερο κάμπινγκ. Δε πα να πας στο τέρμα θεού; Κάποιος μαλ@κας θα τραβάει ζόρια. Θα εμφανιστεί. 

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, NT1G είπε

5 ώρες πριν, NT1G είπε

👌

Επεξ/σία από odys03
Δημοσ.

πρώτη φορά βλέπω να βγάζουν τόσο κόμπλεξ και τόσο μίσος για τις επιλογές ενός ανθρώπου. αν το θέμα αφορούσε ομοφυλόφιλους και υπήρχε η ίδια αντίδραση παίζει οι διαχειριστές να καλούσαν μέχρι και την δίωξη. 

• Like 12
  • Confused 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, sensai είπε

πρώτη φορά βλέπω να βγάζουν τόσο κόμπλεξ και τόσο μίσος για τις επιλογές ενός ανθρώπου. αν το θέμα αφορούσε ομοφυλόφιλους και υπήρχε η ίδια αντίδραση παίζει οι διαχειριστές να καλούσαν μέχρι και την δίωξη. 

νομίζω το λες αυτό γιατί δεν σ' αρέσουν αυτά που διαβάζεις για τους παναγιότατους καλόγερους και άνετα θα ήθελες να τους έστηναν σε καμιά σανίδα και να τους μαστίγωνουν. Και το ίδιο συμβαίνει όταν ανοίγουν θέματα με ομοφυλόφιλους κλπ 
Η αλήθεια όμως είναι φίλε πως ακόμη κι εγώ που κατεβάζω Χριστούς και Παναγίες όλη μέρα, αν δεν είχα οικογένεια θα το σκεφτόμουν σοβαρά να πήγαινα μόνιμες διακοπές. Και ξέρεις πόσοι καλόγεροι υπάρχουν σαν εμένα; 
Όσοι και παπάδες.
Κι αν ήμουν έξυπνος θα έκανα αυτό που μου έλεγε η γιαγιά μου (και ΔΕΝ την καταλάβαινα γιατί ήμουν πολύ νέος) Μου έλεγε ''ΕΣΥ ειδικά πρέπει να ασχοληθείς με την θρησκεία. Θα γίνεις μητροπολίτης πριν τα 30. Θα σωθείς!"
Είχε δίκιο! 

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, sensai είπε

Έτσι ακριβώς το να κρίνεις της επιλογές ενός γκέι γίνεσαι αμέσως ρατσιστής ομοφοβικός δεν ξέρω εγώ τι άλλο , το να κρίνεις και να κράζεις της επιλογές ενός που θέλει να γίνει μοναχός  είναι φυσιολογικό μωρέ.  Υποκρισία στο μεγαλείο τής. Και τα λέω εγώ που δεν νηστεύω δεν κάνω τον σταυρό μου δεν πάω εκκλησία . Αλλά μου την δίνει η υποκρισία  

Επεξ/σία από christopher0016
  • Like 14
  • Thanks 2
Δημοσ.

Η πλειοψηφία βλέπω ότι έχει από μηδαμινή μέχρι ελλειπή γνώση περί μοναχισμού, προερχόμενη κυρίως από ότι έχει πιάσει το αυτί τους από φίλους, τηλεόραση κλπ, αλλά παρόλα αυτά έχει ισχυρή άποψη που με θράσος γράφει και εκτίθεται. Στη θέση σας θα ήμουν πιο διαλλακτικός... Ή ο μέσος όρος ηλικίας του φόρουμ πέφτει ή το επίπεδο. Ελπίζω το πρώτο.

• Like 1
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...