Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω δοκιμασει 3 διαφορετικες ποικιλιες. Καλλιεργω επισης 3, και θελω να τις κανω 5.

Υπαρχουν πλεον παραγωγοι στην Ελλαδα, εχουμε και δικη μας ποικιλια, της Λερου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλλιεργείς! Επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά;

Επεξ/σία από zoranb
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, Getta Robo είπε

Εχω δοκιμασει 3 διαφορετικες ποικιλιες. Καλλιεργω επισης 3, και θελω να τις κανω 5.

Υπαρχουν πλεον παραγωγοι στην Ελλαδα, εχουμε και δικη μας ποικιλια, της Λερου.

Τι ποικιλίες έχεις ?

Επισκέπτης
Δημοσ.

Τώρα που το βλέπω, απέξω μοιάζει σαν αχλαδόμηλο και κομμένο στη μέση σαν καρπουζοπέπονο! Από γεύση αξίζει τουλάχιστον;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 minutes ago, zoranb said:

Καλλιεργείς! Επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά;

Προς το παρων τα καλλιεργω ερασιτεχνικα, αν βρω πιο ανθεκτικες ποικιλιες και οικοτυπους για ορεινες περιοχες, θα με ενδιεφερε να ασχοληθω επαγγελματικα με αυτες.
Παρεπιπτωντος, γκουαβα αποκαλουνται επισης και τα φειζοα, οπου ειναι στο ιδιο γενος. Επισης πολυ εφικτο να καλλιεργηθουν σε πολλα σημεια στην Ελλαδα.

17 minutes ago, GREGORYMO said:

Τι ποικιλίες έχεις ?

Ειναι σποροφυτα απο υποτροπικες ποικιλιες, εχω λευκοσαρκη, ερυθροσαρκη και κιτρινοσαρκη, απο τοπικες ποικιλιες της Καλλιφορνιας και του Μεξικου. Ψαχνω τωρα να παρω της Λερου που εχει γευση λεμονι.

13 minutes ago, Nikosmile said:

Τώρα που το βλέπω, απέξω μοιάζει σαν αχλαδόμηλο και κομμένο στη μέση σαν καρπουζοπέπονο! Από γεύση αξίζει τουλάχιστον;

Ειναι εκατονταδες οι ποικιλιες και τα υβριδια, με διαφορες στην μορφολογια του καρπου, την γευση και το αρωμα τους. Πολλες υποτροπικες τωρα, πχ αυτες που μπορουν και ευδοκιμουν εδω, εχουν περιπου την αισθηση στο δαγκωμα ζουμερου μηλου/αχλαδιου, με ποικιλια γευσεων και αρωματων οπως εγραψα. Της Λερου μοιαζει με λεμονι καπως πχ.

Επεξ/σία από Getta Robo
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πού πουλάνε Guava? Δεν βρίσκω πουθενά!
Τι κλίμα θέλουν για να ευδοκιμήσουν;

Επεξ/σία από zoranb
Δημοσ.
2 minutes ago, zoranb said:

Τι κλίμα θέλουν για να ευδοκιμήσουν;

Σε διαφορα φυτωρια στην Αθηνας εχω προσεξει πολλες φορες να φερνουν διαφορες ποικιλιες, παντα εισαγωγης και τυπου Μεξικου - Καλλιφορνιας. Τα δικα μου τα πηρα απο παραγωγο στα Χανια, υπαρχουν καλλιεργειες και εκει.
Τυπου Λερου δεν εχω αποκτησει ακομα αλλα ελπιζω που θα παει φιλος να μου φερει.

Απο κλιμα τωρα, με το ξηρο υποτοπικο - Μεσογειακο οπου υφισταται στο περιπου 80% της χωρας, τα πανε περιφημα. Υπαρχουν και πολυ ανθεκτικοτερες ποικιλιες στο παγετο, αλλα δεν τις εχω βρει στην Ελλαδα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Getta Robo είπε

Τα δικα μου τα πηρα απο παραγωγο στα Χανια, υπαρχουν καλλιεργειες και εκει.

Ποιές ποικιλίες έχεις εσύ;

Τυπου Λερου δεν εχω αποκτησει ακομα αλλα ελπιζω που θα παει φιλος να μου φερει.

Tης Λέρου η ποικιλία και γενικά τις ποικιλίες πως τις φτιάχνουν;

Υπαρχουν και πολυ ανθεκτικοτερες ποικιλιες στο παγετο, αλλα δεν τις εχω βρει στην Ελλαδα.

Μήπως πρόκειται για μεταλλαγμένα φυτά;

Επεξ/σία από zoranb
Δημοσ.
21 minutes ago, zoranb said:

Ποιές ποικιλίες έχεις εσύ;

Tης Λέρου η ποικιλία και γενικά τις ποικιλίες πως τις φτιάχνουν;

Μήπως πρόκειται για μεταλλαγμένα φυτά;

Οπως γραφω παραπανω, ειναι σποροφυτα απο τοπικες ποικιλιες του Μεξικου και της Καλλιφορνιας.

Της Λερου αν θυμαμαι καλα ειναι σποροφυτα απο ποικιλιες που εφεραν ελληνες απο την Αιγυπτο, και προσαρμοστηκαν στις συνθηκες του νησιου.

Οχι ειναι φυσικη εξελιξη απο οικοτυπους που ευδοκιμησαν απο τυχαια σποροφυτα σε ημιορεινες και ορεινες περιοχες. Δηλαδη αποτελεσμα φυσικης επιλογης και τυχαιων μεταλαξεων στην ιδια την φυση, και οχι δημιουργημενα σε εργαστηρια οπως ειναι οι ΓΤΟ.

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, zoranb είπε

Πού "πουλάνε guava" εννοώ τον καρπό όχι το φυτό (συγνώμη δεν το διευκρίνησα)

Δημοσ.

Έχετε προσέξει μέσα στα διχτάκια με τα πορτοκάλια που πουλάνε στα supermarkets, ή στις πλαστικές συσκευασίες με φράουλες πως βρίσκονται "κανονικού" μεγέθους φρούτα και υπάρχουν και κανά δυο "jumbo" διαστάσεων! Ειδικά με τα πορτοκάλια είχα προσέξει σε όλα τα δυχτάκια να υπάρχουν 14 νορμάλ μεγέθους και 1 jumbo. Ποιός ο λόγος να συμβαίνει κάτι τέτοιο;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...