bill89 Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Καλησπέρα στην ομάδα. Από χθες είμαι σε ένα τεράστιο δίλημμα. Βρήκα τη δουλειά που θέλω με τα λεφτά που θέλω. Υπάρχει μόνο ένα caveat: Το 30% του μισθού μπαίνει στην Revolut, που ουσιαστικά είναι λογαριασμός Αγγλίας. Ρώτησα τον λογιστή μου και μου είπε να μην το κάνω γιατί σε περίπτωση ελέγχου θα χρειαστεί να παρέχω τιμολόγιο για αυτά τα χρήματα. Έχει κάποιος παρόμοια εμπειρία;
NikosKallithea Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Ελέγχο σε τι, στο λογαριασμό της ρεβο; Αν η εταιρία που σε πληρώνει έχει φορολογική έδρα την Ελλάδα, τοτε είναι υποχρεωτικό να σου βάζει το μισθό σε Ελληνική τράπεζα. Εκτός αν αυτά που παίρνεις στη ρεβο είναι μαύρα.
NikosKallithea Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Αν είναι μαύρα και μπαίνουν στη ρεβο δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Εκτός αν ελέγξουν την εταιρεία που εχει έδρα την Ελλάδα και δουν καταθέσεις πρός την ρεβο στο όνομά σου, εκεί θα σας τρέξουν και τους δύο.
bill89 Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Βασικά είναι λίγο περίεργο. Η εταιρεία (ατομική επιχείριση) έχει έδρα την Ελλάδα αλλά τα χρήματα προς την ρεβο έρχονται από λογαριασμό άλλου στις ΗΠΑ Οπότε δλδ μου δίνει το 70% από την ατομική επιχείριση σε λογαριασμό μου στην Ελλάδα και το 30% στην ρεβο. Καλό;
giannis808 Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, bill89 είπε Βασικά είναι λίγο περίεργο. Η εταιρεία (ατομική επιχείριση) έχει έδρα την Ελλάδα αλλά τα χρήματα προς την ρεβο έρχονται από λογαριασμό άλλου στις ΗΠΑ Οπότε δλδ μου δίνει το 70% από την ατομική επιχείριση σε λογαριασμό μου στην Ελλάδα και το 30% στην ρεβο. Καλό; Καλό και για τους δύο από ότι φαίνεται γτ δεν θα έχεις κάποιο πρόβλημα αν δεν κάνεις μεγάλες αγορές από τα μαύρα της ρεβο
NikosKallithea Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, bill89 είπε Βασικά είναι λίγο περίεργο. Η εταιρεία (ατομική επιχείριση) έχει έδρα την Ελλάδα αλλά τα χρήματα προς την ρεβο έρχονται από λογαριασμό άλλου στις ΗΠΑ Οπότε δλδ μου δίνει το 70% από την ατομική επιχείριση σε λογαριασμό μου στην Ελλάδα και το 30% στην ρεβο. Καλό; Τέλειο, δεν έχεις κανενα προβλημα, μακακιες σου λεει ο λογιστής σου
vadou Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Νομίζω μια χαρά τα λέει ο λογιστής γιατί οφείλει να είναι καλυμμένος αυτός και ο πελάτης του απέναντι στη νομοθεσία. Όπως καταλαβαίνεις φαντάζομαι, δεν είναι και τόσο νόμιμος αυτός ο τρόπος πληρωμής του μισθού σου, παρόλα αυτά δε νομίζω να έχεις κάποιο θέμα. Νομίζω σε πολλές περιπτώσεις επιλέγονται (καλώς ή κακώς) πλάγιοι τρόποι πληρωμής μέρους του μισθού, είτε με κουπόνια, χρήματα στο χέρι, paypal, revolut κλπ.
bill89 Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Το φοβαμαι γαμωτο. Ειναι μαυρα και θα υπαρχουν καπου καταγεγραμμενα. Οποτε, οπως και να το κανουμε ειναι επικινδυνο...
pmav99 Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Μπορείς να προχωρήσεις άφοβα. Αφου στο ειπαν στο insomnia μη φοβάσαι τίποτα! Αμα φας και κανένα πρόστιμο να είσαι σίγουρος ότι και όλοι οι insomniacs θα τσονταρουν από κάτι. Τώρα, απο την άλλη βέβαια, εταιρεία που δεν θέλει να δείξει έξοδα δεν συναντας και καθε μερα. Οποτε ποτε δεν ξερεις.
vadou Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Αν το φοβάσαι, τότε προφανώς και δε θα το δεχτείς. Όπως εννοεί και ο @pmav99 η αξία των απόψεων που θα πάρεις από το forum είναι τόση, όσα χρήματα έδωσες για να την αποκτήσεις, 0. Σε καμμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν, ούτε καν να συγκριθούν με τη συμβουλή ενός ειδικού, όπως ο λογιστής ή ο δικηγόρος σου, και αποκλειστικά υπεύθυνος για τις συνέπειες της απόφασης που θα πάρεις είσαι εσύ και κανείς άλλος. Από τη στιγμή που έχεις και τη γνώμη του λογιστή σου, νομίζω ξέρεις την καλύτερη λύση.
rafinos Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Ας πω και εγώ τη χαζομάρα μου... και ποια σχέση έχει όλο αυτό με τον προγραμματισμό; 1
kagelos Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Paypal & Revolut = η offshore του φτωχού Fore the time being τουλάχιστον
bill89 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 12 ώρες πριν, rafinos είπε Ας πω και εγώ τη χαζομάρα μου... και ποια σχέση έχει όλο αυτό με τον προγραμματισμό; Η δουλειά αφορά developer.
bill89 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Παιδια σας ευχαριστω για τις απαντησεις! Δεν τη δεχτηκα τελικα, θελω να ειμαι safe!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα