Saggitaro Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Εγώ έχω RX 580 ROG STRIX και πριν μερικές μέρες ο υπολογιστής έκλεισε 2 φορές χωρίς λόγο,μη βλέποντας διάφορες στη θερμοκρασία μιας και εκεί ανετρεξα πρώτα βρήκα ένα βίντεο στο yt του jaytwocents που έλεγε ότι πολλές φορές η σκόνη βάσει συνθηκών όπως η υγρασία μπορεί να γίνει αγώγιμη και να προκαλεί βραχυκύκλωμα,εγώ αν και σχολαστικός με την καθαριότητα λόγω εποχής επειδή έχω κήπους πίσω μου είναι τίγκα στη σκόνη και τη γύρη οπότε έκανα γυαλιά καρφιά τον υπολογιστή και τον καθάρισα δίχως αύριο. Προχθές μου ξαναέκανε τα ίδια ενώ ήμουν στο λόμπυ του παιχνιδιού και άφησα ανοιχτό το Asus gpu tweak να παρακολουθώ τη θερμοκρασία,έκλεισε δύο φορές και την τρίτη παίρνει το μάτι μου τον αριθμό 84,τρέχω furmark και η μέγιστη θερμοκρασία που έφτασε ήταν 86-87 χωρίς να κλείσει οπότε μετά ανοίγω ξανά το παιχνίδι και το αφήνω στο λόμπυ και τσουπ μετά από δύο λεπτά τερματισμός. Πιάνω αμέσως και βγάζω την κάρτα και ξεβιδωνω την ψυκτρα να τσεκαρω την πάστα η οποία εξακρίβωσε από την αρχή τους φόβους μου,στην ψυκτρα είχε ξεραθεί εντελώς και στον επεξεργαστή επάνω ήταν κάτι σαν νωπή παχύρρευστη σκόνη. Αμέσως την καθάρισα και την αντικατέστησα με της Arctic την MX-4,τρέχω ξανά furmark μέγιστη 61 τρέχω το παιχνίδι 59,και στο gaming στιγμιαία χτύπησε 64 ενώ έπαιζε ανάμεσα σε 59-61 και idle 33. Οπότε αν βλέπετε σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας στην κάρτα σας ενώ το airflow στον πύργο είναι ικανοποιητικό και δεν υπάρχει παρουσία έντονης σκόνης ελέγξτε άμεσα την πάστα της,κι αν δεν ξέρετε απευθυνθείτε σε τεχνικό γιατί κι εγώ παρότι ήξερα ήμουν λίγο διστακτικός στο να την ελέγξω αλλά ευτυχώς γλύτωσα τα χειρότερα,στα οποία μπορώ να πω ότι με βοήθησε κι η σημερινή τεχνολογία με την ανθεκτικότητα των υλικών αλλιώς δεν πιστεύω ότι μετά τα δύο κλεισίματα θα υπήρχε λύση. Να προσθέσω ότι το TJMAX της συγκεκριμένης κάρτας είναι κοντά στο 94 αλλά με το που πιάσει 90 κλείνει για να την προστατέψει. Επεξ/σία 28 Μαΐου 2019 από Saggitaro
alexinhogr Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 Δημοσ. 29 Μαΐου 2019 Στις 28/5/2019 στις 4:48 ΠΜ, Saggitaro είπε Εγώ έχω RX 580 ROG STRIX και πριν μερικές μέρες ο υπολογιστής έκλεισε 2 φορές χωρίς λόγο,μη βλέποντας διάφορες στη θερμοκρασία μιας και εκεί ανετρεξα πρώτα βρήκα ένα βίντεο στο yt του jaytwocents που έλεγε ότι πολλές φορές η σκόνη βάσει συνθηκών όπως η υγρασία μπορεί να γίνει αγώγιμη και να προκαλεί βραχυκύκλωμα,εγώ αν και σχολαστικός με την καθαριότητα λόγω εποχής επειδή έχω κήπους πίσω μου είναι τίγκα στη σκόνη και τη γύρη οπότε έκανα γυαλιά καρφιά τον υπολογιστή και τον καθάρισα δίχως αύριο. Προχθές μου ξαναέκανε τα ίδια ενώ ήμουν στο λόμπυ του παιχνιδιού και άφησα ανοιχτό το Asus gpu tweak να παρακολουθώ τη θερμοκρασία,έκλεισε δύο φορές και την τρίτη παίρνει το μάτι μου τον αριθμό 84,τρέχω furmark και η μέγιστη θερμοκρασία που έφτασε ήταν 86-87 χωρίς να κλείσει οπότε μετά ανοίγω ξανά το παιχνίδι και το αφήνω στο λόμπυ και τσουπ μετά από δύο λεπτά τερματισμός. Πιάνω αμέσως και βγάζω την κάρτα και ξεβιδωνω την ψυκτρα να τσεκαρω την πάστα η οποία εξακρίβωσε από την αρχή τους φόβους μου,στην ψυκτρα είχε ξεραθεί εντελώς και στον επεξεργαστή επάνω ήταν κάτι σαν νωπή παχύρρευστη σκόνη. Αμέσως την καθάρισα και την αντικατέστησα με της Arctic την MX-4,τρέχω ξανά furmark μέγιστη 61 τρέχω το παιχνίδι 59,και στο gaming στιγμιαία χτύπησε 64 ενώ έπαιζε ανάμεσα σε 59-61 και idle 33. Οπότε αν βλέπετε σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας στην κάρτα σας ενώ το airflow στον πύργο είναι ικανοποιητικό και δεν υπάρχει παρουσία έντονης σκόνης ελέγξτε άμεσα την πάστα της,κι αν δεν ξέρετε απευθυνθείτε σε τεχνικό γιατί κι εγώ παρότι ήξερα ήμουν λίγο διστακτικός στο να την ελέγξω αλλά ευτυχώς γλύτωσα τα χειρότερα,στα οποία μπορώ να πω ότι με βοήθησε κι η σημερινή τεχνολογία με την ανθεκτικότητα των υλικών αλλιώς δεν πιστεύω ότι μετά τα δύο κλεισίματα θα υπήρχε λύση. Να προσθέσω ότι το TJMAX της συγκεκριμένης κάρτας είναι κοντά στο 94 αλλά με το που πιάσει 90 κλείνει για να την προστατέψει. Δεν θέλω άσους gpu με τπτ αχαχαχα καλά κανω και παίρνω μόνο sapphire πλέον
Saggitaro Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 Δημοσ. 30 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, alexinhogr είπε Δεν θέλω άσους gpu με τπτ αχαχαχα καλά κανω και παίρνω μόνο sapphire πλέον Κι όμως αδερφέ οι Asus ειναι οι καλύτερες,σε θέμα μνήμης πολύ μπροστά,και το συγκεκριμένο περιστατικό συμβαίνει μια στις τόσες,και σε Sapphire φίλου συνέβει και σε μια 9800GT της Gigabyteστον υπολογιστή που έχω στη μητέρα μου,το θέμα είναι να είσαι ψιλιασμένος και να αποφύγεις τα χειρότερα. Επεξ/σία 30 Μαΐου 2019 από Saggitaro
Apaleytos80 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Τώρα που ήρθε και το καλοκαίρι μην ξεχνάμε και το undervolt... Έχω μια παλιά 7870ΧΤ (taxiti) single fan και κάνει σαν αεροπλάνο όταν θυμώνει.Στοκ ήταν 925mhz kai 975mhz με το boost στα 1.256v.Σε OC με τα ίδια ρεύματα έφτανε 1220mhz . Έλεγα να της βάλω κανα accelero twin turbo αλλά τελικά αποφάσισα να κρατήσω τα λεφτά για καμιά RX 580 (Δεν πολυπαιζω games). Της πατάω ένα undervolt και η κάρτα παίζει τελεία στα 925mhz kai 1.056v. 200mv λιγότερα και μέρα με την νύχτα θερμοκρασίες. Θυμήθηκα μια PNY 9600GT ενός φίλου που δούλευε για χρόνια 90-100 βαθμούς χαχαχαχαχ. Του λέω ρε λακαμα άλλαξε καμιά πάστα στέγνωσε Μου λέει "δεν έχει ανάγκη και η επόμενη κάρτα PNY θα είναι, σκυλιά" Επεξ/σία 1 Ιουνίου 2019 από Apaleytos80
Kadamos Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2019 Einai oriaka polu Mporei na douleuei xoris 8ema mexri 84c Apo ekei Kai pano na anisixeis ostoso Dokimase kalitera me to case anixto
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα