Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σας, κατα το gaming η θερμοκρασια που καταγραφω στο HDMonitor φθανει εως 78 βαθμους.

Το μηχάνημα είναι καινούργιο (4μηνών) και προβλημματίζομαι για το εάν πρέπει να κάνω κάτι ή εάν ειναι φυσιολογικό.

Κουμπωνει πάνω σε ASRock B450 PRO4 και τρέχει σε Ryzen 2600X

Επεξ/σία από gs1200 adv
  • Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, gs1200 adv είπε

Καλημέρα σας, κατα το gaming η θερμοκρασια που καταγραφω στο HDMonitor φθανει εως 78 βαθμους.

Το μηχάνημα είναι καινούργιο (4μηνών) και προβλημματίζομαι για το εάν πρέπει να κάνω κάτι ή εάν ειναι φυσιολογικό.

Exω την rx 480 εχω να το καθαρίσω περιπου 3 χρονια το σύστημα.Πιάνει full load το καλοκαίρι 80 (ανεβαινει και λιγο μεχρι 85) και τώρα αλλα και το χειμώνα full load 65-75.Δεν ειναι περιεργη η θερμοκρασια αρκει να μην ανεβει και αλλο.Εγραψα τον καιρο που το εχω ακαθαριστο για να δεις πως δεν ανεβαινουν παρα πολυ.Επισης και εγω οταν ειχα καινουργιο μηχανημα τοσο μου εφτανε εαν θυμαμαι καλα.

https://forums.tomshardware.com/threads/whats-a-normal-temperature-range-for-a-amd-radeon-rx-580.3283351/

Eαν δεις στο σύνδεσμο που σου παρέθεσα θα δεις πως στην απάντηση που δίνει ο φίλος αναφέρει οτι εισαι ασφαλης μέχρι 90 .

Επεξ/σία από jerry banana
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κατέβασε το msi afterburner και ανέβασε τα όλα ενα 15% παραπάνω (πάνω - κάτω) το fan curve.

Γενικά σε πάνω απο 80 βαθμούς θα έπρεπε να προβληματιστείς περισσότερο αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι η κάρτα δεν είναι κάπως ζεστή, οπότε πείραξε αυτό λίγο που σου είπα και πιστεύω θα πέσεις ένα 8% κάτω για να αισθάνεσαι και πιο ασφαλής με την κάρτα σου.

Επίσης έχε κατα νου οτι πρέπει να υπάρχει καλό airflow στο κουτί.

Επεξ/σία από Manos112
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

38 λεπτά πριν, Mikeasdf είπε

Ποια υλοποιηση εχεις? Εγω με Sapphire nitro δεν ανεβαζα πανω απο 65 σε max load.

το δεκεμβρη μπορει. παντως σημερα σε superposition 73 επιασα με nitro. ωστοσο με το airflow τελειως στα @@ μου

--------

παντως αν δεν εβλεπα 82+ δεν θα ασχολιομουν καν OP

αν και δες τι θερμοκρασιες παιρνεις με αυτο https://benchmark.unigine.com/superposition

τις θερμοκρασιες που αναφερει το benchmark οχι το hw monitor

Επεξ/σία από rofl
Δημοσ.

Σε αυτες τις θερμοκρασιες κυμαινονται οι περισσοτερες 580 σε stock ρυθμισεις και fan curve.
Δεν ειναι κατι ανησυχητικο αλλα μπορεις να αλλαξεις το fan curve μεσω του wattman η του msi afterburner σε κατι που σε ευχαριστει.

• Like 1
Δημοσ.

Και μενα σε στοκ τόσο, 78-80 παρόλο που ειναι στα επιτρεπτά όρια την θεωρώ ζέστη /σε ultra tomb raider και παραπάνω /παίζοντας λίγο μέ το fan curve δεν έχω ξεπεράσει τους 60 

• Like 1
Δημοσ.

Κάτι τέτοια διαβάζω και φοβάμαι να αγοράσω κάρτα Μεταχειρησμενη. Ακουσ'εκει μέχρι 80 καλά είναι.

Πανω από 65 είναι ζεστά, και πάνω από 70 πολύ ζεστά. Μετα σας πειράζει αν έκανε mining και ήταν με 55 βαθμούς και 60% power limiter...

Με καμπύλη, καλο είναι να πάει μέχρι 60, άντε 65. Το ότι θα αντέξει 3 χρόνια στους 80 (κατά μέσο όρο για εγγύηση και όριο θερμοκρασίας), δεν σημαίνει ότι με 60 δεν θα αντέξει 5+ χρόνια...

• Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, rofl είπε

το δεκεμβρη μπορει. παντως σημερα σε superposition 73 επιασα με nitro. ωστοσο με το airflow τελειως στα @@ μου

--------

παντως αν δεν εβλεπα 82+ δεν θα ασχολιομουν καν OP

αν και δες τι θερμοκρασιες παιρνεις με αυτο https://benchmark.unigine.com/superposition

τις θερμοκρασιες που αναφερει το benchmark οχι το hw monitor

Πριν 1μιση βδομαδα εγιναν οι δοκιμες για να την πουλησω. Αν και εχω πολυ καλο airflow γιατι εχω συγκρινει καρτες γραφικων φιλων και παντα εχω χαμηλοτερους βαθμους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 11/5/2019 στις 12:24 ΜΜ, gs1200 adv είπε

να δες πχ σσημερα φιλε παιζω κανα 2ωρο black ops 4 αυτα ειναι τα temps αλλα εχω ανοιχτο το σπιτι (καθε πρωι το ανοιγω) και μπαινει αερας.image.png.c6822e53bd009032fb69db1f1383eb92.png

Επεξ/σία από jerry banana
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, Sheogorath είπε

Κάτι τέτοια διαβάζω και φοβάμαι να αγοράσω κάρτα Μεταχειρησμενη. Ακουσ'εκει μέχρι 80 καλά είναι.

Πανω από 65 είναι ζεστά, και πάνω από 70 πολύ ζεστά. Μετα σας πειράζει αν έκανε mining και ήταν με 55 βαθμούς και 60% power limiter...

Με καμπύλη, καλο είναι να πάει μέχρι 60, άντε 65. Το ότι θα αντέξει 3 χρόνια στους 80 (κατά μέσο όρο για εγγύηση και όριο θερμοκρασίας), δεν σημαίνει ότι με 60 δεν θα αντέξει 5+ χρόνια...

μπα οχι και 70 σε gaming ειναι πολυ ζεστα, ουτε καν 80 δεν ειναι πολυ ζεστα για τον αυγουστο χωρις ac.

για τη μακροζωια το σκεφτεσαι λαθος. δεν θα ειναι 24/7/365 στους 80.

θα δουλεψει στους 80, το πολυ 200-300 ωρες στο μεσοκαλοκαιρο.

και εχεις ξεχασει μεχρι πριν ~6-7 χρονια σε τι θερμοκρασιες δουλευαν οι gpu, το 70 θεωρουνταν βορειος πολος:P

και η αντοχη του hw σε θερμοκρασιες αυξανει με τα χρονια, και οι καρτες γινονται λιγοτερο ενεργοβορες.

Επεξ/σία από rofl
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, rofl είπε

μπα οχι και 70 σε gaming ειναι πολυ ζεστα, ουτε καν 80 δεν ειναι πολυ ζεστα για τον αυγουστο χωρις ac.

για τη μακροζωια το σκεφτεσαι λαθος. δεν θα ειναι 24/7/365 στους 80.

θα δουλεψει στους 80, το πολυ 200-300 ωρες στο μεσοκαλοκαιρο.

και εχεις ξεχασει μεχρι πριν ~5- 6 χρονια σε τι θερμοκρασιες δουλευαν οι gpu, το 70 θεωρουνταν βορειος πολος:P

Μα ακριβώς, επειδή υπάρχει εναλλαγή δεν θες μεγάλες θερμοκρασίες.

Καλυτερα 60 24/7 παρά 75 για λίγες ώρες και μετα 40 για τις υπόλοιπες.

Ακομα και στις GTX 470 είχα full load σε sli 65 βαθμούς. Από το airflow ήταν έτοιμο να αρχίσει να τσουλάει το pc.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

Μα ακριβώς, επειδή υπάρχει εναλλαγή δεν θες μεγάλες θερμοκρασίες.

Καλυτερα 60 24/7 παρά 75 για λίγες ώρες και μετα 40 για τις υπόλοιπες.

Ακομα και στις GTX 470 είχα full load σε sli 65 βαθμούς. Από το airflow ήταν έτοιμο να αρχίσει να τσουλάει το pc.

μετα το 2010 ~ επαψα να ασχολουμαι με θερμοκρασιες,  εχω μονο 2 ανεμιστηρες στο κουτι,  η προηγουμενη καρτα μου εκλεισε 5ετια με εντατικο gaming και γενικως καρτα γραφικων μου εχει καει μονο σε laptop.

προφανως ειναι ymmv θεμα, αλλα πλεον το optimization σε θερμοκρασιες airflow κτλ το θεωρω χασιμο χρονου tbh.

αλλα για τη συγκεκρινενη περιπτωση οπως ειπα οι θερμοκρασιες σε games δεν λενε τιποτα, αν

θελει να δει ενα σχετικα σοβαρο stress  και worst case scenario στην καρτα ας τρεξει superposition.

Επεξ/σία από rofl
Δημοσ.

Φιλε μου εμενα η sapphire nitro+ πιανει γυρω στους 70 σε gaming (pubg ultra και high settings). Γενικά, η μεγιστη που εχω παρατηρήσει ειναι 74 βαθμούς με custom curve στους ανεμιστήρες και σχετικα καλο air flow στο κουτι...

Θα ηθελα να σε ρωτησω τι θερμοκρασίες σου πιανει ο cpu 2600x γιατί σε ενα φιλαρακι που εχει το ιδιο του ανεβαζει μεχρι 80 βαθμούς...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...