Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γενικά μιλώντας.....

Μ αρέσει που σχολιάζετε αξιοπιστία σε αυτοκίνητα που δε κυκλοφορούν μεγάλο διάστημα.

σαν έναν που μιλούσε για την καινούργια του μηχανή.

-ωραία μηχανή, άνετη, αξιόπιστη.

- πόσο καιρό την έχεις ρε φίλε;

- μια εβδομάδα.

ρε καραμητρο έβγαλες συμπέρασμα σε μια εβδομάδα αν η μηχανή σου είναι αξιόπιστη και άνετη;

είναι πολύ τραγικοί μερικοί

• Απαντ. 74
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

opel astra g elegance 1400cc 16v mod 1999 

Φυσικη φθορά μονο και ενα immobilizer (αλλαχτηκε μαζι με εγκέφαλο στην αντιπροσωπεια για μολις 200 ευρώ...φυσικα ολα τα σερβις στην ώρα τους)

Αλλα του εχω κανει μονο 47800χλμ

Αλλα απο τα καινουρια θα σου προτεινα με κλειστα ματια skoda rapid 1400 diesel μοδ2015.1 φουλαρισμα 1057 χιλιομετρα εντος πολης.Το ειχαμε στην εταιρια που δούλευα και το οδηγουσα εγω.Το μονο που εβγαλε ήταν στο 9μηνο με 30.000 δισκους αλλα μετα (αφου επισκευάστηκε εντος εγγυησης) μεχρι τις 180.000 που απολύθηκα γιατι εκλεισε η εταιρια δεν ειχε βγαλει τιποτα με τα σερβις στην ωρα τους.Ροπατο,ανετο φοβερο....

Επεξ/σία από TsoliasGR
Δημοσ.
13 ώρες πριν, mix@lis είπε

Πολύ σωστά! ΣΧΕΔΟΝ όλοι (όχι μόνο σε αυτό το νήμα) ασχολούνται με τα κυβικά και τα άλογα, το οποίο είναι απόλυτα λάθος!

Η ΔΥΝΑΜΗ ενός κινητήρα δεν εξαρτάται ούτε απο τα κυβικά ούτε απο τα άλογα. Εξαρτάται ΜΟΝΟ απο την ΡΟΠΗ!

Δυστηχώς λίγοι το καταλαβαίνουν.

Συμφωνώ ροπή να τραβάει το φορτίο..ένας 1000αρης κινητήρας θα ζορίζεται με φορτώμενο το αμαξι

Δημοσ.

Δες και το 208 αν σε ενδιαφέρει, έχουν αυτή την περίοδο τα spring sales με προσφορές. Το βγάζει 1.2 110 άλογα και έχει πολλά βραβεία το μοτέρ τους. Εγώ το είχα πάρει τέτοια εποχή πέρσι 14.800 το 1.6 bluehdi αλλά την πιο απλή Access έκδοση.

• Like 1
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, dimos_arv είπε

Συμφωνώ ροπή να τραβάει το φορτίο..ένας 1000αρης κινητήρας θα ζορίζεται με φορτώμενο το αμαξι

Διάβασε ξανά αυτά που γράφω!Μην εστιάζεις στο "1000αρης κινητήρας".Εάν έχει ΚΑΛΗ ΡΟΠΗ σε ικανοποιητικό εύρος στροφών ΔΕΝ ΘΑ ΖΟΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ. Ανεξαρτήτως κυβικών!Είτε δίλιτρο, είτε 1000αρη είτε 500αρη!

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, mix@lis είπε

Διάβασε ξανά αυτά που γράφω!Μην εστιάζεις στο "1000αρης κινητήρας".Εάν έχει ΚΑΛΗ ΡΟΠΗ σε ικανοποιητικό εύρος στροφών ΔΕΝ ΘΑ ΖΟΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ. Ανεξαρτήτως κυβικών!Είτε δίλιτρο, είτε 1000αρη είτε 500αρη!

Ρε μαν είχα ατμόσφαιρα 1400 με 90 άλογα , μετά πήγα σε 1600 τούρμπο με 180 άλογα , μετά πήγα σε 1400 με 140 άλογα και 25κιλα ροπής σε ικανοποιητικό φάσμα αλλά το αμάξι ήταν 1300 κιλά, όταν έβαζα κλιματισμό και ήμουν φορτωμένος το αμάξι ζοριτοταν πολύ. Τώρα έχω 1800 με 180 άλογα και το αμάξι πάει καλύτερα σε σχέση με το 1600 με τα ίδια άλογα και την ίδια ροπή, οπότε δεν παίζει μόνο η ροπή.

Και όταν λέω για φάσμα , στα ντίζελ συνήθως ξεφουσκώνει τα χαμηλά ενώ σε βενζίνη έχεις περίπου 3000 στροφές εύρος. Οπότε μπορεί να αρχίσει να ξεφουσκώνει στις 5000 αλλά δίνει από τις 1800

Έχω οδηγήσει και 1000αρια με τούρμπο και καταλαβαίνεις την διαφορά. Δεν γνωρίζω από μηχανολογικά οπότε δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει αυτό που θα πω αλλά διακρίνω μία σύνδεση μεταξύ ροπής και κυβικών στα μοντέλα που κυκλοφορούν δηλαδή σε βενζίνη ας πούμε 1000αρια με 20-22 κιλά ροπής , 1400αρια  με 22 και λίγο παραπάνω και πάει λέγοντας.

Οπότε με αυτή τη λογική παίζει ρόλο και ο κινητήρας

Δημοσ.
14 ώρες πριν, mix@lis είπε

Πολύ σωστά! ΣΧΕΔΟΝ όλοι (όχι μόνο σε αυτό το νήμα) ασχολούνται με τα κυβικά και τα άλογα, το οποίο είναι απόλυτα λάθος!

Η ΔΥΝΑΜΗ ενός κινητήρα δεν εξαρτάται ούτε απο τα κυβικά ούτε απο τα άλογα. Εξαρτάται ΜΟΝΟ απο την ΡΟΠΗ!

Δυστηχώς λίγοι το καταλαβαίνουν.

Και παρ' όλα αυτά αυτά κανείς δεν οδηγεί το Scania το 43ο.

9 λεπτά πριν, tsofras είπε

.... Δεν γνωρίζω από μηχανολογικά οπότε δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει αυτό που θα πω αλλά διακρίνω μία σύνδεση μεταξύ ροπής και κυβικών στα μοντέλα που κυκλοφορούν δηλαδή σε βενζίνη ας πούμε 1000αρια με 20-22 κιλά ροπής , 1400αρια  με 22 και λίγο παραπάνω και πάει λέγοντας.

Οπότε με αυτή τη λογική παίζει ρόλο και ο κινητήρας

1000αρια με 22 κιλά, κάπως δύσκολο να βρεις.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, NT1G είπε

Και παρ' όλα αυτά αυτά κανείς δεν οδηγεί το Scania το 43ο.

1000αρια με 22 κιλά, κάπως δύσκολο να βρεις.

Άρχισα με 20 και είπα μέχρι 22 γιατί δεν παρακολουθώ τα 1000αρια τα τελευταία χρόνια επειδή δεν με ενδιαφέρουν αυτοί οι κινητήρες οπότε είπα ας δώσω +2 μήπως έχει γίνει κάποια εξέλιξη 😁 

Edit: με μια γρήγορη αναζήτηση μάλλον είναι 17-20

Επεξ/σία από tsofras
Δημοσ.
13 ώρες πριν, papp0us είπε

Εγώ μια ερώτηση έχω ολη και ολη, όσοι προτείνετε Diesel με το χέρι στην καρδιά(και μακριά απο την τσέπη) έχετε πληρώσει ποτέ ζημιά σε πετρελαιοκίνητο; Μπεκ; Αντλία; Αν το αυτοκίνητο δε βγάζει λεφτά, ή δεν κάνει ΠΟΛΛΑ χιλιόμετρα, το Diesel δεν βλέπω λόγο να ειναι ανάμεσα στις επιλογές.

εσένα πότε σου έβγαλε;

στο εργασιακό μου περιβάλλον με 15-20 diesel δεν έχω ακούσει κάτι από το 2010.

Επισκέπτης
Δημοσ.
11 ώρες πριν, dimitrisgalatsi είπε

Τι αυτοκίνητο έχεις;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ένα πρόγραμμα και η ροπή ανεβαίνει αρκετά στα τούρμπο μοτερ. Και λογικά θα αρχίσει ένα κατεβατο από κάτω ότι θα χαλάσει το αμάξι θα θα θα. Τίποτα δεν παθαίνει με ένα λάιτ προγραμματακι ίσα ίσα βγάζει τις πραγματικές του δυνατότητες ο κινητήρας. Όλοι οι κινητήρες έχουν αρκετά μεγαλύτερες ανοχές. Δεν είμαστε στο 2005 αλλά στο 2019.

Επεξ/σία από Liapisftw
Επισκέπτης
Δημοσ.

Είναι ιδέα μου ή όποιο topic που διαβάζω που αφορά αυτοκίνητα είναι όλα σχεδόν ίδια? 

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, Xacti είπε

Είναι ιδέα μου ή όποιο topic που διαβάζω που αφορά αυτοκίνητα είναι όλα σχεδόν ίδια? 

Όχι δεν είναι ιδέα σου , αλλά και σχεδόν όλα τα τοπικ είναι για νέο ή μεταχειρισμένο σε περίπου ίδιες τιμές με ίδιες ανησυχίες από τους μελλοντικούς αγοραστές οπότε μπαίνουμε και εμείς οι υπόλοιποι και γράφουμε σχεδόν τα ίδια σε όλα τα τοπικ 🤣

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, tsofras είπε

Όχι δεν είναι ιδέα σου , αλλά και σχεδόν όλα τα τοπικ είναι για νέο ή μεταχειρισμένο σε περίπου ίδιες τιμές με ίδιες ανησυχίες από τους μελλοντικούς αγοραστές οπότε μπαίνουμε και εμείς οι υπόλοιποι και γράφουμε σχεδόν τα ίδια σε όλα τα τοπικ 🤣

Κάποια στιγμή πρέπει να γίνει meme στο Insomnia:

-Θέλω καινούριο αμάξι στα xxxxx ευρώ

-Πάρε Yaris

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...