Donmitsos10 Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Καλησπερα, κατοχος opel corsa c 2002 και ηρθε η στιγμη που θα παρω το πρωτο μου "ακριβο" για τα δεδομενα μου και καινουριο αυτοκινητο. Για την ακριβεια σκοπευω να δωσω εως 16000 ευρω με τα 12 προκαταβολη και τα αλλα δοσεις. Το αυτοκινητο το θελω για μεσα στη πολη και καποια ταξιδια. Αξιζει να σημειωθει οτι σκοπευω να κρατησω το αυτοκινητο για αρκετα χρονια οποτε ας βαλουμε στο πλανο και κανενα παιδι που ισως ερθει μεσα στην επομενη 10ετια. Ψαχνω κατι σε βενζινη, υγραεριο η και φυσικο αεριο με κινητηρα 1000-1200 μαξιμουμ 1400 κιβικων. Ο λογος που σας κανω ολο αυτο το προλογο ειναι γιατι απτην ωρα που αποφασισα να ψαχνω αυτοκινητα εχω βρει απειρα, εχω μπερδευτει και ο καθενας μου λεει το μακρυ του και το κοντο του. Εγω στην ουσια θελω ενα αυτοκινητο που να μου αρεσει να ειναι οικονομικο, αξιοπιστο και να μπορω να το χρησιμοποιησω με την οικογενεια οταν αυτη ερθει. Μεχρι τωρα αυτοκινητα που εχω δει και μου αρεσουν ειναι hyundai i30, hyundai kona, kia stonic, suzuki swift 19', polo, ibiza. Εχετε να μου προτεινεται κατι? Εχετε καποια γνωμη πανω στα παραπανω αυτοκινητα? Ευχαριστω
christopher0016 Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Εάν έχεις κάπου κοντά πρατήριο για φυσικό αέριο τότε κοίτα για πιο πολλά cc τέλη δεν θα πληρώνεις πολλά επειδή θα είναι φυσικό αέριο επίσης θα έχεις πιο γρήγορο όχημα με εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση. Skoda Octavia με φυσικό αέριο θα πρότεινα. Αλλιώς θα έψαχνα σε ντίζελ. Είτε φυσικό αέριο είτε ντίζελ , βενζίνη με λίγα cc δεν αξίζει για ταξίδια ταλαιπωρία είναι , ούτε θα σκεφτόμουν να πάρω πχ το swift θέλοντας να κάνω οικογένεια. Και μην φοβάσαι δεν βγάζουν τρομπες πετρελαίου και ακριβά προβλήματα τα ντίζελ όσο λένε κάποιοι εδώ μέσα... λίγο προσοχή στα καύσιμα + κάνα καθαριστικό πετρελαίου και θα γράψει παρά πολλά απροβληματιστα χιλιόμετρα Επεξ/σία 11 Μαΐου 2019 από christopher0016 1
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Θα ανέβεις λίγο παραπάνω και θα πάρεις το Octavia φυσικό αέριο όπως έγραψε και ο από πάνω. Το έχει γνωστός μου. Τεράστιοι χώροι και κατανάλωση αστεία.
karaLRS Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 5 ώρες πριν, Donmitsos10 είπε Καλησπερα, κατοχος opel corsa c 2002 και ηρθε η στιγμη που θα παρω το πρωτο μου "ακριβο" για τα δεδομενα μου και καινουριο αυτοκινητο. Για την ακριβεια σκοπευω να δωσω εως 16000 ευρω με τα 12 προκαταβολη και τα αλλα δοσεις. Το αυτοκινητο το θελω για μεσα στη πολη και καποια ταξιδια. Αξιζει να σημειωθει οτι σκοπευω να κρατησω το αυτοκινητο για αρκετα χρονια οποτε ας βαλουμε στο πλανο και κανενα παιδι που ισως ερθει μεσα στην επομενη 10ετια. Ψαχνω κατι σε βενζινη, υγραεριο η και φυσικο αεριο με κινητηρα 1000-1200 μαξιμουμ 1400 κιβικων. Ο λογος που σας κανω ολο αυτο το προλογο ειναι γιατι απτην ωρα που αποφασισα να ψαχνω αυτοκινητα εχω βρει απειρα, εχω μπερδευτει και ο καθενας μου λεει το μακρυ του και το κοντο του. Εγω στην ουσια θελω ενα αυτοκινητο που να μου αρεσει να ειναι οικονομικο, αξιοπιστο και να μπορω να το χρησιμοποιησω με την οικογενεια οταν αυτη ερθει. Μεχρι τωρα αυτοκινητα που εχω δει και μου αρεσουν ειναι hyundai i30, hyundai kona, kia stonic, suzuki swift 19', polo, ibiza. Εχετε να μου προτεινεται κατι? Εχετε καποια γνωμη πανω στα παραπανω αυτοκινητα? Ευχαριστω kia και huyndai μεγάλο bonus η εγγύηση 7 ετών. το huyndai Kona έχει τα πλεονεκτήματα θέσης οδήγησης και χώρων που έχει ένα crossover. ρίξε μια ματιά σε c3 aircross και Ford ecosport. το πρώτο πέντε χρόνια εγγύηση ενώ το δεύτερο 8 και με πολύ μικρό επιτόκιο. στα Citroen διαφημίζουν 3 χρόνια άτοκα αλλά δεν συμφέρει. αν πας για το εντοκο πρόγραμμα σου κάνουν γενναία έκπτωση. 1
ziaba Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 πάρε κάτι σε λίγα κυβικά σήμερα μπορεί να μην πληρώνουν τέλη τα 1400-1600 κλπ αύριο δεν ξέρεις... εννοείται κοιτάς τα ασιατικά hyundai, suzuki που λες, προσωπικά αν έδινα τόσα χρήματα δεν θα κοιτούσα καν τα ευρωπαϊκά ... λόγω μεταπώλησης, εγγύησης και αξιοπιστίας 1
turbat0s Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Δεν κοιτάς και κάνα μεταχειρισμένο? Με 12 χιλιάρικα μετρητά που διαθέτεις, βρίσκεις φρέσκα αμάξια για όλα τα γούστα.
Donmitsos10 Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Ο λόγος που κοιτάω κύριος 1000αρι Τούρμπο είναι γιατί φοβάμαι πολύ τις καταναλώσεις που μπορεί να έχει ένα μεγαλύτερο αυτοκίνητο σε κυβισμό... Κύριο μέλημα μου είναι να μην καίει μες στη πόλη όπου θα χρησιμοποιείται. Το θεμα είναι οπως σας είπα ότι η κάθε εταιρία έχει βγάλει ένα αξιοπρεπέστατο αμάξι μέχρι 16000 και φοβάμαι μην επιλέξω κάτι αλλά υπάρχει καλύτερη επιλογή σε αυτά τα χρήματα...
tsofras Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Εντάξει ρε παιδιά με τα 1000αρια μην σας πιάνει τόσος φόβος, αν γεμίσεις το αμάξι με οικογένεια , αποσκευές και πας ταξίδι με air-condition πολύ πιθανό να σου κάψει περισσότερο από ένα 1400αρι με τούρμπο. Δεν μας είπες πόσα χιλιόμετρα κάνεις τον χρόνο και που τα κάνεις για να σου πούμε. Εγώ που δεν κάνω πολλά ας πούμε έχω 1800 τούρμπο , με περίπου 150ε σήμα , είναι πράσινο και κατανάλωση στην πόλη περίπου 8 και σε ταξίδι περίπου 7. Αλλά κάνω 10χλμ καθημερινά στην πόλη οπότε δεν με ενδιαφέρει για αυτό και το πήρα πριν από 3 χρόνια. Οπότε πες χλμ, και επειδή σκέφτεσαι για οικογένεια το ibiza και το Swift δεν πρέπει να τα σκέφτεσαι 2 1
tsiro7 Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) ειδικα το ibiza σε χωρους πλησιαζει τα μικρομεσαια, 355λτ χωρο αποσκευων και τους μεγαλυτερους χωρους επιβατων στην κατηγορια . ειπε ο ανθρωπος μεχρι 16000 και του λετε οκταβια cng απο 20000. αν τα χιλιομετρα σου γινονται αποκλειστικα στην πολη,παιρνεις ibiza cng και μια μπαγκαζιερα για ταξιδακι ,γιατι τα λτ πορτπαγκαζ με το cng μειωνονται δραματικα και εισαι αρχοντας, 3-4 ευρω τα 100 θα καις. Επεξ/σία 11 Μαΐου 2019 από tsiro7
HALF EVIL Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Hyundai i30 Fastback 1400/140 ίπποι . Με λίγα παραπάνω.
zourman1981 Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Επειδή έτυχε να το πάρω πρόσφατα το i30 fastback ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΙΓΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ Κοντά 5000 πάνω και σίγουρα καίει παραπάνω στην πόλη από ένα 1000κι ή ένα cng
Donmitsos10 Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 στα 3 χρόνια που οδηγάω κάνω 5-7 χιλιάδες χιλιόμετρα το χρόνο... μου έχει αρέσει πολύ το Swift και το i30... και επειδή το έχω κυρίως μέσα στη πόλη το κόβω για 1000-1200 κιβυκα βενζίνη... και αν δω ότι αλλάζω δουλειά και αυξάνονται τα χιλιόμετρα πολύ πιθανό να του βάλω υγραέριο... δεν ξέρω αν το χάνω κάπου αλλά ειδικά το Swift στην έκδοση gl+ Στα 14000 το βλέπω σαν ξερολουκουμο... 1
zourman1981 Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Άποψη μου κοίτα i20 στα 1000 κυβικά (Η τουλάχιστον αυτή την κατηγορια) Το i30 έχει αχρείαστο έξτρα βάρος το οποίο θέλει έξτρα ενεργεια/βενζινη/diesel
tsofras Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 20 λεπτά πριν, Donmitsos10 είπε στα 3 χρόνια που οδηγάω κάνω 5-7 χιλιάδες χιλιόμετρα το χρόνο... μου έχει αρέσει πολύ το Swift και το i30... και επειδή το έχω κυρίως μέσα στη πόλη το κόβω για 1000-1200 κιβυκα βενζίνη... και αν δω ότι αλλάζω δουλειά και αυξάνονται τα χιλιόμετρα πολύ πιθανό να του βάλω υγραέριο... δεν ξέρω αν το χάνω κάπου αλλά ειδικά το Swift στην έκδοση gl+ Στα 14000 το βλέπω σαν ξερολουκουμο... Και εμένα μου αρέσει το Swift αλλά δεν θα το αγόραζα για οικογένεια. Μετά την 5ετια που έχει μεγαλώσει το παιδί ναι βολεύεται και με μπαγκαζιερα, στις αρχές όμως που θα είσαι με καρότσια κτλ θέλεις πορτ μπαγκαζ. Φαντάσου ότι εμένα τώρα που είναι 7 και 5 με ψήνει το Suzuki Swift το sport γιατί οι ανάγκες για χώρους έπεσαν και με μια μπαγκαζιερα είναι κομπλέ
terry308 Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Στα 16Κ , θα πήγαινα στο arona , αν σου αρέσει , σα κάτοχος του ibiza ένα χρόνο και 33,500 χλμ , με φυσικό αέριο θα σου έλεγα με τα 1000 να τα κοιτάξεις και τα 2 μαζί σε cng αν έχεις πρατήριο δίπλα σου , μέσο κόστος κίνησης 3,7€/100χλμ (ibiza) Σε χώρους είναι μια χαρά για 2 άτομα , για ένα ταξιδάκι-ανάλογα και τη γυναίκα- , αν όμως έρθει ένα μωρό εκεί ίσως δυσκολέψει το πράγμα .. κλείσε test drives και βάλτα κάτω , ρώτα και για το leon , ίσως σου βγει κάποια καλή προσφορά και αξίζει Επεξ/σία 11 Μαΐου 2019 από terry308
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα