Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σε όλους. Έχω μια απορία ( ίσως και χαζή, αλλά δεν τα πάω και πολύ καλά με τα δικτυακά). Πρόσφατα έβαλα 100αρα σύνδεση και μου άλλαξαν επίσης και την τηλεφωνία σε VoIP. Το τηλέφωνό του σπιτιού είναι στον 1ο όροφο αλλά το router εγώ το θέλω κάτω στο ημιυπόγειο που μένω εγώ. Θα έχω θέμα με την τηλεφωνία αν πάρω ένα μεγάλο τηλεφωνικό καλώδιο για συνδέσω το τηλέφωνο με το VoIP port του ρούτερ?? Η απόσταση είναι είναι κάπου στα 10-11 μέτρα ίσως και λιγότερο.

Επεξ/σία από Manoleros95
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι αυτό θα γίνει. Κατευθείαν από το ρούτερ στο τηλέφωνο θα είναι το καλώδιο. Απλά αναρωτιέμαι αν θα υπάρχει πρόβλημα λόγο απόστασης.

Επεξ/σία από Manoleros95
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλύτερα όμως να γίνει όχι με rj11. Βάλε ένα ethernet cat5 και μονταρε το με βύσμα τηλεφώνου για να μην έχεις μικροπροβλήματα. Το rj11 δεν έχει τις μονώσεις που έχει το rj45 και σε μεγάλες αποστάσεις δημιουργούνται θέματα 

Επεξ/σία από zx1234r
  • Like 1
Δημοσ.

Το τηλεφωνικό σήμα δεν έχει θέμα ακόμη και με το απλό καλώδιο. Δεν είναι DSL που εξασθενεί. Αρκεί να είναι κατευθείαν από την θύρα του router προς την τηλεφωνική συσκευή χωρίς παραλληλίες.

• Like 1
Δημοσ.

H κάθε θύρα τηλεφωνίας των router δίνει σήμα αλλά δεν έχει επαρκή ισχύ (σαν αυτό που έρχεται από το αστικό κέντρο) οπότε δεν μπορούν να συνδεθούν ταυτόχρονα πολλές συσκευές στην ίδια. Αυτό ισχύει σε όλα σχεδόν τα τηλεφωνικά κέντρα και συνήθως βάζουμε το πολύ 2 παράλληλες συσκευές.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 11/5/2019 στις 12:49 ΠΜ, Manoleros95 είπε

Καλημέρα σε όλους. Έχω μια απορία ( ίσως και χαζή, αλλά δεν τα πάω και πολύ καλά με τα δικτυακά). Πρόσφατα έβαλα 100αρα σύνδεση και μου άλλαξαν επίσης και την τηλεφωνία σε VoIP. Το τηλέφωνό του σπιτιού είναι στον 1ο όροφο αλλά το router εγώ το θέλω κάτω στο ημιυπόγειο που μένω εγώ. Θα έχω θέμα με την τηλεφωνία αν πάρω ένα μεγάλο τηλεφωνικό καλώδιο για συνδέσω το τηλέφωνο με το VoIP port του ρούτερ?? Η απόσταση είναι είναι κάπου στα 10-11 μέτρα ίσως και λιγότερο.

Καλησπέρα φίλε μου λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα , ωστόσο δεν είμαι σίγουρος ότι θα έχεις καλή ακουστική ή να δημιουργήσει κάποιον θόρυβο. Στο ρουτερ δεν προτείνετε γενικά μεγάλο τηλεφωνικό καλώδιο (πολλές φορές δημιουργεί πρόβλημα π.χ. αποσυγχρονισμούς, χαμηλή ταχύτητα) έτσι και στο τηλέφωνο πιθανός να δημιουργήσει πρόβλημα (ωστόσο δεν ξέρω 100%),σε κάθε περίπτωση σου παραθέτω ένα βίντεο που πιθανότατα να σε βοηθήσει σε περίπτωση που αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα:

• Like 1
Δημοσ.

Tελικα το εκανα το κολπο. Εβαλα απευθειας ενα απλο τηλεφωνικο απο την Tel1 του ρουτερ στο τηλεφωνο. Μεχρι τωρα δεν εχουμε  κανενα θεμα. Δεχομαστε και κανουμε κλησεις κανονικοτα, χωρις διακοπες η "χιονια".

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...