Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους. Η ιστορία μου έχει (θα προσπαθήσω με συντομία) ως εξής. Έχω συμβόλαιο cosmote (adsl) το οποίο λήγει μέσα Αυγούστου. Οι ταχύτητες που έπιανα ήταν γύρω στα 15-16 Mbps σε fastpath.  Μετά από επανειλημμένα τηλεφωνήματα που δέχθηκα για ανανέωση του συμβολαίου μου στις νέες ταχύτητες (vdsl) της περιοχής μου (και ύστερα από διαβεβαίωση ότι θα είμαι κοντά στα 50) αποφασίζω τη Δευτέρα να κάνω ανανέωση του συμβολαίου μου (τηλεφωνικά) στο cosmote double play 50 m. Έχοντας δει και καφάο στα 15 μέτρα μακρυά στα δεξιά της πολυκατοικίας μου και επίσης 50μέτρα στο πιο πάνω τετράγωνο φαντάστηκα ότι θα με συνέδεαν με κάποιο από αυτά και δε θα είχα πρόβλημα. 

Χθες μου ήρθε μήνυμα από την cosmote που με καλωσόριζε στις νέες υπηρεσίες και την ευρυζωνική τηλεφωνία (βέβαια και πριν είχα voip τηλεφωνία). Τα στατιστικά της σύνδεσης μου δε βελτιώθηκαν καθόλου εκτός απ' το upload (το οποίο δε με ενδιαφέρει κιόλας). Παίρνω τηλέφωνο στην εξυπηρέτηση πελατών (ευγενέστατη και έδειξε πολύ υπομονή προτείνοντας πολλές αλλαγές στη συνδεσμολογία) και μου λέει ότι παίρνω από το αστικό κέντρο και όχι από καφάο και ότι η ταχύτητα στην περιοχή μου είναι περίπου 26Μbps και η δική μου παραείναι χαμηλή. Το δήλωσε βλάβη και μου είπε ότι θα ειδοποιηθώ από τους τεχνικούς. Υπάρχει πιστεύετε καμία περίπτωση να βελτιωθεί η κατάσταση ή να κάνω δήλωση υπαναχώρησης όσο προλαβαίνω αφού δε πρόκειται να δω υψηλές ταχύτητες (και τζάμπα χρεώνομαι το extra ποσό).

Screenshot_1.jpg.9a602a0f79abe20eace4089059eb500c.jpg

Επεξ/σία από ianstam8
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, ianstam8 είπε

Καλησπέρα σε όλους. Η ιστορία μου έχει (θα προσπαθήσω με συντομία) ως εξής. Έχω συμβόλαιο cosmote (adsl) το οποίο λήγει μέσα Αυγούστου. Οι ταχύτητες που έπιανα ήταν γύρω στα 15-16 Mbps σε fastpath.  Μετά από επανειλημμένα τηλεφωνήματα που δέχθηκα για ανανέωση του συμβολαίου μου στις νέες ταχύτητες (vdsl) της περιοχής μου (και ύστερα από διαβεβαίωση ότι θα είμαι κοντά στα 50) αποφασίζω τη Δευτέρα να κάνω ανανέωση του συμβολαίου μου (τηλεφωνικά) στο cosmote double play 50 m. Έχοντας δει και καφάο στα 15 μέτρα μακρυά στα δεξιά της πολυκατοικίας μου και επίσης 50μέτρα στο πιο πάνω τετράγωνο φαντάστηκα ότι θα με συνέδεαν με κάποιο από αυτά και δε θα είχα πρόβλημα. 

Χθες μου ήρθε μήνυμα από την cosmote που με καλωσόριζε στις νέες υπηρεσίες και την ευρυζωνική τηλεφωνία (βέβαια και πριν είχα voip τηλεφωνία). Τα στατιστικά της σύνδεσης μου δε βελτιώθηκαν καθόλου εκτός απ' το upload (το οποίο δε με ενδιαφέρει κιόλας). Παίρνω τηλέφωνο στην εξυπηρέτηση πελατών (ευγενέστατη και έδειξε πολύ υπομονή προτείνοντας πολλές αλλαγές στη συνδεσμολογία) και μου λέει ότι παίρνω από το αστικό κέντρο και όχι από καφάο και ότι η ταχύτητα στην περιοχή μου είναι περίπου 26Μbps και η δική μου παραείναι χαμηλή. Το δήλωσε βλάβη και μου είπε ότι θα ειδοποιηθώ από τους τεχνικούς. Υπάρχει πιστεύετε καμία περίπτωση να βελτιωθεί η κατάσταση ή να κάνω δήλωση υπαναχώρησης όσο προλαβαίνω αφού δε πρόκειται να δω υψηλές ταχύτητες (και τζάμπα χρεώνομαι το extra ποσό).

Screenshot_1.jpg.9a602a0f79abe20eace4089059eb500c.jpg

Κοιτα εγω ειμαι forthnet τους πρωτους μηνες που ειχα vdsl σταθερα 45-48αρια μετα αρχισα-μεχρι και σημερα να εχω μεγιστο 30.ΔΔεν ειναι νορμαλ.Εκανα αιτηση θα ερθει τεχνικος να δει την εξωτερικη καλωδιωση.Λογικα θελω να πιστευω οτι κατι εγινε εξω.ΟΤτι μου πει θα σου πω να ξερεις να εχεις μια ιδεα.

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, jerry banana είπε

Κοιτα εγω ειμαι forthnet τους πρωτους μηνες που ειχα vdsl σταθερα 45-48αρια μετα αρχισα-μεχρι και σημερα να εχω μεγιστο 30.ΔΔεν ειναι νορμαλ.Εκανα αιτηση θα ερθει τεχνικος να δει την εξωτερικη καλωδιωση.Λογικα θελω να πιστευω οτι κατι εγινε εξω.ΟΤτι μου πει θα σου πω να ξερεις να εχεις μια ιδεα.

Σε ευχαριστώ πολύ! 

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, divo είπε

εχεις καινουργια καμπινα στη περιοχη σου;

Απέναντι από το σπίτι έχει ένα παλιό αλλά στα 15 μέτρα έχει και ένα καινούργιο καφαο. Τώρα αν εγώ παίρνω από το παλιό δε ξέρω.. Υπάρχει περίπτωση να με συνδέσουν στο καινούργιο; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχουμε σχεδόν ίδια στοιχεία αλλά εγώ πιάνω 38Mbps, σε σύνδεση από το αστικό κέντρο. Μάλλον έχει θέμα η καλωδίωση (εξωτερική ή εσωτερική). Όταν έρθει ο τεχνικός και κάνει τις μετρήσεις θα δεις που είναι το πρόβλημα.

Μέχρι τα 550 μέτρα απόσταση περιμετρικά του αστικού κέντρου, δεν αλλάζουν οι καμπίνες και λογικά είσαι σε αυτή την περίπτωση. Η άλλη νέα καμπίνα που λες, μάλλον δεν καλύπτει οριακά την οικοδομή σου αλλά το επόμενο οικοδομικό τετράγωνο. Ακριβώς έτσι είμαι κι εγώ. Η δικιά μου καμπίνα είναι η τελευταία στην σειρά που δεν άλλαξε και από το επόμενο τετράγωνο αναβαθμίσθηκαν όλες και δίνουν υπηρεσία κοντά ένα χρόνο τώρα..

Επεξ/σία από jkoukos
  • Like 1
Δημοσ.
16 ώρες πριν, jkoukos είπε

Έχουμε σχεδόν ίδια στοιχεία αλλά εγώ πιάνω 38Mbps, σε σύνδεση από το αστικό κέντρο. Μάλλον έχει θέμα η καλωδίωση (εξωτερική ή εσωτερική). Όταν έρθει ο τεχνικός και κάνει τις μετρήσεις θα δεις που είναι το πρόβλημα.

Μέχρι τα 550 μέτρα απόσταση περιμετρικά του αστικού κέντρου, δεν αλλάζουν οι καμπίνες και λογικά είσαι σε αυτή την περίπτωση. Η άλλη νέα καμπίνα που λες, μάλλον δεν καλύπτει οριακά την οικοδομή σου αλλά το επόμενο οικοδομικό τετράγωνο. Ακριβώς έτσι είμαι κι εγώ. Η δικιά μου καμπίνα είναι η τελευταία στην σειρά που δεν άλλαξε και από το επόμενο τετράγωνο αναβαθμίσθηκαν όλες και δίνουν υπηρεσία κοντά ένα χρόνο τώρα..

Φίλε χωρίς καμπίνα καινούρια και εγώ... Έχω μια στα 50 μέτρα πιο κάτω παλιά. 

Vdsl θα πάρω από τα κεντρικά είπαν. 

Από ταχύτητες πως είσαι και αποσυνδέσεις; 

Είσαι ευχαριστημένος; εταιρία; 

Δημοσ.

Δεν πρέπει να είναι του ΟΤΕ, δε γράφει κάτι τέτοιο(μάλλον Vodafone γιατί έχω ακούσει ότι έχει αναλάβει την περιοχή) . Ούτε νούμερα διακρίνω στην καμπίνα. Τα νούμερα που τα γράφει συνήθως; 

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, divo είπε

απο τ στοιχεια που εχεις βαλει φαινεται να εισαι 1.5 χιλιομετρα ( att 20,9)  απο εκει που παιρνεις ιντερνετ. Το πιθανότερο απο κεντρο. Μηπως η καμπινα που βαλανε δεν εχει ενεργοποιηθει ακομα? Εχει κατι νουμερα επανω μπορεις να τα δεις; και αν γραφει οτε ή ειναι αλλου παροχου.

Εμένα πως μπορείς να βρεις πόσα μέτρα είμαι;

Δημοσ.

Με 21dB εξασθένιση σε VDSL, είναι περίπου στα 1000 "καλωδιακά" μέτρα και λογικά είχε περίπου 14dB σε ADSL που συμφωνεί με την ταχύτητα 16Mbps που ανέφερε. Η πραγματική απόσταση της καμπίνας του, λογικά είναι κοντά στο όριο των 550 μέτρων.

Η καμπίνα μου είναι σε μία ευθεία κυριολεκτικά  από το αστικό μέτρο στα 450 μέτρα και άλλα 75 μέτρα μέχρι το σπίτι και ήμουν με 12-13dB εξασθένιση σε ADSL και συγχρονισμό 18-19Mbps και τώρα σε VDSL έχω αντίστοιχες τιμές 20dB και 38Mbps, με πάροχο Cosmote όλα. Γενικά σε VDSL η εξασθένιση για την ίδια φυσική γραμμή είναι αυξημένη κατά 6-7dB έναντι της ADSL, κάτι που είναι φυσιολογικότατο λόγω των περισσότερων συχνοτήτων.

• Like 1
Δημοσ.
εχω adsl με αυτα τα στατιστικα,εαν γυρισω καποια στιγμη σε vdsl ποσο θα συγχρονισω?

Actual Rate(Up/Down) 1023/20038 kbps
Attainable Rate(Up/Down) 1108/20668 kbps
Noise Margin(Up/Down) 8.4/5 dB
Line Attenuation(Up/Down) 9.2/10.5 dB
Output Power(Up/Down) 12.7/18.9 dBm
Δημοσ.

45-50Mbps αλλά εξαρτάται από την ποιότητα του χάλκινου δικτύου, εσωτερικού και εξωτερικού. Αυτό σε περίπτωση από αστικό κέντρο που φαντάζομαι θα παραμείνεις διότι είσαι πλησίον του.

Δημοσ.

Τελικά ήρθε ο τεχνικός σήμερα και μου είπε ότι δε μπορεί να ανέβει η ταχύτητα VDSL λόγω ανεφικτότητας δικιάς τους.Ενδεχομένως στο μέλλον μου είπε αν με συνδέσουν σε νέο καφάο...  

Το κακό για μένα είναι ότι είχα συμβόλαιο έως μέσα Αυγούστου σε καλή τιμή και τώρα μου λένε να πάρω το πρόγραμμα που είχα σε τιμή καταλόγου που είναι σαφώς πιο υψηλή (μου αναφέρουν επίσης ότι δεσμεύτηκα για 24 μήνες - άσχετο βέβαια για αυτούς ότι δεσμεύτηκα για υπηρεσία VDSL και ότι μου προτείναν οι ίδιοι τις αναβαθμισμένες στην περιοχή μου υπηρεσίες VDSL...)

Δημοσ.

Μίλα μαζί τους πάλι, διότι εξ όσων γνωρίζω είναι υποχρεωμένοι εφόσον είναι δικό τους πρόβλημα, να σε γυρίσουν στο προηγούμενο συμβόλαιο που είχες και για όσο διάστημα ισχύει αυτό, διαφορετικά απευθύνεσαι στην ΕΕΤΤ.

Δημοσ.

Τους μίλησα και μου είπαν να επιλέξω ένα από τα προγράμματα καταλόγου γιατί η προσφορά που είχα ίσχυε μέχρι την τηλεφωνική δέσμευση που κάναμε για VDSL. Από εκεί και πέρα μου είπαν ότι δεν ισχύει όσο και αν επέμεινα ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...