Βασίλης_29 Δημοσ. 10 Μαΐου 2019 Δημοσ. 10 Μαΐου 2019 Εδώ και χρόνια μετράω την απόσταση που διανύω όταν περπατώ με την χρήση του google earth. Πρόσφατα εγκατέστησα μια εφαρμογή στο κινητό μου για android. Διαπιστώνω αποκλίσεις σε σχέση με το google earth, άλλες μεγάλες άλλες μικρές. Αυτό που θα ήθελα να μου πει όποιος γνωρίζει είναι τι τεχνολογία χρησιμοποιεί η εφαρμογή στο κινητό για την μέτρηση της απόστασης καθώς και πόση ακρίβεια έχει αυτή. Χρησιμοποιεί μήπως το σίτγμα από την κεραία; Ακόμα και μέσα στο σπίτι αν περπατήσω καταγράφει μια απόσταση. Να τονίσω πως όταν είμαι έξω το κινητό δεν είναι συνδεδεμένο πουθενά στο διαδίκτυο, ούτε μέσω wifi ούτε από το 4G.
VonLoutsos Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Συνήθως οι εφαρμογές χρησιμοποιούν το GPS του κινητού για να υπολογίσουν αποστάσεις. Απλά με το 4G και το wifi κλειδώνει δορυφόρους πιο γρήγορα. Αν χρησιμοποιούν κάτι άλλο δεν ξέρω αλλά αν υπέθετα κάτι θα ήταν από τους αισθητήρες κίνησης του κινητού αν βλέπουν μια παρόμοια επαναλαμβανόμενη κίνηση να την καταχωρούν ως βήμα και από εκεί να βρίσκουν απόσταση. 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Εν τω μεταξύ η εφαρμογή που έχω, μετράει πέραν από τα μέτρα και το πλήθος των βημάτων. Κάνοντας την διαίρεση βρίσκω οτι το κάθε βήμα το λαμβάνει σε 0.61 - 0.61 μέτρα κατά μέσο όρο. Βέβαια μου φαίνεται υπερβολικό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα