Προς το περιεχόμενο

Ηλιακοί θερμοσίφωνες

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, vasilllis είπε

Χρονια πολλα και καλα.

Αλλη μια απορια.e-solar ή solar-star? ή καποιον αλλο για συγκριση?

Με μια γρήγορη ματιά έχουν ίδια χαρακτηριστικά αλλά ο esolar είναι φθηνοτερος.

Και μην βάλεις πάνω από 3 μέτρα 

• Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Στις 16/8/2020 στις 1:17 ΠΜ, vaggooss είπε

Με μια γρήγορη ματιά έχουν ίδια χαρακτηριστικά αλλά ο esolar είναι φθηνοτερος.

Και μην βάλεις πάνω από 3 μέτρα 

Νομίζω ότι 3 τμ επιλεκτικό είναι ότι καλύτερο

• 5 εβδομάδες αργότερα...

Απλα για να υπαρχει μια ενημερωση σχετικα με αυτα που συζηταμε.Εβαλα τον solar star me 3μ² panel στα 200 λτ.σε 4 μελη οικογενεια .Μεχρι και σημερα που εχει ολη μερα συννεφια,με το ενα πανελ σκεπασμενο υπαρχει αφθονο ζεστο νερο.Πολλες μερες δε,υπηρχε ζεστο νερο και στις 22:00 το βραδυ για μπανιο .

Ρε παιδιά να ρωτήσω,εχω βάλει έναν esolar premium glass με επιλεκτικους συλλέκτες 200 λίτρα και inox μποιλερ.

Ανέβηκα σήμερα μετά από πολυ καιρό στην ταράτσα και είδα το μποιλερ να έχει βαθουλώματα και στο σημείο που είναι το αυτοκόλλητο της esolar έχει λιώσει και έχει σημάδια σαν σκουριά.Πρωτον πως διάολο γίναν αυτά τα βαθουλώματα και δεύτερον αν επηρεάζουν την λειτουργία του ηλιακού...

15 ώρες πριν, 26ska είπε

Ρε παιδιά να ρωτήσω,εχω βάλει έναν esolar premium glass με επιλεκτικους συλλέκτες 200 λίτρα και inox μποιλερ.

Ανέβηκα σήμερα μετά από πολυ καιρό στην ταράτσα και είδα το μποιλερ να έχει βαθουλώματα και στο σημείο που είναι το αυτοκόλλητο της esolar έχει λιώσει και έχει σημάδια σαν σκουριά.Πρωτον πως διάολο γίναν αυτά τα βαθουλώματα και δεύτερον αν επηρεάζουν την λειτουργία του ηλιακού...

Τα βαθουλώματα γίνονται από μη σωστό "χύσιμο" (οκ ξέρω ότι σηκώνει πολύ καζούρα η λέξη αλλά δεν μου έρχεται στο μυαλό κάποια τεχνική ορολογία :P) της πολυουρεθάνης. Κανονικά πρέπει να γίνεται με συγκεκριμένη πίεση, σε κάποια χ θερμοκρασία και να της δίνεται χρόνος να πάρει τον όγκο της και όχι να πηγαίνει το boiler κατευθείαν για πούλημα/τοποθέτηση.

Σαν επίδραση στη λειτουργία του ηλιακού το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό (ίσως κάποιος να έχει και άλλες ιδέες) είναι ότι στο σημείο του βουλιάγματος το πάχος είναι μικρότερο και ίσως αυτό να έχει επίδραση στις απώλειες. Προφανώς μιλάμε για περιπτώσεις σημαντικού βάθους στο βούλιαγμα και σε αρκετά μεγάλη επιφάνεια. Τα μικροβαθουλώματα δε νομίζω ότι δημιουργούν θέμα, πέρα από...ψυχολογικό, αφού όταν πληρώσεις κάτι θέλεις να είναι άψογο απ' όλες τις πλευρές. Και αισθητικά. Άσε που τέτοιες καταστάσεις δημιουργούν ερωτηματικά για το κατά πόσο ακολουθούνται οι σωστές διαδικασίες στην κατασκευή και τι σόϊ quality control γίνεται.

Ίσως ένα τηλέφωνο στην εταιρία θα είχε ενδιαφέρον για να ακούσεις και τη δική τους άποψη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, haris_216 είπε

Τα βαθουλώματα γίνονται από μη σωστό "χύσιμο" (οκ ξέρω ότι σηκώνει πολύ καζούρα η λέξη αλλά δεν μου έρχεται στο μυαλό κάποια τεχνική ορολογία :P) της πολυουρεθάνης. Κανονικά πρέπει να γίνεται με συγκεκριμένη πίεση, σε κάποια χ θερμοκρασία και να της δίνεται χρόνος να πάρει τον όγκο της και όχι να πηγαίνει το boiler κατευθείαν για πούλημα/τοποθέτηση.

Σαν επίδραση στη λειτουργία του ηλιακού το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό (ίσως κάποιος να έχει και άλλες ιδέες) είναι ότι στο σημείο του βουλιάγματος το πάχος είναι μικρότερο και ίσως αυτό να έχει επίδραση στις απώλειες. Προφανώς μιλάμε για περιπτώσεις σημαντικού βάθους στο βούλιαγμα και σε αρκετά μεγάλη επιφάνεια. Τα μικροβαθουλώματα δε νομίζω ότι δημιουργούν θέμα, πέρα από...ψυχολογικό, αφού όταν πληρώσεις κάτι θέλεις να είναι άψογο απ' όλες τις πλευρές. Και αισθητικά. Άσε που τέτοιες καταστάσεις δημιουργούν ερωτηματικά για το κατά πόσο ακολουθούνται οι σωστές διαδικασίες στην κατασκευή και τι σόϊ quality control γίνεται.

Ίσως ένα τηλέφωνο στην εταιρία θα είχε ενδιαφέρον για να ακούσεις και τη δική τους άποψη.

Τον ηλιακό δεν τον έβαλα τώρα.Τον Φλεβαρη που μας έρχεται κλείνει 2 χρονια,αν έχει κάποια σημασία.

Επεξ/σία από 26ska

18 ώρες πριν, 26ska είπε

Είχες ξανααναιβει και δεν υπήρχαν ? Αν τα βαθουλώματα δεν υπήρχαν εξ αρχης της τοποθέτησης μπορεί να έγιναν  από χαλάζι η από κάποιον κακοπροαίρετο ? Την λειτουργεία όχι Βαλε φωτο

1 ώρα πριν, 26ska είπε

Τον ηλιακό δεν τον έβαλα τώρα.Τον Φλεβαρη που μας έρχεται κλείνει 2 χρονια,αν έχει κάποια σημασία.

Μήπως εφυγες για κάποιες μέρες , και δεν τον σκεπασες;

21 ώρες πριν, vasilllis είπε

Απλα για να υπαρχει μια ενημερωση σχετικα με αυτα που συζηταμε.Εβαλα τον solar star me 3μ² panel στα 200 λτ.σε 4 μελη οικογενεια .Μεχρι και σημερα που εχει ολη μερα συννεφια,με το ενα πανελ σκεπασμενο υπαρχει αφθονο ζεστο νερο.Πολλες μερες δε,υπηρχε ζεστο νερο και στις 22:00 το βραδυ για μπανιο .

Οπότε καταλαβαίνεις τι γίνεται σε όσους δεν σκεπάζουν το καλοκαίρι και απορούμε όταν στα 10 χρόνια σκάει το καζάνι.

1 ώρα πριν, troi.g είπε

Μήπως εφυγες για κάποιες μέρες , και δεν τον σκεπασες;

Ναι έλειψα για κάποιες μέρες και ξέχασα να σκεπάσω πριν φύγω.Αλλα ρε παιδιά έχουν ηλιακό στο χωριό οι δικοί μου δεν έχουν σκεπάσει ποτέ τόσα χρόνια και δεν έχει κανένα θέμα.

Θεωρειται ζημιά αυτό που έγινε;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...