Προς το περιεχόμενο

Ηλιακοί θερμοσίφωνες

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

54 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε

Σκετο 71β δεν λεει κατι.. πχ σκεπασμενο απο 25β το πρωι μεχρι το μεσημερι μπορει να σου δωσει 71β??? Σε καμια περιπτωση.. Ταβανι να σου δωσει 55β!!!

Σίγουρα δεν έχει 25 βαθμούς το πρωί άντε να έχει 50 αλλά και αυτό δύσκολο για αυτό εχω σκεπάσει πάνω από τον μισό σύμφωνα με την χρήση που κάνουμε. 

42 λεπτά πριν, louben είπε

Θα πάρω κάτι παρόμοιο, ΚΑι εγψ προς esolar προσανατολιζομαι, 200 lt 3πλης, με 3ΤΜ full plate συλλεκτες. ΚΑι πανι ο μισος συλλεκτης το καλοκαιρι. Ο συγκεκριμένος ειναι ανοξειδωτος μεσα ετσι και αλλιως σωστα;

Δεν μπαινω στη διαδικασία να αναλυσω τις ιδιαιτερες προδιαγραφες του καθενος (πχ Τιτανιο κτλ) γιατι θεωρω ότι σε μεγάλο βαθμο είναι και θέμα μαρκετιγκ.

Απλα θα ηθελα να μου διευκρινησετε αν ξερετε τι γινεται με το θέμα της εγγύησης για όσους είναι εκτός Αθηνών.(σερβις κτλ) γιατι έχω διαβάσει διάφορα.

Πρόσεξε ο Inox εσωτερικά με τον glass ειναι διαφορετικές κατηγορίες και έχουν πολύ μεγάλη διαφορά στην τιμή , ο Χάλκινος ειναι ο ποιο ακριβός μιλάμε για έως και 3 φορές τα χρήματα του glass παλιότερα έδιναν εγγυήσεις πολύ μεγάλες στους χάλκινους , πχ νομίζω ο δικός μου (Inox εσωτερικά)  έχει 13 χρόνια στο δοχείο με τον όρο να αλλάζεις ανόδιο ανά δυο χρόνια , Ο Μαλτέζος νομίζω ειναι inox για αυτό ειναι και ποιο ακριβός , επίσης ο e-solar glass έχει 8 χρόνια στο δοχείο , στην τοποθέτηση ζήτα να σου βάλουν και δοχείο διαστολής όπως έβαλα και εγώ για να προστατέψω το υδραυλικό δίκτυο  του σπιτιού  μην τα λυπηθείς τα χρήματα .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

17 ώρες πριν, george1551 είπε

Σίγουρα δεν έχει 25 βαθμούς το πρωί άντε να έχει 50 αλλά και αυτό δύσκολο για αυτό εχω σκεπάσει πάνω από τον μισό σύμφωνα με την χρήση που κάνουμε. 

Πρόσεξε ο Inox εσωτερικά με τον glass ειναι διαφορετικές κατηγορίες και έχουν πολύ μεγάλη διαφορά στην τιμή , ο Χάλκινος ειναι ο ποιο ακριβός μιλάμε για έως και 3 φορές τα χρήματα του glass παλιότερα έδιναν εγγυήσεις πολύ μεγάλες στους χάλκινους , πχ νομίζω ο δικός μου (Inox εσωτερικά)  έχει 13 χρόνια στο δοχείο με τον όρο να αλλάζεις ανόδιο ανά δυο χρόνια , Ο Μαλτέζος νομίζω ειναι inox για αυτό ειναι και ποιο ακριβός , επίσης ο e-solar glass έχει 8 χρόνια στο δοχείο , στην τοποθέτηση ζήτα να σου βάλουν και δοχείο διαστολής όπως έβαλα και εγώ για να προστατέψω το υδραυλικό δίκτυο  του σπιτιού  μην τα λυπηθείς τα χρήματα .

Δέκα,όχι οκτώ....

5 ώρες πριν, Devotee είπε

Δέκα,όχι οκτώ....

https://www.esolarshop.net/hliakoi-thermosifwnes/hliakoi-thermosifwnes-glass/160l/hliakosglass160ep-detail.html

στην σελίδα τους λένε 8 και όχι 10  https://prnt.sc/tx7zjb

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και οι δυο έχετε δικιο.

Η απλη σειρα εχει 8 χρονια στο boiler

https://www.esolarshop.net/hliakoi-thermosifwnes/hliakoi-thermosifwnes-glass/200l/hliakosglass200ep-detail.html

H premium 10 χρονια

https://www.esolarshop.net/hliakoi-thermosifwnes/hliakoi-thermosifwnes-glass/200l/hliakosglass200lt-premium-detail.html

και οι inox 13 χρονια

https://www.esolarshop.net/hliakoi-thermosifwnes/hliakoi-thermosifwnes-inox/200l/hliakosinox200ep-detail.html?skr_prm=WyI2N2FmZGI4YS01NDc0LTQ5MzAtYWIxOS05NDFhNzVhMmRkYjciLDE1OTcwODQ5MzM1NjgseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0#sk[52][24]=1-[52][77]=1

διαφορες ανάμεσα στους δυο πρώτους (εκτος της τιμης ) δεν κατάφερα να βρω

Ενδεικτικος χαλκινος 10 χρονια στο μποιλερ

https://www.sol-violaris.com/product/ηλιακός-θερμοσίφωνας-sol-violaris-χάλκινος-160lt-2-0m²/?skr_prm=WyI2N2FmZGI4YS01NDc0LTQ5MzAtYWIxOS05NDFhNzVhMmRkYjciLDE1OTcwODUxMjI1NzAseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0

Ο inox δηλαδη πλεον εχει πιο πολλη εγγυηση απο το χαλκινο.

Θυμαμαι και εγω στο κοντινο παρελθον οι χαλκινοι εδιναν τρελες εγγυησεις (30 χρονια) πρακτικα ανεφαρμοστες βεβαια (οπωςθεωρω ανεφάρμοστη είναι κάθε εγγυηση σε ηλιακο που δεν συντηρειται απο την εταιρεια ( αρα μονο εντος αττικης) εκτος ισως doa.

Επισης θυμαμαι οτι οι χαλκινοι αν και δε θελουν ανοδιο εχουν θεμα σε περιπτωση που οι σωληνες του συστηματος ηταν απο καποιο υλικο (δε θυμαμαοι ποιο).

Στις 9/8/2020 στις 6:49 ΜΜ, george1551 είπε

, στην τοποθέτηση ζήτα να σου βάλουν και δοχείο διαστολής όπως έβαλα και εγώ για να προστατέψω το υδραυλικό δίκτυο  του σπιτιού  μην τα λυπηθείς τα χρήματα .

Μου το εξηγεις λιγο περισσοτερο για να ξέρω τι θα ζητησω και γιατι;

Επεξ/σία από louben
  • Like 1

Παίδες τα φώτα σας...Σε ηλιακό skyland 160lt με επιλεκτικο συλλέκτη 2.3 m² συμπλήρωσα 0.25 του λίτρου απιονισμένο νερό...Είχα ξαναβάλει κάπου το Μάρτιο κάπου τόσο...Να αρχίσω να ανησυχώ;;Η είναι φυσιολογικό;;;Τον ηλιακό τον κοπαναει ο ήλιος από το πρωί έως τις 3 η ώρα το μεσημέρι λόγω λάθος τοποθέτησης...

4 ώρες πριν, argitt είπε

Παίδες τα φώτα σας...Σε ηλιακό skyland 160lt με επιλεκτικο συλλέκτη 2.3 m² συμπλήρωσα 0.25 του λίτρου απιονισμένο νερό...Είχα ξαναβάλει κάπου το Μάρτιο κάπου τόσο...Να αρχίσω να ανησυχώ;;Η είναι φυσιολογικό;;;Τον ηλιακό τον κοπαναει ο ήλιος από το πρωί έως τις 3 η ώρα το μεσημέρι λόγω λάθος τοποθέτησης...

Τα ρακόρ τα έχεις σφίξει?

Όταν συμπληρώνεις νερό πάντα θα σφίγγεις και τα ρακόρ γιατί με την συστολή διαστολή του ζεστού νερού χαλαρώνουν.

Αλλά είναι πολύ μικρή ποσότητα και είμαι σίγουρος ότι δεν σκεπάζεις την μισή πλάκα.

Εγώ τόσο συμπλήρωσα τις 2 πρώτες χρονιές που δεν σκεπαζα.

• Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, vaggooss είπε

Τα ρακόρ τα έχεις σφίξει?

Όταν συμπληρώνεις νερό πάντα θα σφίγγεις και τα ρακόρ γιατί με την συστολή διαστολή του ζεστού νερού χαλαρώνουν.

Αλλά είναι πολύ μικρή ποσότητα και είμαι σίγουρος ότι δεν σκεπάζεις την μισή πλάκα.

Εγώ τόσο συμπλήρωσα τις 2 πρώτες χρονιές που δεν σκεπαζα.

Ποια ρακόρ εννοείς;Τα ρακόρ που γίνεται η κυκλοφορία από καζάνι σε πλάκα  και πίσω;Η τα ρακόρ με τις βαλβίδες εκτόνωσης στο καζάνι που συμπλήρωσα το νερό;Τα δεύτερα όχι απλά τα έσφιξα αλλά τα παραεσφιξα...Και τελευταίο αλλά όχι αμελητέο έχεις δίκιο δν έχω σκεπάσει ποτέ την πλάκα γιατί όπως εξήγησα έχει τοποθετηθεί σε κεραμοσκεπή λάθος και μετά τις 3 χειμώνα καλοκαίρι δν την χτυπάει ό ήλιος...

Επεξ/σία από argitt

8 ώρες πριν, argitt είπε

μετά τις 3 χειμώνα καλοκαίρι δν την χτυπάει ό ήλιος...

Σου κρατάει το νερό; Σου φτάνει το βράδυ? Θέλω να βάλω και εγώ και θα έχω το ίδιο πρόβλημα.

15 λεπτά πριν, denthnpalevw είπε

Σου κρατάει το νερό; Σου φτάνει το βράδυ? Θέλω να βάλω και εγώ και θα έχω το ίδιο πρόβλημα.

Από Μάρτιο έως Οκτώβριο τα κραταει μια χαρά...Ειδικά το καλοκαίρι που από 4 άτομα γινόμαστε 6 λόγω ότι έρχονται τα ανήψια μου για διακοπές δν έχω ξεμείνει ποτέ από ζεστό νερό βράδυ...Και υπόψη ότι ο ηλιακός τροφοδοτεί 2 σπίτια...Αλλά από Νοεμβρη έως και μέσα Μαρτίου έχω ζεστό νερό υπό συνθήκες και όλα αυτά μέχρι το απόγευμα εάν τραβήξω για κατανάλωση λόγω ότι ο ήλιος έχει πέσει και λόγω εξωτερικης θερμοκρασίας...Οπότε οι λύσεις είναι 2 το χειμώνα...Αντίσταση ηλιακού η ανάβω λέβητα για ζεστό νερό...

10 ώρες πριν, argitt είπε

Ποια ρακόρ εννοείς;Τα ρακόρ που γίνεται η κυκλοφορία από καζάνι σε πλάκα  και πίσω;Η τα ρακόρ με τις βαλβίδες εκτόνωσης στο καζάνι που συμπλήρωσα το νερό;Τα δεύτερα όχι απλά τα έσφιξα αλλά τα παραεσφιξα...Και τελευταίο αλλά όχι αμελητέο έχεις δίκιο δν έχω σκεπάσει ποτέ την πλάκα γιατί όπως εξήγησα έχει τοποθετηθεί σε κεραμοσκεπή λάθος και μετά τις 3 χειμώνα καλοκαίρι δν την χτυπάει ό ήλιος...

Όλα τα ρακόρ αλλά αυτά που θα είναι χαλαρά είναι πάντα όσα περνάει ζεστό νερό.

Το σκέπασμα ΕΠΙΒΆΛΛΕΤΑΙ.

Είναι πάρα πολύ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ και μπορώ να πω ζωτικής σημασίας.

Έχω σκεπάσει επί 3 μέρες το 90% του μόνου μου συλλέκτη έτσι για δοκιμή και δεν κατάφερα να τελειώσω το ζεστό νερό με την καθημερινή χρήση.Οποτε καταλαβαίνεις τι γίνεται.

6 ώρες πριν, vaggooss είπε

Όλα τα ρακόρ αλλά αυτά που θα είναι χαλαρά είναι πάντα όσα περνάει ζεστό νερό.

Το σκέπασμα ΕΠΙΒΆΛΛΕΤΑΙ.

Είναι πάρα πολύ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ και μπορώ να πω ζωτικής σημασίας.

Έχω σκεπάσει επί 3 μέρες το 90% του μόνου μου συλλέκτη έτσι για δοκιμή και δεν κατάφερα να τελειώσω το ζεστό νερό με την καθημερινή χρήση.Οποτε καταλαβαίνεις τι γίνεται.

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες...Όπως σου είπα την πλάκα μετά τις 3 η ώρα δν την χτυπάει ο ήλιος οπότε αυτό λειτουργεί σαν ένα είδος σκεπάσματος...Εσύ αν επιτρέπεται πόσα άτομα είστε;;

4 ώρες πριν, argitt είπε

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες...Όπως σου είπα την πλάκα μετά τις 3 η ώρα δν την χτυπάει ο ήλιος οπότε αυτό λειτουργεί σαν ένα είδος σκεπάσματος...Εσύ αν επιτρέπεται πόσα άτομα είστε;;

150 λίτρα 1,3 συλλέκτη 2 άτομα.

Όταν σκέπασα 90% ήμουν μόνος μου τις 3 μέρες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...