Προς το περιεχόμενο

Ηλιακοί θερμοσίφωνες

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 14/6/2020 στις 12:13 ΠΜ, D.PAT είπε

Να μου φέρει κάποιος έναν συλλέκτη με μόνωση πολυουρεθάνης, και θα του κάνω δώρο έναν ηλιακό της αρεσκείας του.

Κάποτε η Καλπάκ έκανε την επένδυση από Ισραήλ για να ριχνει πολυουρεθάνη στον συλλέκτη, αλά τα εγκατέλειψε.

Ευχαριστώ για την απάντηση αν και μου φαίνεται κάπως περίεργο να γράφουν τέτοιες ανακρίβειες.. δεν μπορώ να γνωρίζω καλύτερα, δεν μπορώ να έχω εμπεριστατωμένη άποψη. Έχοντας παρακολουθήσει το νήμα και παλιότερα, ξέρω ότι εσείς είστε στο χώρο, αν δεν έχω μπλέξει τα username. Δεν νομίζω μετά την έρευνά μου ότι μπορώ να βγάλω άκρη, I QUIT όπως έλεγε και η γιαγιά μου στο χωριό, θα πάρω σβάρνα υδραυλικούς και ίσως και ηλεκτρολόγους ν' ακούσω προτάσεις, ούτως ή άλλως αυτοί θα είναι και οι εγκαταστάτες-συντηρητές.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Στις 14/6/2020 στις 2:46 ΜΜ, thanosfwto είπε

καλημερα μαγκες ψαχνω και εγω για ηλιακο ρωτησα εναν υδραυλικο γειτονα και μου πε λεπτομερειες.το σπιτι ειναι μεζονετα το μποιλερ ειναι στο υπογειο και ο ηλιακος θα μπει πανω στα κεραμιδια.αναμονη υπαρχει οταν εγινε το σπιτι.εργασιες, κυκλοφορητη, και ειδικη βαση για κεραμιδια μου ζητησε 600 ευρω(χωρις το μποιλερ)power η μαρκα

αυτός που θα τοποθετήσει το βεβιασμένης ,πρέπει να γνωρίζει πολύ καλά το θέμα, διότι όλοι ξέρουν, και μετά αρχίζουν τα προβλήματα, είναι ορισμένες λεπτομέρειες όταν της αναφέρω σε υδροκηλικούς που έχουν κάνη τέτοιες δουλείες, μένουν με το στόμα ανοιχτό.

Στις 19/6/2020 στις 1:57 ΜΜ, mchrisober είπε

φιλε εχω το ιδιο συστημα και ποτε δεν δουλεψε καλα δυστυχως. χωρια οτι ο μαστορας πρεπει να ειναι ατσιδα για να στο επτυχει. Εγω με μια πλακα και μονο μηνες ηλιου και αυγουστο πιανω 55 βαθμους στο μποιλερ. Βαλε κανονικο ηλιακο. 

παιδια εχω χαθει με ηλιακους. Διαβασα μερικες σελιδες και απο αλλα φορουμ και ενω ολοι προτεινουν χαρακτηριστικα, δεν εχω δει καποιον να εκθιαζει καποιους. Αναρωτιεμαι δεν υπαρχουν καποιοι αναγνωρισμενοι στο χωρο?

μπορείς να μου δόσης εικόνα του λεβητοστασίου, το πως είναι συνδεμένο το κύκλωμα, και μια φώτο από τους συλλέκτες, για να βάλουμε το σύστημα να λειτουργήσει σωστά

• Like 1

Στα βεβιασμένης θα πρέπει ο υδραυλικός να είναι γνώστης του αντικειμένου. Αλλιώς δεν υπάρχει περίπτωση να δουλέψει το σύστημα.

Γνώμη μου να πάτε σε εταιρεία - μέλος της ΕΒΗΕ που έχουν εμπειρία.

• Like 1

2 ώρες πριν, πάνοσ2 είπε

Στα βεβιασμένης θα πρέπει ο υδραυλικός να είναι γνώστης του αντικειμένου. Αλλιώς δεν υπάρχει περίπτωση να δουλέψει το σύστημα.

Γνώμη μου να πάτε σε εταιρεία - μέλος της ΕΒΗΕ που έχουν εμπειρία.

Δυστυχώς στην τελευταία συνέλευση της ΕΒΗΕ κάποιος αναφέρθηκε σε αυτό το ζήτημα, και δυστυχώς επαγγελματίες στο είδος έχουν προβλήματα μεγάλα, κάποιος ώμος που ασχολήθηκε πολύ σοβαρά με τα κεντρικά συστήματα, ξέρει τη πρέπει να κάνη.

Στις 22/6/2020 στις 5:16 ΜΜ, quasi είπε

Ευχαριστώ για την απάντηση αν και μου φαίνεται κάπως περίεργο να γράφουν τέτοιες ανακρίβειες.. δεν μπορώ να γνωρίζω καλύτερα, δεν μπορώ να έχω εμπεριστατωμένη άποψη. Έχοντας παρακολουθήσει το νήμα και παλιότερα, ξέρω ότι εσείς είστε στο χώρο, αν δεν έχω μπλέξει τα username. Δεν νομίζω μετά την έρευνά μου ότι μπορώ να βγάλω άκρη, I QUIT όπως έλεγε και η γιαγιά μου στο χωριό, θα πάρω σβάρνα υδραυλικούς και ίσως και ηλεκτρολόγους ν' ακούσω προτάσεις, ούτως ή άλλως αυτοί θα είναι και οι εγκαταστάτες-συντηρητές.

Μου αρέσει αυτό που έλεγε η Γιαγιά I quit, Ο υδραυλικός, και ο ηλεκτρολόγος θα σου προτείνει αυτόν από τον οποίο οικονομάει περισσότερα.

5 ώρες πριν, denthnpalevw είπε

Ηλιακός που σε σπίτι που θα τοποθετηθεί, έχει ήλιο μέχρι της 15:00, αξίζει? Δεν υπάρχει λύση για περισσότερη ηλιοφάνεια.

αξίζει απλά πρέπει να υπερδιαστασιολογηθούν οι συλλέκτες. Πχ για 160 πήγαινε 4 τμ σύνολο

• Thanks 1

2 ώρες πριν, denthnpalevw είπε

Αυτό γιατί; Θα χει άμεση ηλιοφάνεια μέχρι εκείνη την ώρα.

Το καλοκαίρι θα σαι οκ, τον χειμώνα όμως θα θες να εκμεταλλευτείς και την τελευταία ρανίδα ηλιοφάνειας και εσύ δεν θα μπορείς από ότι λες. Οπότε θες παραπάνω συλλεκτική επιφάνεια για να το επιτύχεις αυτό.

27 λεπτά πριν, denthnpalevw είπε

τον χειμωνα ετσι κι αλλιως απο νωριτερα θα εχει σκια εκει.

Ακομα χειρότερα, οπότε θα πρέπει να αξιοποιήσεις τον αδύναμο ήλιο που θα έχεις για ακόμη λιγότερες ώρες. 

18 ώρες πριν, denthnpalevw είπε

Ηλιακός που σε σπίτι που θα τοποθετηθεί, έχει ήλιο μέχρι της 15:00, αξίζει? Δεν υπάρχει λύση για περισσότερη ηλιοφάνεια.

Ναι. Αν το εχεις ελεγξει και το χειμωνα μεχρι τις 15.00 δεν υπαρχει σκιαση τοτε εισαι οκ! Για χειμωνα εκει φορτωνει 11 με 3!

• Thanks 1

1 ώρα πριν, denthnpalevw είπε

Χειμώνα θα είναι λιγότερο. Από μέγιστο σημείο ηλίου πλας 5με 10 μοίρες ακόμα. 

Τοτε βαλε με σωληνες κενου! Μεγαλυτερη αποδοση απο επιλεκτικο!

• Thanks 1

παιδια καλησπερα,

Εχω τον ηλιακο Helioakmi Megasun E200lt/4.2m² και θελω να τοποθετησω καλυμμα.

Επειδη καθε πλακα ειναι 2,10 μ2 σκεφτομαι το εξης

https://www.dias-shop.gr/p/380/Κάλυμμα-ηλιακού-θερμοσίφωνα-105X200cm-solar-panel-cover

Εχετε να προτεινετε κατι καλυτερο?

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...