gia_nnis Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, Artakos είπε Μετρησα χθες θερμοκρασια νερου ηλιακού μετα απο 1 λουτρο και ειχε 70 βαθμους, λετε να εχω προβλημα υπερθέρμανσης? Ειναι 120lt cosmosun 2τμ συλλεκτης και τοποθετηση σε κεραμοσκεπη οποτε δεν εχει την σωστη κλιση, Να πω οτι δεν εχω κανενα παραπονο εδω και 6χρονια αλλα σκέφτομαι μηπως θελει κάλυμμα, Μεχρι ποσο θεωρείται ασφαλης θερμοκρασια νερου? Αν η μεγιστη ειναι μεχρι 70β εισαι οκ! Την μεγιστη θα την δεις αργα το μεσημερι περιπου 16:00 Για μενα το καλοκαιρι οχι πανω απο 60β! Μεγιστη αξιοπιστια με αραια service συν οτι δεν χανεις ποτε υγρα του κλειστου! Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2020 από gia_nnis 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mmike2503 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 Καλησπέρα. Θα βάλω ηλιακό διπλής σε ρετιρέ διαμέρισμα. Υπάρχει κάποιο συγκεντρωτικό ποστ με το τι να προσέξω, τι να προτιμήσω, τι να αποφύγω και τι να ζητήσω στην εγκατάσταση? Ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mchrisober Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 Στις 14/6/2020 στις 12:46 ΜΜ, thanosfwto είπε καλημερα μαγκες ψαχνω και εγω για ηλιακο ρωτησα εναν υδραυλικο γειτονα και μου πε λεπτομερειες.το σπιτι ειναι μεζονετα το μποιλερ ειναι στο υπογειο και ο ηλιακος θα μπει πανω στα κεραμιδια.αναμονη υπαρχει οταν εγινε το σπιτι.εργασιες, κυκλοφορητη, και ειδικη βαση για κεραμιδια μου ζητησε 600 ευρω(χωρις το μποιλερ)power η μαρκα φιλε εχω το ιδιο συστημα και ποτε δεν δουλεψε καλα δυστυχως. χωρια οτι ο μαστορας πρεπει να ειναι ατσιδα για να στο επτυχει. Εγω με μια πλακα και μονο μηνες ηλιου και αυγουστο πιανω 55 βαθμους στο μποιλερ. Βαλε κανονικο ηλιακο. παιδια εχω χαθει με ηλιακους. Διαβασα μερικες σελιδες και απο αλλα φορουμ και ενω ολοι προτεινουν χαρακτηριστικα, δεν εχω δει καποιον να εκθιαζει καποιους. Αναρωτιεμαι δεν υπαρχουν καποιοι αναγνωρισμενοι στο χωρο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gia_nnis Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 5 ώρες πριν, mmike2503 είπε Καλησπέρα. Θα βάλω ηλιακό διπλής σε ρετιρέ διαμέρισμα. Υπάρχει κάποιο συγκεντρωτικό ποστ με το τι να προσέξω, τι να προτιμήσω, τι να αποφύγω και τι να ζητήσω στην εγκατάσταση? Ευχαριστώ Να ζητησεις να σου βαλουν το καλο αντιψυκτικο-διαφανες. Μποιλερ-συλλεκτη να εχει την καλη μονωση που δεν καιγεται στον ηλιο.. Σωληνες πηγενελα αν ειναι απο τουμποραμα με την οικονομικη μονωση(χαλαει σε 2 χρονια) μην πληρωσεις πανω απο 3ευρω/μετρο! Να προσεξεις ο ηλιακος που θα βαλεις ο συλλεκτης να εχει την σωστη κλιση για την μεγιστη αποδοση τον χειμωνα! Για 3 ατομα οχι κατω απο 160λ 3τμ για να εισαι οκ τον χειμωνα! Αν δεν εισαι τοσο του σκεπασματος παρε 200λ 3τμ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SB_1957 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 Στις 14/6/2020 στις 2:46 ΜΜ, thanosfwto είπε καλημερα μαγκες ψαχνω και εγω για ηλιακο ρωτησα εναν υδραυλικο γειτονα και μου πε λεπτομερειες.το σπιτι ειναι μεζονετα το μποιλερ ειναι στο υπογειο και ο ηλιακος θα μπει πανω στα κεραμιδια.αναμονη υπαρχει οταν εγινε το σπιτι.εργασιες, κυκλοφορητη, και ειδικη βαση για κεραμιδια μου ζητησε 600 ευρω(χωρις το μποιλερ)power η μαρκα Έχουμε μπόιλερ στο υπόγειο και οι συλλέκτες είναι στα κεραμίδια΄. Δεν υπήρχαν αναμονές, μπήκαν εξωτερικά μέσα σε σωλήνα υδρορροής τόσο οι σωληνώσεις όσο και τα καλώδια! Μας πήρε 700 ευρώ για τοποθέτηση, σωλήνα υδρορροής και μονωμένες σωληνώσεις. Δουλεύει τέλεια, έχουμε καυτό νερό και πρέπει να σκεπάζουμε τον ένα συλλέκτη. 200 λίτρα με 4 τ.μ. 42 λεπτά πριν, mchrisober είπε φιλε εχω το ιδιο συστημα και ποτε δεν δουλεψε καλα δυστυχως. χωρια οτι ο μαστορας πρεπει να ειναι ατσιδα για να στο επτυχει. Εγω με μια πλακα και μονο μηνες ηλιου και αυγουστο πιανω 55 βαθμους στο μποιλερ. Βαλε κανονικο ηλιακο. Πόσα λίτρα το μπόιλερ και πόσα τ.μ. συλλέκτη? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, SB_1957 είπε Έχουμε μπόιλερ στο υπόγειο και οι συλλέκτες είναι στα κεραμίδια΄. Δεν υπήρχαν αναμονές, μπήκαν εξωτερικά μέσα σε σωλήνα υδρορροής τόσο οι σωληνώσεις όσο και τα καλώδια! Μας πήρε 700 ευρώ για τοποθέτηση, σωλήνα υδρορροής και μονωμένες σωληνώσεις. Δουλεύει τέλεια, έχουμε καυτό νερό και πρέπει να σκεπάζουμε τον ένα συλλέκτη. 200 λίτρα με 4 τ.μ. Πόσα λίτρα το μπόιλερ και πόσα τ.μ. συλλέκτη? 13 λεπτά πριν, SB_1957 είπε Έχουμε μπόιλερ στο υπόγειο και οι συλλέκτες είναι στα κεραμίδια΄. Δεν υπήρχαν αναμονές, μπήκαν εξωτερικά μέσα σε σωλήνα υδρορροής τόσο οι σωληνώσεις όσο και τα καλώδια! Μας πήρε 700 ευρώ για τοποθέτηση, σωλήνα υδρορροής και μονωμένες σωληνώσεις. Δουλεύει τέλεια, έχουμε καυτό νερό και πρέπει να σκεπάζουμε τον ένα συλλέκτη. 200 λίτρα με 4 τ.μ. Πόσα λίτρα το μπόιλερ και πόσα τ.μ. συλλέκτη? φιλε εγω εχω κατω ενα μποιλερ αλλα ειναι 80 λιτρα.θα το κανω οπως εσυ απλα εχω αναμονες.σεν ειναι και αισθητικα ωραιο το μποιλερ πανω λες και εισαι σε τσαντιρι.ο μαστορας μου πε μια χαρα θα λειτουργει. αντε να παθει καμια ζημια το μποιλερ και να ανεβαινω στα κεραμιδια..χιλιες φορες κατω.700 ευρω σου πηρε με το μποιλερ μαζι;η μονο οι συλλεκτες;; Επεξ/σία 19 Ιουνίου 2020 από Επισκέπτης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SB_1957 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 12 λεπτά πριν, thanosfwto είπε φιλε εγω εχω κατω ενα μποιλερ αλλα ειναι 80 λιτρα.θα το κανω οπως εσυ απλα εχω αναμονες.σεν ειναι και αισθητικα ωραιο το μποιλερ πανω λες και εισαι σε τσαντιρι.ο μαστορας μου πε μια χαρα θα λειτουργει. αντε να παθει καμια ζημια το μποιλερ και να ανεβαινω στα κεραμιδια..χιλιες φορες κατω.700 ευρω σου πηρε με το μποιλερ μαζι;η μονο οι συλλεκτες;; 700 ευρώ μόνο η τοποθέτηση και οι σωλήνες! Το μπόιλερ, οι συλλέκτες, ο κυκλοφορητής, δύο δοχεία διαστολής και ηλεκτρολογικά ήταν άλλο πακέτο! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, SB_1957 είπε 700 ευρώ μόνο η τοποθέτηση και οι σωλήνες! Το μπόιλερ, οι συλλέκτες, ο κυκλοφορητής, δύο δοχεία διαστολής και ηλεκτρολογικά ήταν άλλο πακέτο! 600 ζητησε ο δικος μου με κυκλοφορητη,εργασια και βαση για κεραμιδια.επειδη υπαρχει αναμονη νομιζω δε θα περασει σωληνες εξωτερικα.νομιζω πολλα σου πηρε!! Επεξ/σία 19 Ιουνίου 2020 από Επισκέπτης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mmike2503 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 2 ώρες πριν, gia_nnis είπε Να ζητησεις να σου βαλουν το καλο αντιψυκτικο-διαφανες. Μποιλερ-συλλεκτη να εχει την καλη μονωση που δεν καιγεται στον ηλιο.. Σωληνες πηγενελα αν ειναι απο τουμποραμα με την οικονομικη μονωση(χαλαει σε 2 χρονια) μην πληρωσεις πανω απο 3ευρω/μετρο! Να προσεξεις ο ηλιακος που θα βαλεις ο συλλεκτης να εχει την σωστη κλιση για την μεγιστη αποδοση τον χειμωνα! Για 3 ατομα οχι κατω απο 160λ 3τμ για να εισαι οκ τον χειμωνα! Αν δεν εισαι τοσο του σκεπασματος παρε 200λ 3τμ Ευχαριστώ για την απάντηση! Όταν λέμε καλή μόνωση? Ποια είναι? Υπάρχουν μοντέλα στην αγορά να πάω κατευθείαν σε αυτά? Για σωλήνες δεν ξέρω υπάρχει περίπτωση να υπάρχει προεγκατασταση. Αν δεν υπάρχει τι σωλήνες να ζητήσω αντί για τουμποραμα? Η σωστή κλήση είναι στάνταρ ή ανάλογα το συλλέκτη κλπ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mchrisober Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 4 ώρες πριν, SB_1957 είπε Έχουμε μπόιλερ στο υπόγειο και οι συλλέκτες είναι στα κεραμίδια΄. Δεν υπήρχαν αναμονές, μπήκαν εξωτερικά μέσα σε σωλήνα υδρορροής τόσο οι σωληνώσεις όσο και τα καλώδια! Μας πήρε 700 ευρώ για τοποθέτηση, σωλήνα υδρορροής και μονωμένες σωληνώσεις. Δουλεύει τέλεια, έχουμε καυτό νερό και πρέπει να σκεπάζουμε τον ένα συλλέκτη. 200 λίτρα με 4 τ.μ. Πόσα λίτρα το μπόιλερ και πόσα τ.μ. συλλέκτη? 150lt το μποιλερ και 2τμ ο συλλεκτης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gia_nnis Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2020 4 ώρες πριν, mmike2503 είπε Ευχαριστώ για την απάντηση! Όταν λέμε καλή μόνωση? Ποια είναι? Υπάρχουν μοντέλα στην αγορά να πάω κατευθείαν σε αυτά? Για σωλήνες δεν ξέρω υπάρχει περίπτωση να υπάρχει προεγκατασταση. Αν δεν υπάρχει τι σωλήνες να ζητήσω αντί για τουμποραμα? Η σωστή κλήση είναι στάνταρ ή ανάλογα το συλλέκτη κλπ? Η καλη μονωση λεγεται αλουμινιου και πουλιέται μονη της σε αντιθεση με την φθηνη!. Δεν χαλαει το εξωτερικο απο τον ηλιο! Ετσι προστατεύεται η μονωση-αρμαφλεξ! Αντι για τουμποραμα μπορεις να βαλεις πολυστρωματικη! Συνηθως στις περισσοτερες ειναι στανταρ. 45 μοίρες αν δεν κανω λαθος.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
argitt Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 17 ώρες πριν, gia_nnis είπε Να ζητησεις να σου βαλουν το καλο αντιψυκτικο-διαφανες. Μποιλερ-συλλεκτη να εχει την καλη μονωση που δεν καιγεται στον ηλιο.. Σωληνες πηγενελα αν ειναι απο τουμποραμα με την οικονομικη μονωση(χαλαει σε 2 χρονια) μην πληρωσεις πανω απο 3ευρω/μετρο! Να προσεξεις ο ηλιακος που θα βαλεις ο συλλεκτης να εχει την σωστη κλιση για την μεγιστη αποδοση τον χειμωνα! Για 3 ατομα οχι κατω απο 160λ 3τμ για να εισαι οκ τον χειμωνα! Αν δεν εισαι τοσο του σκεπασματος παρε 200λ 3τμ Επειδή την έχω πατήσει με το αντιψυκτικό,μπορείς να δώσεις περισσότερες πληροφορίες για το διαφανές αντιψυκτικό; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ppd Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 17 ώρες πριν, mchrisober είπε 150lt το μποιλερ και 2τμ ο συλλεκτης. Μικρος συλλεκτης. Θελεις τουλαχιστον 3τ.μ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gia_nnis Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 20 Ιουνίου 2020 5 ώρες πριν, argitt είπε Επειδή την έχω πατήσει με το αντιψυκτικό,μπορείς να δώσεις περισσότερες πληροφορίες για το διαφανές αντιψυκτικό; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kstgr Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 21 Ιουνίου 2020 Προπυλενογλυκόλη είναι το μόνο αντιψυκτικό που είναι κατάλληλο για ηλιακούς θερμοσίφωνες. Η αιθυλενογλυκόλη είναι για ψυγεία αυτοκινήτων, πολύ επικίνδυνη σε ηλιακούς, άκρως τοξική. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα