D.PAT Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 11 ώρες πριν, quasi είπε Καλημέρα και πάλι, ευχαριστώ για τις απαντήσεις. giorgosvet ευχαριστώ για το link πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες, το πέτυχα κι εγώ το site του Μοναχου στην αναζήτηση για επιλογή ηλιακού. Παρακάτω τα τρία μοντέλα στα οποία βρήκα την εν λόγω μόνωση στους συλλέκτες, μέχρι τώρα.. 1. https://www.aenaos-sa.gr/iliakos-thermosifonas-sonnentech-150lt-titanium-full-face και όπως αναφέρει και ο naive, στην περιγραφή για τον συλλέκτη γράφει: "Πρόσθετη οπίσθια μόνωση πετροβάμβακα 20mm για προστασία της πολυουρεθάνης από υπερθέρμανση." 2.http://www.biossol.gr/el/προϊόντα/ηλιακή-ενέργεια/ηλιακοί-θερμοσίφωνες.html Ομοίως: Oι επιλεκτικοι συλλέκτες του συστήματος ξεχωρίζουν από την διπλή μόνωση συνολικού πάχους 50mm με συνδυασμό χυτής πολυουρεθάνης στο πίσω μέρος και πετροβάμβακα. 3.https://www.karavakas.gr/hliakos-thermosifonas-streben-150-lt-diplis-taratsa-2tm Εδω βλέπω μόνο πολυουρεθάνη στην περιγραφή. Θερμομονωτικό Υλικό: Υψηλής πυκνότητας οικολογική πολυουρεθάνη CFC free κατά DIN EN ISO 845:2009-10, DIN EN ISO 844:2009-10, DIN 18164, DIN 18159 και DIN 4102 Edit 2: Τέλος, ο συλλέκτης διαθέτει διπλή μόνωση πολυουρεθάνης - ορυκτοβάμβακα (υβριδική) πάχους 40mm στην επιφάνεια του κελύφους και 20mm στις πλευρές. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνει μέγιστη θερμική μόνωση (χάρη στην πολυουρεθάνη) και προστασία της μόνωσης από την υπερθέρμανση (χάρη στον ορυκτοβάμβακα). Η μόνωση προστατεύεται επιπλέον με 2 φύλλα αλουμινίου που βρίσκονται σε διαφορετικά επίπεδα στο κέλυφος διατηρώντας τις μονωτικές ιδιότητές του στον ίδιο βαθμό για πάντα. Edit:4. https://www.sieline.gr/pages/gr/products/solar_systems/solar_siemens.php Ομοίως με το παραπάνω: Η σειρά LX της SIELINE (Μου δίνουν την εντύπωση πολύ ποιοτικών ηλιακών, και λίγο πιο τσιμπημένοι στην τιμή) όπου γράφει στα χαρακτηριστικά: Μόνωση συλλέκτη από διογκωμένη πολυουρεθάνη πρεσσαριστή σε φούρνο με θερμοκρασία 45οC για ομοιόμορφη διόγκωση. Δεν ξέρω τα παραπάνω συστήματα αν είναι οκ στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά τους.. Να μου φέρει κάποιος έναν συλλέκτη με μόνωση πολυουρεθάνης, και θα του κάνω δώρο έναν ηλιακό της αρεσκείας του. Στις 12/6/2020 στις 5:05 ΜΜ, naive είπε Εγώ δεν έχω δει ποτέ συλλέκτη με μόνωση πολυουρεθανης. Σε προηγούμενη συζήτηση εδώ αναφέρθηκε ότι η πολυουρεθανη δε μπορεί να μπει στο συλλέκτη γιατί μπορεί να από δομηθεί στις θερμοκρασίες που πιάνει ο συλλέκτης. Κάποτε η Καλπάκ έκανε την επένδυση από Ισραήλ για να ριχνει πολυουρεθάνη στον συλλέκτη, αλά τα εγκατέλειψε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 14 ώρες πριν, D.PAT είπε Να μου φέρει κάποιος έναν συλλέκτη με μόνωση πολυουρεθάνης, και θα του κάνω δώρο έναν ηλιακό της αρεσκείας του. Κάποτε η Καλπάκ έκανε την επένδυση από Ισραήλ για να ριχνει πολυουρεθάνη στον συλλέκτη, αλά τα εγκατέλειψε. καλημερα μαγκες ψαχνω και εγω για ηλιακο ρωτησα εναν υδραυλικο γειτονα και μου πε λεπτομερειες.το σπιτι ειναι μεζονετα το μποιλερ ειναι στο υπογειο και ο ηλιακος θα μπει πανω στα κεραμιδια.αναμονη υπαρχει οταν εγινε το σπιτι.εργασιες, κυκλοφορητη, και ειδικη βαση για κεραμιδια μου ζητησε 600 ευρω(χωρις το μποιλερ)power η μαρκα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lews Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 Στις 12/6/2020 στις 11:12 ΠΜ, Lews είπε Θέλω να πάρω έναν ηλιακό 160.λίτρα με εναλλακτη για αντλία θερμότητας,inox κλειστού κυκλώματος,σκέφτομαι να πάω Μαλτεζο,ηλιοακμη η howat,για τους 2 πρώτους έχω ακούσει τα καλύτερα,έχει κάποιος εμπειρία με αυτους?ευχαριστω Καμία γνώμη?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ppd Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 30 λεπτά πριν, Lews είπε Καμία γνώμη?? Ριξε μια ματια στις προηγουμενες σελιδες θα δεις κ λεπτομερειες.αν θα πας σε μαλτεζο παντως θα παρεις 3πλης ενεργειας με 3 τ.μ συλλεκτη. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
troi.g Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2020 7 ώρες πριν, Lews είπε Καμία γνώμη?? Όποιον και να πάρεις , να τους τονίσεις ότι θα τον δουλέψεις με αντλία θερμότητας , έχει διαφορετική σερπαντίνα από την κανονική. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panoc Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Καλημερα παιδια, βρισκομαι στη Πατρα και μπηκα στο προγραμμα εξοικονομω 3. Λοιπον μου εγκριθηκε ποσο 1100Ε για ηλιακο, ειμαι αναμεσε σε καποιον matersol 160λτ 3τμ και αντιστοιχο sonne και οι 2 με glass δοχειο. Ποιοτικα εχουν διαφορες ? Επισης πρακτικα μπορω να παρω 2 mastersol στο ποσο του προγραμματος (για να μπει ο δευρος στον αλλο οροφο) αλλα διαβαζω αντικρουοεμενες αποψεις για το mastersol ενω δε βρισω πολλες πληροφοριες για τους sonne. Kαποια βοηθεια ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vaggooss Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 4 ώρες πριν, panoc είπε Καλημερα παιδια, βρισκομαι στη Πατρα και μπηκα στο προγραμμα εξοικονομω 3. Λοιπον μου εγκριθηκε ποσο 1100Ε για ηλιακο, ειμαι αναμεσε σε καποιον matersol 160λτ 3τμ και αντιστοιχο sonne και οι 2 με glass δοχειο. Ποιοτικα εχουν διαφορες ? Επισης πρακτικα μπορω να παρω 2 mastersol στο ποσο του προγραμματος (για να μπει ο δευρος στον αλλο οροφο) αλλα διαβαζω αντικρουοεμενες αποψεις για το mastersol ενω δε βρισω πολλες πληροφοριες για τους sonne. Kαποια βοηθεια ? Να πάρεις mastersol και εφόσον σε βολεύει να πάρεις και τον δεύτερο.Διπλο κέρδος. Μια χαρά ηλιακοί είναι και το εργοστάσιο είναι στην πόλη σου για οτιδήποτε χρειαστείς που δεν θα χρειαστείς φυσικά. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
energy52 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 6 ώρες πριν, panoc είπε Καλημερα παιδια, βρισκομαι στη Πατρα και μπηκα στο προγραμμα εξοικονομω 3. Λοιπον μου εγκριθηκε ποσο 1100Ε για ηλιακο, ειμαι αναμεσε σε καποιον matersol 160λτ 3τμ και αντιστοιχο sonne και οι 2 με glass δοχειο. Ποιοτικα εχουν διαφορες ? Επισης πρακτικα μπορω να παρω 2 mastersol στο ποσο του προγραμματος (για να μπει ο δευρος στον αλλο οροφο) αλλα διαβαζω αντικρουοεμενες αποψεις για το mastersol ενω δε βρισω πολλες πληροφοριες για τους sonne. Kαποια βοηθεια ? Καλησπερα, το εξοικονομω 3 δεν ξεκινα απο Σεπτεμβριο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vasilk Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 3 ώρες πριν, vaggooss είπε Να πάρεις mastersol και εφόσον σε βολεύει να πάρεις και τον δεύτερο.Διπλο κέρδος. Μια χαρά ηλιακοί είναι και το εργοστάσιο είναι στην πόλη σου για οτιδήποτε χρειαστείς που δεν θα χρειαστείς φυσικά. Ξέρεις κάτι για εργοστάσιο γιατί δεν νομίζω πως υπάρχει (γενικά) εργοστάσιο. Μαζέματα από εδώ και από εκεί είναι. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panoc Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 1 ώρα πριν, energy52 είπε Καλησπερα, το εξοικονομω 3 δεν ξεκινα απο Σεπτεμβριο; Εμενα μου ηρθε τη περασμενη Παρασκευη email και στο καπακι τηλεφωνο απο τη τραπεζα να παω να υπογραψω τη συμβαση.... 31 λεπτά πριν, vasilk είπε Ξέρεις κάτι για εργοστάσιο γιατί δεν νομίζω πως υπάρχει (γενικά) εργοστάσιο. Μαζέματα από εδώ και από εκεί είναι. Νομιζω οτι βασικα το θεμα ειναι να κανουν τη δουλεια τους συναρτηση των χρηματων που κοστιζουν, οπως ολα τα πραγματα δηλαδη... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vaggooss Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2020 1 ώρα πριν, vasilk είπε Ξέρεις κάτι για εργοστάσιο γιατί δεν νομίζω πως υπάρχει (γενικά) εργοστάσιο. Μαζέματα από εδώ και από εκεί είναι. Αποτι ξέρω χωρίς να μπορώ να στο πω 100% κατασκευάζεται εξολοκλήρου στο εργοστάσιο στην Πάτρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vasilk Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 15 ώρες πριν, vaggooss είπε Αποτι ξέρω χωρίς να μπορώ να στο πω 100% κατασκευάζεται εξολοκλήρου στο εργοστάσιο στην Πάτρα. Δεν υπάρχει εργοστάσιο στη Πάτρα. Δεν υπάρχει γενικώς εργοστάσιο. Η μάρκα είναι αυτό που λέμε "φασόν". Είναι έμπορας και όχι κατασκευαστής (χωρίς να υπονοώ κάτι κακό με αυτό). Παίρνει κομμάτια από διάφορους κατασκευαστές και τα ενώνει κάτω από ένα όνομα (MasterSol). Στη φθηνή σειρά τα δοχεία είναι από χώρα στα βόρεια μας και οι συλλέκτες από εργοστάσιο στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Στην ακριβή σειρά τα δοχεία είναι από εργοστάσιο επίσης στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και οι συλλέκτες από εργοστάσιο της νότιας Ελλάδας. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Artakos Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Μετρησα χθες θερμοκρασια νερου ηλιακού μετα απο 1 λουτρο και ειχε 70 βαθμους, λετε να εχω προβλημα υπερθέρμανσης? Ειναι 120lt cosmosun 2τμ συλλεκτης και τοποθετηση σε κεραμοσκεπη οποτε δεν εχει την σωστη κλιση, Να πω οτι δεν εχω κανενα παραπονο εδω και 6χρονια αλλα σκέφτομαι μηπως θελει κάλυμμα, Μεχρι ποσο θεωρείται ασφαλης θερμοκρασια νερου? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
energy52 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 20 ώρες πριν, panoc είπε Εμενα μου ηρθε τη περασμενη Παρασκευη email και στο καπακι τηλεφωνο απο τη τραπεζα να παω να υπογραψω τη συμβαση.... Προφανως προκειται για το τελευταιο εξοικονομω που ολοκληρωνεται τωρα σε πολλες περιπτωσεις..Ευχαριστω! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panoc Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 1 ώρα πριν, energy52 είπε Προφανως προκειται για το τελευταιο εξοικονομω που ολοκληρωνεται τωρα σε πολλες περιπτωσεις..Ευχαριστω! Εχεις δικιο, εγω εκανα λαθος, το εξοικονομω 2 ειναι και η αιτηση εγινε περυσι το Σεμπτεβρη αν θυμαμαι καλα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα