giorgosvet Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 1 ώρα πριν, mariosgx είπε κάθε χρόνο να αλλάζει τουλάχιστον το ανοδιο Επειδή κι εγώ ψάχνω για ηλιακό αυτό το καιρώ κανένας δεν μου είπε για κάθε χρόνο.Κάθε 2 χρονιά ναι. Εγώ καταλήγω μάλλον εδώ https://ecosystem.gr/blog/a7-iliaki-epilektiki-thermosifones-heliosol-me-titanioyxo-smalto/ Αν τον έχει κάποιος ας πει εντυπώσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimitris_st13 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 4 ώρες πριν, mariosgx είπε Αν έχω καταλάβει καλά μαζί με τον ηλιακό θα μου δώσουν και βάση. Ωραία οπότε να υπολογίζω και κανένα 100-150 για βρύση, βάνες με τρελό ρακόρ, ανεπιστροφη βαλβίδα, βαλβίδα ασφαλείας περίπου στα 8bar και 90 βαθμούς κελσίου, δοχείο διαστολής για το κλειστό κύκλωμα, δοχείο διαστολής για το νερό χρήσης και θερμοστατικη βαλβίδα ανάμειξης. Σεαυτά έχω καταλήξει με την βοήθεια σας και σας ευχαριστώ! Έχω ξεχάσει μήπως ξεχάσει κάτι? (τις σωλήνες από ότι κατάλαβα θα μου τις χρεώσει ο υδραυλικός όσο θέλει) Καλησπέρα ξανά, Πήρα τηλέφωνο την εταιρεία (τα γράφω εδώ για όποιον ενδιαφέρεται) και μου είπαν για να ισχύουν τα 10 χρόνια εγγύηση του boiler θα πρέπει μαζί με τον ηλιακό να αγοράσω το δοχείο διαστολής 12 λίτρα και την βαλβίδα υπερθέρμανσης από το site τους οπότε το κόστος ανεβαίνει κατά 75€, επίσης κάθε χρόνο να αλλάζει τουλάχιστον το ανοδιο. Όπως και να έχει καλό είναι να μπουν και καλώς εχόντων των πραγμάτων ο ηλιακός θα κρατήσει 25 χρόνια. Από εκεί και πέρα, ένα δοχείο καλό έχει 22€ και μια βαλβιδα 30. Κακώς το φτάνουν στα 75 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vaggooss Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 20 ώρες πριν, Bill@r@s είπε Καλησπέρα σε όλους σας. Θα ήθελα τα φώτα σας για αγορά ηλιακού για 4 άτομα σε σπίτι στο χωριό που πηγαίνουμε 2 σαββατοκύριακα το μήνα όλο τον Αύγουστο και 15 μέρες τα Χριστούγεννα. Κάθε συμβουλή και πληροφορία που μπορεί να βοηθήσει ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Να μην βάλεις. Βάλε ηλεκτρικό. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bill@r@s Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2020 Επειδή επιμένω. Έχετε καμία καλή οικονομική και δοκιμασμένη λύση σε ηλιακό. Θεωρώ ευκολία να έχεις ζεστό νερό όταν το χρειαστείς. 26 λεπτά πριν, vaggooss είπε Να μην βάλεις. Βάλε ηλεκτρικό Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimitris_st13 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2020 6 ώρες πριν, Bill@r@s είπε Επειδή επιμένω. Έχετε καμία καλή οικονομική και δοκιμασμένη λύση σε ηλιακό. Θεωρώ ευκολία να έχεις ζεστό νερό όταν το χρειαστείς. Πιο φτηνά θα σου βγει να τον έχεις καθε μέρα αναμμένο παρά να πληρώσεις περισσότερα σε αγορά ηλιακού, εγκατάσταση, συντηρήσεις, και τελικά επειδή λογικά δε θα τον σκεπάζεις όταν λείπεις να τον πάρεις στο ΄χερι σε λίγα χρόνια. Αλλιώς θα πρέπει να τον σκεπάζεις. Και γιατί να μπεις σε όλα αυτά τα έξοδα ενώ μπρείς απλά να έχεις σηκωμένο το δικόπτη στο πίνακα και να σου έρχεται και πιο φθηνά έτσι?? Για αυτό όλοι λένε όχι, δεν αξίζει. Εσύ ζητάς να σου που κάτι που δεν κάνει για την περίπτωσή σου. Τι θες, ψέμματα να ακούσεις? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
naive Δημοσ. 12 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2020 7 ώρες πριν, Bill@r@s είπε Επειδή επιμένω. Έχετε καμία καλή οικονομική και δοκιμασμένη λύση σε ηλιακό. Θεωρώ ευκολία να έχεις ζεστό νερό όταν το χρειαστείς. με βάση τη χρήση που περιέγραψες, χρειάζεσαι ζεστό νερό για 20 ημέρες το χρόνο, εκ τις οποίες οι 15 είναι στην καρδιά του Χειμώνα που συνήθως δεν έχει ήλιο, οπότε και τον ηλιακό με ρέυμα θα τον χρησιμοποιείς. Άρα μιλάμε ότι βάζοντας ηλιακό θα εξοικονομείς 10-15€ ευρώ το χρόνο. Ένας φθηνός ηλιακός θα σου στοιχίσει γύρω στα 500€ τουλάχιστον με την εγκατάσταση, τα οποία θες πάνω από 30 χρόνια να κάνεις απόσβεση, διάστημα πολύ μεγαλύτερο από τη συνήθη ζωή ενός ασυντήρητου ηλαικού. Αν πεις και να του κάνεις και συντήρηση, ούτε αυτή δε θα καλύπτεται από την εξοικονόμηση ρεύματος. Οπότε το να ζητάς καλή οικονομική λύση επιμένοντας σε ηλιακό κάνει την κουβέντα σουρεαλιστική. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bjj-p Δημοσ. 12 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2020 Στις 10/6/2020 στις 8:42 ΜΜ, Bill@r@s είπε Καλησπέρα σε όλους σας. Θα ήθελα τα φώτα σας για αγορά ηλιακού για 4 άτομα σε σπίτι στο χωριό που πηγαίνουμε 2 σαββατοκύριακα το μήνα όλο τον Αύγουστο και 15 μέρες τα Χριστούγεννα. Κάθε συμβουλή και πληροφορία που μπορεί να βοηθήσει ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Αν βαλει ενα κομμα «,» μετα τη λεξη μηνα αλλαζει ολο το νοημα 🧐 μαλλον αυτο εννοει αλλιως δεν θα επεμενε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bill@r@s Δημοσ. 12 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2020 4 ώρες πριν, bjj-p είπε Αν βαλει ενα κομμα «,» μετα τη λεξη μηνα αλλαζει ολο το νοημα 🧐 μαλλον αυτο εννοει αλλιως δεν θα επεμενε. Έχεις δίκιο έγινε εκ παραδρομής. 5 ώρες πριν, dimitris_st13 είπε Πιο φτηνά θα σου βγει να τον έχεις καθε μέρα αναμμένο παρά να πληρώσεις περισσότερα σε αγορά ηλιακού, εγκατάσταση, συντηρήσεις, και τελικά επειδή λογικά δε θα τον σκεπάζεις όταν λείπεις να τον πάρεις στο ΄χερι σε λίγα χρόνια. Αλλιώς θα πρέπει να τον σκεπάζεις. Και γιατί να μπεις σε όλα αυτά τα έξοδα ενώ μπρείς απλά να έχεις σηκωμένο το δικόπτη στο πίνακα και να σου έρχεται και πιο φθηνά έτσι?? Για αυτό όλοι λένε όχι, δεν αξίζει. Εσύ ζητάς να σου που κάτι που δεν κάνει για την περίπτωσή σου. Τι θες, ψέμματα να ακούσεις? Ευχαριστώ πολύ φίλε. Σίγουρα δεν θέλω να ακούσω ψέματα. Είναι σεβαστή και σίγουρα την λαμβάνω υπόψη μου την άποψη σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SB_1957 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2020 9 ώρες πριν, naive είπε με βάση τη χρήση που περιέγραψες, χρειάζεσαι ζεστό νερό για 20 ημέρες το χρόνο, εκ τις οποίες οι 15 είναι στην καρδιά του Χειμώνα που συνήθως δεν έχει ήλιο, οπότε και τον ηλιακό με ρέυμα θα τον χρησιμοποιείς. Άρα μιλάμε ότι βάζοντας ηλιακό θα εξοικονομείς 10-15€ ευρώ το χρόνο. Ένας φθηνός ηλιακός θα σου στοιχίσει γύρω στα 500€ τουλάχιστον με την εγκατάσταση, τα οποία θες πάνω από 30 χρόνια να κάνεις απόσβεση, διάστημα πολύ μεγαλύτερο από τη συνήθη ζωή ενός ασυντήρητου ηλαικού. Αν πεις και να του κάνεις και συντήρηση, ούτε αυτή δε θα καλύπτεται από την εξοικονόμηση ρεύματος. Οπότε το να ζητάς καλή οικονομική λύση επιμένοντας σε ηλιακό κάνει την κουβέντα σουρεαλιστική. Μήπως είναι λίγο υπερβολικά όλα αυτά? Η προσωπική μας εμπειρία από ηλιακό θερμοσίφωνα, όπως είπα μερικές σελίδες πριν, είναι πολύ θετική και από άποψη ευκολίας και από άποψη κόστους. Ούτε φροντίδα, ούτε συντήρηση, ούτε σκεπάσματα και λειτουργούν άψογα 30 χρόνια τόσο σε Θεσσαλονίκη όσο και σε Αθήνα. Και ειδικά της Θεσσαλονίκης έμενε ασκέπαστος και αχρησιμοποίητος στη διάρκεια του καλοκαιριού! Φέτος πριν φύγουμε αποφασίσαμε να τον σκεπάσουμε για πρώτη φορά, αφού όλοι τελευταία το συστήνουν. Το να έχεις ζεστό νερό με το ρεύμα δεν νομίζω ότι είναι πιο φτηνό και σίγουρα δεν είναι σωστό να είναι αναμμένος όταν τον χρησιμοποιείς! Και στον υπολογισμό του ρεύματος μη βάζετε μόνο την τιμή της κιλοβατώρας, αλλά και όλα τα άλλα που προστίθενται και τα οποία είναι μερικές φορές περισσότερα από την αξία του ρεύματος! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lews Δημοσ. 12 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2020 Θέλω να πάρω έναν ηλιακό 160.λίτρα με εναλλακτη για αντλία θερμότητας,inox κλειστού κυκλώματος,σκέφτομαι να πάω Μαλτεζο,ηλιοακμη η howat,για τους 2 πρώτους έχω ακούσει τα καλύτερα,έχει κάποιος εμπειρία με αυτους?ευχαριστω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
quasi Δημοσ. 12 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους, Πόσο σημαντική κρίνετε την ύπαρξη ή μη μόνωσης πολυουρεθάνης στο συλλέκτη, κι αν αυτό από μόνο του θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντικό κριτήριο επιλογής ενός συστήματος; Ζήτημα αν έχω βρει ένα με δύο μοντέλα στο εύρος των τιμών και του δοχείου που με αφορά.. Θεωρώ κάποια πράγματα πλέον δεδομένα για όλες τις εταιρείες από άποψη τεχνολογιών όπως π.χ. το άθραυστο security γυαλί κ.α., στις μονώσεις εξακολουθώ να βλέπω διαφορές με κυρίαρχο τον πετροβάμβακα και μετά υαλοβάμβακα, αναφέρομαι πάντα στους συλλέκτες. Επεξ/σία 12 Ιουνίου 2020 από quasi Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giorgosvet Δημοσ. 12 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, quasi είπε Καλησπέρα σε όλους, Πόσο σημαντική κρίνετε την ύπαρξη ή μη μόνωσης πολυουρεθάνης στο συλλέκτη, κι αν αυτό από μόνο του θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντικό κριτήριο επιλογής ενός συστήματος; Ζήτημα αν έχω βρει ένα με δύο μοντέλα στο εύρος των τιμών και του δοχείου που με αφορά.. Θεωρώ κάποια πράγματα πλέον δεδομένα για όλες τις εταιρείες από άποψη τεχνολογιών όπως π.χ. το άθραυστο security γυαλί κ.α., στις μονώσεις εξακολουθώ να βλέπω διαφορές με κυρίαρχο τον πετροβάμβακα και μετά υαλοβάμβακα, αναφέρομαι πάντα στους συλλέκτες. Αν βρήκες μπράβο,εγω δεν βρήκα κανέναν μεχρι τα 700 ευρώ.Εδώ ο Μοναχός τα λέει πολύ καλά http://www.monachos.gr/forum/showthread.php/4036-Ηλιακός-συλλέκτης-Ποιοτική-αξιολόγηση-ηλιακών-συλλεκτών-για-εφαρμογές-θέρμανσης-και-ζεστού-νερού-χρήσης.Υαλοβάμβακα πάντως με τη καμία! Επεξ/σία 12 Ιουνίου 2020 από giorgosvet Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
naive Δημοσ. 12 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2020 Εγώ δεν έχω δει ποτέ συλλέκτη με μόνωση πολυουρεθανης. Σε προηγούμενη συζήτηση εδώ αναφέρθηκε ότι η πολυουρεθανη δε μπορεί να μπει στο συλλέκτη γιατί μπορεί να από δομηθεί στις θερμοκρασίες που πιάνει ο συλλέκτης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
quasi Δημοσ. 13 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλημέρα και πάλι, ευχαριστώ για τις απαντήσεις. giorgosvet ευχαριστώ για το link πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες, το πέτυχα κι εγώ το site του Μοναχου στην αναζήτηση για επιλογή ηλιακού. Παρακάτω τα τρία μοντέλα στα οποία βρήκα την εν λόγω μόνωση στους συλλέκτες, μέχρι τώρα.. 1. https://www.aenaos-sa.gr/iliakos-thermosifonas-sonnentech-150lt-titanium-full-face και όπως αναφέρει και ο naive, στην περιγραφή για τον συλλέκτη γράφει: "Πρόσθετη οπίσθια μόνωση πετροβάμβακα 20mm για προστασία της πολυουρεθάνης από υπερθέρμανση." 2.http://www.biossol.gr/el/προϊόντα/ηλιακή-ενέργεια/ηλιακοί-θερμοσίφωνες.html Ομοίως: Oι επιλεκτικοι συλλέκτες του συστήματος ξεχωρίζουν από την διπλή μόνωση συνολικού πάχους 50mm με συνδυασμό χυτής πολυουρεθάνης στο πίσω μέρος και πετροβάμβακα. 3.https://www.karavakas.gr/hliakos-thermosifonas-streben-150-lt-diplis-taratsa-2tm Εδω βλέπω μόνο πολυουρεθάνη στην περιγραφή. Θερμομονωτικό Υλικό: Υψηλής πυκνότητας οικολογική πολυουρεθάνη CFC free κατά DIN EN ISO 845:2009-10, DIN EN ISO 844:2009-10, DIN 18164, DIN 18159 και DIN 4102 Edit 2: Τέλος, ο συλλέκτης διαθέτει διπλή μόνωση πολυουρεθάνης - ορυκτοβάμβακα (υβριδική) πάχους 40mm στην επιφάνεια του κελύφους και 20mm στις πλευρές. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνει μέγιστη θερμική μόνωση (χάρη στην πολυουρεθάνη) και προστασία της μόνωσης από την υπερθέρμανση (χάρη στον ορυκτοβάμβακα). Η μόνωση προστατεύεται επιπλέον με 2 φύλλα αλουμινίου που βρίσκονται σε διαφορετικά επίπεδα στο κέλυφος διατηρώντας τις μονωτικές ιδιότητές του στον ίδιο βαθμό για πάντα. Edit:4. https://www.sieline.gr/pages/gr/products/solar_systems/solar_siemens.php Ομοίως με το παραπάνω: Η σειρά LX της SIELINE (Μου δίνουν την εντύπωση πολύ ποιοτικών ηλιακών, και λίγο πιο τσιμπημένοι στην τιμή) όπου γράφει στα χαρακτηριστικά: Μόνωση συλλέκτη από διογκωμένη πολυουρεθάνη πρεσσαριστή σε φούρνο με θερμοκρασία 45οC για ομοιόμορφη διόγκωση. Δεν ξέρω τα παραπάνω συστήματα αν είναι οκ στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά τους.. Επεξ/σία 13 Ιουνίου 2020 από quasi Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
πάνοσ2 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2020 3 ώρες πριν, quasi είπε Καλημέρα και πάλι, ευχαριστώ για τις απαντήσεις. giorgosvet ευχαριστώ για το link πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες, το πέτυχα κι εγώ το site του Μοναχου στην αναζήτηση για επιλογή ηλιακού. Παρακάτω τα τρία μοντέλα στα οποία βρήκα την εν λόγω μόνωση στους συλλέκτες, μέχρι τώρα.. 1. https://www.aenaos-sa.gr/iliakos-thermosifonas-sonnentech-150lt-titanium-full-face και όπως αναφέρει και ο naive, στην περιγραφή για τον συλλέκτη γράφει: "Πρόσθετη οπίσθια μόνωση πετροβάμβακα 20mm για προστασία της πολυουρεθάνης από υπερθέρμανση." 2.http://www.biossol.gr/el/προϊόντα/ηλιακή-ενέργεια/ηλιακοί-θερμοσίφωνες.html Ομοίως: Oι επιλεκτικοι συλλέκτες του συστήματος ξεχωρίζουν από την διπλή μόνωση συνολικού πάχους 50mm με συνδυασμό χυτής πολυουρεθάνης στο πίσω μέρος και πετροβάμβακα. 3.https://www.karavakas.gr/hliakos-thermosifonas-streben-150-lt-diplis-taratsa-2tm Εδω βλέπω μόνο πολυουρεθάνη στην περιγραφή. Θερμομονωτικό Υλικό: Υψηλής πυκνότητας οικολογική πολυουρεθάνη CFC free κατά DIN EN ISO 845:2009-10, DIN EN ISO 844:2009-10, DIN 18164, DIN 18159 και DIN 4102 Edit:4. https://www.sieline.gr/pages/gr/products/solar_systems/solar_siemens.php Ομοίως με το παραπάνω: Η σειρά LX της SIELINE (Μου δίνουν την εντύπωση πολύ ποιοτικών ηλιακών, και λίγο πιο τσιμπημένοι στην τιμή) όπου γράφει στα χαρακτηριστικά: Μόνωση συλλέκτη από διογκωμένη πολυουρεθάνη πρεσσαριστή σε φούρνο με θερμοκρασία 45οC για ομοιόμορφη διόγκωση. Δεν ξέρω τα παραπάνω συστήματα αν είναι οκ στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά τους.. Οι πιο πολλοί που αναφέρονται πιο πάνω είναι φασονατζίδες που αγοράζουν από τη VENMAN 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα