Προς το περιεχόμενο

Ηλιακοί θερμοσίφωνες

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στην ομάδα.

έχω μπόιλερ τριπλης ενέργειας 160 λίτρα αλλά το δουλεύω μόνο με ρεύμα . Σκέφτομαι να βάλω ηλιακούς συλλέκτες για να δουλεύει και σαν ηλιακός (σε κεραμοσκεπή μονοκατοικια).

Tι υλικά πρέπει να μπουν και τι κόστος περίπου χρειάζεται ;

Επεξ/σία από xarism71
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 ώρα πριν, xarism71 είπε

Καλησπέρα στην ομάδα.

έχω μπόιλερ τριπλης ενέργειας 160 λίτρα αλλά το δουλεύω μόνο με ρεύμα . Σκέφτομαι να βάλω ηλιακούς συλλέκτες για να δουλεύει και σαν ηλιακός (σε κεραμοσκεπή μονοκατοικια).

Tι υλικά πρέπει να μπουν και τι κόστος περίπου χρειάζεται ;

πρεπει να ρωτησεις τον υδραυλικο σου. δεν ειναι μονο οι συλλεκτες. μπορει αν θελει  βασεις, υλικα συνδεσης, μπορει η κατασταση του λαζανιου να μην ειναι σωστη και να χρειαστει να πας για ολοκληρο ηλιακο. για εμενα παντως οι τριπλης ενεργειας ειναι λαθος. οταν βαζει καποιος ηλιακο το σωστο ειναι διπλης ενεργειας. τριπλης σε πολυ ειδικες περιπτωσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τον ειχα παρει πριν 10 χρονια για να δουλευει με όλα . είναι σε αριστη κατασταση και ουσιαστικά σαν διπλης θα δουλεψει γιατι δεν εχω συνδεση με κατι άλλο.

Επεξ/σία από xarism71

4 ώρες πριν, xarism71 είπε

ανάλογα με ποιας εταιρείας είναι το μποιλερ καλό θα ήταν να δεις αν έχει και να πάρεις ότι απαιτείται ώστε να ταιριάξουν εύκολα

14 ώρες πριν, xsterg είπε

πρεπει να ρωτησεις τον υδραυλικο σου. δεν ειναι μονο οι συλλεκτες. μπορει αν θελει  βασεις, υλικα συνδεσης, μπορει η κατασταση του λαζανιου να μην ειναι σωστη και να χρειαστει να πας για ολοκληρο ηλιακο. για εμενα παντως οι τριπλης ενεργειας ειναι λαθος. οταν βαζει καποιος ηλιακο το σωστο ειναι διπλης ενεργειας. τριπλης σε πολυ ειδικες περιπτωσεις.

Εχουν περαστεί οι σωληνώσεις για ενδεχόμενη τοποθέτηση ηλιακού και περιμενουν αναμονές στην σκεπή . Το καζάνι είναι σε τέλεια κατασταση

11 ώρες πριν, hp8 είπε

ανάλογα με ποιας εταιρείας είναι το μποιλερ καλό θα ήταν να δεις αν έχει και να πάρεις ότι απαιτείται ώστε να ταιριάξουν εύκολα

ξέρετε τι περίπου χρειάζεται και ποσο μπορεί να κοστιζουν ;

7 ώρες πριν, xarism71 είπε

ξέρετε τι περίπου χρειάζεται και ποσο μπορεί να κοστιζουν ;

κοστίζουν οσα τους λείπουν :P ποιας εταιρείας είναι το μποιλερ ? Βρεστην και ρωτα τους Αλλιώς πες στον υδραυλικο σου να επιλέξει τα υλικά που απαιτούνται και να τον πληρώσεις μόνο αν είσαι  ικανοποιημένος από την απόδοση Αλλιώς να τα ξυλώσει και να τα παρει πισω

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Γεια σας και παλι,

Θα ηθελα την γνωμη σας εχω βαλει εναν ηλιακο της calpak 200 τριπλης μαι σημερσ παρατηρησα απο την υδροροη νερο ανεβηκα πανω και ειχε νερα γυρω γυρω απο τον ηλιακο τι συμβαινει ανοιξε η βαλβιδα;γιατι μου φαινεται οτι απο εκει τα πεταξε.τι κανω ;πρεπει να τον σκεπασω η πρεπει να γινει και κατι ακομη;ευχαριστω

Ποια βαλβίδα εννοείς;;Εμένα πέρυσι ο δικός μου μου πέταξε νερά από μια βαλβίδα πίεσης που έχει στην παροχή του νερού και έσταζε λίγο και την άλλαξα...

Καλησπέρα σε όλους σας. Θα ήθελα τα φώτα σας για αγορά ηλιακού για 4 άτομα σε σπίτι στο χωριό που πηγαίνουμε 2 σαββατοκύριακα το μήνα όλο τον Αύγουστο και 15 μέρες τα Χριστούγεννα. Κάθε συμβουλή και πληροφορία που μπορεί να βοηθήσει ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

2 ώρες πριν, Bill@r@s είπε

Καλησπέρα σε όλους σας. Θα ήθελα τα φώτα σας για αγορά ηλιακού για 4 άτομα σε σπίτι στο χωριό που πηγαίνουμε 2 σαββατοκύριακα το μήνα όλο τον Αύγουστο και 15 μέρες τα Χριστούγεννα. Κάθε συμβουλή και πληροφορία που μπορεί να βοηθήσει ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

βάλε έναν ηλεκτρικό

• Like 2
  • Thanks 1

Καλησπέρα σε όλους. Έχω προσπαθήσει να διαβάσω όσες περισσότερες σελίδες από το topic που έκλεισε και από εδώ. Είμαστε πενταμελής οικογένεια και γενικά όχι τόσο σπάταλοι, 3ος όροφος σε πολυκατοικία με 4 ορόφους στο Ηράκλειο Αττικής. Θέλουμε να μειώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο την κατανάλωση ρεύματος χειμώνα-καλοκαίρι γιατί μας έχει σκίσει η ΔΕΗ κυριολεκτικά (1800 KWh περιμένουμε, βάση προηγούμενων χρόνων, αυτό το τετράμηνο χωρίς air-conditionion, 3700 KWh τον χειμώνα με air-condition το προηγούμενο τετράμηνο).

Έχω καταλήξει σε αυτόν τον θερμοσίφωνα προσπαθώντας να βάλω σχετικά μεγάλους συλλέκτες για τον χειμώνα. 

https://www.mastersol.gr/iliakoi-thermosifones/epilektikoi/glass-inox/product/411-160-litra-4tm

Πιστεύεται με μια ηλιοφάνεια τον χειμώνα θα ζεσταθεί αρκετά το νερο? Το κόστος σωστής εγκατάστασης πόσο πιστεύεται θα είναι? Εκτός από τον ηλιακό τι άλλα εξαρτήματα έρχονται στο κουτί?

5 ώρες πριν, argitt είπε

Ποια βαλβίδα εννοείς;;Εμένα πέρυσι ο δικός μου μου πέταξε νερά από μια βαλβίδα πίεσης που έχει στην παροχή του νερού και έσταζε λίγο και την άλλαξα...

Την βαλβιδα του κλειστου η μαλλον θα το δω αυριο την εξτρα θερμοστατικη πιεσεως που του εχω βαλει στην εξοδο του κλειστου!

1 ώρα πριν, mariosgx είπε

Καλησπέρα σε όλους. Έχω προσπαθήσει να διαβάσω όσες περισσότερες σελίδες από το topic που έκλεισε και από εδώ. Είμαστε πενταμελής οικογένεια και γενικά όχι τόσο σπάταλοι, 3ος όροφος σε πολυκατοικία με 4 ορόφους στο Ηράκλειο Αττικής. Θέλουμε να μειώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο την κατανάλωση ρεύματος χειμώνα-καλοκαίρι γιατί μας έχει σκίσει η ΔΕΗ κυριολεκτικά (1800 KWh περιμένουμε, βάση προηγούμενων χρόνων, αυτό το τετράμηνο χωρίς air-conditionion, 3700 KWh τον χειμώνα με air-condition το προηγούμενο τετράμηνο).

Έχω καταλήξει σε αυτόν τον θερμοσίφωνα προσπαθώντας να βάλω σχετικά μεγάλους συλλέκτες για τον χειμώνα. 

https://www.mastersol.gr/iliakoi-thermosifones/epilektikoi/glass-inox/product/411-160-litra-4tm

Πιστεύεται με μια ηλιοφάνεια τον χειμώνα θα ζεσταθεί αρκετά το νερο? Το κόστος σωστής εγκατάστασης πόσο πιστεύεται θα είναι? Εκτός από τον ηλιακό τι άλλα εξαρτήματα έρχονται στο κουτί?

Θα είσαι τούμπανο από νερό. 
Κόστος πιστεύω γύρω στα 60 εγκατάσταση είναι καλά. Από υλικά πολλές φορές δεν έχει κάτι... Βάση ηλιακού υπάρχει?

11 ώρες πριν, dimitris_st13 είπε

Θα είσαι τούμπανο από νερό. 
Κόστος πιστεύω γύρω στα 60 εγκατάσταση είναι καλά. Από υλικά πολλές φορές δεν έχει κάτι... Βάση ηλιακού υπάρχει?

Αν έχω καταλάβει καλά μαζί με τον ηλιακό θα μου δώσουν και βάση.

Ωραία οπότε να υπολογίζω και κανένα 100-150 για βρύση, βάνες με τρελό ρακόρ, ανεπιστροφη βαλβίδα, βαλβίδα ασφαλείας περίπου στα 8bar και 90 βαθμούς κελσίου, δοχείο διαστολής για το κλειστό κύκλωμα, δοχείο διαστολής για το νερό χρήσης και θερμοστατικη βαλβίδα ανάμειξης.

Σεαυτά έχω καταλήξει με την βοήθεια σας και σας ευχαριστώ!

Έχω ξεχάσει μήπως ξεχάσει κάτι? (τις σωλήνες από ότι κατάλαβα θα μου τις χρεώσει ο υδραυλικός όσο θέλει)

36 λεπτά πριν, mariosgx είπε

Αν έχω καταλάβει καλά μαζί με τον ηλιακό θα μου δώσουν και βάση.

Ωραία οπότε να υπολογίζω και κανένα 100-150 για βρύση, βάνες με τρελό ρακόρ, ανεπιστροφη βαλβίδα, βαλβίδα ασφαλείας περίπου στα 8bar και 90 βαθμούς κελσίου, δοχείο διαστολής για το κλειστό κύκλωμα, δοχείο διαστολής για το νερό χρήσης και θερμοστατικη βαλβίδα ανάμειξης.

Σεαυτά έχω καταλήξει με την βοήθεια σας και σας ευχαριστώ!

Έχω ξεχάσει μήπως ξεχάσει κάτι? (τις σωλήνες από ότι κατάλαβα θα μου τις χρεώσει ο υδραυλικός όσο θέλει)

Καλησπέρα ξανά,

Πήρα τηλέφωνο την εταιρεία (τα γράφω εδώ για όποιον ενδιαφέρεται) και μου είπαν για να ισχύουν τα 10 χρόνια εγγύηση του boiler θα πρέπει μαζί με τον ηλιακό να αγοράσω το δοχείο διαστολής 12 λίτρα και την βαλβίδα υπερθέρμανσης από το site τους οπότε το κόστος ανεβαίνει κατά 75€, επίσης κάθε χρόνο να αλλάζει τουλάχιστον το ανοδιο. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...