Προς το περιεχόμενο

Ηλιακοί θερμοσίφωνες

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

17 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Στο καινούργιο σπίτι, παραθαλάσσιο, Κεντρική Ελλάδα, έχουμε μπόιλερ 200 λίτρα και 4 τ. μ. Skyland!

Στο πατρικό, πεδινό χωριό Θεσσαλονίκης, έχουμε ηλιακό 180 λίτρα με 3 τ.μ. συλλέκτες!

Πολυ σωστες επιλογες!!!...αφου σκεπαζεις το καλοκαιρι θα εισαι μια χαρα! Μηπως θυμασαι και στο ενοικιο στα Μελισσια τι ειχες?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 λεπτό πριν, Ppd είπε

Πολυ σωστες επιλογες!!!...αφου σκεπαζεις το καλοκαιρι θα εισαι μια χαρα! Μηπως θυμασαι και στο ενοικιο στα Μελισσια τι ειχες?

Δυστυχώς δεν έχω ιδέα τί ηλιακό είχαμε εκεί, γιατί δεν χρειάστηκε ποτέ να κάνουμε κάτι, ούτε σκέπασμα, ούτε συμπλήρωμα υγρά. Ο ιδιοκτήτης μας είχε πει ότι ήταν παλιός και το είχε κάνει συντήρηση και αν προκύψει κάτι να τον ειδοποιήσουμε. Αλλά δεν χρειάστηκε ποτέ!

3 ώρες πριν, Mzoutsos είπε

Καλησπέρα στην ομάδα,

Σκέφτομαι να σκεπάσω τον έναν από τους 2 συλλέκτες του ηλιακού μου για το καλοκαίρι. Το συνολικό εμβαδόν είναι 3τμ άρα θα σκεπάσω τα 1,5τμ (τον έναν από τους 2). Τι υλικό μου προτείνετε και που μπορώ να αγοράσω; Σκέφτομαι για μουσαμά αλλά δεν γνωρίζω που μπορώ να προμηθευτώ (εντός Αθηνών). Επίσης αν καταφύγω στη λύση του μουσαμά γνωρίζετε που μπορώ να φτιάξω τρύπες με μεταλική περίμετρο για να μπορώ να τον δέσω με ασφάλεια;

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Πανί σκίασης από ένα κατάστημα τις γειτονιάς σου κόστους 1 ευρώ το μέτρο.

Έχουν και έτοιμες τρύπες.

Έχει 90% σκίαση.

6 ώρες πριν, iliakos-lakis είπε

200lt με 2,7 επιλεκτικο συλλεκτη αλουμινιου με χαλκινες ραβδους για αθηνα σε διαμερισμα κατω απο τη ταρατσα για 4 ατομα πως σας φαινεται?

Για εμένα είναι πολύ καλά και ειδικά για Αθήνα που έχει ποιο θερμό κλίμα.

Θα σας καλύβει.

Παίδες, από τη στιγμή που το κύκλωμα ανοιχτού είναι σε μεγαλύτερο πίεση από το κλειστό, τότε το ΚΛΕΙΣΤΟ θα αποκτήσει την ίδια πίεση με το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ, οπότε μεταξύ κυκλωμάτων ίδιας πίεσης φυσικά και είναι δυνατή η εναλλαγή υγρών. 

Αυτό που λέτε θα γινόταν σε αντίθετη διαρροή, αν το κλειστό ήταν σε μεγαλύτερη πίεση, το ανοιχτό δε θα εισερχόταν στο κλειστό για όσο διάστημα υπήρχε αρκετό υγρό να κρατήσει την μεγαλύτερη πίεση. 

59 λεπτά πριν, dimitris_st13 είπε

Παίδες, από τη στιγμή που το κύκλωμα ανοιχτού είναι σε μεγαλύτερο πίεση από το κλειστό, τότε το ΚΛΕΙΣΤΟ θα αποκτήσει την ίδια πίεση με το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ, οπότε μεταξύ κυκλωμάτων ίδιας πίεσης φυσικά και είναι δυνατή η εναλλαγή υγρών. 

Αυτό που λέτε θα γινόταν σε αντίθετη διαρροή, αν το κλειστό ήταν σε μεγαλύτερη πίεση, το ανοιχτό δε θα εισερχόταν στο κλειστό για όσο διάστημα υπήρχε αρκετό υγρό να κρατήσει την μεγαλύτερη πίεση. 

Τα δύο αυτά κυκλώματα όμως  δεν έχουν την ίδια πίεση. Όταν το κλειστό  θα αποκτήσει από 3-4-5 και παραπάνω ίσως bar , τότε θα ανοίξει η ασφάλεια του κλειστού, ή θα αρχίσει να τρέχει νερό από τους συλλέκτες , μιας και οι συλλέκτες είναι μέχρι 3 bar.

• Like 1

Παιδες να κανω μια ερώτηση? Δεν εχω περάσει γραμμή απο ταράτσα προς είσοδο γραμμής ζεστου και κρυου για το σπιτι για να συνδέσω τον ηλιακό. Εξω απο το σπιτι εχω αναμονή χαλκοσωλήνα ζεστου-κρυου.  Λόγω κόστους χαλκού μπορώ να βάλω στο χαλκοσωλήνα  πολυστρωματική και να πάω ταράτσα? Υπάρχει καποια μούφα δηλαδη χαλκοσωλήνα - πολυστρωματικής? θα έχω καποιο θεμα ?

5 ώρες πριν, Legolas είπε

Παιδες να κανω μια ερώτηση? Δεν εχω περάσει γραμμή απο ταράτσα προς είσοδο γραμμής ζεστου και κρυου για το σπιτι για να συνδέσω τον ηλιακό. Εξω απο το σπιτι εχω αναμονή χαλκοσωλήνα ζεστου-κρυου.  Λόγω κόστους χαλκού μπορώ να βάλω στο χαλκοσωλήνα  πολυστρωματική και να πάω ταράτσα? Υπάρχει καποια μούφα δηλαδη χαλκοσωλήνα - πολυστρωματικής? θα έχω καποιο θεμα ?

Μπορείς να βάλεις ότι σωλήνα θες , ρώτησε τον υδραυλικό σου να σου προτείνει εκείνος .

Απο την αλλη βδομαδα θα εχει συνεχεια συννεφια και κατεβαινει και η θερμοκρσια..! Οποιοι σκεπασαν θα ξινισουν..!

• Like 1

Στις 20/5/2020 στις 5:20 ΜΜ, Legolas είπε

Κανένα θέμα 

Βάλε αυτό που θέλεις για να μειώσεις κόστος. 

Ρώτησε τον υδραυλικο θα στο πει και ο ίδιος 

7 ώρες πριν, gia_nnis είπε

Απο την αλλη βδομαδα θα εχει συνεχεια συννεφια και κατεβαινει και η θερμοκρσια..! Οποιοι σκεπασαν θα ξινισουν..!

Η μέρα είναι μεγάλη πλέον.

Με μικρή ηλιοφάνεια είσαι υπερκαλυμμενος.

• Like 1

Μια εμπειρία που ίσως βοηθησει κάποιους.. .

Ο ηλιακός 160 λιτρων τοποθετιθικε το 2012.

Πέρσυ άρχισε να πέφτει η απόδοση του.

Ήρθε μάστορας τον "σκάλισε", μια χαρά......

Σε 20 μέρες πάλι πτώση η απόδοση.....

Διαπίστωσα ότι ήθελε συμπλήρωση νερού......δηλαδή έχανε ....αλλά από πού αφού δεν έβλεπα διαροη......!!!!!

Τελικά παρατηρησα ένα μικρό λεκε κάτω από τον ηλιακο λίγο διαφορετικό χρώμα...

Έχανε λοιπόν από εκεί σε μια σύνδεση.......σταγόνα σταγόνα!!!!!!

Σε 20 μέρες έχανε τόσο ώστε να υπολειτουργεί!!!!!!!

Το επισκευασα μόνος,τίποτα δύσκολο,και από τότε φωτιά και λαύρα το νερό!!!!!! 

Για τους ηλιακους helional εχει κανεις αποψη?.Ο μαγαζατωρας λεει ειναι απο τους λιγους μαζι με τους επωνυμους (ηλιοακμη,μαλτεζος)που δεν ειναι φασον.Ολοι οι αλλοι του 500 αρικου ειναι το ιδιο λεει.... Για χειμωνα δεν κανουν.

Εχεις ακουσει κανα μαγαζάτωρα να λεει οτι το προιον του δεν ειναι καλο σε σχέση με τα αλλα ? Ολοι να πουλήσουν θελουν. Αυτο που ξερει να κανει καλα ο Ελληνας ειναι να κρίνει τον αλλον παντα αρνητικά

1 ώρα πριν, Legolas είπε

Εχεις ακουσει κανα μαγαζάτωρα να λεει οτι το προιον του δεν ειναι καλο σε σχέση με τα αλλα ? Ολοι να πουλήσουν θελουν. Αυτο που ξερει να κανει καλα ο Ελληνας ειναι να κρίνει τον αλλον παντα αρνητικά

Συμφωνώ και το ξέρω.Απλώς  αναρωτιέμαι αν  ο ηλιακός που είναι 150 ευρώ πιο ακριβός είναι και καλύτερος(Ποιότητα κατασκευής,υλικά) από αυτόν που κάνει 500 η απλά υπερκοστολογημένος και δεν αξίζει τη διαφορά.🤔

13 hours ago, giorgosvet said:

Για τους ηλιακους helional εχει κανεις αποψη?.Ο μαγαζατωρας λεει ειναι απο τους λιγους μαζι με τους επωνυμους (ηλιοακμη,μαλτεζος)που δεν ειναι φασον.Ολοι οι αλλοι του 500 αρικου ειναι το ιδιο λεει.... Για χειμωνα δεν κανουν.

Xρόνια στον χώρο και καλής ποιότητας συλλέκτες.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...