Προς το περιεχόμενο

Ηλιακοί θερμοσίφωνες

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 ώρες πριν, gia_nnis είπε

Ναι αυτο ειναι το καλυτερο απ ολα! Να περναει μειωμενη ακτινοβολια σε ολη την επιφανεια του συλλεκτη! Εγω το ειπα αυτο με το σεντονι γιατι εχω δει καταστασεις για γελια..! Να εχουν φυγει απο την θεση τους.. να εχουν σκιστει..

Πως γινεται στην εξοδο να ειναι κρυο αλλα να εχεις αυτη την αποδοση???!!! Οταν επιασες την εισοδο που εκαιγε τον χτυπουσε ο ηλιος?

Για να διαπιστωσεις αν εχεις εξωτερικη διαρροη πρεπει να ανεβασει πιεσεις.. Το κλειστο θα ειναι γεματο 100% και αφου στην βρυση,σου βγαζει καυτο πας για ελεγχο την ωρα που τον χτυπαει και ο ηλιος δηλαδη μεχρι τις 15:00.  Θα χαιδεψεις με τα δαχτυλα σου ολες τις ενωσεις.. κοιτα και την βαλβιδα ασφαλειας..  Για να εισαι σιγουρος κανε τον ντεντεκτιβ για τις πρωτες 2-3 μερες! Αν δεν βρεις διαρροη αλλα και παλι ηπιε τα υγρα τοτε εχεις διατρηση! Ζωη σε μας!!!

ναι αυτο που περγραφεις εχω κάνει χαιδευοντας με τα δαχτυλα ολες τις ενωσεις πουθενα υγρο και συγκρινοντας και με τον ιδιο διπλανο , οπου η διαφορα ειναι στην εξοδο απο το καζανι προς συλλεκτη που στον αλλο καιει ενω στο δικο μου ειναι το πολυ χλιαρο. Οπως λέτε θα το αφησω λιγες μερες και μετα θα ξαναδω αν χρειαζεται ξανα συμπληρωμα και ποσο.

ευχαριστω για τα σχόλια.

ΥΓ 

η γνωμη που αποκομισα απο άλλα σχόλια ειναι 50 λιτρα καζανιου ικανοποιουνται με μισο τμ συλλεκτη. διορθωστε με αν κάνω λαθος. που σημαινει για 200 λιτρα 2 τμ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, iliakos-lakis είπε

ναι αυτο που περγραφεις εχω κάνει χαιδευοντας με τα δαχτυλα ολες τις ενωσεις πουθενα υγρο και συγκρινοντας και με τον ιδιο διπλανο , οπου η διαφορα ειναι στην εξοδο απο το καζανι προς συλλεκτη που στον αλλο καιει ενω στο δικο μου ειναι το πολυ χλιαρο. Οπως λέτε θα το αφησω λιγες μερες και μετα θα ξαναδω αν χρειαζεται ξανα συμπληρωμα και ποσο.

ευχαριστω για τα σχόλια.

ΥΓ 

η γνωμη που αποκομισα απο άλλα σχόλια ειναι 50 λιτρα καζανιου ικανοποιουνται με μισο τμ συλλεκτη. διορθωστε με αν κάνω λαθος. που σημαινει για 200 λιτρα 2 τμ?

36 λεπτά πριν, iliakos-lakis είπε

Σε καμια περιπτωση. Θα χεις σοβαροτατο προβλημα τον χειμωνα. 4 τ.μ συλλεκτες και το καλοκαιρι σκεπασμα ο ενας(2τ.μ)

Επεξ/σία από Ppd

18 λεπτά πριν, Ppd είπε

Σε καμια περιπτωση. Θα χεις σοβαροτατο προβλημα τον χειμωνα. 4 τ.μ συλλεκτες και το καλοκαιρι σκεπασμα ο ενας(2τ.μ)

Ε όχι και ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ πρόβλημα.

Μην τον τρομάζεις τον άνθρωπο.απλα με 4 μέτρα θα έχεις μεγαλύτερη απόδοση.

Πρόβλημα δεν θα εχεις.

• Like 1

1 λεπτό πριν, vaggooss είπε

Ε όχι και ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ πρόβλημα.

Μην τον τρομάζεις τον άνθρωπο.απλα με 4 μέτρα θα έχεις μεγαλύτερη απόδοση.

Πρόβλημα δεν θα εχεις.

Με 200lt και 2τ.μ? Εγω θα τον χαρακτηριζα "πουθενα"

Εδω ειναι πουθενας ο δικος μου στα 160lt και 2τ.μ...

6 ώρες πριν, naive είπε

Αν υπάρχει τρύπα στο εσωτερικό του βαρελιού μεταξύ των δύο κυκλωμάτων, το νερό από το δίκτυο μπορεί να έχει μεγαλύτερη πιεση και να μπει στο υγρό του εσωτερικού κυκλώματος, αλλά μπορεί να  εκτοπισει μέρος του υγρού από εκεί προς το δίκτυο. Δηλαδή σε μια τέτοια περίπτωση είναι πολύ πιθανό να φτάσει το αντιπηκτικό στη βρύση. Επίσης, εάν συμβαίνει αυτό, το εσωτερικό κύκλωμα μπορεί να είναι γεμάτο, αλλά δεν κυκλοφορεί κανονικά από το συλλέκτη λόγω της μεγαλύτερης πίεσης επάνω οπότε έτσι μπορεί να εξηγηθεί η χαμηλή απόδοση. Αυτό που δεν εξηγείται όμως είναι η απώλεια του εσωτερικού κυκλώματος τελικά, οπότε και εγώ πιστεύω ότι υπάρχει διαρροή του εσωτερικού κυκλώματος (μανδύα βαρελιού ή συλλέκτες) προς το περιβάλλον.  

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μπορέσει να φτάσει το αντιψυκτικό στη βρύση , εάν τρυπήσει το κλειστό κύκλωμα ,θα αρχίσει να τρέχει νερό , η ΕΥΔΑΠ έχει τουλάχιστον 3-4 bar , ενώ το κλειστό μηδενική πίεση.

1 ώρα πριν, Ppd είπε

Με 200lt και 2τ.μ? Εγω θα τον χαρακτηριζα "πουθενα"

Εδω ειναι πουθενας ο δικος μου στα 160lt και 2τ.μ...

Το έχουμε πει χίλιες φορές.

Μην λέτε ότι ναναι και τρομάζει ο κόσμος και καταφεύγει σε υπερβολές.

Ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές ανάγκες.

Εσύ μπορεί να κάνεις μπάνιο με καυτό νερό άλλος με χλιαρό.

Εσύ μπορεί να μένεις στον δεύτερο όροφο και ο ηλιακός να είναι στον έκτο.

Αν μένεις στην Φλώρινα θα έχεις λιγότερες μέρες ηλιοφάνειας αλλά στην Κρήτη περισσότερες,και χίλια δυο αλλα κριτήρια.

Οπότε μην λες ότι 200 λίτρα με 2τμ είναι τίποτα.

14 ώρες πριν, vaggooss είπε

Αν μένεις στην Φλώρινα θα έχεις λιγότερες μέρες ηλιοφάνειας αλλά στην Κρήτη περισσότερες,και χίλια δυο αλλα κριτήρια.

Τα πραγματα ειναι απλα. Οσο μεγαλυτερο μηχανημα παρεις σε σχεση με τις αναγκες σου τοσο λιγοτερο θα ανοιγεις την αντισταση εως και καθολου!!! Αυτοι που θα το κανουν ομως αυτο πρεπει να εχουν συνείδηση και να μην ειναι τεμπελιδες!!! Πρεπει να φροντιζουν να κρατανε την θερμοκρασια σε μια νορμαλ κατασταση..  Ετσι θα κανουν πιο γρηγορα την αποσβεση του ηλιακου(μειωμενη χρηση αντιστασης και παραταση στα service). Εχουν την επιλογη για περισσοτερα λιτρα ζεστου νερου(ποιοτητα ζωης) και θα κρατησουν το μηχανημα τους σε ενα καλο level αξιοπιστιας..!

• Like 1

Μπορούμε σε νέο ηλιακό να μην βάλουμε καθόλου αντίσταση? Υπάρχει ήδη ηλεκτρικός θερμοσίφωνας, γι'αυτό ρωτάω. Δεν θα είναι πολύ καλύτερα έτσι για τον ηλιακό όσον αφορά οξειδώσεις και άλατα?

32 λεπτά πριν, jaguar13 είπε

Μπορούμε σε νέο ηλιακό να μην βάλουμε καθόλου αντίσταση? Υπάρχει ήδη ηλεκτρικός θερμοσίφωνας, γι'αυτό ρωτάω. Δεν θα είναι πολύ καλύτερα έτσι για τον ηλιακό όσον αφορά οξειδώσεις και άλατα?

Όλοι οι ηλιακοί έχουν αντίσταση.

Ο καθένας μπορεί όμως να ΜΗΝ τον συνδέσει με παροχή ρεύματος. Εφόσον έχεις θερμοσίφωνα για μένα μην τον συνδέσεις γιατί και το κόστος δεν είναι αμελητέο ειδικά εάν είναι και πολλά μέτρα και το σημαντικότερο εάν τον χειμώνα κάνει παγώνιες παγώνουν οι σωλήνες και δεν μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις ούτος η άλλος.Προπερσι ήταν μια βδομάδα παγωμενες οι σωλήνες που έκανε παγετό συνεχόμενο.

Και εγώ τον χειμώνα τον θερμοσίφωνα που είχα πριν τον ηλιακό χρησιμοποιώ.

1 ώρα πριν, jaguar13 είπε

Οχι δεν υπαρχει ας το πουμε σαν ταπα για να μην χρεωθεις αντισταση, απλα δεν θα την συνδεσεις στο ρευμα.  Για την μακροζωία του ηλιακου ειναι οι θερμοκρασιες(σκεπασμα) και η μη χρηση της αντιστασης! Η χρηση της αντιστασης σε ηλιακο ενδείκνυται μονο για βοηθημα.. Δηλαδη η θερμοκρασια του νερου να ειναι κοντα στην επιθυμητή και οχι το νερο να ειναι κρυο..!

17 ώρες πριν, troi.g είπε

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μπορέσει να φτάσει το αντιψυκτικό στη βρύση , εάν τρυπήσει το κλειστό κύκλωμα ,θα αρχίσει να τρέχει νερό , η ΕΥΔΑΠ έχει τουλάχιστον 3-4 bar , ενώ το κλειστό μηδενική πίεση.

Μου λες τώρα ότι αν δύο υγρά έρθουν σε επαφή αλλά έχουν διαφορετική πίεση, το ένα θα εκτοπίζει το άλλο χωρίς να αναμιχθούν ποτέ. Δεν το νομίζω.

• Like 1

38 λεπτά πριν, naive είπε

Μου λες τώρα ότι αν δύο υγρά έρθουν σε επαφή αλλά έχουν διαφορετική πίεση, το ένα θα εκτοπίζει το άλλο χωρίς να αναμιχθούν ποτέ. Δεν το νομίζω.

Σου έχει τύχει ποτέ να τρυπήσει η σερπαντίνα του καλοριφέρ σε ηλιακό? έχεις παρατηρήσει ότι ανεβαίνει η πίεση στο καλοριφέρ και ανοίγει η ασφάλεια του λέβητα, όπου το καλοριφέρ εν τω μεταξύ έχει και πίεση τουλάχιστον 1 bar, δεν υπάρχει περίπτωση ανάμειξης των δύο υγρών ώστε να φτάσει στην κατανάλωση. Η μοναδική περίπτωση που μπορεί να γίνει αυτό , είναι να έχει χαλάσει το αντεπιστροφο της βαλβίδας του ηλιακού , και να υπάρχει διακοπή νερού ώστε όταν ανοίξουμε τη βρύση να κάνει υποπίεση και να αρχίζει να αδειάζει το δοχείο. 

π.χ, αν ανοίξεις τη βρύση και τρέχει, υπάρχει περίπτωση να μπορέσεις να βάλεις κάποιο άλλο υγρό , ώστε να γίνει ανάμειξη? Προφανώς όχι , διότι η πίεση δε αφήνει να εισέλθει τίποτα.

• Like 3

2 λεπτά πριν, troi.g είπε

Σου έχει τύχει ποτέ να τρυπήσει η σερπαντίνα του καλοριφέρ σε ηλιακό? έχεις παρατηρήσει ότι ανεβαίνει η πίεση στο καλοριφέρ και ανοίγει η ασφάλεια του λέβητα, όπου το καλοριφέρ εν τω μεταξύ έχει και πίεση τουλάχιστον 1 bar, δεν υπάρχει περίπτωση ανάμειξης των δύο υγρών ώστε να φτάσει στην κατανάλωση. Η μοναδική περίπτωση που μπορεί να γίνει αυτό , είναι να έχει χαλάσει το αντεπιστροφο της βαλβίδας του ηλιακού , και να υπάρχει διακοπή νερού ώστε όταν ανοίξουμε τη βρύση να κάνει υποπίεση και να αρχίζει να αδειάζει το δοχείο. 

π.χ, αν ανοίξεις τη βρύση και τρέχει, υπάρχει περίπτωση να μπορέσεις να βάλεις κάποιο άλλο υγρό , ώστε να γίνει ανάμειξη? Προφανώς όχι , διότι η πίεση δε αφήνει να εισέλθει τίποτα.

Τη στιγμή που ενώνονται τα δύο κυκλώματα, το περιεχομενό τους αναμιγνύεται και θα οδηγηθεί ανακατεμένο στην έξοδο που θα του προσφερθεί. Η διαφορά πίεσης το μόνο που επηρρεάζει είναι η ταχύτητα ανάμιξης.
Ο σωλήνας της εξόδου προς τη βρύση είναι μια  έξοδος και μάλλιστα με μηδενική πίεση στην άλλη άκρη όταν ανοίγει η βρύση. 
Η βαλβίδα υπερχείλισης του εσωτερικού ανοίγει στα 2,5bar, ενδεχομένως να ανοίξει και να εκτονώσει, αλλά σίγουρα ένα μέρος του αντιψυκτικού που θα περάσει στο εσωτερικό του βαρελιού θα κατέβει στη βρύση. Αυτός ειναι άλλωστε και ο λόγος που βάζουν προπυλαινογλυκόλη και όχι αιθυλαινογλυκόλη οι κατασκευαστές, αν δεν υπήρχε περίπτωση τρυπώντας ο ηλιακός εσωτερικά να περάσει το υγρό του εσωτερικού κυκλώματος στο νερό χρήσης, δε θα υπήρχε λόγος να προσέχουμε να μη βάζουμε μη τοξικό αντιπηκτικό.

18 ώρες πριν, vaggooss είπε

Θεωρω οτι τον ηλιακο θερμοσιφωνα, χειμωνα τον χρειαζεσαι αφου κ ενα βαρελι νερο να βαλεις το καλοκαιρι στην ταρατσα, μπανιο θα κανεις. Οταν ομως τις περισοτερες μερες του χειμωνα εισαι με την αντισταση αναμενη (εκτος αν εχει συννεφια)για μενα εχει αποτυχει η επενδυση σου. Οι κατασκευαστες ηλιακων καλα κανουν και προωθουν μικροτερα πανελ γιατι διακυβευεται η αξιοπιστια και η φημη τους οταν τρυπησει το καζανι σε 5 χρονια λογο υπερθερμανσης το καλοκαιρι. Αλλωστε υπαρχουν και συστηματα σε κεραμοσκεπες που δεν μπορουν οι ιδιοκτητες να ανεβουν να καλυψουν και αλλοι που εχουν προβληματα χοροταξικα.

Ολα εχουν το τιμημα τους. Η ανεβαινεις σκεπαζεις μια φορα τον χρονο και κανεις δουλεια σου, η κανεις αποσβεση του συστηματος σου αναλογα ποσο θα χρησιμοποιησεις το ηλεκτρικο η το πετρελαιο.

Με λιγα λογια παιρνωντας ενα οριακο συστημα, στη δυσκολη, (χειμωνας)θα σε προδοσει και παρε οτι προυποθεσεις και κριτηρια εσυ θελεις...

• Like 1

2 λεπτά πριν, naive είπε

Τη στιγμή που ενώνονται τα δύο κυκλώματα, το περιεχομενό τους αναμιγνύεται και θα οδηγηθεί ανακατεμένο στην έξοδο που θα του προσφερθεί. Η διαφορά πίεσης το μόνο που επηρρεάζει είναι η ταχύτητα ανάμιξης.
Ο σωλήνας της εξόδου προς τη βρύση είναι μια  έξοδος και μάλλιστα με μηδενική πίεση στην άλλη άκρη όταν ανοίγει η βρύση. 
Η βαλβίδα υπερχείλισης του εσωτερικού ανοίγει στα 2,5bar, ενδεχομένως να ανοίξει και να εκτονώσει, αλλά σίγουρα ένα μέρος του αντιψυκτικού που θα περάσει στο εσωτερικό του βαρελιού θα κατέβει στη βρύση. Αυτός ειναι άλλωστε και ο λόγος που βάζουν προπυλαινογλυκόλη και όχι αιθυλαινογλυκόλη οι κατασκευαστές, αν δεν υπήρχε περίπτωση τρυπώντας ο ηλιακός εσωτερικά να περάσει το υγρό του εσωτερικού κυκλώματος στο νερό χρήσης, δε θα υπήρχε λόγος να προσέχουμε να μη βάζουμε μη τοξικό αντιπηκτικό.

Αν και διαφωνώ με τη γνώμη σου δεν νομίζω να συμφωνήσουμε. Όταν τα δύο αυτά υγρά φτάσουν στο σημείο να αναμειχθούν , τότε κάπου έχει τρυπήσει η σερπαντίνα-μανδυας του κλειστού κυκλώματος , αμέσως τότε η πίεση τού δικτύου πόλης θα υπερνικήσει το κλειστό κύκλωμα , και είτε θα ανοίξει το ασφαλιστικό , είτε θα γίνει ζημιά στο συλλέκτη. Βέβαια αυτή είναι η γνώμη μου και δεν θα προσπαθήσω να σε πείσω , ο καθένας μας εδώ έχει τη γνώμη του.

Τώρα όσον αφορά την προπυλαινογλυκολη- αιθυλαινογλυκολη , προσωπικά το βρίσκω λίγο"γελοίο" , δε μπορεί όλοι να λέμε εάν ποτέ τρυπήσει το κλειστό κύκλωμα, θα εισέλθει στο νερό χρήσης , και ταυτόχρονα να βάζουμε ανοδιο μαγνησίου μεσα στο νερό χρήσης , το οποίο από τη στιγμή που έχουμε μεικτικες μπαταρίες , ειδικά τα πιτσιρίκια και οι υπερήλικες , σχεδόν ποτέ δε γυρίζουν τη μπαταρία στο τέρμα κρύο , αλλά πίνουν αρκετές φορές από τη μίξη. Αν διαβάσουμε τη ζημιά κάνει στον οργανισμό μας το ανοδιο,  τότε δε νομίζω να ασχολούμαστε για το τι υγρό θα βάζουμε στους συλλέκτες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...