SB_1957 Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 3 ώρες πριν, gia_nnis είπε Εγω αυτο πρεσβευω τοσο καιρο εδω μεσα..!!! Αν ξερουμε να προστατευουμε τον ηλιακο απο την υπερθερμανση δεν θα χρειαζεται συμπληρωμα ουτε και service για τα επομενα τουλαχιστον 7 χρονια!!!!(Νερο Αττικης) Δεν ειναι τυχαιο απο κατοχους ηλιακων να ακολουθουν κανονικα τα service και συνηθως μεχρι την 7ετια να βγαζουν προβλημα!!! Με οσους επαγγελματιες του αντικειμενου εχω μιλησει κανεις δεν θελει να το παραδεχτει..! Μαλιστα θυμαμαι ενας που μου ειχε πει φιλαρακο τσαμπα παιδευεσαι γι αυτο υπαρχουν οι βαλβιδες ασφαλειας και το ανοδιο! και οτι απο το σκεπασμα δεν το προστατευω αν δεν γινεται το προβλεπομενο service!!! Απο τοτε μεχρι τωρα κοντευει τα 10 χρονια και ο ηλιακος δουλευει αψογα με τσαμπα service απο το σκεπασμα!!! Αποδεδειγμένα η συμβουλη του εκρυβε ιδιοτέλεια..!!! ΥΓ. Δεν χρησιμοποιείται η αντισταση! Στην αγορα δεν αναφερουν καν το μερικο σκεπασμα.. Μονο ολικο σε περιπτωση μη χρησης του! Στο πατρικό μου που ήταν κλειστό 10 χρόνια, πέρυσι βάλαμε αντιψυκτικό και ρώτησα αν πρέπει να τον σκεπάζουμε όταν δεν χρησιμοποιείται, αλλά η απάντηση ήταν ότι δεν χρειάζεται και τζάμπα ταλαιπωρία! Πέρυσι βάλαμε ηλιακό στο καινούργιο μας σπίτι! Άλλος τεχνικός, 10 φορές μας είπε, να τον σκεπάζετε αν δεν τον χρησιμοποιείτε ή αν λείπετε! Παρόλο που δεν είχαμε ποτέ πρόβλημα με ηλιακό, ούτε στο πατρικό ούτε σε σπίτια που νοικιάζαμε, πιστεύω ότι το σκέπασμα, αν και είναι ταλαιπωρία, προστατεύει τον ηλιακό και καλό είναι να γίνεται όταν είναι εφικτό! Και αυτό κάνουμε και στον καινούργιο και στον παλιό και ας είναι ζόρι το σκαρφάλωμε στη στέγη!
vaggooss Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 2 ώρες πριν, phanispal είπε Το μόνο θετικό του δικού μου (του ιδιοκτήτη βασικά) κακού ηλιακού, με τον ~1.8μ² συλλέκτη. Ακόμα και το καλοκαίρι, δε μένει και πολύ ζεστό νερό για την επόμενη μέρα. Λίτρα? Πόσα άτομα? Όροφο?
phanispal Δημοσ. 14 Μαΐου 2020 Δημοσ. 14 Μαΐου 2020 Υποτίθεται 160 λίτρα, αν και δε μου φαίνεται για τόσο. Ένα ζευγάρι και παιδί 21 μηνών, σίγουρα τρία ντους την ημέρα, όχι όμως με καυτό νερό. Για πλύσιμο πιάτων υπάρχει πλυντήριο πιάτων. Τρίτος όροφος, υπάρχει και τέταρτος, ο ηλιακός είναι στην ταράτσα. Ο ιδιοκτήτης μου είπε ότι έβαλε φθηνό (έβαλε επειδή του ζήτησα εγώ, εκείνος την πάλευε χωρίς), γύρω στα 450€. Μπήκε πέρσι τον Απρίλιο. Εννοείται ότι δε σκεπάστηκε πέρσι γιατί θα καταλήγαμε να ανοίγουμε την αντίσταση καθημερινά μέσα στο καλοκαίρι, και εννοείται ότι δε θα σκεπαστεί και φέτος και γενικά όσο είμαι εδώ.
george1551 Δημοσ. 14 Μαΐου 2020 Δημοσ. 14 Μαΐου 2020 Μια ερώτηση, ποια θα είναι ιδανικά η μέγιστη θερμοκρασία που θα φτάνει το νερό στον ηλιακό για να μην έχουμε φθορές από την πίεση και την θερμοκρασία, τώρα εχω 80 βαθμούς νερό στις 9:30 το πρωί και υπολογίζω ότι πρέπει να σκεπάσω τον μισό είναι 2,5 τμ 160 λίτρα στα Χανιά Κρήτης με full Plate συλλέκτη αγορασμένος 8 μήνες .
vaggooss Δημοσ. 14 Μαΐου 2020 Δημοσ. 14 Μαΐου 2020 8 ώρες πριν, phanispal είπε Υποτίθεται 160 λίτρα, αν και δε μου φαίνεται για τόσο. Ένα ζευγάρι και παιδί 21 μηνών, σίγουρα τρία ντους την ημέρα, όχι όμως με καυτό νερό. Για πλύσιμο πιάτων υπάρχει πλυντήριο πιάτων. Τρίτος όροφος, υπάρχει και τέταρτος, ο ηλιακός είναι στην ταράτσα. Ο ιδιοκτήτης μου είπε ότι έβαλε φθηνό (έβαλε επειδή του ζήτησα εγώ, εκείνος την πάλευε χωρίς), γύρω στα 450€. Μπήκε πέρσι τον Απρίλιο. Εννοείται ότι δε σκεπάστηκε πέρσι γιατί θα καταλήγαμε να ανοίγουμε την αντίσταση καθημερινά μέσα στο καλοκαίρι, και εννοείται ότι δε θα σκεπαστεί και φέτος και γενικά όσο είμαι εδώ. Μήπως σας έβαλε 80 λιτρα?? Τι να πω δεν γίνεται πάντως σίγουρα αν ήταν 160 λίτρα να είχες αυτό το πρόβλημα.
gia_nnis Δημοσ. 14 Μαΐου 2020 Δημοσ. 14 Μαΐου 2020 9 ώρες πριν, george1551 είπε Μια ερώτηση, ποια θα είναι ιδανικά η μέγιστη θερμοκρασία που θα φτάνει το νερό στον ηλιακό για να μην έχουμε φθορές από την πίεση και την θερμοκρασία, τώρα εχω 80 βαθμούς νερό στις 9:30 το πρωί και υπολογίζω ότι πρέπει να σκεπάσω τον μισό είναι 2,5 τμ 160 λίτρα στα Χανιά Κρήτης με full Plate συλλέκτη αγορασμένος 8 μήνες . Τωρα για καλοκαιρι απο 50β και κατω! Με 80β πρωινες ωρες εισαι ο ορισμος της ΦΘΟΡΑΣ!!!! 10 ώρες πριν, phanispal είπε Υποτίθεται 160 λίτρα, αν και δε μου φαίνεται για τόσο. Ένα ζευγάρι και παιδί 21 μηνών, σίγουρα τρία ντους την ημέρα, όχι όμως με καυτό νερό. Για πλύσιμο πιάτων υπάρχει πλυντήριο πιάτων. Τρίτος όροφος, υπάρχει και τέταρτος, ο ηλιακός είναι στην ταράτσα. Ο ιδιοκτήτης μου είπε ότι έβαλε φθηνό (έβαλε επειδή του ζήτησα εγώ, εκείνος την πάλευε χωρίς), γύρω στα 450€. Μπήκε πέρσι τον Απρίλιο. Εννοείται ότι δε σκεπάστηκε πέρσι γιατί θα καταλήγαμε να ανοίγουμε την αντίσταση καθημερινά μέσα στο καλοκαίρι, και εννοείται ότι δε θα σκεπαστεί και φέτος και γενικά όσο είμαι εδώ. Εχει να κανει και με το ποσο κρυο ειναι το νερο υδρευσης.. πχ για τον ηλιακο σου(καλοκαιρι) με 3 ντουζ και μερικα ανοιγματα για μικρη χρηση πχ προσωπο,χερια,δοντια θεωρω φυσιολογικο το πρωι να βρεις γυρω στους 30-40β. Αλλα τον ηλιακο δεν τον κρινεις ετσι.. Αν τωρα απο χλιαρο μπορει να σου δωσει απο 65β και πανω αλλα πεφτει γρηγορα η θερμοκρασια με 3 μονο ντουζακια τοτε σημαινει οτι εχεις λιγοτερα απο 160λ ή το νερο υδρευσης ειναι πολυ κρυο πραγμα αδυνατον..! 1
george1551 Δημοσ. 14 Μαΐου 2020 Δημοσ. 14 Μαΐου 2020 1 ώρα πριν, gia_nnis είπε Τωρα για καλοκαιρι απο 50β και κατω! Με 80β πρωινες ωρες εισαι ο ορισμος της ΦΘΟΡΑΣ!!!! Μόλις διάβασα το μήνυμα σου ανέβηκα και σκέπασα παραπάνω από τον μισό με αυτό που είχα πάρει πριν καιρό για αυτό το λόγο ,τώρα 9:00 το βράδυ έχω 88 βαθμούς που δεν ήταν και τόσο ζεστή μέρα , από μεθαύριο θα δω πόσο θα έχει πέσει , απόψε θα κάνουμε 2 -3 μπάνια να ρίξουμε λίγο θερμοκρασία . Ευχαριστώ .
gia_nnis Δημοσ. 14 Μαΐου 2020 Δημοσ. 14 Μαΐου 2020 12 λεπτά πριν, george1551 είπε Μόλις διάβασα το μήνυμα σου ανέβηκα και σκέπασα παραπάνω από τον μισό με αυτό που είχα πάρει πριν καιρό για αυτό το λόγο ,τώρα 9:00 το βράδυ έχω 88 βαθμούς που δεν ήταν και τόσο ζεστή μέρα , από μεθαύριο θα δω πόσο θα έχει πέσει , απόψε θα κάνουμε 2 -3 μπάνια να ρίξουμε λίγο θερμοκρασία . Ευχαριστώ . Θεωρω για καλοκαιρι δεν υπαρχει λογος να ξεπερναει τους 65-70β το pick της αποδοσης! Παντα σκεπαζεις λιγοτερο για να κανεις αναγνώριση.. και προεκτείνεις το σκεπασμα κατ εκτιμηση.. 1
vaggooss Δημοσ. 14 Μαΐου 2020 Δημοσ. 14 Μαΐου 2020 1 ώρα πριν, gia_nnis είπε Θεωρω για καλοκαιρι δεν υπαρχει λογος να ξεπερναει τους 65-70β το pick της αποδοσης! Παντα σκεπαζεις λιγοτερο για να κανεις αναγνώριση.. και προεκτείνεις το σκεπασμα κατ εκτιμηση.. 70% του συλλέκτη σκέπασμα με το που πιάσει πάνω από 30 βαθμούς και νυχτώνει μετά τις 8 το βράδυ.δλδ να έχει μεγαλώσει η μέρα πολύ. 1
iliakos-lakis Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 προβλημα σε ηλιακο 15 ετων. 160 λτ μετά απο καθαρισμα καζανιου, συλλεκτη , αλλαγη αντιστασης , ανοδιο φλαντζα , γεμισμα με καινουργιο υγρο. ολα φουλ κομπλε. χωρις διαροες εξωτερικες. η συμπεριφορα του παραμενει ιδια ακομα και τωρα με τη ζεστη. σωληνα εισοδου απο συλλεκτη σε καζανι καυτη, σωληνα εξδου απο καζανι προς συλλεκτη κρυα. σε αλλον ιδιο διπλα στην ιδια ταρατσα καυτη. τρεις κανουν μπανιο και μετα τελος το ζεστο. πριν τη ζεστη εκανε ενας και μετα ζεσταμα με ρευμα οι υπολοιποι. καμμια ιδεα τι να φταιει.
naive Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 54 λεπτά πριν, iliakos-lakis είπε προβλημα σε ηλιακο 15 ετων. 160 λτ μετά απο καθαρισμα καζανιου, συλλεκτη , αλλαγη αντιστασης , ανοδιο φλαντζα , γεμισμα με καινουργιο υγρο. ολα φουλ κομπλε. χωρις διαροες εξωτερικες. η συμπεριφορα του παραμενει ιδια ακομα και τωρα με τη ζεστη. σωληνα εισοδου απο συλλεκτη σε καζανι καυτη, σωληνα εξδου απο καζανι προς συλλεκτη κρυα. σε αλλον ιδιο διπλα στην ιδια ταρατσα καυτη. τρεις κανουν μπανιο και μετα τελος το ζεστο. πριν τη ζεστη εκανε ενας και μετα ζεσταμα με ρευμα οι υπολοιποι. καμμια ιδεα τι να φταιει. Είσαι σίγουρος ότι έχεις γεμίσει το κύκλωμα με υγρό; Ξαναέλεγξέ το.
dimitris_st13 Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 1 ώρα πριν, iliakos-lakis είπε προβλημα σε ηλιακο 15 ετων. 160 λτ μετά απο καθαρισμα καζανιου, συλλεκτη , αλλαγη αντιστασης , ανοδιο φλαντζα , γεμισμα με καινουργιο υγρο. ολα φουλ κομπλε. χωρις διαροες εξωτερικες. η συμπεριφορα του παραμενει ιδια ακομα και τωρα με τη ζεστη. σωληνα εισοδου απο συλλεκτη σε καζανι καυτη, σωληνα εξδου απο καζανι προς συλλεκτη κρυα. σε αλλον ιδιο διπλα στην ιδια ταρατσα καυτη. τρεις κανουν μπανιο και μετα τελος το ζεστο. πριν τη ζεστη εκανε ενας και μετα ζεσταμα με ρευμα οι υπολοιποι. καμμια ιδεα τι να φταιει. Αν υπάρχει τρύπα στο καζάνι, μπορεί να υπάρχει επικοινωνία μεταξύ κλειστού και ανοιχτού κυκλώματος, και για αυτό να το βλέπεις κρύο, αλλά και πάλι θα έπρεπε να ζεσταινόταν το νερό εν τέλει..
gia_nnis Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 3 ώρες πριν, iliakos-lakis είπε προβλημα σε ηλιακο 15 ετων. 160 λτ μετά απο καθαρισμα καζανιου, συλλεκτη , αλλαγη αντιστασης , ανοδιο φλαντζα , γεμισμα με καινουργιο υγρο. ολα φουλ κομπλε. χωρις διαροες εξωτερικες. η συμπεριφορα του παραμενει ιδια ακομα και τωρα με τη ζεστη. σωληνα εισοδου απο συλλεκτη σε καζανι καυτη, σωληνα εξδου απο καζανι προς συλλεκτη κρυα. σε αλλον ιδιο διπλα στην ιδια ταρατσα καυτη. τρεις κανουν μπανιο και μετα τελος το ζεστο. πριν τη ζεστη εκανε ενας και μετα ζεσταμα με ρευμα οι υπολοιποι. καμμια ιδεα τι να φταιει. Εχεις θεμα με την ροη του κλειστου! Σαν να υπαρχει καποιο εμποδιο..!
iliakos-lakis Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 Δημοσ. 16 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, gia_nnis είπε Εχεις θεμα με την ροη του κλειστου! Σαν να υπαρχει καποιο εμποδιο..! 8 ώρες πριν, gia_nnis είπε Εχεις θεμα με την ροη του κλειστου! Σαν να υπαρχει καποιο εμποδιο..! ευχαριστω για το ενδιαφερον το ξανακοιταξα σημερα το πρωι, παρολο που το γεμισε ο υδραυλικος πριν 5 μερες , του προσθεσα σιγα σιγα και απο τις δυο εισοδους κατι περισσοτερο απο 1 λιτρο υγρο. που να πηγε αραγε 1 λιτρο σε 5 ημερες χως εμφανεις διαροες, μηπως χανει ο μανδυας και κανουμε μπανιο με αραιωμένο αντιπαγωτικο. απο τη συμπεριφορα του αυτο που λετε δείχνει οτι κατι το εμποδιζει να κανει κυκλωμα. βρωμα? αφου καθαριστηκαν ολα. αερας στο κυκλωμα , αλλαχθηκε υγρο. να εχει μεινει αεροθυλακας καπου. οντως ζεσταινει αλλα φτανει για 1-3 ατομα αναλογα με την ηλιοφανεια. αν τελικα δεν βρεθει τι φταιει και παω για καινουργιο, γνωριζει κανείς τι συλλεκτικη επιφανεια προς λιτρα με επιλεκτικο συλλεκτη ειναι αποδεκτη για το χειμωνα σε Αθηνα , σπιτι κατω απο ταρατσα ηλιακου. Επεξ/σία 16 Μαΐου 2020 από iliakos-lakis
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα