πάνοσ2 Δημοσ. 28 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2020 Στις 26/4/2020 στις 5:16 ΜΜ, surf80 είπε 160 λιτρα μποιλερ και ζεστο νερο για 4 ατομα Καλύτερα τα 3 τμ επιλεκτικό. Για άνεση το χειμώνα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimitris_st13 Δημοσ. 28 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2020 2 ώρες πριν, πάνοσ2 είπε Καλύτερα τα 3 τμ επιλεκτικό. Για άνεση το χειμώνα. Για εμένα ΕΛΑΧΙΣΤΑ 3τμ επιλεκτικό για το χειμώνα. είναι και 4 άτομα. Εγώ θα έβαζα 4. μικρή διαφορά στο κόστος μεγάλη στην απόδοση. Και το καλοκαίρι, σκέπασμα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gia_nnis Δημοσ. 28 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2020 Στις 26/4/2020 στις 5:16 ΜΜ, surf80 είπε 160 λιτρα μποιλερ και ζεστο νερο για 4 ατομα Στα 160 βαλε και μενα μεσα να γινουν 5!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimitris_st13 Δημοσ. 28 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2020 2 ώρες πριν, gia_nnis είπε Στα 160 βαλε και μενα μεσα να γινουν 5!!!! Εντάξει δε θα αλλάξει προφανώς ξαφνικά μπόιλερ από την στιγμή που ήδη έχει, αλλά ας φτιάξει τουλάχιστον τους χαλασμένους συλλέκτες και αυριο μεθαύριο όταν απαιτηθεί ας έχει έτοιμες τις υποδομές για 200άρι. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ppd Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 Καλη σας μερα! Τελικα με την ποσοστοση της προπυλενογλυκολης μαλλον μπερδευτηκαμε. Η μεν προσωπικη εμπειρια μαζι με τη μελετη της DOW για ποσοστο οχι κατω απο 30-35% λογο δημιουργιας ιζηματων απο υψηλες θερμοκρασιες και η δε εξισου σεβαστη γνωση για την φυσικη ιδιοτητα της ουσιας οπου λεει οχι ποσοστο πανω απο 15-20% λογο αυξημενου ιξωδους και μειωμενης θερμοχωρητικοτητας αρα μειωμενης αποδοσης τον χειμωνα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimitris_st13 Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 7 ώρες πριν, Ppd είπε Καλη σας μερα! Τελικα με την ποσοστοση της προπυλενογλυκολης μαλλον μπερδευτηκαμε. Η μεν προσωπικη εμπειρια μαζι με τη μελετη της DOW για ποσοστο οχι κατω απο 30-35% λογο δημιουργιας ιζηματων απο υψηλες θερμοκρασιες και η δε εξισου σεβαστη γνωση για την φυσικη ιδιοτητα της ουσιας οπου λεει οχι ποσοστο πανω απο 15-20% λογο αυξημενου ιξωδους και μειωμενης θερμοχωρητικοτητας αρα μειωμενης αποδοσης τον χειμωνα... Μου παρακινήθηκε η περιέργεια για όλο αυτό το ζήτημα και έκανα εκτενή έρευνα σε ερευνητικά και μη δεδομένα. Η περίληψη αυτών είναι τα κάτωθι: -Η ελάχιστη περιεκτικότητα προπυλενογλυκόλης είναι το 20-25% (και όχι το το 30-35% της παράθεσης - ακόμα και στης DOW το ίδιο γράφει) λόγω του ότι κάτω από αυτό το ποσοστό, η προπυλενογλυκόλη αποτελεί τροφή για βακτήρια και έχουμε βιολογική ρύπανση. Όσον αφορά τις αντιδιαβρωτικές ικανότητες, το ποσοστό >20% απαιτείται για να εξασφαλιστεί η επαρκής περιεκτικότητα σε αντιδιαβρωτικά. Πχ σε υψηλές θερμοκρασίες η γλυκόλες δημιουργούν οξέα που ρίχνουν το pH και δημιουργείται σκουριά κοκ -Η μείωση της θερμοχωρητικότητας είναι αναπόφευκτο στοιχείο της αντιδιαβρωτικής και αντιπαγωτικής προστασίας. Η βελτιστοποίηση του κόστους/κέρδους είναι για περιεκτικότητες >20% και ανάλογα με την επιθυμητή προστασία από χαμηλές θερμοκρασίες. Είναι γνωστό ότι δε μπορούμε να τα έχουμε όλα σε αυτή τη ζωή. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gia_nnis Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 27 λεπτά πριν, dimitris_st13 είπε Μου παρακινήθηκε η περιέργεια για όλο αυτό το ζήτημα και έκανα εκτενή έρευνα σε ερευνητικά και μη δεδομένα. Η περίληψη αυτών είναι τα κάτωθι: -Η ελάχιστη περιεκτικότητα προπυλενογλυκόλης είναι το 20-25% (και όχι το το 30-35% της παράθεσης - ακόμα και στης DOW το ίδιο γράφει) λόγω του ότι κάτω από αυτό το ποσοστό, η προπυλενογλυκόλη αποτελεί τροφή για βακτήρια και έχουμε βιολογική ρύπανση. Όσον αφορά τις αντιδιαβρωτικές ικανότητες, το ποσοστό >20% απαιτείται για να εξασφαλιστεί η επαρκής περιεκτικότητα σε αντιδιαβρωτικά. Πχ σε υψηλές θερμοκρασίες η γλυκόλες δημιουργούν οξέα που ρίχνουν το pH και δημιουργείται σκουριά κοκ -Η μείωση της θερμοχωρητικότητας είναι αναπόφευκτο στοιχείο της αντιδιαβρωτικής και αντιπαγωτικής προστασίας. Η βελτιστοποίηση του κόστους/κέρδους είναι για περιεκτικότητες >20% και ανάλογα με την επιθυμητή προστασία από χαμηλές θερμοκρασίες. Είναι γνωστό ότι δε μπορούμε να τα έχουμε όλα σε αυτή τη ζωή. Ναι αλλα οπως ανεφερα στην πραξη με κυκλοφορητη φαινεται οτι λυνεται η μειωση της αποδοσης! Και λεγοντας αυτο σε καμια περιπτωση δεν λεω να μπει κυκλοφορητης γιατι δεν συμφερει! Αλλα για να εστιασω το μειζον προβλημα ειναι το ιξωδες-η ροή!!! Η χρυση τομη ειναι να μπει η κανονικη αναλογια και λιγοτερο απο 10 χρονια να καθαριστεί το κλειστο και να μπει φρεσκο! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
naive Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 4 ώρες πριν, dimitris_st13 είπε Μου παρακινήθηκε η περιέργεια για όλο αυτό το ζήτημα και έκανα εκτενή έρευνα σε ερευνητικά και μη δεδομένα. Η περίληψη αυτών είναι τα κάτωθι: -Η ελάχιστη περιεκτικότητα προπυλενογλυκόλης είναι το 20-25% (και όχι το το 30-35% της παράθεσης - ακόμα και στης DOW το ίδιο γράφει) λόγω του ότι κάτω από αυτό το ποσοστό, η προπυλενογλυκόλη αποτελεί τροφή για βακτήρια και έχουμε βιολογική ρύπανση. Όσον αφορά τις αντιδιαβρωτικές ικανότητες, το ποσοστό >20% απαιτείται για να εξασφαλιστεί η επαρκής περιεκτικότητα σε αντιδιαβρωτικά. Πχ σε υψηλές θερμοκρασίες η γλυκόλες δημιουργούν οξέα που ρίχνουν το pH και δημιουργείται σκουριά κοκ -Η μείωση της θερμοχωρητικότητας είναι αναπόφευκτο στοιχείο της αντιδιαβρωτικής και αντιπαγωτικής προστασίας. Η βελτιστοποίηση του κόστους/κέρδους είναι για περιεκτικότητες >20% και ανάλογα με την επιθυμητή προστασία από χαμηλές θερμοκρασίες. Είναι γνωστό ότι δε μπορούμε να τα έχουμε όλα σε αυτή τη ζωή. Ωραίος. Το 30-35% το έγραψα εγώ πιο πριν εις γνώση μου ότι το 25% είναι το ελάχιστο για πρακτικούς λόγους, δηλαδή για να βάλω ένα συντελεστή ασφαλείας: 1. Γιατί ενδεχομένως το αρχικό διάλυμα του αντιψυκτικού να μην είναι 100% προπυλαινογλυκόλη, αλλά να είναι ήδη αραιωμένο ελαφρώς(αν δεις στα μπουκάλια, άλλο λέει για -54 βαθμούς, άλλο για -48 κλπ) 2. Γιατί ενδεχομένως να γίνει κάποια συμπλήρωση στο περίπου κατά τη διαδικασία γεμίσματος 3. Γιατί ενδεχομένως να γίνουν και κάποιες συμπληρώσεις με σκέτο νερό. Γενικά όπως είπα το κέρδος είναι ότι έχεις ένα απροβλημάτιστο μίγμα που θα σου κρατήσει 20 χρόνια. Αν είναι πιο χαμηλή η περιεκτικότητα, θα πρέπει θεωρητικά (κάποιοι κατασκευαστές το συστήνουν και το απαιτούν για να έχεις εγγύηση) να το ανανεώνεις κάθε 4-5 χρόνια, κάτι που ελάχιστοι έως κανένας το κάνουν. Οι απώλειες από λίγο παραπάνω προπυλ. δε νομίζω ότι είναι σημαντική απώλεια, άντε να σου πιάσει τη μέγιστη απόδοση μισή ώρα αργότερα ας πούμε μέσα στη μέρα. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gia_nnis Δημοσ. 30 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2020 18 ώρες πριν, naive είπε Ωραίος. Το 30-35% το έγραψα εγώ πιο πριν εις γνώση μου ότι το 25% είναι το ελάχιστο για πρακτικούς λόγους, δηλαδή για να βάλω ένα συντελεστή ασφαλείας: 1. Γιατί ενδεχομένως το αρχικό διάλυμα του αντιψυκτικού να μην είναι 100% προπυλαινογλυκόλη, αλλά να είναι ήδη αραιωμένο ελαφρώς(αν δεις στα μπουκάλια, άλλο λέει για -54 βαθμούς, άλλο για -48 κλπ) 2. Γιατί ενδεχομένως να γίνει κάποια συμπλήρωση στο περίπου κατά τη διαδικασία γεμίσματος 3. Γιατί ενδεχομένως να γίνουν και κάποιες συμπληρώσεις με σκέτο νερό. Γενικά όπως είπα το κέρδος είναι ότι έχεις ένα απροβλημάτιστο μίγμα που θα σου κρατήσει 20 χρόνια. Αν είναι πιο χαμηλή η περιεκτικότητα, θα πρέπει θεωρητικά (κάποιοι κατασκευαστές το συστήνουν και το απαιτούν για να έχεις εγγύηση) να το ανανεώνεις κάθε 4-5 χρόνια, κάτι που ελάχιστοι έως κανένας το κάνουν. Οι απώλειες από λίγο παραπάνω προπυλ. δε νομίζω ότι είναι σημαντική απώλεια, άντε να σου πιάσει τη μέγιστη απόδοση μισή ώρα αργότερα ας πούμε μέσα στη μέρα. Λενε οτι στα 4-5 χρονια το αντιψυκτικο εχει χασει την ιδιοτητα του! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
naive Δημοσ. 30 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2020 46 λεπτά πριν, gia_nnis είπε Λενε οτι στα 4-5 χρονια το αντιψυκτικο εχει χασει την ιδιοτητα του! Όπως είπαμε αυτό οφείλεται στο φτωχό μίγμα σε αντιπηκτικό και αντιδιαβρωτικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gia_nnis Δημοσ. 30 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2020 38 λεπτά πριν, naive είπε Όπως είπαμε αυτό οφείλεται στο φτωχό μίγμα σε αντιπηκτικό και αντιδιαβρωτικά. 19 ώρες πριν, naive είπε Ωραίος. Το 30-35% το έγραψα εγώ πιο πριν εις γνώση μου ότι το 25% είναι το ελάχιστο για πρακτικούς λόγους, δηλαδή για να βάλω ένα συντελεστή ασφαλείας: 1. Γιατί ενδεχομένως το αρχικό διάλυμα του αντιψυκτικού να μην είναι 100% προπυλαινογλυκόλη, αλλά να είναι ήδη αραιωμένο ελαφρώς(αν δεις στα μπουκάλια, άλλο λέει για -54 βαθμούς, άλλο για -48 κλπ) 2. Γιατί ενδεχομένως να γίνει κάποια συμπλήρωση στο περίπου κατά τη διαδικασία γεμίσματος 3. Γιατί ενδεχομένως να γίνουν και κάποιες συμπληρώσεις με σκέτο νερό. Γενικά όπως είπα το κέρδος είναι ότι έχεις ένα απροβλημάτιστο μίγμα που θα σου κρατήσει 20 χρόνια. Αν είναι πιο χαμηλή η περιεκτικότητα, θα πρέπει θεωρητικά (κάποιοι κατασκευαστές το συστήνουν και το απαιτούν για να έχεις εγγύηση) να το ανανεώνεις κάθε 4-5 χρόνια, κάτι που ελάχιστοι έως κανένας το κάνουν. Οι απώλειες από λίγο παραπάνω προπυλ. δε νομίζω ότι είναι σημαντική απώλεια, άντε να σου πιάσει τη μέγιστη απόδοση μισή ώρα αργότερα ας πούμε μέσα στη μέρα. Απο τα ποστ διαβαζω και καταλαβαινω νορμαλ ειναι 20-25% ενω με 30-35% θα κρατησει για 20χρονια! Δηλαδη στην κανονικη δοσολογια εχουμε 5 χρονια ενω πχ με ενα 10-15% παραπανω μας καλυπτει 20χρονια!!! Τοσο μεγαλη αποκλιση??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
naive Δημοσ. 30 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2020 3 ώρες πριν, gia_nnis είπε Απο τα ποστ διαβαζω και καταλαβαινω νορμαλ ειναι 20-25% ενω με 30-35% θα κρατησει για 20χρονια! Δηλαδη στην κανονικη δοσολογια εχουμε 5 χρονια ενω πχ με ενα 10-15% παραπανω μας καλυπτει 20χρονια!!! Τοσο μεγαλη αποκλιση??? Αν είσαι σίγουρος ότι θα φτιάξεις και θα διατηρήσεις με τις συμπληρώσεις ένα μίγμα 25% είσαι ΟΚ για 20+ χρόνια (το νούμερο προκύπτει από μια μελέτη της DOW που έχω ανεβάσει πιο πριν). Διάβασε εκεί για το λόγο που συμβαίνει αυτό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gia_nnis Δημοσ. 30 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2020 30 λεπτά πριν, naive είπε Αν είσαι σίγουρος ότι θα φτιάξεις και θα διατηρήσεις με τις συμπληρώσεις ένα μίγμα 25% είσαι ΟΚ για 20+ χρόνια (το νούμερο προκύπτει από μια μελέτη της DOW που έχω ανεβάσει πιο πριν). Διάβασε εκεί για το λόγο που συμβαίνει αυτό. Διατηρησεις! Λεξη κλειδι! θεωρω πιο σωστο-αξιοπιστο να μπαινει η κανονικη αναλογια και ανα 5-7χρονια να αλλαζεται πραγμα που δεν κανει κανενας! Γι αυτο λενε τα μαστορια για συμπληρωμα σκετο αντιψυκτικο! Οπως και να εχει πρεπει ανα καποια χρονια να καθαριζεται το κλειστο γιατι περα απο τη συντηρηση εχει να κανει και με την αποδοση! Δηλαδη αυτη η μαυριλα που βγαινει απο το κλειστο μειωνει την αποδοση-ροη! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
naive Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 57 λεπτά πριν, gia_nnis είπε Διατηρησεις! Λεξη κλειδι! θεωρω πιο σωστο-αξιοπιστο να μπαινει η κανονικη αναλογια και ανα 5-7χρονια να αλλαζεται πραγμα που δεν κανει κανενας! Γι αυτο λενε τα μαστορια για συμπληρωμα σκετο αντιψυκτικο! Οπως και να εχει πρεπει ανα καποια χρονια να καθαριζεται το κλειστο γιατι περα απο τη συντηρηση εχει να κανει και με την αποδοση! Δηλαδη αυτη η μαυριλα που βγαινει απο το κλειστο μειωνει την αποδοση-ροη! Δεν ξέρω τι θεωρείς κανονική αναλογία. Για εμένα είναι το 25%. Η μαυρίλα που λες οφείλεται στο φτωχό μίγμα ή στο ανακάτεμα διαφορετικών τύπων αντίψυκτικου Επεξ/σία 1 Μαΐου 2020 από naive Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gia_nnis Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 3 ώρες πριν, naive είπε Δεν ξέρω τι θεωρείς κανονική αναλογία. Για εμένα είναι το 25%. Η μαυρίλα που λες οφείλεται στο φτωχό μίγμα ή στο ανακάτεμα διαφορετικών τύπων αντίψυκτικου Εγω παλι γνωριζω οτι ειναι φθορα μεταλλων! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα