makevius Δημοσ. 20 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2020 1 ώρα πριν, 26ska είπε Εμένα έφυγε η οικογένεια εδώ και μια βδομάδα και ο ηλιακός βγάζει φλόγες!!!! Είδες που γκρίνιαζες;; Η γυναίκα φταίει για όλα 😁😁
dimitris_st13 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, gia_nnis είπε Βγαζει η νομπελ 3.4??? Καλα αποδιδει..! Είναι λίγο Φρανκενστάιν ο ηλιακός, το μποιλερ nobel, οι συλλέκτες επιλεκτικοί ELCO (φασόν από κάποιο εργοστάσιο προφανώς), τους είχα πάρει πολύ φθηνά (200-250 Ευρώ) πριν 2-3 χρόνια όταν ψαχνόμουν για ποιο λόγο δεν αποδίδει ο ηλιακός. Θα επιβεβαιώσω και την επιφάνειά τους. (τελικά ήταν πολλοί λόγοι: κακή θέση λόγω σκίασης για κάποια ώρα το μεσημέρι στις 12.00!! κακοί απλοί συλλέκτες, μακρόστενο μπόιλερ gauzer με πολλές απώλειες) Αφού τα άλλαξα όλα, ηρέμησα. Έκανε δουλειά το μπόιλερ, είναι ποιοτικό. Οι συλλέκτες δεν είναι κάτι ιδιαίτερο σαν κατασκευή αλλά για τα χρήματα που έδωσα είμαι υπερευχαριστημένος. Θα ανεβάσω κάποια στιγμή και την εγκατάσταση που έκανα για να βλέπω θερμοκρασία στο σπίτι (προχειροδουλειά αλλά την δουλειά μου την κάνω (ΤΣΑΜΠΑ)). Όσο για την θερμοκρασία τελικά από 40 στις 11.00 πήγε 70 στις 17.00 και μετά ξεκίνησε να πέφτει σιγά σιγά... Υπερτούμπανο 30 βαθμοί σε 6 ώρες (χωρίς κατανάλωση) Επεξ/σία 21 Μαρτίου 2020 από dimitris_st13 Διπλή ανάρτηση 1
gia_nnis Δημοσ. 21 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2020 3 ώρες πριν, dimitris_st13 είπε Είναι λίγο Φρανκενστάιν ο ηλιακός, το μποιλερ nobel, οι συλλέκτες επιλεκτικοί ELCO (φασόν από κάποιο εργοστάσιο προφανώς), τους είχα πάρει πολύ φθηνά (200-250 Ευρώ) πριν 2-3 χρόνια όταν ψαχνόμουν για ποιο λόγο δεν αποδίδει ο ηλιακός. Θα επιβεβαιώσω και την επιφάνειά τους. (τελικά ήταν πολλοί λόγοι: κακή θέση λόγω σκίασης για κάποια ώρα το μεσημέρι στις 12.00!! κακοί απλοί συλλέκτες, μακρόστενο μπόιλερ gauzer με πολλές απώλειες) Αφού τα άλλαξα όλα, ηρέμησα. Έκανε δουλειά το μπόιλερ, είναι ποιοτικό. Οι συλλέκτες δεν είναι κάτι ιδιαίτερο σαν κατασκευή αλλά για τα χρήματα που έδωσα είμαι υπερευχαριστημένος. Θα ανεβάσω κάποια στιγμή και την εγκατάσταση που έκανα για να βλέπω θερμοκρασία στο σπίτι (προχειροδουλειά αλλά την δουλειά μου την κάνω (ΤΣΑΜΠΑ)). Όσο για την θερμοκρασία τελικά από 40 στις 11.00 πήγε 70 στις 17.00 και μετά ξεκίνησε να πέφτει σιγά σιγά... Υπερτούμπανο 30 βαθμοί σε 6 ώρες (χωρίς κατανάλωση) Αποδιδει σε πολυ καλα πλαισια..! Δεν παιζει ρολο φθηνοι-οικονομικοι συλλεκτες.. αρκει που ειναι επιλεκτικοι και σαφως καινουργιοι! Μελος μας με οικονομικο συλλεκτη του Violari 2.5τμ και οι θερμοκρασιες που του εδινε ηταν στα ιδια πλαισια με εναν brand!!! Σε εναν επωνυμο πληρωνεις καλυτερη ποιοτητα υλικων για αντοχη στον χρονο.. Λαθος να πιστευει καποιος οτι αποδιδουν και καλυτερα! Και αν αποδιδουν αμελητέα η διαφορα.. Στη πραξη και με τους επώνυμους δεν δενεις τον γαιδαρο σου γιατι δεν ειναι και λιγα τα προβληματα που εχουν βγαλει μεχρι στιγμης..! Τι απορροφητή εχουν οι συλλεκτες σου? Στον ηλιο τι σχεδιο βλεπεις? Κανει γραμμες ή σαν τετραγωνα?
gia_nnis Δημοσ. 21 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2020 21 ώρες πριν, 26ska είπε Εμένα έφυγε η οικογένεια εδώ και μια βδομάδα και ο ηλιακός βγάζει φλόγες!!!! Κυριακη Δευτερα θα ανακουφιστει.. Συννεφιες!!!
26ska Δημοσ. 21 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, gia_nnis είπε Κυριακη Δευτερα θα ανακουφιστει.. Συννεφιες!!! Θα ανακουφιστεί μια και καλη απο βδομάδα,που ερχεται η οικογένεια. Επεξ/σία 21 Μαρτίου 2020 από 26ska
Ppd Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 Στις 19/3/2020 στις 11:38 ΜΜ, naive είπε είσαι σίγουρος ότι μετράει σωστά; Τσέκαρε με ένα θερμόμετρο κουζίνας τη θερμοκρασία του νερού στη βρύση. Ο δικός μου, 160΄λίτρα με 2τμ συλλέκτη σήμερα πήγε 75. Γενικά τις μέρες που έχει φουλ ήλιο φτάνει γύρω στο 80, τις υπόλοιπες με μέτρια ηλιοφάνεια παίζει γύρω στο 60. Εγώ έχω βάλει ένα θερμόμετρο που ακουμπάει εξωτερικά το δοχείο στην περιοχή της αντίστασης, αλλά έχω επαληθεύσει τη μέτρηση που κάνει στη βρύση. Δεν μπορει να εχει την ιδια θερμοκρασια το πανω μερος του καζανιου(οπου μας ερχεται στη βρυση) με το κεντρο του που βρισκεται η αντισταση κ τα θερμομετρα μας. Εμενα εχει τουλαχιστον 8 βαθμους διαφορα το νερο λογο διαστρωματωσης
gia_nnis Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 8 λεπτά πριν, Ppd είπε Δεν μπορει να εχει την ιδια θερμοκρασια το πανω μερος του καζανιου(οπου μας ερχεται στη βρυση) με το κεντρο του που βρισκεται η αντισταση κ τα θερμομετρα μας. Εμενα εχει τουλαχιστον 8 βαθμους διαφορα το νερο λογο διαστρωματωσης Και αυτο εξυπηρετεί.. Το εχεις σαν σημειο αναφορας!
naive Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 3 ώρες πριν, Ppd είπε Δεν μπορει να εχει την ιδια θερμοκρασια το πανω μερος του καζανιου(οπου μας ερχεται στη βρυση) με το κεντρο του που βρισκεται η αντισταση κ τα θερμομετρα μας. Εμενα εχει τουλαχιστον 8 βαθμους διαφορα το νερο λογο διαστρωματωσης 8 βαθμοί που λες νομίζω είναι πολλοί, γιατί το νερό μένει για ώρες οπότε εξομοιώνεται. Αυτό που λέω εγώ είναι ότι έτυχε ο τρόπος που μετράω (εξωτερική επαφή) να συμπίπτει με τη θερμοκρασία του νερού που κατεβαίνει. Μέτρησε και εσύ το δικό σου και με τους δύο τρόπους για να καταλάβεις αν συμπίπτει ή πόση είναι η διαφορά.
dimitris_st13 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 Σήμερα με την συννεφιά της Αττικής, από 25 πήγε 35. Not bad. Διαστρωμάτωση παιδιά υπάρχει μόνο για όσο το νεοεισερχόμενο κρύο νερό δεν έχει προλάβει να εξισώσει θερμοκρασία με το υπόλοιπο καζάνι. Στον υπόλοιπο χρόνο, και όσο δεν έχεις ροή νερού εσωτερικά του καζανιού, η διαστρωμάτωση λόγω θερμοκρασία είναι αμελητέα.
shack Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2020 Εγώ έχω διπλό ψηφιακό θερμόμετρο, με δύο αισθητήρες και για όσο λειτούργησε (κινεζιά γαρ από ebay, χάλασε η μία ένδειξη), ο ένας αισθητήρας ακουμπάει στο πάνω μέρος του καζανιού ο άλλος στο κάτω, είχα παρατηρήσει μόνιμα μια διαφορά θερμοκρασίας της τάξης των 10 - 15 βαθμών. Μπορώ να το ελέγξω σε μέρες ηλιοφάνειας πάλι όμως, με το να αλλάξω της επαφές στο θερμόμετρο.
πάνοσ2 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2020 Στις 21/3/2020 στις 2:32 ΜΜ, gia_nnis είπε Αποδιδει σε πολυ καλα πλαισια..! Δεν παιζει ρολο φθηνοι-οικονομικοι συλλεκτες.. αρκει που ειναι επιλεκτικοι και σαφως καινουργιοι! Μελος μας με οικονομικο συλλεκτη του Violari 2.5τμ και οι θερμοκρασιες που του εδινε ηταν στα ιδια πλαισια με εναν brand!!! Σε εναν επωνυμο πληρωνεις καλυτερη ποιοτητα υλικων για αντοχη στον χρονο.. Λαθος να πιστευει καποιος οτι αποδιδουν και καλυτερα! Και αν αποδιδουν αμελητέα η διαφορα.. Στη πραξη και με τους επώνυμους δεν δενεις τον γαιδαρο σου γιατι δεν ειναι και λιγα τα προβληματα που εχουν βγαλει μεχρι στιγμης..! Τι απορροφητή εχουν οι συλλεκτες σου? Στον ηλιο τι σχεδιο βλεπεις? Κανει γραμμες ή σαν τετραγωνα? Καλημέρα. Και οι επώνυμες εταιρείες από τους ίδιους αγοράζουν. Απλά πληρώνεις το όνομα.
makevius Δημοσ. 23 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2020 2 ώρες πριν, πάνοσ2 είπε Καλημέρα. Και οι επώνυμες εταιρείες από τους ίδιους αγοράζουν. Απλά πληρώνεις το όνομα. Oι calpak,sonne,malrezos,nobel οι ίδιοι δεν κατασκεύαζουν συλλέκτες?
πάνοσ2 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2020 Ο Μαλτέζος αγοράζει απορροφητή από την εταιρεία Prime Laser Tech. O Nobel τελευταία από τον Παπαεμμανουήλ. Η Calpak αγόρασε μηχανήματα από την GreenOneTec (Αυστρία) για να κατασκευάζει απορροφητές Laser. Δεν ξέρω αν χρησιμοποιεί. Η Sonne αγόραζε από την Prime Laser Tech. Τώρα κατασκευάζει απορροφητή μόνη της. Γενικά οι περισσότερες εταιρείες αγοράζουν απορροφητή από τρεις εταιρείες (Prime, Δήμα, Παπαεμμανουήλ) και κάνουν μοντάρρισμα. 4
gia_nnis Δημοσ. 23 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2020 1 ώρα πριν, πάνοσ2 είπε Ο Μαλτέζος αγοράζει απορροφητή από την εταιρεία Prime Laser Tech. O Nobel τελευταία από τον Παπαεμμανουήλ. Η Calpak αγόρασε μηχανήματα από την GreenOneTec (Αυστρία) για να κατασκευάζει απορροφητές Laser. Δεν ξέρω αν χρησιμοποιεί. Η Sonne αγόραζε από την Prime Laser Tech. Τώρα κατασκευάζει απορροφητή μόνη της. Γενικά οι περισσότερες εταιρείες αγοράζουν απορροφητή από τρεις εταιρείες (Prime, Δήμα, Παπαεμμανουήλ) και κάνουν μοντάρρισμα. Για τον συλλεκτη apollon της nobel γνωριζω οτι τον κατασκευαζει αυτη με απορροφητη απο την Γερμανια.
Napo2 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2020 καλησπερα παιδια..να μοιραστω και εγω την πρωτη μου εμπειρια με ηλιακο..μετα απο πολυ διαβασμα στο φορουμ..καταληξα στην αγορα ενος 200 λιτρα με 4 μετρα πανελ..τοποθετηθηκε πριν 3 μερες..με αρκετες δυσκολιες ολα πηγαιναν αναποδα αλλα τελικα τα καταφεραμε..με την προχτεσινη ηλιοφανεια το νερο εφτασε να κανει ολη η οικογενεια το μπανακι της..2 μεγαλοι και 3 μικρα..εχτες ειχε αρκετο νερο παραμεινει στο καζανι ζεστο..και σημερα παλι αν το αφησω να τρεξει στο ζεστο μετα απο ωρα κατεβαζει χλιαρο..σαν πρωτη εντυπωση λοιπον ειμαι ικανοποιημενος..αλλα απο οτι καταλαβα θα πρεπει να παιξει πολυ σκεπασμα οταν ζεστανει ο καιρος..ευχαριστω για τις συμβουλες καποιων μελων και θα συνεχισω να παρακολουθω το νημα..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα