Προς το περιεχόμενο

Ηλιακοί θερμοσίφωνες

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

38 λεπτά πριν, gia_nnis είπε

Τις τελευταιες μερες εχω πολυ καλη αποδοση! Μπορει να εχουμε περισσοτερη ηλιοφανεια αλλα και γω κανω περισσοτερη καταναλωση! Πλεον πρεπει να εχουμε και πιο δυνατη 

Εμενα παντως πανω απο 60 βαθμους δεν παει. Χωρις καταναλωση και το ξεκιναει απο 28  βαθμους το πρωι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

13 λεπτά πριν, Ppd είπε

Εμενα παντως πανω απο 60 βαθμους δεν παει. Χωρις καταναλωση και το ξεκιναει απο 28  βαθμους το πρωι

Δεν μπορεις να τον κατηγορησεις.. Ποσο να σου δωσει??? Με 2τμ στα 160λ μια χαρα!

• Like 2

Εγώ πάντως γύρισα στις 15:00 απ' τη δουλειά, και κατά διάρκεια του ντους αναγκάστηκα να γυρίσω το διακόπτη προς το ζεστό, κάτι που μου δείχνει ότι πάλι δεν ανέβασε τη λογική για την ημέρα θερμοκρασία ο ηλιακός.

52 λεπτά πριν, phanispal είπε

Εγώ πάντως γύρισα στις 15:00 απ' τη δουλειά, και κατά διάρκεια του ντους αναγκάστηκα να γυρίσω το διακόπτη προς το ζεστό, κάτι που μου δείχνει ότι πάλι δεν ανέβασε τη λογική για την ημέρα θερμοκρασία ο ηλιακός.

Το εχω ξαναπει.. Χοντρικα  απο χλιαρο πχ15-20β αν μετα τις 3 το μεσημερι σου δωσει καυτο εισαι οκ! Με την μιξη δεν ειναι εγκυρο γιατι το νερο υδρευσης μπορει να ειναι πιο κρυο!

1 ώρα πριν, naive είπε

Πώς το μετράς; 

Εχω θερμομετρο με απομακρυσμενο αισθητηριο μεσα στην υποδοχη(κυαθιο) του θερμοστατη αφου τον εχω καταργησει.

5 ώρες πριν, Ppd είπε

Εχω θερμομετρο με απομακρυσμενο αισθητηριο μεσα στην υποδοχη(κυαθιο) του θερμοστατη αφου τον εχω καταργησει.

είσαι σίγουρος ότι μετράει σωστά; Τσέκαρε με ένα θερμόμετρο κουζίνας τη θερμοκρασία του νερού στη βρύση. 
Ο δικός μου, 160΄λίτρα με 2τμ συλλέκτη σήμερα πήγε 75. Γενικά τις μέρες που έχει φουλ ήλιο φτάνει γύρω στο 80, τις υπόλοιπες με μέτρια ηλιοφάνεια παίζει γύρω στο 60. Εγώ έχω βάλει ένα θερμόμετρο που ακουμπάει εξωτερικά το δοχείο στην περιοχή της αντίστασης, αλλά έχω επαληθεύσει τη μέτρηση που κάνει στη βρύση.

• Like 1

Εμένα 160 nobel classic με 3,4τμ2 πάει από 30-40 πάει 70+.  Απλά έχω σκίαση τις πρωινές ώρες μέχρι τις 11. 
Σήμερα 11 ήταν 40 περίπου, να δούμε που θα πάει με πολύ καλό ήλιο. 
Ποιον έχεις @naive και σου 80αρίζει  με 2 τμ?

43 λεπτά πριν, dimitris_st13 είπε

Εμένα 160 nobel classic με 3,4τμ2 πάει από 30-40 πάει 70+.  Απλά έχω σκίαση τις πρωινές ώρες μέχρι τις 11. 

Sonne χάλκινο έχω. Για την ακρίβεια, ο συλλέκτης είναι 2*1.20 μέτρα, με ωφέλιμη επιφάνεια καθρέφτη 2.18.

12:20 ήταν στους 56, αλλά δεν κοίταξα πόσο είχε το πρωί. Θα δω που θα φτάσει το μεσημέρι, βέβαια επειδή είμαστε στο σπίτι με τα παιδιά γίνεται κάποια κατανάλωση 

• Like 1

εμενα 200 λιτρα  προσφατα συντηρημενος και καθαρισμενος απο αλατα, χθες με την ηλιοφανεια, το μεσημερι μου εφερε περιπου 45 ισως και παραπανω. καθως γινοταν καποια χρηση  νορμαλ περισσοτερο χερια με ζεστο αντε και λιγο στην κουζινα με αναμειξη, εβλεπα την πτωση σε  ζεστο (ταυτοχρονα υπηρχε ακομη ηλιοφανεια). με αποτελεσμα το βραδυ που ηθελα για ντουζ εκανα με οριακα ζεστο (για εμενα) περιπου 33-35 βαθμους και δεν με εφτασε, προς το τελος επεσε σε 30-31.

ειναι φυσιολογικο αυτο σε σχεση με τη δικη σας καταναλωση  αυτη την εποχη;

2 ώρες πριν, bjj-p είπε

εμενα 200 λιτρα  προσφατα συντηρημενος και καθαρισμενος απο αλατα, χθες με την ηλιοφανεια, το μεσημερι μου εφερε περιπου 45 ισως και παραπανω. καθως γινοταν καποια χρηση  νορμαλ περισσοτερο χερια με ζεστο αντε και λιγο στην κουζινα με αναμειξη, εβλεπα την πτωση σε  ζεστο (ταυτοχρονα υπηρχε ακομη ηλιοφανεια). με αποτελεσμα το βραδυ που ηθελα για ντουζ εκανα με οριακα ζεστο (για εμενα) περιπου 33-35 βαθμους και δεν με εφτασε, προς το τελος επεσε σε 30-31.

ειναι φυσιολογικο αυτο σε σχεση με τη δικη σας καταναλωση  αυτη την εποχη;

Παιζουν ρολο κ τα τετραγωνικα του συλλεκτη. Χαμηλη αποδοση εχει αλλα αν εχεις μικρο συλλεκτη δικαιολογημενα. Εμενα με νοιαζει αν αντιστοιχει το μεγεθος του συλλεκτη σε συναρτηση με τα λιτρα του μποιλερ, την καταναλωση κ τον καιρο, στις θερμοκρασιες που θα πιασει το νερο και δεν υπαρχει βλαβη.Αυτο γινεται μονο με τα προσωπικα βιωματα του καθενος.

Εμενα παλι στις 15:00 ειχε πιασει 58 βαθμους σημερα χωρις καταναλωση αφου το πρωι στις 09:00 ειχε 28. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, dimitris_st13 είπε

Βγαζει η νομπελ 3.4??? Καλα αποδιδει..!

Επεξ/σία από gia_nnis

Update, έφτασε 69 βαθμούς σήμερα, με κάποια μικρή χρήση για πλύσιμο χεριών κλπ. Αύριο θα σημειώσω και την πρωϊνή θερμοκρασία να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, αν και είναι δύσκολο να μην υπάρχει χρήση το πρωί

• Like 2

58 λεπτά πριν, 26ska είπε

Εμένα έφυγε η οικογένεια εδώ και μια βδομάδα και ο ηλιακός βγάζει φλόγες!!!!

Επειδη εχεις 200αρι θα μπορουσες να βαλεις και 3ο συλλεκτη!!!

Αν θυμαμαι καλα ειχες ανεβασει φωτο και δεν πρεπει να εχεις χωρο...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...