hp8 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 15 Μαρτίου 2020 21 λεπτά πριν, Napo2 είπε .αλλα ουτε αυτα λενε κατι πανω για ποσοστα...κτλπ..εσυ ποσο πιστευεις οτι πρεπει να βαλω ενα η' 2 λιτρα κατα την τοποθετηση..ο ηλιακος ειναι 200ρης..εσυ ποσο θα εβαζες? θα έπρεπε να γράφουν αναλογία η οποία πάει ανάλογα με την χωρητικότητα σε νερό του συλλέκτη του μανδύα και των σωλήνων παροχής και επιστροφής Η αραίωση εξαρτάται από της συνήθεις - θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή τοποθέτησης + κάτι παραπάνω Δεν είναι σαν την φέτα 550gr είναι να την αφήσω ? Εξαρτάται η σύνθεση - πυκνότητα του αντιπαγωτικου Ενδεικτικά : 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sfiros Δημοσ. 15 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 15 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, Maurikycli είπε Με γεια! Είναι inox? Ναι 4 ώρες πριν, stelios18120 είπε Καλορίζικος. Πολλά δεν είναι 300 λίτρα με 5++ τμ τζάμι; Βέβαια αν σε βολεύει εσένα... Απλά πολλά τα €€€ που εδωσες... Ισχύει πολλά τα ευρώ αλλά επένδυσα στην ποιότητα. Τώρα αν είναι πολλά ή λίγα τα λίτρα και τα τετραγωνικά θα επανέλθω όταν έχω καλύτερη εικόνα. 11 ώρες πριν, Devotee είπε 1)...τέλη Μαίου μέχρι την έναρξη των σχολείων.... 2)...αρκεί... οκ! θενξ Επεξ/σία 15 Μαρτίου 2020 από sfiros Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kstgr Δημοσ. 15 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 15 Μαρτίου 2020 Υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές για όλα τα γούστα και τα βαλάντια, δε βλέπω το λόγο να πάει κάποιος σε μάρκα που έκλεισε τα εργοστάσια στην Ελλάδα, αφήνοντας οικογένειες ξεκρέμαστες και πήγε σε βόρειο γείτονα μας για να μειώσει το κόστος.. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
trabakoulas Δημοσ. 15 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 15 Μαρτίου 2020 Καλησπέρα σε όλους! Πριν 2 βδομάδες περίπου είχα κάνει συντήρηση (αλλαγή υγρών, φλάντζας και ανοδίου). Είχα ανέβει πριν καμιά βδομάδα να τσεκάρω πως όλα είναι οκ, δεν έχει διαρροές κτλ. και είχα παρατηρήσει λίγο αντιπαγωτικό κοντά στο διακοπτάκι της εισαγωγής του νερού. Σκέφτηκα πως απλά μπορεί να μην είχε καθαριστεί, να είχε μείνει από τη συντήρηση. Καθάρισα λίγο το διακοπτάκι και ξαναπήγα σήμερα να δω πως πάει. Είδα πάλι κάποιες σταγόνες σα να τρέχουν από τις πλευρές του μπόιλερ. Παρατήρησα λίγο πιο προσεχτικά και είδα πως το αντιπαγωτικό έρχεται από την πάνω πλευρά του μπόιλερ, εκεί που έχει μια "ασφάλεια" κάπως . Το σκούπισα πάλι καλά και θα ξανατσεκάρω αύριο-μεθαύριο. Δικαιολογείται να έχει έστω και μικρή διαρροή εκεί; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
naive Δημοσ. 15 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 15 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Napo2 είπε τα μπουκαλια που μου στειλανε ειναι 2 ενα πρασινο υγρο και δε λεει κατι το μππυκαλι πανω ...για το τι ειναι κτλπ..και αγορασα εγω εξτρα 2 μπουκαλια της μαρκας sonne..αλλα ουτε αυτα λενε κατι πανω για ποσοστα...κτλπ..εσυ ποσο πιστευεις οτι πρεπει να βαλω ενα η' 2 λιτρα κατα την τοποθετηση..ο ηλιακος ειναι 200ρης..εσυ ποσο θα εβαζες? 😉 Βάλε 5 λίτρα προπυλαινογλυκόλη (σιγουρέψου ότι δε θα βάλεις αιθυλαινογλυκόλη, που φοβάμαι ότι έχει μέσα το πράσινο μπουκάλι και μην αναμίξεις διαφορετικά υγρα) και το υπόλοιπό νερό. Μη ρίξεις αναραίτωτη την προπυλαινογλυκόλη, αραίωσέ την 1-1 με νερό σε έναδοχείο πρώτα. Αν σου που πουν ότι βάζεις παραπάνω αντιψυκτικό απότι χρειάζεται για την Αθήνα, έχουν δίκιο ως προς την αντιψυκτική προστασία, αλλά έχουν άδικο ως προς τη διάρκεια ζωής του μίγματος. Για να σου αντέξει το μίγμα για πολλά χρόνια και να μην ιζηματοποιηθεί, θα πρέπει να έχει μια αναλογία γύρω στο 30% και να μην ανακατεύεται με διαφορετικού τύπου. Δηλαδή πάρε τώρα 5 λίτρα που θα είσαι σίγουρος ότι θα είναι προπυλ. και θα λέει ότι κάνει για τουλάχιστον -45βαθμούς και μετά κράτησε κανένα μπουκάλι από το ίδιο να συμπληρώνεις. Τα γράφω συνοπτικά, αν θες να μάθεις περισσότερα κάνε αναζήτηση για παλιότερα ποστ επι του θέματος 23 λεπτά πριν, trabakoulas είπε Καλησπέρα σε όλους! Πριν 2 βδομάδες περίπου είχα κάνει συντήρηση (αλλαγή υγρών, φλάντζας και ανοδίου). Είχα ανέβει πριν καμιά βδομάδα να τσεκάρω πως όλα είναι οκ, δεν έχει διαρροές κτλ. και είχα παρατηρήσει λίγο αντιπαγωτικό κοντά στο διακοπτάκι της εισαγωγής του νερού. Σκέφτηκα πως απλά μπορεί να μην είχε καθαριστεί, να είχε μείνει από τη συντήρηση. Καθάρισα λίγο το διακοπτάκι και ξαναπήγα σήμερα να δω πως πάει. Είδα πάλι κάποιες σταγόνες σα να τρέχουν από τις πλευρές του μπόιλερ. Παρατήρησα λίγο πιο προσεχτικά και είδα πως το αντιπαγωτικό έρχεται από την πάνω πλευρά του μπόιλερ, εκεί που έχει μια "ασφάλεια" κάπως . Το σκούπισα πάλι καλά και θα ξανατσεκάρω αύριο-μεθαύριο. Δικαιολογείται να έχει έστω και μικρή διαρροή εκεί; επειδή είχε φουλάρει, τώρα με τη ζέστη έπιασε υψηλή θερμοκρασία και υπερχειλίζει λόγω διαστολής από τη βαλβίδα εκτόνωσης που έχει αποπάνω. Φυσιολογικό είναι Επεξ/σία 15 Μαρτίου 2020 από naive 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gia_nnis Δημοσ. 15 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 15 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, kstgr είπε Υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές για όλα τα γούστα και τα βαλάντια, δε βλέπω το λόγο να πάει κάποιος σε μάρκα που έκλεισε τα εργοστάσια στην Ελλάδα, αφήνοντας οικογένειες ξεκρέμαστες και πήγε σε βόρειο γείτονα μας για να μειώσει το κόστος.. Μεχρι πρότινος γνωριζα τα μοντελα classic και apollon εχουν μεινει εδω. Στην Βουλγαρια ο αελιος! Αλλα μην σας πιανει ο πονος γιατι δεν ειμαστε ενωμενος λαος ουτε αγαπημενος! Οι καλες εποχες δημιουργησαν κομπλεξ και επαρση στον κοσμο! Οκ παει αλλου η συζητηση.. Επεξ/σία 15 Μαρτίου 2020 από gia_nnis Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gia_nnis Δημοσ. 15 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 15 Μαρτίου 2020 11 ώρες πριν, stelios18120 είπε Καλορίζικος. Πολλά δεν είναι 300 λίτρα με 5++ τμ τζάμι; Βέβαια αν σε βολεύει εσένα... Απλά πολλά τα €€€ που εδωσες... Πολλα? Inox μποιλερ 300λ με 5τμ apollon/navi με μεση τιμη στα 1500ευρω ποια αλλη εταιρεια δινει? Μιλαω αυθαιρετα για την τιμη γιατι σιγουρα δεν πληρωσε την αρχικη..!!! Αν τον προστατευει απο τις πιεσεις δεν χρειαζεται τιποτα τουλαχιστον για τα επομενα 10 χρονια!!! Τον δικο μου(glass) απο τοτε που στηθηκε(10 χρονια) δεν εχω συμπληρωσει ουτε στο κλειστο!!! Το ηξερα οτι θα χασω την εγγυηση αλλα ειπα θα παιξω.. θα κερδισω ή θα χασω..! Μεχρι στιγμης με δικαιωσαν οι χαμηλες πιεσεις-σκεπασμα! Λιγο ζορι μονο οταν φτιαχνει ο καιρος σε συνδιασμο με μειωμενη χρηση.. να γεμισω κανα 2 κουβαδες για την λεκανη μεχρι να ερθει ο καιρος εκει που τον θελω για μερικο σκεπασμα..! Δεν θα κανω ποτε συντηρηση για να δω ποσα χρονια θα με βγαλει!!! Για να συμπληρωσω ουτε λόγος γιατι απο κρυο μποιλερ αποδιδει αριστα! ΥΓ. Καποια απο αυτα τα εχω ξαναποσταρει απλα τα ξαναγραφω για να τονισω απο τις χαμηλες πιεσεις ή εστω αν μπορειτε να κρατατε μια ισορροπια θα κερδισετε απο παντου!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stelios18120 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 15 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, gia_nnis είπε Πολλα? Inox μποιλερ 300λ με 5τμ apollon/navi με μεση τιμη στα 1500ευρω ποια αλλη εταιρεια δινει? Μιλαω αυθαιρετα για την τιμη γιατι σιγουρα δεν πληρωσε την αρχικη..!! Φίλε Γιάννη εννοείται και εγώ για την αρχική τιμή μιλάω που βλέπω. Αν του το έδωσε με έκπτωση, με δόσεις, με μειωμένη τιμή χωρίς φπα και πολλά άλλα που μπορούν να κάνουν που να το ξέρω; Εννοείται είδα και κρίνω πάντα από την αρχική τιμή. Και εγώ αν πάω που ειμαι επαγγελματίας και της δουλειάς μου πει πχ 1700,θα πω πολλά θέλει, αλλά αν μου κάνει άλλη τιμή θα πω οκ τότε! Κρίνουμε από αυτό που βλέπουμε, δεν ξέρουμε πόσο το πήρε καθαρή τιμη 😉 👍 Επεξ/σία 15 Μαρτίου 2020 από stelios18120 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gia_nnis Δημοσ. 15 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 15 Μαρτίου 2020 22 ώρες πριν, sfiros είπε Καλησπέρα σας, Χθες τελείωσε η εγκατάσταση του ηλιακού μου ( https://www.skroutz.gr/s/8491229/Nobel-Classic-300lt-5-2m-Inox-Διπλής-Ενέργειας.html ), πρόταση του gia_nnis και τον ευχαριστώ πολύ! για 6 άτομα που είμαστε μας κάλυψε σήμερα και με το παραπάνω (ηλιόλουστη μέρα). Θα επανέλθω ξανά όταν έχω καλύτερη εικόνα. Δύο ερωτήσεις μόνο.... πότε να καλύψω το ένα πάνελ για να μην έχω πρόβλημα βρασμού κλπ και αν αρκεί να καλυφθεί το ένα πάνελ ή μήπως παραπάνω πχ το 60%? Συνηθως καλυπτουμε στις παρατεταμένες υψηλες θερμοκρασιες! Δηλαδη μπαινοντας στην ανοιξη αν παρατηρησεις οτι για την καταναλωση που κανετε την επομενη μερα το πρωι πριν τις 10 δινει καυτο και αυτο το φαινομενο συνεχιζεται.. τοτε σκεπαζεις οσο χρειαζεται συμφωνα με τις αναγκες σας. Δικη μου εκτιμηση για καλοκαιρι να μην υπερβαινει μεσο ορο τους 65β. Λεω 65β γιατι πολυ ευκολα μπορει να ξεφυγει η θερμοκρασια προς τα πανω και να μην μπορεις να τον κανεις καλα! Το καλοκαιρι δεν υπαρχουν οι συμμαχοι οπως το κρυο νερο υδρευσης και η αυξημενη καταναλωση ζεστου! Οπως καταλαβαινεις οι θερμοκρασιες θα σου δειξουν ποσο θα σκεπασεις! Επισης αν δεν εχεις εμπειρια δεν μπορεις να καταλαβεις ποσο καυτο ειναι το νερο χωρις θερμομετρο! Εγω να φανταστεις για καλοκαιρι δεν τον αφηνω πανω απο 60β! Και ναι για καλοκαιρι με ειχε αφησει μια φορα! Αλλα εκεινη την ημερα δεν ηταν η συνηθισμένη καταναλωση! Κοιτα εγω ειμαι και απόλυτος.. Εσυ γι αυτο ανεβηκες σε ποιοτητα(inox) για να εισαι πιο λάσκα στο θεμα της προστασιας! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
πάνοσ2 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 16 Μαρτίου 2020 Νομίζω ότι το σκέπασμα και μια καλή προπυλενογλυκόλη μπορούν να δώσουν χρόνια στον ηλιακό Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ppd Δημοσ. 16 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 16 Μαρτίου 2020 Κλεινοντας τον γενικο του νερου προχθες παρατηρησα οτι στους 50 βαθμους αρχισε να τρεχει το ασφαλιστικο. Ειναι λογικο? Επιασε 10 bar πιεση το καζανι? Αντιθετως οταν εχω τον γενικο ανοιχτο δεν τρεχει. Τι παιζει? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
D.PAT Δημοσ. 16 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 16 Μαρτίου 2020 55 λεπτά πριν, Ppd είπε Κλεινοντας τον γενικο του νερου προχθες παρατηρησα οτι στους 50 βαθμους αρχισε να τρεχει το ασφαλιστικο. Ειναι λογικο? Επιασε 10 bar πιεση το καζανι? Αντιθετως οταν εχω τον γενικο ανοιχτο δεν τρεχει. Τι παιζει? Αν το ανεπίστροφω του ασφαλιστικού είναι ΟΚ, και με ανοιχτό διακόπτη θα τρέχει. Στις 11/3/2020 στις 6:38 ΜΜ, naive είπε Σκεπάζοντας το επάνω μέρος, το υγρό στο κάτω ξεσκέπαστο θα πρέπει να σηκώσει αρκετά μεγαλύτερη θερμοκρασία μέχρι να μπορέσει να "σπρώξει" το επάνω κρύο και να κυκλοφορήσει. Οπότε θα έχεις μεγαλύτερη καταπόνηση του συλλέκτη σε εκείνο το σημείο. Ενδεχομένως να μην είναι καταστροφικό, αλλά αφού μπορείς να το αποφύγεις γιατί να μην το κάνεις, σκεπάζοντας από κάτω προς τα πάνω. Φιλ ε μου naive, δεν θα σπρώξει το κρύο προς τα πάνω, μέσα στον κάθετο σωληνάκι θα δημιουργήσει δρόμο το ζεστό προς τα πάνω και το κρύο προς τα κάτω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ppd Δημοσ. 16 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 16 Μαρτίου 2020 17 λεπτά πριν, D.PAT είπε Αν το ανεπίστροφω του ασφαλιστικού είναι ΟΚ, και με ανοιχτό διακόπτη θα τρέχει. Εστω οτι ειναι χαλασμενο το ανεπιστροφο. Μπορει με 50 βαθμους να σηκωσει πιεση ενα δοχειο 10 bar? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
D.PAT Δημοσ. 16 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 16 Μαρτίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, Ppd είπε Εστω οτι ειναι χαλασμενο το ανεπιστροφο. Μπορει με 50 βαθμους να σηκωσει πιεση ενα δοχειο 10 bar? ακόμη και με 40, αν έχει αέρα το καζάνι. κλείνοντας τον γενικό η πίεση δεν επιστρέφει στο δίκτυο που έχει χαμηλότερη Επεξ/σία 16 Μαρτίου 2020 από D.PAT Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ppd Δημοσ. 16 Μαρτίου 2020 Share Δημοσ. 16 Μαρτίου 2020 7 λεπτά πριν, D.PAT είπε ακόμη και με 40, αν έχει αέρα το καζάνι. κλείνοντας τον γενικό η πίεση δεν επιστρέφει στο δίκτυο που έχει χαμηλότερη Ααα μαλιστα..ενδιαφερον! Ομως τι γινεται οταν παμε διακοπες κ κλεινουμε γενικο? Μηπως η πιεση του ηλιακου επιστεφει στο δικτυο κ σε καποια πιθανη υδραυλικη συνδεση με αστοχια εχουμε διαρροη κ πλημυρα? Μηπως δεν πρεπει να κλεινουμε γενικο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα