panosss567 Δημοσ. 26 Μαρτίου Δημοσ. 26 Μαρτίου 8 minutes ago, gsisr said: καλησπερα. ειμαστε μια τριμελης οικογενεια(περιμενουμε σε λιγους μηνες και το τεταρτο μελος) και βλεπω τις αναγκες για ζεστο νερο συνεχως να αυξανονται. το σπιτι θερμαινεται με λεβητα φυσικου αεριου και ενδοδαπεδια και ζεστο νερο χρησης απο τον ιδιο λεβητα. σκεφτομαι για 200αρι αν και μου προτεινουν 160lt. θα ειχε αξια να τον εχω συνδεμενο και στο ρευμα η οχι μιας και εχω ζεστο απο το λεβητα αεριου; Μόνο για εφεδρεία σε περίπτωση βλάβης του λέβητα σε συνδιασμό με συννεφιά.
nzeppos Δημοσ. 26 Μαρτίου Δημοσ. 26 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 4 hours ago, gsisr said: καλησπερα. ειμαστε μια τριμελης οικογενεια(περιμενουμε σε λιγους μηνες και το τεταρτο μελος) και βλεπω τις αναγκες για ζεστο νερο συνεχως να αυξανονται. το σπιτι θερμαινεται με λεβητα φυσικου αεριου και ενδοδαπεδια και ζεστο νερο χρησης απο τον ιδιο λεβητα. σκεφτομαι για 200αρι αν και μου προτεινουν 160lt. θα ειχε αξια να τον εχω συνδεμενο και στο ρευμα η οχι μιας και εχω ζεστο απο το λεβητα αεριου; Για 4μελή οικογένεια εγώ θα πρότεινα 200 δαγκωτό. Κι εμένα για 160άρι μου έλεγε ο κατασκευαστής/εγκαταστάτης και του το έκοψα αμέσως. 300 λίτρα boiler στο υπόγειο (αν και σε χαμηλότερη θερμοκρασία, μαξ 45 βαθμούς) και πάλι καμια φορά φτάνει οριακά όταν θέλουν να κάνουν όλοι μπάνιο, συν την υπόλοιπη κατανάλωση ΖΝΧ της ημέρας. Το μόνο που μου είπε να προσέξω ήταν με τον ένα ή με τον άλλον τρόπο να καταναλώνω το ζεστό νερό για να δροσίζεται ο ηλιακός, ειδικά τις μέρες με καύσωνα (που πλέον είναι πάρα πολλές). Φυσικά θα μπορούσε παράλληλα να μου πει για σκεπάσματα, θερμοστατικές ανάμειξης κλπ, αλλά δεν ανέφερε τίποτα. Μόνο όταν του το είπα εγώ μετά από κανα χρόνο, συμφώνησε ότι όντως είναι καλή ιδέα. Για σύνδεση στο ρεύμα συμφωνώ κι εγώ ότι μόνο για εφεδρεία, καθώς είναι πολύ κοστοβόρα λύση αφού ήδη έχεις κάτι καλύτερο. Ας μπει κι ας είναι αχρείαστη. ps: ξέχασα να γράψω πως στην περίπτωσή μου η διαφορά 160 με 200 λίτρα ήταν γύρω στα 100-120 ευρώ ή κάτι τέτοιο. Κάτι σχετικά μικρό σε σχέση με το υπόλοιπο κόστος. Επεξ/σία 26 Μαρτίου από nzeppos 1
adsl2+ Δημοσ. 26 Μαρτίου Δημοσ. 26 Μαρτίου 5 ώρες πριν, phanispal είπε Μάπα είναι σίγουρα, όταν το 1985 έπαιρνες ηλιακό και σε έβγαζε 25 χρόνια χωρίς σκέπασμα. Εχω inox 200 maltezo από 1990 ασκέπαστο και δουλεύει άψογα, μια φορα άλλαξα τα νερά και ήταν πεντακάθαρα !!
Simeon Δημοσ. 26 Μαρτίου Δημοσ. 26 Μαρτίου Εγώ έκλεισα έναν χρόνο από τον οποίο τους 7 μήνες ήταν σκεπασμένος ~70%. Οι καινούριοι συλλέκτες είναι πολύ αποδοτικότεροι από τους παλιούς. Ήδη τον σκέπασα φέτος από αρχές Μαρτίου που έκανε τις πολλές ζέστες.
tryfos Δημοσ. 26 Μαρτίου Δημοσ. 26 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Για ένα πρώτο σέρβις στη 2ετία (μόνο και μόνο για να μην χαθεί η εγγύηση σύμφωνα με τους όρους κλπ.), ποια είναι τα απαραίτητα μίνιμουμ που πρέπει να γίνουν, χωρίς να δώσουμε από τη μία μια περιουσία αλλά και από την άλλη να μη μας κλέψουν ότι κάναμε σέρβις και τελικά δεν έγινε τίποτα; Ρωτάω, γιατί προέρχομαι κι εγώ από "εκείνη τη γενιά", που τους είχαμε 25 χρόνια χωρίς τίποτα και μου φαίνεται το σέρβις τόσο γρήγορα γελοία δικαιολογία να μας αρμέγουν. Επίσης βλέπω "προσφορές" από 40€ μέχρι 150€ ας πούμε και δεν ξέρω ποιος κλέβει περισσότερο, ο ένας ή ο άλλος... Επεξ/σία 26 Μαρτίου από tryfos
jkoukos Δημοσ. 26 Μαρτίου Δημοσ. 26 Μαρτίου Οι ελάχιστες εργασίες συντήρησης αφορούν άδειασμα του boiler και καθαρισμό του από άλατα, αντικατάσταση ράβδου μαγνησίου, καθαρισμό ή αλλαγή αντίστασης, έλεγχο υγρών κλειστού κυκλώματος και των ασφαλιστικών. Οπότε το κόστος σχετίζεται και με τα υλικά που θα αλλαχθούν πλέον των εργατικών. Στα 150€ θεωρώ ότι περιέχεται ο πλήρης καθαρισμός του κλειστού κυκλώματος με χημικά και επαναπλήρωση αυτού με το κατάλληλο υγρό.
hp8 Δημοσ. 26 Μαρτίου Δημοσ. 26 Μαρτίου 17 λεπτά πριν, tryfos είπε Για ένα πρώτο σέρβις στη 2ετία (μόνο και μόνο για να μην χαθεί η εγγύηση σύμφωνα με τους όρους κλπ.), ποια είναι τα απαραίτητα μίνιμουμ που πρέπει να γίνουν τυχερος είσαι Σήμερα ήταν ευκαιρία λογο της χθεσινής και της πρωινής συννεφιάς και είπα να το κανω μιας και δεν χρειάστηκαν σκέπασμα οι συλλέκτες Ότι έγραψε ο jkoukos αλλά ξέχασε την σκούπα και το πιεστικο για εσωτερικο ξέπλυμα (δεν φαινεται στις φωτο)
nzeppos Δημοσ. 26 Μαρτίου Δημοσ. 26 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 1 hour ago, jkoukos said: Στα 150€ θεωρώ ότι περιέχεται ο πλήρης καθαρισμός του κλειστού κυκλώματος με χημικά και επαναπλήρωση αυτού με το κατάλληλο υγρό. Mιας και το έφερε η κουβέντα, τι χημικά βάζουν για καθαρισμό σε αυτές τις περιπτώσεις; Γιατί αν εξαιρέσουμε αυτό, θεωρώ τα 150 ευρώ πάρα πολλά όταν απλώς μιλάμε να αδειάσουμε τον ηλιακό, να αλλάξουμε τα ανόδια μαγνησίου, να ανοίξουμε 2 τάπες ψηλά στις βαλβίδες εκτόνωσης για συμπλήρωση νερού/προπυλενογλυκόλης και εξαέρωση, συν να ξεβιδώσουμε ένα ρακόρ στο κάτω μέρος για να φύγουν τα παλιά υγρά του κλειστού κυκλώματος. Θεωρητικά είναι κάτι που μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε με πολύ μικρό κόστος (ούτε 30 ευρώ) αν δει 2-3 βίντεο στο youtube και πάει να αγοράσει ανόδια, 3-4 λίτρα προπυλενογλυκόλη, συν απιονισμένο νερό. Επεξ/σία 26 Μαρτίου από nzeppos 1
hp8 Δημοσ. 26 Μαρτίου Δημοσ. 26 Μαρτίου αυτά που βάζουν και στο δίκτυο θέρμανσης Εκτιμώ ότι σε χάλκινους και ανοξείδωτους δεν χρειάζεται Ένα καλό ξέπλυμα σε αυτούς να φύγει η καμένη προπυλενογλυκόλη είναι αρκετό 1
nzeppos Δημοσ. 26 Μαρτίου Δημοσ. 26 Μαρτίου Και στο δίκτυο θέρμανσης τι βάζουν; Το έχω κι αυτό απορία 😅 Πάω να γκουκλάρω γιατί κάποια στιγμή φαντάζομαι θα χρειαστεί να το βάλω στην ενδοδαπέδια.
hp8 Δημοσ. 26 Μαρτίου Δημοσ. 26 Μαρτίου 3 λεπτά πριν, nzeppos είπε θα χρειαστεί να το βάλω στην ενδοδαπέδια. για ποιο λόγο Μεσολαβούν σιδερένια εξαρτήματα ?
nzeppos Δημοσ. 26 Μαρτίου Δημοσ. 26 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 10 minutes ago, hp8 said: για ποιο λόγο Μεσολαβούν σιδερένια εξαρτήματα ? Υπάρχουν κάποιοι γαλβανιζέ δυστυχώς σύνδεσμοι σε λίγα κεντρικά σημεία, πχ. πριν/μετά το μαγνητικό φίλτρο, συν τα κολεκτέρ που δεν θυμάμαι αν είναι ορειχάλκινα ή γαλβανιζέ . Νομίζω το πρώτο (θα τσεκάρω αργότερα) αλλά τα τριγύρω ταφ/γωνίες/νίπελ είναι σίγουρα γαλβανιζέ. Κάποια στιγμή μπορεί να φιλοτιμηθώ να τα αλλάξω αλλά προς το παρόν δεν αξίζει τον κόπο και λέω μήπως καθαρίζω το κύκλωμα με χημικά κάθε λίγα χρόνια, αν υποθέσουμε ότι δεν βλάπτει κάτι. Επεξ/σία 26 Μαρτίου από nzeppos
hp8 Δημοσ. 26 Μαρτίου Δημοσ. 26 Μαρτίου 22 λεπτά πριν, nzeppos είπε μήπως καθαρίζω το κύκλωμα με χημικά κάθε λίγα χρόνια είναι ακριβούτσικη δουλεια Άνοιξε το μαγνητικό και πάρε δείγμα Λόγο της χαμηλής θερμοκρασίας του νερού λογικά δεν πρέπει να έχεις θέμα 1
jkoukos Δημοσ. 26 Μαρτίου Δημοσ. 26 Μαρτίου Επιπλέον παίρνει αρκετό χρόνο, που σε σύστημα θέρμανσης μεταφράζεται σε πολλές ώρες έως 2 μέρες. Στον ηλιακό που το κάνουμε ανά 5ετία παίρνει μόνο αυτό ένα γεμάτο δίωρο. Το απλό σέρβις το κάνω και μόνος. Αν πιάνουν τα χέρια σου είναι εύκολο και χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις. Ο χημικός καθαρισμός ωστόσο είναι απαιτητικός και θέλει κατάλληλο εξοπλισμό. 1
gpapadakis Δημοσ. 26 Μαρτίου Δημοσ. 26 Μαρτίου 8 hours ago, jkoukos said: Δεν υπάρχει σύγκριση απόδοσης των παλιών ηλιακών με τους σύγχρονους. Στα boiler δεν υπάρχουν τόσο μεγάλες διαφορές μεταξύ τους (για την ίδια υλοποίηση, π.χ. glass), αλλά στους συλλέκτες η διαφορά τους είναι μέρα με νύκτα. Τα boiler που βγαζουν τωρα ειναι για 8-10 χρονια, το μεταλλο δεν εχει το ιδιο παχος οπως παλια, ειναι 3 χιλιοστα κατι τετοια. Εχω glass στο πατρικο 35+ ετων, μονο τσιμουχα εχει αλλαχτει στο boiler (καθετο). Τα ιδια κανουν και σε αλλες συσκευες, π.χ. ενας που δουλευε σε ελληνικο εργοστασιο ηλεκτρικων συσκευων (γερμανικη εταιρεια) ελεγε οτι μερικα χρονια προτου κλεισει τους ειχαν πει να βγαζουν ηλεκτρικες κουζινες με 3 χιλιοστα παχος μεταλλου (αντι 5 χιλιοστων νωριτερα). Μετα λες γιατι η καινουρια τρυπησε συντομα αφου πηρα ιδια μαρκα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα