famas Δημοσ. 24 Μαρτίου Δημοσ. 24 Μαρτίου Πάντα το είχα απορία. Καλά εμείς που έχουμε ηλιακούς στη ταράτσα. Όποτε θέλουμε σκεπάζουμε/ξεσκεπάζουμε. Όσοι έχουν ηλιακό στη κεραμοσκεπή, τι κάνουν;
Vstromrider Δημοσ. 24 Μαρτίου Δημοσ. 24 Μαρτίου 1 ώρα πριν, famas είπε Όσοι έχουν ηλιακό στη κεραμοσκεπή, τι κάνουν; Τιποτα. Αν εξαιρεσεις τους χρηστες του insomnia που ψάχνονται πολύ, δεν εχω δει ή ακουσει ποτε ανθρωπο να σκεπαζει τον ηλιακο. Οι ηλιακοι ειναι σε απροσιτα σημεια συνηθως, και ξεχνας την υπαρξη τους. 3
famas Δημοσ. 24 Μαρτίου Δημοσ. 24 Μαρτίου 3 λεπτά πριν, Vstromrider είπε Τιποτα. Αν εξαιρεσεις τους χρηστες του insomnia που ψάχνονται πολύ, δεν εχω δει ή ακουσει ποτε ανθρωπο να σκεπαζει τον ηλιακο. Οι ηλιακοι ειναι σε απροσιτα σημεια συνηθως, και ξεχνας την υπαρξη τους. Πόση αλήθεια σε δύο προτάσεις. 1 1
nzeppos Δημοσ. 24 Μαρτίου Δημοσ. 24 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Νομίζω το σκέπασμα όπως θέλεις το κάνεις. Απλώς αν καλύψεις το μισό πάνελ τον ένα χρόνο, γενικά συνίσταται τον επόμενο χρόνο να σκεπάσεις το άλλο μισό ώστε να μην καλύπτονται συνέχεια τα ίδια σημεία και μακροπρόθεσμα να είναι πιο ομοιόμορφη η όποια φθορά. Επίσης χωρίς να είμαι σίγουρος, λογικά παίζει ρόλο και πως έχουν γίνει οι συνδέσεις μεταξύ των πάνελ και του μανδύα του boiler. Ώστε να καταλάβεις από που ξεκινάει η φυσική κυκλοφορία του νερού στο κλειστό κύκλωμα, από που περνάει και που καταλήγει. Πχ. νομίζω άλλοι εγκαταστάτες συνδέουν την είσοδο/έξοδο του κλειστού κυκλώματος στο ενδιάμεσο της πάνω και κάτω μεριάς των πάνελ, άλλοι συνδέουν πάνω αριστερά και κάτω δεξιά κλπ. Συνεπώς αν έχεις καλή εικόνα της κυκλοφορίας, θα καταλάβεις αν είναι προτιμότερο να σκεπαστεί ένα ολόκληρο πάνελ (και να μείνει το άλλο εκτεθειμένο) ή είναι καλύτερα να σκεπαστούν στη μέση τα πάνελ. Εγώ πάντως φέτος το καλοκαίρι λέω να κάνω το ίδιο και να σκεπάσω ολόκληρο το ένα πάνελ (το διπλανό από το περσινό) και με δίχτυ σκίασης το άλλο. ps: παράλληλα τελειώνω και το σουβλάκι, το οποιο για εμένα είναι κατόρθωμα όταν πριν μισό χρόνο δεν ήξερα τη διαφορά μεταξύ συνδέσμου 1/2 και 3/4. Έχει σχεδόν τα πάντα και λείπει μόνο η θερμοστατική αναμεικτική που ίσως τη βάλω προς το καλοκαίρι. Θα ανεβάσω φωτό μόλις βρω χρόνο (και τρόπο!) να το συνδέσω. Προς το παρόν είναι κάπως έτσι αλλά επιδέχεται βελτιώσεων (πχ σωλήνας 3/4 προς δοχείο διαστολής, ρακόρ πριν ή μετά την αντεπίστροφη για ευκολότερη αλλαγή, οριζόντιο μανόμετρο κλπ): Spoiler pps: όσο γι' αυτό... 5 hours ago, famas said: Όσοι έχουν ηλιακό στη κεραμοσκεπή, τι κάνουν; Φαντάζομαι τίποτα. Για τον ίδιο λόγο που κάνουν σπανιότερα συντήρηση του ηλιακού, έλεγχο για μικρές διαρροές ή ακόμα και καθάρισμα των πάνελ από τις λασποβροχές που ρίχνει αυτές τις μέρες. Άλλος ένας λόγος που προτίμησα να βάλω τον ηλιακό κάτω στην αυλή παρά ψηλά στη στέγη. Όταν ψαχνόμουν για την εγκατάσταση, είχα κάνει την ίδια ερώτηση σε συγγενείς και γείτονες που είχαν ηλιακούς στην κεραμοσκεπή και με κοιτούσαν με ένα ύφος "μα καλά, γιατί να θέλεις να σκεπάσεις ή να καθαρίσεις τον ηλιακό; 10 χρόνια είναι εκεί πάνω και δουλεύει". Το πόσο καλά "δουλεύει" είναι άλλη ιστορία βέβαια. Επεξ/σία 24 Μαρτίου από nzeppos 2
phanispal Δημοσ. 24 Μαρτίου Δημοσ. 24 Μαρτίου 52 λεπτά πριν, Vstromrider είπε Τιποτα. Αν εξαιρεσεις τους χρηστες του insomnia που ψάχνονται πολύ, δεν εχω δει ή ακουσει ποτε ανθρωπο να σκεπαζει τον ηλιακο. Οι ηλιακοι ειναι σε απροσιτα σημεια συνηθως, και ξεχνας την υπαρξη τους. Πραγματικά όμως. Βγες σε ταράτσα Ιούλιο και μέτρα στους 100 ηλιακούς πόσοι είναι σκεπασμένοι. 3
sonikk Δημοσ. 24 Μαρτίου Δημοσ. 24 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Είναι και θέμα αμορφωσιας μεταξύ άλλων ακόμη και αυτή η λεπτομέρεια του σκεπάσματος ενός πανελ. Όταν εγώ σκέπαζα πριν μερικά χρόνια λίγα όχι πολλά,δεν είναι πάνω 7-8 γιατί και εγώ δεν ήξερα πολλά,εδώ μέσα τα έμαθα και ακόμη μαθαινω ήρθε γείτονας από πιο ψηλό κτίριο από το δικό μου και με ρωτάει μια ωραία πρωία το εξής. Χάλασε ο ηλιακός σου και σκεπασες τον καθρέπτη; Το αντίθετο του λέω.Τον σκεπασα για να μην χαλάσει. Του εξήγησα τι και πως και με θεώρησε τρελό.Ποτε δεν σκέπασε και ουτε σκεπάζει..Τα θεωρεί όλα αυτά βλακείες. Επίσης με κοιταγε όταν του τα εξηγουσα σαν χάνος.... Επεξ/σία 24 Μαρτίου από sonikk
phanispal Δημοσ. 25 Μαρτίου Δημοσ. 25 Μαρτίου Το έχω πει πλείστες φορές, δεν είναι εφικτό να κάθεται ο καθένας να ψειρίζει το κάθε τι στη ζωή του. Ο ηλιακός δεν είναι το μόνο πράγμα για το οποίο «οφείλει» κάποιος να μορφωθεί όπως λες. Μπορεί να είναι το κλιματιστικό, το καλοριφέρ, ο αφυγραντήρας, το αυτοκίνητο, ο υπολογιστής, το κινητό, το internet, η ποικιλία του καφέ, το τηγάνι, η λίστα είναι ατελείωτη. Σε κάθε σχετικό νήμα πάντα υπάρχουν οι σχετικοί με το συγκεκριμένο αντικείμενο που θεωρούν ότι όλοι οι υπόλοιποι θα έπρεπε να γνωρίζουν όσα εκείνοι γνωρίζουν, ότι κάποια πράγματα είναι αυτονόητα. Ε δεν είναι ΟΛΑ και για ΟΛΟΥΣ. Δεν υπάρχει ο χρόνος καταρχάς, και άεργος ανύπαντρος άτεκνος εισοδηματίας να είναι ο άλλος, δε δύναται να την ψάχνει στο κάθε τι που βλέπει, αγοράζει, χρησιμοποιεί στη ζωή του. Κάποιοι δε θέλουν ή δε μπορούν να το καταλάβουν και τα βάζουν με τους «αδαείς παύλα αφελείς χρήστες/καταναλωτές». 7 2
sonikk Δημοσ. 25 Μαρτίου Δημοσ. 25 Μαρτίου 1 ώρα πριν, phanispal είπε Το έχω πει πλείστες φορές, δεν είναι εφικτό να κάθεται ο καθένας να ψειρίζει το κάθε τι στη ζωή του. Ο ηλιακός δεν είναι το μόνο πράγμα για το οποίο «οφείλει» κάποιος να μορφωθεί όπως λες. Μπορεί να είναι το κλιματιστικό, το καλοριφέρ, ο αφυγραντήρας, το αυτοκίνητο, ο υπολογιστής, το κινητό, το internet, η ποικιλία του καφέ, το τηγάνι, η λίστα είναι ατελείωτη. Σε κάθε σχετικό νήμα πάντα υπάρχουν οι σχετικοί με το συγκεκριμένο αντικείμενο που θεωρούν ότι όλοι οι υπόλοιποι θα έπρεπε να γνωρίζουν όσα εκείνοι γνωρίζουν, ότι κάποια πράγματα είναι αυτονόητα. Ε δεν είναι ΟΛΑ και για ΟΛΟΥΣ. Δεν υπάρχει ο χρόνος καταρχάς, και άεργος ανύπαντρος άτεκνος εισοδηματίας να είναι ο άλλος, δε δύναται να την ψάχνει στο κάθε τι που βλέπει, αγοράζει, χρησιμοποιεί στη ζωή του. Κάποιοι δε θέλουν ή δε μπορούν να το καταλάβουν και τα βάζουν με τους «αδαείς παύλα αφελείς χρήστες/καταναλωτές». Ναι σε αυτό έχεις απόλυτο δίκιο. Και εγώ προσωπικά τώρα που το αναφέρεις και σωστά το υπενθυμίζεις δεν έχω εντρυφήσει στα πάντα στη ζωή. Αμορφωτος εννοούσα ότι ακόμη και να μην σε ενδιαφέρει κάτι τουλάχιστον να είσαι ανοιχτομυαλος να ακούσεις ακόμη και αν απορρίψεις. Και εγώ έχω πιάσει τον εαυτό μου να μου εξηγούν κάτι σωστο για το αμάξι και να μην το κάνω τελικά.Ομως σαν πληροφορία έκατσα και την άκουσα και την επεξεργάστηκα.Καποιοι δεν ακούνε τίποτα!! Αυτό εν ολίγοις ήθελα να πω. Πάντως κάποιος ακόμη και άσχετος να είναι όταν βλέπει ότι λόγω κλιματικής αλλαγής ο καιρός έχει τρελαθεί και ανεβάζει κάτι 45αρια όπως πέρυσι για σερί 15 ημερών και το ζεστό νερό είναι τσουρουφλιστο κάπου απορεί και αναρωτιέται μήπως συμβαίνει κάτι με τον ηλιακό και είναι τόσο καυτό ενώ τον χειμώνα δεν είναι; Έδω ενα παιδάκι 11 ετών με ρώτησε το καλοκαίρι.Πωπω το νερό τρελάθηκε βγαίνει καυτό σαν ηφαίστειο.Εκανε δηλ σύγκριση χειμώνα καλοκαίρι μόνο του και έβγαλε ένα συμπέρασμα. Του εξήγησα τους λόγους που γίνεται αυτό και τι πρέπει να κάνουμε.Και τα παιδιά είναι σφουγγάρια και άκουγε με προσοχή και ενδιαφερόταν.Απο ένα σημείο κ μετά με ρωτάει μήπως είναι η ώρα να σκεπάσουμε;Φαντάσου.. Μα ούτε και εγώ πέρα από το σκέπασμα μια καλή βαλβίδα ασφαλείας και αντεπιστροφης βαρέως τύπου και δοχείο κλειστού κυκλώματος και σερβις κάνω κάτι άλλο. Δηλαδη δεν έχω βάλει σουβλάκια κλπ.Σιγουρα βοηθάνε και αυτά αλλά είμαι λίγο αντίθετος στην πολυπλοκότητα με την έννοια ότι αν σου χαλάσει κάτι από αυτά δημιουργεί πρόβλημα σε όλο το σύστημα.Και ο ηλιακός είναι σαν σύστημα απλό που λειτουργεί με φυσικό τρόπο. Εφόσον τα μηχανήματα έχουν γίνει πιο δυνατά βάζεις τα στοιχειώδη πιστεύω. Αυτό με το σουβλάκι δεν είμαι πολύ σίγουρος αν βοηθάει τελικά γιατί κάτι να βουλώσει εκεί λόγω αλάτων ή μια αστοχία κλπ θα κρεμάσει όλο το σύστημα. Αυτός είναι ο λόγος που δεν έχω βάλει το λεγόμενο σουβλάκι. Ένα δοχείο διαστολής για τα ζεστά νερά ίσως έπρεπε να βάλω αλλά και αυτό κάθε τρεις κ λίγο λογικά ανά μηνα θέλει μέτρημα η πίεση και εγώ το βαριέμαι όλο αυτο. Ένα το δοχείο για το κλειστο κύκλωμα που έχω δεν χρειάζεται τίποτα. Επίσης δεν ξέρω αν πρέπει να βάλω μια βάλω μια βαλβίδα ασφαλείας στα 6 bar ώστε να εκτονώνει πιο χαμηλά απ' ότι στα 8 bar για ακόμα καλύτερη προστασία του μποιλερ αλλά κάποιος μου είπε ότι στα 6 bar θα ανοίγει και θα στάζει συνέχεια νερό. Να φανταστείς όταν πρωτομπηκε ο ηλιακός πριν δεκαοκτω χρονια είχε βαλβίδα ασφαλείας στα 10-12 bar.Και την είχα την βαλβίδα αυτή για δέκα χρόνια χωρίς αλλαγή.Δεν ξέρω καν αν δουλεύε. Πιστεύω ότι ο ηλιακός μου άντεξε τα πρώτα δεκα χρόνια χωρίς μετατροπές πλην των σέρβις που γίνονταν ανά τριετία γιατί είναι inox το μποιλερ.Εσωτερικα δηλαδή.Και τα inox στις υπερθέρμανσεις αντέχουν καλύτερα. Αν ήταν glass και 18 χρόνια δεν είχα κάνει τίποτα θα είχε παραδώσει πνεύμα προπολου.Ετσι νομίζω. Νομίζω ο placebo από την εμπειρία του μου είχε πει παλια ότι οι glass κρατάνε 9-10 χρόνια πραγματικά και μην κοροιδευομαστε ότι κρατάνε 15-20. Ένας inox αν τον προσέχεις κιόλας πιστεύω βγάζει 30ετια χαλαρά.
vaggooss Δημοσ. 25 Μαρτίου Δημοσ. 25 Μαρτίου 7 ώρες πριν, phanispal είπε Το έχω πει πλείστες φορές, δεν είναι εφικτό να κάθεται ο καθένας να ψειρίζει το κάθε τι στη ζωή του. Ο ηλιακός δεν είναι το μόνο πράγμα για το οποίο «οφείλει» κάποιος να μορφωθεί όπως λες. Μπορεί να είναι το κλιματιστικό, το καλοριφέρ, ο αφυγραντήρας, το αυτοκίνητο, ο υπολογιστής, το κινητό, το internet, η ποικιλία του καφέ, το τηγάνι, η λίστα είναι ατελείωτη. Σε κάθε σχετικό νήμα πάντα υπάρχουν οι σχετικοί με το συγκεκριμένο αντικείμενο που θεωρούν ότι όλοι οι υπόλοιποι θα έπρεπε να γνωρίζουν όσα εκείνοι γνωρίζουν, ότι κάποια πράγματα είναι αυτονόητα. Ε δεν είναι ΟΛΑ και για ΟΛΟΥΣ. Δεν υπάρχει ο χρόνος καταρχάς, και άεργος ανύπαντρος άτεκνος εισοδηματίας να είναι ο άλλος, δε δύναται να την ψάχνει στο κάθε τι που βλέπει, αγοράζει, χρησιμοποιεί στη ζωή του. Κάποιοι δε θέλουν ή δε μπορούν να το καταλάβουν και τα βάζουν με τους «αδαείς παύλα αφελείς χρήστες/καταναλωτές». Αν έχεις δώσει χίλια ευρώ να βάλεις ηλιακό και δεν σε νοιάζει να ασχοληθείς έστω λίγο για να το προστατέψεις Ε δεν τον λες και παράδειγμα προς μίμηση. Εννοειται πως δεν ασχολείσαι σε όλα όσα σε περιτριγυρίζουν αλλά σε αυτά που δίνεις έναν μισθό επιβάλλεται να ασχολείσαι. Γι'αυτό ο φτωχός στο μυαλό θα είναι πάντα φτωχός και στην τσέπη. Εγώ θα το θέσω έτσι. Γιατί βλέπεις ότι δυστυχώς κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούν να ορθοποδήσουν ποτέ,και αρχίζει το τροπάριο τη γκαντεμης είμαι όλα τα στραβά σε μένα τυχαίνουν. Δεν τυχαίνουν παιδιά,τύχη είναι αν σου πέσει ένα αεροπλάνο στο κεφάλι η κερδίσεις το τζόκερ,όλα τα άλλα είναι όρεξη και μελέτη.
Vstromrider Δημοσ. 25 Μαρτίου Δημοσ. 25 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, vaggooss είπε Αν έχεις δώσει χίλια ευρώ να βάλεις ηλιακό και δεν σε νοιάζει να ασχοληθείς έστω λίγο για να το προστατέψεις Ε δεν τον λες και παράδειγμα προς μίμηση. Εννοειται πως δεν ασχολείσαι σε όλα όσα σε περιτριγυρίζουν αλλά σε αυτά που δίνεις έναν μισθό επιβάλλεται να ασχολείσαι. Γι'αυτό ο φτωχός στο μυαλό θα είναι πάντα φτωχός και στην τσέπη. Εγώ θα το θέσω έτσι. Γιατί βλέπεις ότι δυστυχώς κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούν να ορθοποδήσουν ποτέ,και αρχίζει το τροπάριο τη γκαντεμης είμαι όλα τα στραβά σε μένα τυχαίνουν. Δεν τυχαίνουν παιδιά,τύχη είναι αν σου πέσει ένα αεροπλάνο στο κεφάλι η κερδίσεις το τζόκερ,όλα τα άλλα είναι όρεξη και μελέτη. Παντως πλουσιος που να ανεβαινει στις σκεπες να σκεπαζει τον ηλιακο, δεν νομιζω πως υπαρχει! Ποτε στην ζωη μου δεν σκεπασα κανεναν ηλιακο. Πανω απο 20 χρονια εχουν βγαλει ολοι. Μονο για εναν σε εξοχικο το ψιλοσκεφτομαι να βαλω αυτοματο ρολο γιατι θα ανατιναχθει. Ειναι Μαρτιος και βαραει 82c για πλακα, συμφωνα με το αισθητηριο του σονοφ που βρισκεται επανω στην αντισταση σε 2ο κυαθιο. Τον ιουλιο θα ανατιναχθει απο οτι βλεπω. Επεξ/σία 25 Μαρτίου από Vstromrider 1
phanispal Δημοσ. 25 Μαρτίου Δημοσ. 25 Μαρτίου 52 λεπτά πριν, vaggooss είπε αλλά σε αυτά που δίνεις έναν μισθό επιβάλλεται να ασχολείσαι Άλλο να σου πει ο εγκαταστάτης τι πρέπει να κάνεις και εσύ να αδιαφορείς, και άλλο να μην πάει το μυαλό σου ότι πρέπει να τον σκεπάζεις.
hp8 Δημοσ. 25 Μαρτίου Δημοσ. 25 Μαρτίου Ο ηλιακός συμπεριφέρεται αντίθετα με το ανθρώπινο σώμα Όταν το σώμα ζεσταίνεται βγάζουμε ρούχα για να υπάρξει ισορροπία Αντίθετα ο ηλιακός όταν ζεσταίνεται του βάζεις σκέπαστρο για να υπάρξει ισορροπία Ενδεχόμενος να μην χρειαστεί να κάνεις τίποτα αν δεν υπάρχει σωστός προσανατολισμος η υπάρχει μερική σκίαση από δέντρα κτίρια κλπ Απεναντίας αν έχει γίνει υπερδιαστασιολόγηση συλλεκτών ως προς το δοχείο η δεν γίνεται αρκετή χρήση επιβάλλεται το σκέπασμα Μια εναλλακτική θα μπορούσε να είναι η αλλαγή κλίσης των συλλεκτών γύρω στις 48 + μοίρες όπου το χειμώνα θα έχει πολύ καλή απόδοση το καλοκαίρι δεν θα πέφτει ο ήλιος κάθετα και θα μειώνεται η απόδοση
vaggooss Δημοσ. 25 Μαρτίου Δημοσ. 25 Μαρτίου 6 ώρες πριν, Vstromrider είπε Παντως πλουσιος που να ανεβαινει στις σκεπες να σκεπαζει τον ηλιακο, δεν νομιζω πως υπαρχει! Ποτε στην ζωη μου δεν σκεπασα κανεναν ηλιακο. Πανω απο 20 χρονια εχουν βγαλει ολοι. Μονο για εναν σε εξοχικο το ψιλοσκεφτομαι να βαλω αυτοματο ρολο γιατι θα ανατιναχθει. Ειναι Μαρτιος και βαραει 82c για πλακα, συμφωνα με το αισθητηριο του σονοφ που βρισκεται επανω στην αντισταση σε 2ο κυαθιο. Τον ιουλιο θα ανατιναχθει απο οτι βλεπω. Εννοείται ένας λεφτας δεν θα σκάσει. Εγώ έναν μισθό δεν τον πετάω πάντως. 2 ώρες πριν, hp8 είπε Ο ηλιακός συμπεριφέρεται αντίθετα με το ανθρώπινο σώμα Όταν το σώμα ζεσταίνεται βγάζουμε ρούχα για να υπάρξει ισορροπία Αντίθετα ο ηλιακός όταν ζεσταίνεται του βάζεις σκέπαστρο για να υπάρξει ισορροπία Ενδεχόμενος να μην χρειαστεί να κάνεις τίποτα αν δεν υπάρχει σωστός προσανατολισμος η υπάρχει μερική σκίαση από δέντρα κτίρια κλπ Απεναντίας αν έχει γίνει υπερδιαστασιολόγηση συλλεκτών ως προς το δοχείο η δεν γίνεται αρκετή χρήση επιβάλλεται το σκέπασμα Μια εναλλακτική θα μπορούσε να είναι η αλλαγή κλίσης των συλλεκτών γύρω στις 48 + μοίρες όπου το χειμώνα θα έχει πολύ καλή απόδοση το καλοκαίρι δεν θα πέφτει ο ήλιος κάθετα και θα μειώνεται η απόδοση Με τα 45αρια που βαράει πλέον τα καλοκαίρια αυτά δεν κάνουν τίποτα. Σκεπάζω το 70% και πάλι δεν γίνεται τίποτα βράζει το νερό. Έχουμε γίνει Αφρική αν το έχετε καταλάβει. 1
hp8 Δημοσ. 25 Μαρτίου Δημοσ. 25 Μαρτίου γι αυτο είπα vaggooss παραπάνω 2 ώρες πριν, hp8 είπε αν έχει γίνει υπερδιαστασιολόγηση συλλεκτών ως προς το δοχείο η δεν γίνεται αρκετή χρήση επιβάλλεται το σκέπασμα Για να μην χαλάσουν 50 - 100 kwh το χειμώνα βάζουν συλλέκτες για τον βόρειο πόλο Κι όταν τον ρωτάς γιατί σου λέει έλα μωρέ στο εξοικονομώ είμαι Δεν βαριέσαι Με ξένα κόλλυβα κάνουν μνημόσυνο 1
vaggooss Δημοσ. 25 Μαρτίου Δημοσ. 25 Μαρτίου 7 ώρες πριν, hp8 είπε γι αυτο είπα vaggooss παραπάνω Για να μην χαλάσουν 50 - 100 kwh το χειμώνα βάζουν συλλέκτες για τον βόρειο πόλο Κι όταν τον ρωτάς γιατί σου λέει έλα μωρέ στο εξοικονομώ είμαι Δεν βαριέσαι Με ξένα κόλλυβα κάνουν μνημόσυνο Έτσι ακριβώς. Και στην 6ετια χαλάει και μετά λένε ότι είναι μάπα το καρπούζι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
1 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα